Forbløffende: fremgang for Guideservice Danmark under corona – men frygter flaskehalse

Forbløffende: fremgang for Guideservice Danmark under corona – men frygter flaskehalse

Pressemeddelelse.        

                                     Odense, 4. januar 2022

Guideservice Danmark havde 36% flere guideopgaver i 2021 end i året før corona (2019) og vi regner med at fremgangen fortsætter i de næste par år.

Vi tror på fremtiden, bl.a. fordi Guideservice Danmark har udviklet en ny type byvandring. Den hedder Story Trails. Den vil blive søsat og markedsført for alvor i løbet af 2022, både i Danmark og i udlandet. Ud over at være spændende, så er Story Trails også tilpasset vores nye virkelighed. På sådan en tur får deltagerne et tema og en opgave og de går på opdagelse i mindre grupper. Det er ikke kun en ny, selvstændig og spændende måde at opleve et nyt sted. Det er også mere coronasikkert end at færdes med en guide, tæt sammen i større grupper.

Guideservice Danmarks fremgang er en overraskelse i en coronaramt branche og med generelt lavere rejseaktivitet i samfundet. Mens Guideservice Danmark har koncentreret sig om at levere de oplevelser som gæsterne ønskede sig, så har har nogle guider og rejseledere desværre forladt branchen. I forvejen er gruppen præget af det grå guld og efter 2 år med generelt alt for få opgaver,  så er det oplagt for nogle at sige stop og tak for denne gang. Nu står vi så foran en ny sæson, vi regner med bedre tider for alle og vi savner dem og mangler dem. De bliver ikke lette at erstatte. Det er et problem.

Jobbet som guide eller rejseleder er spændende og oplevelsesrigt. Man får mulighed for at besøge byer og lande og fortælle om deres kultur, arkitektur, natur og historie. Man skal have relevant viden og erfaring og brænde for at fortælle. Ikke alle kan alt. Lige nu står vi særligt og mangler guider og rejseledere som, udover dansk, kan tale tysk, hollandsk eller kinesisk. Guideservice Danmark vil gerne sikre nyt blod til branchen, og udbyder derfor et kort, generelt kursus for guider og rejseledere. Det kan man læse om her: https://www.guideservicedanmark.dk/rejselederuddannelse/

Generelt baggrundsstof:

En guide er sammen med sin gruppe i et kortere tidsrum, viser rundt og fortæller om et afgrænset geografisk område. I Danmark arbejder vores guider både med danske og udenlandske gæster, og man skal derfor kunne tale dansk og ét eller flere sprog herudover. Som guide har man stort kendskab til det område, man guider i, og kan fortælle levende om stedets historie og kultur. En guide honoreres på timebasis. 

En rejseleder er en medrejsende guide, der ledsager og bor sammen med gruppen i dage, de er afsted. Rejselederen er normalt med fra opsamling til rejsens afslutning. Rejselederen fungerer som gæsternes guide, der fortæller om landet og de steder, der bliver besøgt. Rejselederen er ikke ekspert, men har en bred viden om landet. En rejseleder honoreres på dagsbasis. 

Guideservice Danmark er et landsdækkende bookingbureau, og stedet hvor du finder gode guider og rejseledere til guidede ture, byvandringer og rejser i udlandet. 

Læs mere om alle vores ture i Danmark: https://www.guideservicedanmark.dk/ture-hele-danmark/ 

Kontaktoplysninger:

Booking Manager, Mette Berrig 

Tlf.: +45 4156 2859

Mail: info@GuideserviceDanmark.dk 

/bas

Comments are closed.