Hvad laver en guide og rejseleder

Der er mange typer af guider og den enkelte guide kan arbejde meget forskelligt fra sine kollegaer. Gode guider har mange kompetencer og i Guideservice Danmark har vi valgt at arbejde med disse definitioner.

Guide i Danmark

En guide møder sin gruppe i et kortere tidsrum, viser rundt og fortæller om et mindre, aftalt, geografisk område. Typisk på en byvandring, på en bustur, på cykel eller sågar i kajak eller kano. Du kan også booke guider til museer.

I Danmark arbejder vores guider både med danske og udenlandske gæster. Vores guider taler tilsammen mange sprog – forhåbentlig også de sprog, du efterspørger. Hvis ikke, så lægger vi os i selen for at supplere staben med guider, der taler de sprog, du efterlyser.

  • En guide har stor generel viden om for eksempel lokalhistorie, kunst eller kultur og kender sit lokalområde særdeles godt. En guide kan også have specialiseret sig i at guide på et bestemt museum
  • En faglig guide er en specialist, som har en faglig uddannelse, der supplerer guideuddannelsen. En faglig guide kan for eksempel være en historiker, en biolog, en naturvejleder ….
  • En turistfører er en guide med en etårig uddannelse fra Roskilde Universitet.

Guider honoreres typisk på timebasis. Enkelte guider ønsker honorar efter antal deltagere. Hvem, kan du se på hver enkelt guides profil.

Dansk guide i udlandet

Til dig, der skal på rejse i udlandet, fokuserer vi på dansktalende guider, der bor i det pågældende land.

I nogle lande er det et krav, at guider har den lokale certificering. Derfor kan du opleve, at nogle af vores guider skriver, at der skal en autoriseret lokalguide med – som vi sikrer bliver oversat til dansk.

Guidende rejseleder

En rejseleder fungerer som medrejsende guide, der følger og bor sammen med gruppen over en periode på flere dage. Derfor kalder vi også vores rejseledere for guidende rejseledere. Rejselederen er som regel med fra opsamling til afslutning på rejsen.

En guidende rejseleder fortæller om landet og de steder, der besøges og er gæstens hjælper – indenfor rimelighedens grænser. En rejseleder er ikke ekspert, men har allround viden om landet. En rejseleder er der for gruppen, og så vidt det er muligt for den enkelte deltager i gruppen.

En rejseleder honoreres på døgnbasis.