Guider i Danmark og verden

Her bor vores guider. Find en guide i dit område og se hvilke ture, din guide foreslår. Du kan også lade os vælge din guide for dig. Det gør vi altid gerne.

Guideservice Danmarks guider

Find en guide, vi har gjort det let for dig.

Vores netværk af guider er stort og dækker hele Danmark. Vi har mødt og kender alle vores guider, der alle har deres helt egne historier og fortællinger at dele ud af. Alle guider giver dig forslag til ture, som du kan bruge som inspiration. Du kan altid komme med dine egne ønsker. Gør du det, finder vi den guide, som kan løse opgaven, som du har ønsket det. Er der flere guider, der kan løse opgaven, så får du lov at vælge, hvem der bedst matcher dine ønsker.

Guider i Danmark

Vores guider bor i Danmark og kan som regel guide både på dansk og et eller flere andre sprog. Skal du bruge en aktivitet til en gruppe eller får du gæster på besøg fra et andet land, så giv dem en god oplevelse med en guidet tur. Find en guide, som taler samme sprog som deltagerne, det er en god gestus.

Vores guider forstår dansk, også dem der holder sig til at guide på deres modersmål. Du kan vælge lige den af vores guider, som taler det sprog, dine gæster har brug for. Du kan vælge mellem mange sprog: engelsk, fransk, italiensk, russisk, spansk, svensk, tjekkisk, tysk, ungarsk, kinesisk, portugisisk, slovakisk er blot nogle af dem. Der kommer hele tiden flere guider og sprog til.

Danske guider i andre lande

Hvis du skal besøge et andet land end Danmark, så kan vi hjælpe dig med en dansktalende lokal guide. Vores danske guider i udlandet bor og guider i det land eller den by, de bor i. De kender både landets historie, kultur og sprog rigtig godt og kan give dig en helt anden oplevelse end den, du selv kan google dig til.

Forskellige typer guider

Alle guider fortæller med begejstring om deres destination og lokale seværdigheder. Der er små forskelle på deres baggrund for at guide. Vi bruger disse forklaringer:

 • Guide
  Alle kan kalde sig guide. Vores guider har alle god erfaring, er professionelle og har bevist for os, at de er dygtige til at fortælle og guide i deres lokale område.
 • Faglig guide
  En faglig guide har uddannet sig specifikt i sit fag. En faglig guide kan f.eks. være historiker, biolog, naturvejleder, geolog, arkæolog. Ønsker du det særlig høje faglige niveau, er det en faglig guide du skal booke.
 • Turistfører
  En turistfører er uddannet fra Roskilde Universitets 1 årige guideuddannelse
 • Autoriseret guide
  Der er i visse lande et krav om, at guiden skal have autorisation i landet. Det er bare ikke i alle lande, at der er danske autoriserede guider.
  Det løser vi ved at vores danske guide, booker en lokal guide med autorisation med på turen. Vi sikrer dermed, at du hører fortællingen på dansk, enten direkte fra guiden eller i den danske guides oversættelse.
  Nationale krav om lokale, autoriserede guider er ikke noget vi beslutter. Vi ønsker at respektere nationale krav og lovgivning. Om der kommer tillæg for en lokal guide, kan du se på guidens profil.

Hvordan bliver man guide

Der er mange veje ind til at blive en god guide.

Nogle er dygtige guider, fordi de har boet mange år i et område og har oparbejdet en stor, lokal viden og erfaring. Nogle har en interesse, der gør at den lokale viden er oparbejdet gennem en årrække og mange timers engageret studie af et særligt emne.

Nogle har lært deres metier på en uddannelse. Det kan f.eks. være turistføreruddannelsen i Roskilde, uddannelse til natur- og kulturformidler, naturvejleder eller et fagligt studie der målretter til at dele ud af sin viden

Hvilke krav stiller vi til vore guider

Når vi takker ja til et samarbejde med en guide, så har vi mødt guiden. Vi elsker at møde nye guider, der har en passion for at dele ud af sin viden. Vi er åbne for gode samarbejder med mange forskellige guider. Vi har et krav om tydelig tale, gode sprogkundskaber og et højt serviceniveau.

Vi kan alle hele tiden blive bedre, så en gang om året inviterer vi alle vores guider til årsmøde, hvor vi bidrager med faglig viden, nye trends mm.

Efter hver opgaver får vores kunde en evalueringsmail, så vi konstant kan lære af gæstetilbagemeldinger. Hjælp os til at blive bedre, ved at besvare din evalueringsmail. Husk på, alle vokser af at få ros, så vi elsker, når vi kan dele en rosende mail med den guide, der har været på opgave. Det er med til at motivere og giver arbejdsglæde – både her på kontoret og ude på opgave.

Guide eller rejseleder

Der er forskel på, om du booker en guide eller en rejseleder. Essensen er varighed. En guide kan du booke på timebasis, en rejseleder skal som minimum bookes for to sammenhængende dage og indkvarteres sammen med din gruppe. Vi har selvfølgelig lavet dig en oversigt, så du kan se mere om, hvad og hvorfor der er forskel på en guide og en rejseleder.

Vi siger med glæde oplev Danmark med Guideservice Danmark.