Vi uddanner rejseledere

Når du uddanner dig til rejseleder kan du bruge meget af det, du lærer, til også at guide lokalt, hvor du bor. Elsker du at fortælle om steder, du holder af? Om historiske eller aktuelle begivenheder? Om personer der har gjort en forskel? Hvis du brænder for at fortælle, vise rundt, yde god service overfor gæster og se dem blive glade af dine fortællinger, så kan jobs som guide og rejseleder være en god vej frem.

Uddannelsen til rejseleder har både en teoretisk og en praktisk del, og vi forventer, at du deltager i hele forløbet. I første omgang kan du vælge at komme på interesseliste, så du får orientering om kommende datoer. Hvis du er helt klar til uddannelse, så skynd dig at melde dig til, så du er sikker på en plads. Vi opererer nemlig med små hold, så alle får bedst mulig læring.

Her kan du se, hvad der er forskellen på en guide og en rejseleder.

Vi lover vores kunder at vi sætter erfarne kræfter på alle opgaver. Derfor skal du på kursus, hvis ikke du allerede har relevant og professionel erfaring som rejseleder.

Kursus består af både teori og praktik, som er en samlet pakke.

  • Teori
    • 13/1 + 14/1 2024 kl. 10-16
    • 3/2 + 4/2 2024 kl. 10-16
    • 24/2 + 25/2 2024 kl. 10-16
  • Praktikrejse
    • 4 dage – vi rejser 11. marts 2024

Samlet pris: Pris kr. 13.950 som du kan betale over to rater.
Rate 1 betales straks, rate 2 betales 8 dage før kursusstart.
Prisen er i delt dobbeltværelse på praktikrejsen.
Rabat kr. 1000, hvis du betaler den fulde pris for kursus i kun 1 rate.
Tillæg enkeltværelse på praktikrejsen kr. 500

Udgiften er tjent hjem på 1-2 opgaver som rejseleder, afhængig af varighed naturligvis.

Indhold i rejselederuddannelsen

Tilmelding til rejselederuddannelse

Job som freelance rejseleder

Som freelance rejseleder præsenterer og introducerer du danske gæster for lande og kulturer, som du selv kender godt, holder af og elsker at rejse i. Din glæde for og viden om landet er omdrejningspunktet.

Som rejseleder skal du naturligvis kende dine lande godt, da dine gæster helt naturligt er videbegærlige. Du må bestemt ikke underkende den fornøjelse, det er selv at få lov til at dele ud af din viden og glæde for rejselandet. Som rejseleder bliver du derfor “millionær på oplevelser”.

Du skal være en god fortæller og have en stor viden om landet og stederne. Det er vigtigt, at du også er i besiddelse af et veludviklet servicegen, har gode sociale kompetencer og taler et eller flere sprog udover dansk. Naturligvis skal du have lyst til at være sammen med mennesker fra mange forskellige baggrunde.

Som rejseleder arbejder du primært på dansk og med danske gæster. Er du rejseleder til de skandinaviske lande, kan du også blive booket til at guide på andre af de sprog, som du taler på professionelt niveau.

Efter kurset beslutter du selv, hvorvidt du ønsker at søge optagelse i Guideservice Danmarks rejseleder- og guidekorps. Vi skal udvide staben og derfor er vi naturligvis interesserede i samarbejde med alle, der viser potentiale til at være gode rejseledere.

Undervejs i praktikopgaverne, på praktikrejsen og efter kurset har du flere mulighed for at drøfte dine personlige næste skridt med underviser.

Selve rejselederkurset

Vi lægger vægt på, at du:

  • Har flair for og lyst til at sætte dig ind i fakta, historie og øvrigt stof om dine valgte destinationer
  • har lyst, mod og personlighed til at kunne formidle på en letforståelig måde, som informerer, underholder og fastholder dine gæsters opmærksomhed
  • har sprogøre og kan begå dig professionelt på dine valgte sprog
  • har et veludviklet servicegen og evne til at tænke klart – også i pressede situationer
  • har lyst og energi til at være sammen med mennesker mange timer om dagen
  • ikke mindst skal du være god til at arbejde selvstændigt og samarbejde med chauffører og andre på destinationerne og herhjemme.

Teori og praktik

Den teoretiske viden får du på 6 intensive kursusdage i Odense. Praktikken øver du selv og sammen med dine medkursister på kursusdagene, på praktikdage hjemme og på den afsluttende praktikrejse. Din underviser er selv professionel rejseleder og guide, så du har gode muligheder for at få personlig feedback på din performance.

For os er det vigtigt, at vores rejseledere viser en positiv attitude og professionalisme. Derfor er learning-by-doing den absolut bedste måde at få erfaring på og hjælper dig til at afklare, hvordan du bedst håndterer jobbet som guide og rejseleder og hvilke opgaver, der er de bedste til dig.

Uddannelsen foregår på dansk og du skal forvente en del hjemmearbejde. Hjemmearbejdet afspejler vældig godt den forberedelse, som du vil skulle lave som guide og rejseleder til kommende opgaver.

Teori

Kursusdagene foregår som dialog om det stof, du har arbejdet med hjemme, øvelser i samarbejde og præsentationsteknik – ligeledes baseret på den forberedelse, du har lavet hjemmefra. Vi foreslår, at du afsætter god tid i forberedelsesfasen, helst dagligt. På den måde fordyber du dig gradvist i stoffet og giver dig selv tid til at tage viden til dig.

Inden du starter på kurset kan du med fordel begynde at dygtiggøre dig i historien lokalt, hvor du bor og om de rejselande, som du ønsker at blive rejseleder til.

Vi hører typisk fra vores rejseledere og guider, at de efter kurset og fremefter altid er på udkig efter nye vinkler at fortælle om, nye detaljer at blive kloge på og af og ikke mindst, at det er en konstant, livslang læringsproces. Både som guide og rejseleder skal man være nysgerrig og interesseret i et lands kultur og historie og være indstillet på altid at søge ny viden og følge med i, hvad der sker i landet.

Praktisk træning – learning-by-doing

Den bedste måde at lære på er naturligvis at prøve en rejseleders opgaver med rigtige gæster – og lave de uundgåelige begynderfejl. Det er der plads til på praktikrejsen og naturligvis på kursusdagene. Af fejl bliver man klogere – derfor skaber vi plads til dem og vi skal alle håndtere dem i en positiv ånd.

Vi øver emner som:

  • Planlægning 
  • informationssøgning
  • manuskriptskrivning
  • præsentationsteknik
  • praktisk afvikling
  • gæsteservice
  • samarbejder
  • samarbejdspartnere
  • forståelse for rejsebureauernes beslutninger.

Tilmelding til rejselederuddannelse

Rejselederpraktik

Praktikrejsen går til Tyskland og der deltager almindelige gæster på rejsen. Du og dine medkursister får til opgave at stå for alle rejselederens opgaver undervejs. Du skal derfor forberede dig til opgaven, nøjagtig som det er tilfældet med et rigtigt rejselederjob.

Tidligere deltagere på uddannelsen

Vi har fået positive tilbagemeldinger fra tidligere kursistser. Enkelte deltagere har også erkendt, at dette job ikke var noget for dem. En tidligere deltager sagde for eksempel til sin mand ved hjemkomsten: “Tak, fordi du sagde, at jeg skulle tage afsted”. En dejlig reaktion. Vi ved, at det også var en dygtig rejseleder, vi havde med hjem. En gensidig fornøjelse.

Tidligere deltagere har blandt andet udtalt:

  • Jeg føler, at jeg nu kan påtage mig jobbet som rejseleder
  • gode oplevelser og “learning by doing”
  • man ved ikke, hvad det drejer sig om, før man har prøvet det, men det er vigtigt at få det hele med
  • det at lære de andre kursister at kende og samarbejde med dem har gjort, at jeg har arbejdet mig hen imod at forstå den nye rolle. Underviseren har selv stor erfaring som rejseleder og arbejder stadig som sådan. Det gør, at undervisningen har trænet mig til at agere i virkeligheden.

Praktikrejse

Førstkommende praktikrejse går til Sverige. Selve programmet for praktikrejsen vil blive offentliggjort snarest.

Inviter gæster med

Du har mulighed for at invitere f.eks. ægtefælle, venner og bekendte med på praktikrejsen, der er stærkt reduceret i pris pga. det undervisningsmæssige aspekt.

Her kan du se billeder fra et tidligere kursus.

Forår ved Glücksburg slot
Krokus i Husum
Roter Haubarg

Jeg tilmelder mig førstkommende rejselederkursus