Silkeborgs historiske perler
- Turen koster 2.750 til 2.900 DKK(afhængig af guide/antal) // Antal deltagere ?>
- Maksimum personer // Varighed ?>
- Varighed 3 timer // Turvarighed ?>
- Distance 4 Km. // Tur type ?>
- Type Byvandring // Møde sted ?>
- Mødested Der er ikke angivet et mødested // Slutsted ?>
- Turen slutter
- Sprog
- Entré | Andet Ja
- Land opgaven foregår i Danmark
Silkeborgs historiske perler
En skøn og historie-pakket guidet tur langs Gudenåen i Silkeborg, i hjertet af Søhøjlandet, kombineret med et fascinerende møde ansigt-til-ansigt med Tollundmanden.
Denne tur tager os først til en gangbro over Gudenåen kun et par minutters gang fra Silkeborgs tog- og busstation, med en ikonisk udsigt over by, å og skov.
Derefter krydser vi Gudenåen og tager en naturskøn sti langs dette charmerende stræk af Danmarks længste å. I vil høre mere om, hvad der har lagt navn til Gudernes Å - de er både ældre og mørkere, end man skulle tro!
Denne dejlige guidede spadseretur fører os til byens sluse, og vi går videre gennem den gamle, moderniserede Papirfabrik. Den blev grundlagt af Michael Drewsen i 1840'erne, da Silkeborg endnu var en lille landsby. På det tidspunkt var det en af de bedste papirfabrikker i verden - måske fordi den blev drevet af vandet fra Gudernes Å! Området huser nu et musikteater, et hotel, et trendy område med caféer og restauranter langs flodbredden og sit eget museum.
Tilbage ved åen, som nu breder sig ud til at forme Silkeborg Langsø, når vi Silkeborg Slot eller rettere, et smukt, afsondret, grønt næs, hvor stadig kan ses levn og fundament fra længst forsvundet middelalderborg. Her skal vi høre om stedets historie og de legender, der knytter sig dertil, mens vi nyder udsigten over Langsøen.
Herfra vender vi tilbage mod centrum og ankommer snart til et af turens highlights: det kulturhistoriske museum.
Kun få historiske museer legemliggør historiens snoede vej mellem brud, kontinuitet og mysterier så godt som Museum Silkeborg, der har til huse i Hovedgården. Bygget som en herregård i 1767 er det den ældste (og måske smukkeste) bygning i byen. Faktisk er den ældre end selve byen; det er delvist bygget af sten fra slottets ruiner.
Jeg glæder mig til at vise jer rundt i museets pragtfulde udstillinger: om Silkeborg Slot, den smukke Sorring keramik og ikke mindst rige og imponerende fund fra jernalder og vikingetid.
Men mest centralt i Museum Silkeborgs samlinger står Tollundmanden, langt den bedst kendte, ja verdensberømte person, der nogensinde har levet i området, et forbavsende velbevaret moselig. At betragte hans ansigt helt tæt på er en ganske bevægende og tankevækkende oplevelse. Men vi bør ikke overse et andet mosefund også: Ellingkvinden, der fremviser jernalderens fineste hårmode.
Jeg glæder mig til at tage jer med på en guidet gruppetur.