Story Trail

– byvandringer med en lærende og samarbejdende tilgang.

Guiden sætter din story trail i gang. Deltagerne skal i små grupper løse spændende og lokale opgaver og lærer dermed området, byen, kvarteret og emnet godt at kende. At lære er at opleve og engagere sig og bagefter at dele oplevelserne med hele gruppen. Det hjælper og er stof til længere læring.

En story trail er særlig velegnet for skoleklasser, større vennegrupper og som team building.

 • Sortering:

Essensen af en story trail

Story trails er særdeles velegnet til team building og som gruppearbejde for skoleklasser – nok mest de ældste klassetrin.

Gruppen bliver delt i mindre hold, der får egne opgaver at løse. Guiden sætter i gang og er til rådighed under hele forløbet og sørger for afsluttende opsamling.

Alle informationer ligger online. Ingen våde bykort eller opgaveark.

Essensen af story trails er derfor:

 • du får struktur og opgaver online
 • vær aktiv og tag aktivt del i egen læring
 • opdag og oplev en bydel med fokus på et tilknyttet emne
 • find med vejledning selv frem til historien bag og forklaringer
 • opfølgende fælles diskusion og refleksion
 • opsamling af alle besvarelser, så deltagerne efter story trailen kan arbejde videre med emnet

Hvor er der story trails

Vi kan tilbyde dig story trails både i Danmark og i flere storbyer i Europa. Du skal se en story trail som en ny type byvandring, hvor deltagerne er langt mere aktive end i almindelige byvandringer. Her skal de nemlig løse opgaver, gerne i samarbejde.

Da story trails er udviklet primært til skoleklasse, har vi fokus på de byer, hvor vi ved, at der er flest studierejser til. Du kan finde story trails i:

 • Amsterdam
 • Groningen
 • Paris
 • Berlin
 • København
 • Aalborg

Velegnet for skoleklasser

En story trail er et godt tilbud til skoleklasser, der både skal lære noget om et emne, lære selv at opsøge informationer og lære at begå sig et nyt sted. Derfor er de bedst for de lidt ældre klasser. Vi har haft 8.-10. klasser på story trails og ligeledes 10.-13. skoletrin.

Er dine elever yngre, foreslår vi, at der flere lærere med, så vi forsvarligt kan dele eleverne i mindre grupper ledsaget af hver sin lærer.

På en story trail er det deltagerne i gruppen, som afdækker, opdager, iagttager og diskuterer et specifikt emne. Guiden sætter rammerne og er til rådighed under hele turen.

Deltagerne skal selv gå på opdagelse, lære og udforske en bydel og de spørgsmål, der knytter sig til den specifikke bydel. Disse gives af guiden.

På en story trails kommer deltagerne selv lige det lag dybere i forståelsen af en bydel, af hvordan livet bliver levet i området og oplever selvstændigt bydelen.

En story trail er læring på en aktiv og sjov måde.

Din klasses helt egen story trail

Vil du have hjælp til at lave din helt egen story trail, så står vi gerne bi. Vi har erfaringen, vi har alle de relevante kodninger på plads, så du hurtigt kan komme i mål.

Din helt egen story trail kan være til din klasse, som skal arbejde med et emne, som vi endnu ikke dækker eller som skal på tur til en ny by. Kontakt os, så hjælper vi dig i gang. Måske du endda har lyst til at blive story trail guide hos os?

Hvem kan deltage

Story trails er egnede til skoleklasser på de ældre klassetrin. Til yngre klassetrin skal der flere lærere med, så det er sikkert for alle elever at arbejde i mindre grupper i en ny by. Som den lærer, der kender klassen, er det dig, der vurderer om eleverne skal have støtte i grupperne. Både guide og du selv som lærer kan hjælpe eleverne undervejs, når der er behov for det.

Story trails er team work

En story trail er velegnet som team building. Der er fokus på samarbejde og sammen at få en god oplevelse i en ny by.

Er I en forening på tur, en stor familie eller på firmaudflugt, så er det en god måde at være sammen på, mens I lærer et område eller emne at kende.

Team building på den rolige, lærende måde. Sammen får I ny viden, en god oplevelse og ikke mindst et godt, fælles minde med hjem.

Vi siger med glæde oplev en story trail med Guideservice Danmark og vores lærende guideservice.