Cykeltur med guide

At opleve på cykel er meget dansk. Traditionen med at transportere sig på cykel i hverdagen fungerer også når vi er på ferie eller vil opleve lidt mere af byen end den helt centrale kerne. Vil vi ud i landskabet er det skønt med motion, vind i håret og alle dufte, som møder os helt ufiltreret.

  • Sortering:

Hvorfor en cykeltur

I Danmark har vi tradition for at transportere os på cykel. Som små er vi på gåcykler, så kommer cyklen med støttehjul og siden den tohjulede. I takt med vi vokser, vokser også cyklerne og distancen vi kan komme omkring øges. Læg mærke til, hvor glade små børn bliver, når de får lov at boltre sig på deres gåcykel. Den selvstændighedens glæde fortsætter på alle følgende cykelture.

Ferie på cykel

At holde ferie på cykel kender mange til. Blæsten i håret, duftene der rammer næsen, muligheden for at stoppe eller holde pause lige der, hvor du har lyst. Det er essensen af ferie på cykel. Når flere generationer er afsted sammen sikre det også, at alle er lige trætte, når I rammer dagens endestation.

En cykelferie er god motion og en god måde at lære Danmark at kende på. Hvis du vil vide mere om det sted, du er på cykelferie, så er det, at det er en god idé at få en lokal guide til at cykle med og fortælle om det I sammen oplever.

På cykel i byen

Vil du opleve en storby uden at møde udfordringen med at finde parkeringsplads? Så er cyklen det helt rigtige transportmiddel. På cyklen kan du komme næsten alle steder og mange gange skyde genvej. Hvis du får en lokal guide med dig, så kender guiden cykelstierne, genvejene og de gode cykelruter.

I København kan guiden vise vej på den nye supercykelsti og relevante afstikkere. Du kan sammen med guiden for eksempel tage cyklen ud til Kalveboderne på en sanketur. Eller du kan opleve Sydhavnen med alle de spændende kontraster. Er du mere til indre by, så er det også oplagt på cykel, for der er der heldigvis mange dejlige cykelstier så det er let at komme rundt. Guiden fører an og kender vejen.

Du kan også komme på en guidet cykeltur i Odense, hvor for eksempel historien om byens befrielse er oplagt. Det er afslutningen på 2. verdenskrig i Odense og guiden kender de steder, hvor historien udfoldede sig. Det er en historie både om sorg og glæde. Odense stiler efter at være Danmarks Cykelby nr 1 og kalder sig Cyklisternes By. Byen har også en rigtig fin informationsside om Cyklisternes by Odense.

Fra Odense er det også oplagt at tage cyklen ad nogle af de skønne cykelstier og lade guiden føre dig til for eksempel Langesø, Kerteminde eller et helt andet sted. Der er mange gode cykeloplevelser på Fyn, der gerne vil være Danmarks, sågar verdens bedste cykelø.

På cykel i naturen

Det er så oplagt at opleve den danske natur på cykel. Det kan du rigtig mange steder. Cykeløen Fyn, den smukke natur rundt om Vejle og dejlige Sjælland og Lolland-Falster. Mulighederne er mange – også mange flere end du allerede nu kan se på listen over cykelture med guide. Er der et sted, du gerne vil have en guide, så kontakt os, for så finder vi guiden til dig.

Vi siger med glæde oplev Danmark på cykel med Guideservice Danmark og en af vores cykelguider.