Guideservice på Bornholm

Der er så smukt på Solskinsøen Bornholm. Hvis ikke du allerede kender den danske klippeø, så lad dig inspirere til guidede ture, så du kommer hjem med mange, gode historier.

 • Sortering:

Bornholm – guidede ture

Vores guider på Bornholm giver her forslag til guidede ture på Bornholm. Du skal blot vælge hvilken, der er den rigtig til dig og din gruppe.

En guidet tur på Bornholm kan handle om præcis det, du synes er interessant. Bornholm rummer mange hyggelige byer, små charmerende fiskerlejer og skøn natur. Bornholms natur er meget anderledes end i resten af Danmark og havet præger livet på Bornholm. Tag med på en guidet byvandring eller en guidet tur i naturen. Sammen med din lokale guide er du sikker på at komme til de bedste steder og de største seværdigheder og du hører historierne, mens øjnene suger indtryk til sig.

Bornholm og Christiansø er Danmarks eneste klippeøer og Bornholm kaldes også Solskinsøen. På Bornholm overrasker naturen sammenlignet med resten af Danmark og der er masser af gode historier at fortælle om både naturen og byerne. En guidet tur på Solskinsøen kan foregå til fods, på cykel eller i bus. Lad guiden fortælle, mens du suger til dig, oplever og lærer øen at kende.

Lad dig inspirere af vores guiders forslag til guidede ture. Hvad med en byvandring i Nexø, i Hasle eller i Gudhjem eller i Bornholms største by, Rønne. Din lokale guide kan fortælle på byvandringer i alle byerne. Vi kan arrangere alle slags guideservice på Bornholm, præsentér dine ønsker for os, så gør vi, hvad vi kan for at skræddersy den helt rigtige guidede tur og oplevelse til dig.

Myter om Bornholm

Myter er der mange af om Bornholm. Tempelridderne skulle havde skjult en skat på Bornholm. Hvis altså man tror på filmen “Tempelriddernes skat”. En anden myte er, at Bornholms rundkirker er præget af tempelriddernes arkitektur, at de er placeret ufatteligt præcist og i virkeligheden er astronomiske observatorier. Lige her overgår fiktionen fakta med mange længder. Der er nemlig slet ingen dokumentation for, at der har været Tempelriddere på Bornholm – men det er en god historie.

Krølle Bølle på Bornholm

En anden god historie er den om Krølle Bølle. En lille troldedreng med kun har to krøller, én på hovedet og én på halen. Nåh ja, og så er han som så mange andre trolde en bølle. Krølle Bølle tilhører de underjordiske og familien bor i en troldehule nær Hammershus. Som det nu er med trolde, så kommer de ud om natten. Hvis du vil opleve Krølle Bølles familie, hans far Bobbarækus Fillirækus, hans mor Bobbasina og hans søster Krølle Borra, så skal du stile efter et midnatsbesøg. Du kan selvfølgelig også se efter ham på diverse souvenirs rundt omkring på Bornholm og i en gammel billedbog fra 1946. Her har vi nemlig det første bevis på Krølle Bølles eksistens.

Fakta om Bornholm

 • Bornholm har noget af det mildeste og solrige klima i Danmark, og derfor kan man også finde meterhøje figentræer
 • der har været en mine med stenkul på Bornholm – Danmarks eneste “rigtige” kulmine
 • Bornholm var allerede inden første verdenskrig et internatonalt, mundænt badested med badehoteller for tyske turister
 • Bornholm har både klippekyst og ved Dueodde den fineste sandstrand
 • i 1658 tog bornholmerne under blandt andre Jens Kofoed og Poul Ancher sagen i egen hånd, smed svenskerne ud og vendte tilbage til Kongeriget Danmark. Heldigvis blev det ret ublodigt. Nu ved du, hvem færgerne er opkaldt efter
 • Bornholm er tæt på 590 kvadratkilometer og har næsten 40.000 indbyggere
 • Rønne er Bornholms største by. Rønne har næsten 14.000 indbyggere
 • Bornholms rundkirker er ikke de eneste i Danmark – men Bornholm har de fleste og de største
 • hvert år besøger ca. 600.000 gæster øen, og turisme er derfor et vigtigt erhverv
 • der er rigtig meget smuk natur på Bornholm. Du har sikkert hørt om Paradisbakkerne med Rokkestenen, Almindingen med Rytterknægten og Ekkodalen.

Alle disse steder kan du komme med på en guidet tur og få historierne fortalt. Tag på tur med en guide i naturen eller på en guidet byvandring eller begge dele, så du lærer rigtig meget om Bornholm.

Der er masser af tur- og udflugtsmuligheder, både alene, sammen med familien, med venner eller som aktivitet for en gruppe.

Vi siger med glæde oplev Bornholm med Guideservice Danmark og vores guideservice Bornholm.