Museum, herregård, slot eller kirke
Kender du følelsen af at se en udstilling uden helt at vide, hvad du skal have ud af oplevelsen? Det kan en guidet rundvisning hjælpe dig med. Hør fortællingen, se nogle af genstandene med historie og oplev så bagefter resten på egen hånd. Kom hjem med en god oplevelse i bagagen og ny og dejlig viden.
// List ?>-
- Sortering:
-
Den Fynske Landsby
"Der er så dejligt ude på landet" skriver H. C. Andersen, og på en guidet tur i Den fynske landsby i Odense får du et enestående indtryk af landsbykulturen i det 18. og 19. århundrede
Frilandsmuseet for den fynske landbrugskultur blev åbnet i 1946 og består af knap 30 bygninger, der er flyttet hertil fra hele Fyn og genopført ned til den mindste detalje. Med museet er genskabt et landsbysamfund, hvor datidens sociale skel er afspejlet i de udstillede bygninger: fra husmanden til gårdejeren og fra fattighuset til præstegården samt vandmøllen, vindmøllen og naturligvis landsbyskolen.
Jeg giver naturligvis forklaringer, fortællinger og de gode historier til alle bygningerne. Kom med på en guidet tur og lad dig underholde mens du oplever det skønne museum.
Landsbyen ligger smukt mellem Hunderup Skoven og Fruens Bøge, og rundturen er en oplevelse i sig selv. Det fulde udbytte på en guidet tur får du bedst, når vi sammen kigger indenfor i bygningerne, som er udstyret med møbler og husgeråd fra perioden.
Man kan bruge lang tid i Den Fynske Landsby. Det vil være mig en glæde at guide jer rundt, så I efterfølgende selv kan fortsætte med at gå på opdagelse og finde flere spændende detaljer.
Det er muligt at spise medbragt madpakke eller drikke medbragt kaffe i landsbyen – efter aftale.
-
Egeskov Slot, museer og park – 3 dejlige timer med guide
Hør historierne om park, museer og det idylliske og fredfyldte slot, bygget til forsvar, men som rummer så mange spændende detaljer
-
Egeskovs spændende museer
I Egeskovs spændende museer kan du opleve alt fra købmandsvarer til helikopter. Lad guiden vise vej til de gode historier
-
Koldinghus og Christian IV
Hør den spændende beretning om det gamle kongeslot Koldinghus og om dengang, kong Christian IV holdt hof på slottet. Gode historier
-
Den Gamle By i Aarhus
Hop ind i tidsmaskinen og nyd rundvisning på Danmarks bedste frilandsmuseum, hvor hver gade har sin helt egen historie at fortælle
-
Aarhus Domkirke – en smuk kirke med interessante historier
Guidet tur i Aarhus' ældste bygning fra år 1200. Hør hvorfor der blev bygget så stor en kirke i en dengang lille by på circa 1500 indbyggere.
Måske mest interessant er det den kirke i Danmark, der har det største samlede areal af kalkmalerier, der hver især fortæller sin egen spændende historie.
Teglsten var et nyt materiale dengang kirken blev bygget, og de 11 millioner sten, der blev brugt til kirken var håndlavede og blev produceret lige rundt om hjørnet i Knudrisgade.
Domkirken gemmer på mange spændende historier om personer, udsmykninger og tro. Hør om tårnvagten, som kiggede efter brand i den lille by og om biskop Jens Iversen Lange, der har sørget for at få sit personlige mærke sat på mange af kirkens klenodier, ja endda udenfor, på selve kirketårnet. Hør også om, hvordan præsten om vinteren måtte bryde isen på vandet i døbefonden, og mange af spædbørnene, der efterfølgende mistede livet eller om hvordan en model af et krigsskib til den russiske zar, pludselig ender som kirkeskib i Aarhus Domkirke.
Efter den guidede rundvisning er der mulighed for at komme op i tårnet, hvor man får en enestående udsigt over Aarhus.
Vi guider, når ikke der er kirkelige handlinger og kun i kirkens åbningstid – som oftest kl. 9:30-16. Om tirsdagen dog først fra kl. 10:30.
-
Lindholm Høje
Gravhøje, sten og skibssætninger. Besøg et kæmpe begravelseskompleks og hør om spændende arkæologiske fund og den nordiske mytologi
-
Vikingeskibe og kongegrave – UNESCO verdensarv i Roskilde
Kom tæt på dansk vikingekultur og den danske kongelige historie gennem tusind år
-
Oplev det smukke Frederiksborg Slot
Oplev 500 års Danmarks historie på Frederiksborg Slot og lad mig begejstre dig med min fortælling
-
Roskilde Domkirke – Danmarks vugge
Roskilde Domkirke – mere end 1000 års historie
-
Sankt Knuds Kirke, Odense Domkirke
Hør historien om Sankt Knuds Kirke, kongemordet på kong Knud og Dronning Christines altertavle, skåret af Claus Berg.
Odense Domkirke i centrum af Odense er opkaldt efter den sidste vikingekonge, Knud den Hellige. Hør om det dramatiske oprør mod Knud, der endte med mordet på ham i Albani Kirke i Odense.
I krypten fortæller jeg om Sankt Knuds skrin og det berømte byzantinske Ørnetæppe. Krypten rummer også de senere kongegrave for Kong Hans og Dronning Christine. Det var Dronning Christine, der bestilte den fantastiske, gyldne altertavle udskåret af Claus Berg, med hundreder af håndskårne træfigurer, der alle er forskellige. Tavlen regnes for det fineste middelalderlige kunstværk i Skandinavien.
Jeg fortæller kort om kirkebyggeriet og de engelske munke, der kom hertil efter kanoniseringen af Kong Knud. Jeg vil også præsentere nogle af personerne på de mange mindetavler i kirken, der er opsat igennem århundrederne.
-
Trelleborg, Harald Blåtand og vikingetiden
Vilde vikinger, Trelleborg og oprettelsen af Danmark. Hør historien om vikingerne på guidet rundvisning på vikingeborgen Trelleborg
-
Egeskovs fantastiske haver og park
Egeskovs fantastiske parkanlæg er en skøn oplevelse. Farver veksler hele tiden. Hør gode historier om park og haver og de flotte priser
-
Rundvisning Odense Rådhus
Oplev en af Odenses mest spændende bygninger set indefra. Hør alle de dejlige og overraskende detaljer og historier om rådhuset
-
Egeskov Slot – oplev det indefra
Egeskov slot er langt mere spændende, når guiden fortæller om de mange skjulte detaljer som den indemurede jomfru og Titanias palads
-
Nordeuropas største Renæssanceslot – Kronborg
Historien om Kronborg i Helsingør, et af Nordeuropas mest betydningsfulde renæssanceslotte og med en særlig status i Danmarks historie.
Nordeuropas største renæssanceslot gemmer de mest fantastiske og foruroligende historier.
Kronborg skulle erstatte den gamle og forældede fæstning Krogen, der havde eksisteret siden Erik af Pommern gjorde Helsingør til Danmarks anden største by i det 15. århundrede.
Kronborgs placering ved indsejlingen til Øresund har i flere århundreder givet danske konger mulighed for at kontrollere skibsfarten i Øresund, og indkassere den i udlandet så forhadte Øresundstold.
Kronborg rummer en kærlighedshistorie ud over alle grænser, da Frederik II bygger en hel fløj til sin elskede Sophie, så hun kan gå tørskoet fra sine gemakker til dansesalen eller i kirke.
Brand, krig og skibsforlis er nogle af de andre historier, som Kronborgs mure gemmer på.
Kronborg er på UNESCOs Verdensarvsliste og gemmer også på historierne om Hamlet og Holger Danske.
-
Egeskov – både slot og haver
Rundvisning i de smukke haverum og på selve Egeskov Slot. Den rigtige kombination hvis du interesserer dig både for haven og slottet
-
Fredensborg Slotspark
Se Dronningens sommerresidens og den fantastiske park. Og du får insiderhistorierne fra min tid i livgarden i tilgift
-
Oplev det smukt beliggende Sønderborg Slot
Få en spændende og uforglemmelig oplevelse på Sønderborg Slot med historien inde på livet
-
Vikingeborgen Fyrkat
Hør den spændende historie om en af Harald Blåtands ringborge. Mærk historiens vingesus midt i det charmerende jyske landskab
Museum – skal, skal ikke
Selvfølgelig er det et skal. Du skal bare have den rigtige fortælling med på museet, så er du slet ikke i tvivl om, at det er en god oplevelse. Derfor er en rundvisning på et museum en rigtig god idé.
Et besøg på et museum er en god oplevelse både med og uden guide. Hånden på hjertet: hvor mange museer har du været på, hvor du manglede viden og bagefter var lidt usikker på, om dine forventninger blev indfriet?
Tager du en guide med til at fortælle dig om det, der er udstillet, så bliver oplevelsen bare så meget bedre. Så er det, at du kommer hjem med de små sjove eller skæve historier. Du kommer måske oven i købet hjem med inspiration til selv at lære eller læse mere om emnet. Hvis du kan sige ja, så vil kurator helt sikkert blive glad. For hvem vil ikke gerne smitte andre med sin egen glæde for et tema eller et emne?
Et af de museer vores guider elsker at fortælle om er CLAY Keramikmuseum Danmark. Hvis du lader en af guiderne fortælle om udstillingerne vil du kunne høre historier om både dansk porcelæns historie, smuk dansk keramik og ikke mindst vil du opleve en fantastisk spændende bygning. På CLAY er der nemlig noget for alle – både den der brænder for keramik, og den der hellere vil udsigt og arkitektur.
Andre dejlige museer hvor vores guider viser rundt er Den gamle by i Aarhus, Den Fynske Landsby, Trelleborg, Fyrkat og mange flere.
Rundvisning på Danmarks slotte
Der er mange flotte slotte i Danmark, de fleste i København og på Sjælland – men langt fra dem alle ligger på Sjælland.
De slotte hvor den royale familie bor kan du ikke komme ind i, de er privat. Men du kan se mange andre slotte. Vores kongelige slotte har alle flere hundrede år på bagen.
I København kan du komme ind at se Rosenborg Slot, hvor kronjuvelerne er udstillet. Rosenborg Slot, bygget af Christian 4. er en flot oplevelse. Det er dog mange, mange år siden, slottet har været brug som bolig for en kongelig. Sidste gang var da englænderne angreb København i 1801. I dag er Rosenborg Slot et af slottene i Kongernes Samling. Kongernes Samling består af Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ i København og Koldinghus i Kolding.
Andre slotte, hvor vores guider også med glæde fortæller dig de gode historier og historien er Frederiksborg Slot, Fredensborg Slot, Kronborg eller Sønderborg Slot for blot at nævne nogle.
Herregårdsbesøg
På mange af Danmarks smukke herregårde kan du komme på rundvisning og opleve stedets historie på tætteste hold.
Der er skønne herregårde overalt i Danmark, både i Jylland, på Sjælland og Fyn.
Fyn er nok den egn i Danmark, hvor der er flest herregårde. Det hedder sig, at boniteten er høj. Det betyder, at jorden er særdeles velegnet til dyrkning af afgrøder. I gamle dage betød det, at den enkelte herregård på Fyn kunne klare sig med færre hektar end herregårde andre steder i Danmark. Udbyttet på jorden var ganske enkelt højere.
En af de herregårde, som hvert år tager imod flest besøgende og gæster er Egeskov Slot på Sydfyn. Vi er glade for at have et dedikeret korps af guider, der elsker at fortælle om Egeskov. Ønsker du at opleve Egeskov Slot med en engageret guide, kan du enten se både slottet, udstillingerne og haven eller en af delene. Du skal vælge den eller de dele, der interesserer dig mest. Og kommer du med en større gruppe, så er en rundvisning på Egeskov Slot en rigtig god aktivitet for grupper.
Danmarks mange kirker
At opleve en kirke og høre fortællingerne om den giver indsigt i både historie, kultur og den tro, det danske samfund bygger på. Heldigvis er Danmark mangfoldigt, og derfor er der plads til mange trosretninger, hver med sine kirkebygninger. Vi kan naturligvis ikke hverken nævne dem alle eller vise rundt i dem alle, men en del af de flotte kirker i Danmark viser vi dig med glæde.
Kirkehistorie kan både handle om bygningen, om gravmæler i kirken, om troens symboler – og alt det andet.
Nogle af de smukke kirker vi kan vise dig er Roskilde Domkirke, hvor mange af vore kongelige ligger begravet. Odense Domkirke med det smukke alter lavet af Claus Berg, træskæreren som dronning Christine hentede til Danmark, så han kunne skære hende et helt unikt alter til Gråbrødre Klosterkirke i Odense. Først langt senere er altret kommet til Odense Domkirke. Tag med guiden og hør historien om det smukke alter og det ufattelig mange smukke figurer, der alle er forskellige.
Vi siger med glæde tag på rundvisning et museum, en herregård, et slot eller en kirke med Guideservice Danmark og en af vores engagerede guider