Museum, herregård, slot eller kirke
Kender du følelsen af at se en udstilling uden helt at vide, hvad du skal have ud af oplevelsen? Det kan en guidet rundvisning hjælpe dig med. Hør fortællingen, se nogle af genstandene med historie og oplev så bagefter resten på egen hånd. Kom hjem med en god oplevelse i bagagen og ny og dejlig viden.
// List ?>-
- Sortering:
-
Lindholm Høje
Guidet tur til Lindholm høje, en fascinerende begravelsesplads fra jernalder og vikingetid, med omkring 700 grave spredt ud over en bakke med udsigt til Aalborg og Limfjorden.
Hør om livet i oldtiden i dette område, om vikingernes og deres forfædres skiftende myter, ritualer og tro vedrørende efterlivet – og hvordan disse kan forklare den markante variation, vi ser på gravpladsen: gravhøje, cirkulære og trekantede stensætninger samt skibssætninger.
Under kyndig rundvisning vil I høre om jernalderens og vikingetidens spændende kultur og myter.Siden området i 1950'erne blev udgravet af den sandbanke, der havde bevaret stedet i perfekt stand, har Lindholm Høje været en af de mest berømte og vigtigste begravelsespladser fra jernalder og vikingetid i Skandinavien, og stedet gør altid et formidabelt indtryk.
De ældste grave er placeret på toppen af bakken og har siden bredt sig ned af skråningen. Der er fri adgang til området, og mens vi bevæger os rundt mellem monumenterne, vil jeg fortælle om deres kulturelle baggrund, form og struktur. I nogle tilfælde kan gravens form for eksempel afsløre, om den afdøde var en mand eller en kvinde.
Blandt andre ting vil jeg på en guidet tur fortælle dig om fortidens menneskers kultur og ritualer i forbindelse med døden. Arkæologien giver os hele tiden ny viden, mens andre spændende perspektiver kan findes i vikingernes poesi og senere sagaer. Af særlig interesse er de skibsformede brandgrave.Fra toppen af bakken kan vi nyde en fantastisk udsigt over Limfjorden, den lange og indviklede vandvej, som har været af stor betydning for regionen siden oldtiden.
Mange af gravpladsens fund er udstillet på Lindholm Høje Museet, som vi også skal besøge. Her er spændende præsentationer af den historiske kontekst og livsbetingelserne for lokalsamfundet før og under vikingetiden.
I forbindelse med gravpladsen lå en landsby, og der er spor af huse og landbrug tæt på gravene. Lær den fængslende historie om Lindholm Høje på denne øjenåbnende og tankevækkende tur.
Denne guidede tur kan med fordel kombineres med et besøg på vikingeborgen Fyrkat. -
Den Fynske Landsby
"Der er så dejligt ude på landet" skriver H. C. Andersen, og i Den fynske landsby får man syn for sagn – også børn vil få en herlig dag
-
Nordeuropas største Renæssanceslot – Kronborg
Vilde udgravninger, kærlighedshistorier og krige inde bag Kronborgs mure. Det oplever du på en guidet rundvisning med engageret guide
-
Fredensborg Slotspark
Se Dronningens sommerresidens og den fantastiske park. Og du får insiderhistorierne fra min tid i livgarden i tilgift
-
Oplev det smukke Frederiksborg Slot
Oplev 500 års Danmarks historie på Frederiksborg Slot og lad mig begejstre dig med min fortælling
-
Rundvisning Odense Rådhus
Oplev en af Odenses smukkeste bygninger indefra, nemlig Odense Rådhus, der ligger smukt lige overfor domkirken. På en rundvisning kommer du til at se nogle af de lokaler i rådhuset, som normalt er lukket for offentligheden.
Når du ser huset indefra oplever du både den imponerende og samtidig klassiske arkitektur med en gennnemført farvesammensætning, det imponerende billede "Fynsk Forår" af Yann Kai Nielsen, bryllupsværelset og mindevæggen med de gode historier fra både fortid og nutid. Vi skal også ind i byrådssalen, der har et forværelse, hvor tidligere borgmestre er portrætteret af nogle af Danmarks bedste kunstnere.
Du kommer også til at opleve den store, flotte festsal med Johannes Larsens imponerende freskomalerier, og du hører om H.C. Andersen, der blev udnævnt til Odense æresborger i festsalen i 1869 – i det rådhus som lå der inden dette her blev bygget! Som det sig hør og bør byder en guidet tur gennem Odense Rådhus selvfølgelig også på et kig ind i dronningens repræsentationsværelser – med mindre altså at der er royalt besøg i Odense, for så kan vi naturligvis ikke komme ind.
Rådhuset er en gammel bygning med trapper, men der er intet til hinder for kørestole eller dårligt gående, for der er heldigvis også elevatorer. Vi laver kun rundvisning i Odense Rådhus i rådhusets normale åbningstid, med mindre du vil betale ekstra for at rådhusbetjentene holder åbent kun for os.
Odense Rådhus er normalt åben på hverdage kl. 9-16. Om lørdagen skal der laves særlig aftale om ekstra åbent mod betaling. Søndage er der lukket.
De onsdage, hvor der er byrådsmøde er byrådssalen lukket for rundvisninger.
Se planlagte byrådsmøder 2024.
-
Sankt Knuds Kirke, Odense Domkirke
Hør den spændende historie om Sankt Knuds Kirke i Odense, om kongemord, kongegrave i krypten og den enestående gyldne altertavle
-
Egeskovs fantastiske haver og park
Egeskovs fantastiske parkanlæg er en skøn oplevelse. Farver veksler hele tiden. Hør gode historier om park og haver og de flotte priser
-
Vikingeborgen Fyrkat
Hør den spændende historie om en af Harald Blåtands ringborge. Mærk historiens vingesus midt i det charmerende jyske landskab
-
Egeskov Slot, museer og park – 3 dejlige timer med guide
Hør historierne om park, museer og det idylliske og fredfyldte slot, bygget til forsvar, men som rummer så mange spændende detaljer
-
Den Gamle By i Aarhus
Den Gamle By i Aarhus er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie, og slog første gang dørene op i 1909.
I dag bliver museet besøgt af mere end 350.000 gæster om året, og har af den verdensberømte Guide Michelin fået de maksimale 3 stjerner.
Museet er opbygget med 75 huse fra forskellige byer i Danmark, og at gå rundt i Den Gamle By, er som at hoppe ind i tidsmaskinen, og opleve livet som det var i en typisk dansk by fra det 16. til det 20. århundrede, komplet med butikker, hestevogne og mennesker klædt som på H.C. Andersens tid.
Jeg viser indenfor i mange af de historiske bygninger, blandt andet den bygning, der lå overfor H.C. Andersens barndomshjem i Odense, og hvor han første gang blev introduceret for bøgernes vidunderlige verden. Jeg viser dig også apoteket fra det 17. århundrede fyldt med mystiske medikamenter og tilhørende barok apotekerhave med omkring 100 forskellige urter.
Du bør også sætte tid af til at nyde traditionelle danske kager fra Den Gamle Bys bageri samt en kop te eller kaffe efter rundvisningen.
-
Egeskov – både slot og haver
Rundvisning i de smukke haverum og på selve Egeskov Slot. Den rigtige kombination hvis du interesserer dig både for haven og slottet
-
Oplev det smukt beliggende Sønderborg Slot
Få en spændende og uforglemmelig oplevelse på Sønderborg Slot med historien inde på livet
-
Egeskovs spændende museer
I Egeskovs spændende museer kan du opleve alt fra købmandsvarer til helikopter. Lad guiden vise vej til de gode historier
-
CLAY – Keramikmuseum Danmark
Oplev CLAY Keramikmuseum Danmark i selskab med en engageret guide, fan af keramikken, porcelænet og arkitekturen
-
Roskilde Domkirke – Danmarks vugge
Roskilde Domkirke blev oprindeligt opført i træ af Harald Blåtand omkring 980. Den nuværende kirkebygning er fra 1200-tallet. Kirken er de danske kongers og dronningers begravelseskirke, en tradition, som dog først for alvor blev cementeret med Dronning Margrete I, død 1412.
Formentlig dér, hvor tårnene står i dag, sad Harald Blåtands sønnesøn, Knud den Store, og spillede det fatale skakspil med Ulf Jarl. Netop dér hvor alteret står, skal Ulf være blevet dræbt dagen efter.
Ca. 1450 opførte Christian I Hellig Tre Kongers Kapel, i 1640 fuldendte Christian IV sit kapel på nordsiden. Frederik Vs kapel blev opført sidst i 1700-tallet, og Det glückborgske Kapel i 1920'rne.
Rundvisningen er en tidsrejse, som begynder med Harald Blåtands liv og ender med Dronning Margrethe II, et fascinerende marathon gennem kirkens, kongernes, og til en vis grad Danmarks historie. Der er så meget vingesus, at oplevelsen følger een i nogen tid efter.
-
Vikingeskibe og kongegrave – UNESCO verdensarv i Roskilde
Kom tæt på dansk vikingekultur og den danske kongelige historie gennem tusind år
-
Aarhus Domkirke – en smuk kirke med interessante historier
Aarhus' ældste bygning. Hør de mange spændende historier om personer, udsmykninger, tro og hvad tårnvagtens opgave var
-
Egeskov Slot – oplev det indefra
Egeskov slot er langt mere spændende, når guiden fortæller om de mange skjulte detaljer som den indemurede jomfru og Titanias palads
-
Trelleborg, Harald Blåtand og vikingetiden
Vilde vikinger, Trelleborg og oprettelsen af Danmark. Hør historien om vikingerne på guidet rundvisning på vikingeborgen Trelleborg
-
Koldinghus og Christian IV
Jeg giver deltagerne en intens oplevelse af det gamle kongeslot Koldinghus, der som en del af Kongernes Samling. Jeg fortæller blandt andet den spændende historie, om dengang slottet var Christian IV's foretrukne opholdsted og husede mange af renæssancens kulturelle personligheder, der tjente ved kongens hof.
Fortællingen er krydret med muntre anekdoter om den farverige konge, for eksempel episoder fra familiebesøget hos den engelske konge i 1606, og de fester der blev holdt på Koldinghus på herredagen i 1616.
Vi afslutter besøget og den guidede rundvisning med en kort vandring på slotsbanken.
Museum – skal, skal ikke
Selvfølgelig er det et skal. Du skal bare have den rigtige fortælling med på museet, så er du slet ikke i tvivl om, at det er en god oplevelse. Derfor er en rundvisning på et museum en rigtig god idé.
Et besøg på et museum er en god oplevelse både med og uden guide. Hånden på hjertet: hvor mange museer har du været på, hvor du manglede viden og bagefter var lidt usikker på, om dine forventninger blev indfriet?
Tager du en guide med til at fortælle dig om det, der er udstillet, så bliver oplevelsen bare så meget bedre. Så er det, at du kommer hjem med de små sjove eller skæve historier. Du kommer måske oven i købet hjem med inspiration til selv at lære eller læse mere om emnet. Hvis du kan sige ja, så vil kurator helt sikkert blive glad. For hvem vil ikke gerne smitte andre med sin egen glæde for et tema eller et emne?
Et af de museer vores guider elsker at fortælle om er CLAY Keramikmuseum Danmark. Hvis du lader en af guiderne fortælle om udstillingerne vil du kunne høre historier om både dansk porcelæns historie, smuk dansk keramik og ikke mindst vil du opleve en fantastisk spændende bygning. På CLAY er der nemlig noget for alle – både den der brænder for keramik, og den der hellere vil udsigt og arkitektur.
Andre dejlige museer hvor vores guider viser rundt er Den gamle by i Aarhus, Den Fynske Landsby, Trelleborg, Fyrkat og mange flere.
Rundvisning på Danmarks slotte
Der er mange flotte slotte i Danmark, de fleste i København og på Sjælland – men langt fra dem alle ligger på Sjælland.
De slotte hvor den royale familie bor kan du ikke komme ind i, de er privat. Men du kan se mange andre slotte. Vores kongelige slotte har alle flere hundrede år på bagen.
I København kan du komme ind at se Rosenborg Slot, hvor kronjuvelerne er udstillet. Rosenborg Slot, bygget af Christian 4. er en flot oplevelse. Det er dog mange, mange år siden, slottet har været brug som bolig for en kongelig. Sidste gang var da englænderne angreb København i 1801. I dag er Rosenborg Slot et af slottene i Kongernes Samling. Kongernes Samling består af Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ i København og Koldinghus i Kolding.
Andre slotte, hvor vores guider også med glæde fortæller dig de gode historier og historien er Frederiksborg Slot, Fredensborg Slot, Kronborg eller Sønderborg Slot for blot at nævne nogle.
Herregårdsbesøg
På mange af Danmarks smukke herregårde kan du komme på rundvisning og opleve stedets historie på tætteste hold.
Der er skønne herregårde overalt i Danmark, både i Jylland, på Sjælland og Fyn.
Fyn er nok den egn i Danmark, hvor der er flest herregårde. Det hedder sig, at boniteten er høj. Det betyder, at jorden er særdeles velegnet til dyrkning af afgrøder. I gamle dage betød det, at den enkelte herregård på Fyn kunne klare sig med færre hektar end herregårde andre steder i Danmark. Udbyttet på jorden var ganske enkelt højere.
En af de herregårde, som hvert år tager imod flest besøgende og gæster er Egeskov Slot på Sydfyn. Vi er glade for at have et dedikeret korps af guider, der elsker at fortælle om Egeskov. Ønsker du at opleve Egeskov Slot med en engageret guide, kan du enten se både slottet, udstillingerne og haven eller en af delene. Du skal vælge den eller de dele, der interesserer dig mest. Og kommer du med en større gruppe, så er en rundvisning på Egeskov Slot en rigtig god aktivitet for grupper.
Danmarks mange kirker
At opleve en kirke og høre fortællingerne om den giver indsigt i både historie, kultur og den tro, det danske samfund bygger på. Heldigvis er Danmark mangfoldigt, og derfor er der plads til mange trosretninger, hver med sine kirkebygninger. Vi kan naturligvis ikke hverken nævne dem alle eller vise rundt i dem alle, men en del af de flotte kirker i Danmark viser vi dig med glæde.
Kirkehistorie kan både handle om bygningen, om gravmæler i kirken, om troens symboler – og alt det andet.
Nogle af de smukke kirker vi kan vise dig er Roskilde Domkirke, hvor mange af vore kongelige ligger begravet. Odense Domkirke med det smukke alter lavet af Claus Berg, træskæreren som dronning Christine hentede til Danmark, så han kunne skære hende et helt unikt alter til Gråbrødre Klosterkirke i Odense. Først langt senere er altret kommet til Odense Domkirke. Tag med guiden og hør historien om det smukke alter og det ufattelig mange smukke figurer, der alle er forskellige.
Vi siger med glæde tag på rundvisning et museum, en herregård, et slot eller en kirke med Guideservice Danmark og en af vores engagerede guider