Museum, herregård, slot eller kirke

Kender du følelsen af at se en udstilling uden helt at vide, hvad du skal have ud af oplevelsen? Det kan en guidet rundvisning hjælpe dig med. Hør fortællingen, se nogle af genstandene med historie og oplev så bagefter resten på egen hånd. Kom hjem med en god oplevelse i bagagen og ny og dejlig viden.

  • Sortering:

Museum – skal, skal ikke

Selvfølgelig er det et skal. Du skal bare have den rigtige fortælling med på museet, så er du slet ikke i tvivl om, at det er en god oplevelse. Derfor er en rundvisning på et museum en rigtig god idé.

Et besøg på et museum er en god oplevelse både med og uden guide. Hånden på hjertet: hvor mange museer har du været på, hvor du manglede viden og bagefter var lidt usikker på, om dine forventninger blev indfriet?

Tager du en guide med til at fortælle dig om det, der er udstillet, så bliver oplevelsen bare så meget bedre. Så er det, at du kommer hjem med de små sjove eller skæve historier. Du kommer måske oven i købet hjem med inspiration til selv at lære eller læse mere om emnet. Hvis du kan sige ja, så vil kurator helt sikkert blive glad. For hvem vil ikke gerne smitte andre med sin egen glæde for et tema eller et emne?

Et af de museer vores guider elsker at fortælle om er CLAY Keramikmuseum Danmark. Hvis du lader en af guiderne fortælle om udstillingerne vil du kunne høre historier om både dansk porcelæns historie, smuk dansk keramik og ikke mindst vil du opleve en fantastisk spændende bygning. På CLAY er der nemlig noget for alle – både den der brænder for keramik, og den der hellere vil udsigt og arkitektur.

Andre dejlige museer hvor vores guider viser rundt er Den gamle by i Aarhus, Den Fynske Landsby, Trelleborg, Fyrkat og mange flere.

Rundvisning på Danmarks slotte

Der er mange flotte slotte i Danmark, de fleste i København og på Sjælland – men langt fra dem alle ligger på Sjælland.

De slotte hvor den royale familie bor kan du ikke komme ind i, de er privat. Men du kan se mange andre slotte. Vores kongelige slotte har alle flere hundrede år på bagen.

I København kan du komme ind at se Rosenborg Slot, hvor kronjuvelerne er udstillet. Rosenborg Slot, bygget af Christian 4. er en flot oplevelse. Det er dog mange, mange år siden, slottet har været brug som bolig for en kongelig. Sidste gang var da englænderne angreb København i 1801. I dag er Rosenborg Slot et af slottene i Kongernes Samling. Kongernes Samling består af Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ i København og Koldinghus i Kolding.

Andre slotte, hvor vores guider også med glæde fortæller dig de gode historier og historien er Frederiksborg Slot, Fredensborg Slot, Kronborg eller Sønderborg Slot for blot at nævne nogle.

Herregårdsbesøg

På mange af Danmarks smukke herregårde kan du komme på rundvisning og opleve stedets historie på tætteste hold.

Der er skønne herregårde overalt i Danmark, både i Jylland, på Sjælland og Fyn.

Fyn er nok den egn i Danmark, hvor der er flest herregårde. Det hedder sig, at boniteten er høj. Det betyder, at jorden er særdeles velegnet til dyrkning af afgrøder. I gamle dage betød det, at den enkelte herregård på Fyn kunne klare sig med færre hektar end herregårde andre steder i Danmark. Udbyttet på jorden var ganske enkelt højere.

En af de herregårde, som hvert år tager imod flest besøgende og gæster er Egeskov Slot på Sydfyn. Vi er glade for at have et dedikeret korps af guider, der elsker at fortælle om Egeskov. Ønsker du at opleve Egeskov Slot med en engageret guide, kan du enten se både slottet, udstillingerne og haven eller en af delene. Du skal vælge den eller de dele, der interesserer dig mest. Og kommer du med en større gruppe, så er en rundvisning på Egeskov Slot en rigtig god aktivitet for grupper.

Danmarks mange kirker

At opleve en kirke og høre fortællingerne om den giver indsigt i både historie, kultur og den tro, det danske samfund bygger på. Heldigvis er Danmark mangfoldigt, og derfor er der plads til mange trosretninger, hver med sine kirkebygninger. Vi kan naturligvis ikke hverken nævne dem alle eller vise rundt i dem alle, men en del af de flotte kirker i Danmark viser vi dig med glæde.

Kirkehistorie kan både handle om bygningen, om gravmæler i kirken, om troens symboler – og alt det andet.

Nogle af de smukke kirker vi kan vise dig er Roskilde Domkirke, hvor mange af vore kongelige ligger begravet. Odense Domkirke med det smukke alter lavet af Claus Berg, træskæreren som dronning Christine hentede til Danmark, så han kunne skære hende et helt unikt alter til Gråbrødre Klosterkirke i Odense. Først langt senere er altret kommet til Odense Domkirke. Tag med guiden og hør historien om det smukke alter og det ufattelig mange smukke figurer, der alle er forskellige.

Vi siger med glæde tag på rundvisning et museum, en herregård, et slot eller en kirke med Guideservice Danmark og en af vores engagerede guider