Med bil eller bus
Nogle ture dækker så store afstande, at der skal en bil eller en bus til også, for at du kan opleve det hele. Kom selv med bussen eller lad os bestille en bus til dig. Tag på dejlige oplevelser overalt i Danmark med bus eller bil i selskab med en dygtig guide.
// List ?>-
- Sortering:
-
Idylliske Thurø. Historisk bustur på Thurø
Thurø i bus. Start ved Svendborgsskolen i Svendborg – eller et andet sted, der passer din gruppe bedre.
Hør om Bjørnemoses overdragelse af Thurø til de lokale bønder og husmænd.
På busturen rundt på Thurø fortæller jeg historien om Ellen Marsvin, der byggede Thurø Kirke, Gambøt og Thurøbund, hvor de store træsejlskibe overvintrede, den Blå By, og meget mere.
-
Odenses ghettoer – opstår, består og forgår
Ghettoer kan være mange ting, og det viser jeg på denne tur i Odense og håber, at du efter turen vil elske byen lige så meget som mig
-
De slesvigske krige og den gamle grænse
Guidet bustur i sporet på de slesvigske krige og den gamle grænse til hertugdømmet Slesvig
-
Oplev Trekantområdet og Vestfyn på bustur
Oplev Trekantområdet og Vestfyn i bus – perfekt til en større gruppe. Her er mange historier at fortælle for eksempel om maritim arv.
-
Himmerland, Vikingernes land
Oplev en dag i vikingernes land. Vi besøger Borremose fæstningen, Løgstør og Aggersborg på bustur
-
Upåagtede kultur- og naturmiljøer på Tåsinge
Med bus til kultur- og naturmiljøer på Tåsinge.
Vi kører gennem Søby til Skovballe, hvor vi besøger den lille tidligere fiskerihavn.
Turen fortsætter til Søby Monnet, hvor vi tager en lille afstikker og hører om brugen af området gennem tiden og det varierede dyreliv. Fra Søby Monnet kommer vi til den særprægede og naturbeskyttede strandeng Vårø Monnet, som vi kan tage et kig ind over fra fugletårnet.
I Vårø og Stjoul får vi et kort rids af den danske landsbys historie, før vi kører videre til Stjoul fiskerihavn, hvor vi går en tur langs kysten mod sydvest til Stjoul Knude.
-
Runesten og Ravningbro
Guidet bustur til nogle af Danmarks mest bemærkelsesværdige spor efter vikingetidens konger. Oplev også den smukke Vejle Ådal
-
Øresundstur med bus – højdepunkter i regionen
På denne Øresundstur, ser vi Københavns vigtigste seværdigheder, for bagefter at køre ad Øresundsbroen til Malmø og Lund i Sverige
-
Tordenkalven og Sildebyen Nibe
Nibe som centrum for verden – som Hollywood. Nibe er en gammel fiskerby der bare skal opleves. Flere historier end du måske tror
-
Legos spændende historie – fra iværksætter til salg i hele verden
Legos historie fortalt på bustur fra Aarhus til Billund. Besøg i Legoland eller Lego House – eller begge dele, hvis I orker det
-
Roskilde, Danmarks første hovedstad
Hvis I er interesserede i Danmarkshistorie og vikingerne, er denne bustur i og omkring Roskilde måske noget for jer.
Turen er en kombineret bustur og vandretur. Hvis I kommer med tog til Roskilde, henter jeg jer på stationen. Km – angivelse er med kørsel fra København. Programmet kan justeres efter ønske.
Vi starter turen med at køre langs Roskilde Fjord, hvor mennesker levede i overflod i Jæger-samlerstenalderen for 7000 år siden. Herfra fortsætter vi med en afstikker til området omkring Lejre syd for Roskilde, hvor vi laver stop ved nogle af områdets gravhøje fra Bondestenalderen, Bronzealderen og Jernalderen (tilsammen 6000 – 1200 år siden). Vi kører gennem regionens maleriske landskab, mens jeg fortæller.
Herefter fokuserer vi på vikingerne og laver stop ved Lejrehallerne og de såkaldte skibssætninger; to af områdets tydelige tegn på, at indflydelsesrige mænd og kvinder levede og døde her.
Tilbage i Roskilde, som vikingerne gjorde til landets første hovedstad, skal vi besøge Vikingeskibsmuseet. Her huses vragene af de fem skibe, der blev opdaget på bunden af Roskilde Fjord i 1957. Jeg fortæller om skibene, som i det sene 11. århundrede blev sænket for at bremse en angribende fjendtlig norsk flåde, og som nu har givet os noget af vores mest præcise viden om, hvordan skibsbyggeri og sejlads foregik for tusind år siden. På museets område drives – ud over adskillige vikingeværksteder – et bådværft, hvor bådebyggerne konstruerer nye skibe efter de gamle teknikker.
Det var også i Roskilde, at Harald Blåtand i 980 lod Sjællands første kristne kirke opføre og derefter påstod at have kristnet danerne. Helt sådan var det nok ikke, og det var stadigt almindeligt, at man bar en Thorshammer i en kæde om halsen. Jeg fortæller om vikingemytologi og om anvendelsen af runer.
Vi går fra Vikingeskibsmuseet til Roskilde Domkirke, hvor vi slutter turen af. Kirken er den seneste efterkommer af Haralds trækirke. Den nuværende bygning blev påbegyndt i 1170 af Biskop Absalon, men gradvist er den blevet udvidet med kapel efter kapel til de danske regenters marmorsarkofager. Den tidligste er Margrethe I's. Hun døde i 1412, femten år efter, hun havde samlet de nordiske lande til et enormt rige.
Hvis I skal med tog fra Roskilde, følges vi til fods tilbage til banegården efter besøget i Domkirken.
Det kan være nødvendigt at ændre på rækkefølgen pga. gudstjenester i Domkirken.
-
Ellen Marsvins Røverborg i Nørlund
Få svar på om de tre røvere fra Rold har været i Nørlund! Jeg kender området fra min barndom og glæder mig til at vise dig det
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
Himmerlands hovedstad Aars
Hvad sker i Aars – her hvor der hverken er hav eller fjord! Rigtig meget. Det fortæller jeg om på en spændende tur i og omkring Aars
-
Aarhus by, afslappende køretur til byens skønne sights
Afslappende og inspirerende bustur i Aarhus. Jeg guider om Domkirken, rådhuset, kunstmuseet ARoS, Marselisborg Slot og Den Gamle By
-
Fredensborg slotspark – en køretur fra København
Hør historien om Københavns helt fantastiske beliggenhed som vogter af den strategiske indsejling til Østersøen, hvilket gør København helt unik.
Så god en placering, at København var en trussel for stormagter som Hansestæderne, Holland, England og ikke mindst Sverige, der med misundelse kunne se den danske konge tjene styrtende på Øresundstolden, hans helt personlige lommepenge, som han brugte på en lang række fantastiske bygningsværker og slotte.
Fredensborg Slot blev opført af Frederik den 5. i barok- og rokokkostil og slotsparken er de seneste år blevet genskabt efter det oprindelige forlæg så vi i dag kan opleve arkitekten Jardin og billedhuggeren Wiedewelts genskabte nyklassicistiske haveanlæg med Nordmandsdalen, med skulpturer af hans nordiske undersåtter.
Jeg fortæller om både slottet og slotsparken og glæder mig til at dele de fantastiske historier med dig. Jeg fortæller naturligvis også om det, vi oplever og kører forbi på vejen fra København til Fredensborg Slot.
-
Tåsinge, Elvira Madigan og Sixten Sparres sidste tid
Følg med i sporene på Elvira Madigan og Sixten Sparres sidste, romantiske færd på Tåsinge
-
Oplev dejlige Langeland
En herlig dag på flotte Langeland. Du oplever hatbakker, et rødt slot, vilde heste, smuk natur, Rudkøbing og Tranekær – og lidt til
-
På besøg i vestfynske kirker
Lær om de vestfynske kirkers historie, kunst og arkitektur på denne guidede tur med bus. En kirke er ikke "bare" en kirke. Hør hvorfor
-
Komponisten Carl Nielsens opvækst – Fyn gennem Carls øjne
Det fynske landskab til dels set gennem drengens, den senere komponist Carl Nielsens øjne. Oplev på bustur ud i det fynske
-
Tre Slotte i Kongernes Nordsjælland
Guidet bustur, hvor vi kører fra København på en dejlig tur til Nordsjælland og besøger tre perler: Kronborg Slot (1574) af Frederik II, Fredensborg Slot (1720) og Frederiksborg Slot (1606) af Christian IV.
Kronborg og Frederiksborg er opført i nederlandsk renæssancestil og fremstår begge som kong Christian den 4 efterlod dem, men historien fører længere tilbage.
Jeg giver en rundvisning på Hamlets Kronborg, hvor I oplever det nyrenoverede fæstningsanlæg og på Frederiksborg Slot, det Nationalhistoriske Museum, som også har været igennem en omfattende restaurering.
Ved Fredensborg slot, ser vi på en kort vandretur den flotte park, som ikke bare er ført tilbage til sit oprindelige udseende, men landskabet er endvidere blevet bearbejdet så anlægget er blevet endnu mere spektakulært.
På turen vil jeg blandt andet fortælle om Øresundstolden, som blev indført af Erik af Pommern og som blev en så stor succes, at den over de næste 400 år kunne financiere alle kongers store pragtbyggerier i Nordsjælland og København.
-
Guidet tur i Esbjerg, byen der ikke skulle have været
4 timers guidet tur med offentlig transport i Esbjerg. Oplev blandt andet de hvide mænd og Fiskeri- og Søfartsmuseet
-
Tåsinge og Langeland – fra Elvira Madigan til vilde heste
Oplev alt fra sørgelige kærlighedshistorier og fantastiske slotte til vilde heste på dejlige Langeland
-
Himmel og hav – lyng og rav!
Mellem Skallingen i syd og Ringkøbing Fjord i nord findes der en hel unik natur samt unikke historiske minder fra besættelsen
-
Middelalderens kirker på Midtsjælland
Følg sporene på den magtfulde Hvide-slægt, der har spillet en meget vigtig rolle i Danmarks historie, kirker og klostre. Guidet bustur
-
Bornholm rundt – Klippekyst, borgruin og pittoreske byer
For mig er klippekysten, borgruinen og de pittoreske byer et must, når man besøger Bornholm.
Jeg anbefaler en dagstur, i bil med stop undervejs, hvor vi vandrer over klipperne ved Stammershalle, besøger en af øens 3 borge og byerne Svaneke og Allinge. Hvert sted emmer af historie og historier. Undervejs vil jeg udpege og fortælle om de væsentligste historiske hændelser og om, hvad der rører sig på nutidens Bornholm. Eventuelt som aftentur om sommeren.
De sidste godt 350 år har Bornholm været dansk, fordi bornholmerne solgte øen til den danske konge, efter at de havde "smidt svenskerne på porten".
Bornholm rummer alt, hvad du kan ønske, til alletiders guidede tur på 5 timer. I tæt dialog med jer planlægger jeg en tur, der opfylder jeres ønsker.
-
Rønne, nord om Bornholm med Svaneke og Almindingen
Heldagstur til Bornholms bedste spots. Der venter jer en skøn dag fyldt med borgruin, natur, hyggelige byer – og en røget bornholmer
-
Mad og gode historier i og omkring Jelling
Guidet bustur. Besøg Jelling, en gammel købmandsgård, Nørup kirke og en spændende café. Måske ejeren fortæller en historie
-
Oplev Nordsjællands slotte på køretur
Oplev de enestående nordsjællandske slotte på guidet bustur rundt i Kongernes Nordsjælland. Smuk natur, varierede slotte. Dejlig dag
-
Ærø fra Æ til Ø
Besøg Ærø, øen med de meget lange landsbyer og lad guiden fortælle dig om øens spændende historie
-
Østjylland og Mols, militærhistorie og militære hemmeligheder
Østjylland og Mols, militærhistorie og militære hemmeligheder fra de Slesvigske Krige til den Kolde Krig.
Tag med på guidet bustur i noget af Danmarks smukkeste natur og kultur, hvor jeg giver spændende beretninger om Danmarks historie set med militære briller.
Østjylland og Mols rummer noget af Danmarks smukkeste natur, som er skabt i istiden med bløde bakker og fantastiske udsigter over byer, land og vand.
Vi begynder syd for Aarhus ved Moesgård, hvor man kan se en mindesten for to faldne tyske soldater fra Preussens 1. besættelse af Jylland i maj 1849, som en følge af 1. Slesvigske Krig 1848-50. Området giver et godt indtryk af den naturlige frontlinie som styrkerne i krigen benyttede sig af.
Samtidig kan vi beundre den flotte natur omkring herregården Moesgård og selvfølgelig opleve det nye Moesgård Museums omgivelser. Herfra går turen til Aarhus. Vi kommer dog lige forbi en militær hemmelighed, bunkeren på Oddervej i Aarhus, som fortsat er i brug for søværnet.
Vi skal se mindestenen for rytterslaget ved Randersvej. Den 31. maj 1849 gjorde prøjserne her et udfald mod General Ryes styrker, som var trukket tilbage nord for byen. Heldigvis tabte prøjserne slaget og trak sig tilbage syd for Aarhus igen.
Der er også mulighed for at se byens nye kultur-ikoner; Dokk 1, hovedbiblioteket og Aarhus Ø, den nye havneby med moderne spændende arkitektur.
Herfra ad de smukke veje til Mols, næsten ad den samme rute som General Rye fulgte til Helgenæs. Vi kommer forbi den maleriske Kalø Slotsruin og videre til Ryes Skanser ved Draget, som er en smal tange til Helgenæs. Her blev General Ryes brigade udskibet og sejlet til Fredericia, hvor den deltog i udfaldet fra Fredericia natten mellem den 5.-6. juli 1849 og vandt et af de strategisk, bedst, førte felttog i Danmarkshistorien, men som desværre også gav grundlag for stort, nationalt, overmod frem mod den skæbnesvangre krig i 1864. I området oplever vi de smukkeste udsigter til både Kalø Vig og Ebeltoft Vig.
Vi drager videre til Femmøller Strand med endnu en militær hemmelighed; Nato-molen og den jyske olie-pipeline. Her ligger dog også et meget stort fredeligt sommerhusområde, som blev påbegyndt allerede i 1923 af arkitekt, byplanlægger og kunstner Egil Fischer.
Vi ender i Ebeltoft med fregatten Jylland, som deltog i slaget mod den østrigske flåde ved Helgoland den 9. maj som en del af den 2. Slesvigske Krig i 1864. Ebeltoft har også andre seværdigheder; et glasmuseum og en gåtur ad den gamle hovedgade er hyggelige oplevelser i den gamle købstad med bevarede bymiljøer helt tilbage fra slutningen af 1600-tallet.
Der vil være mulighed for at aftale forplejning både frokost, kaffe m/kage og aftensmad.
-
Vikinger og Valdemarer i Vordingborg
Med bus fra København til Valdemarernes borg i Vordingborg – en tur ind i vikinge- og middelalderens verden
-
Oplev Køge omegns landskaber
Det er hovedsageligt kolde istider og varme subtropiske tider, der har skabt nutidens landskab i tempererede Danmark. Se selv
-
Se de smukkeste steder på Fyn på bustur
En guidet bustur rundt på Fyn giver oplevelsen af øen som et overflødighedshorn af smuk natur og gode fortællinger
-
Oplev Hindsholm og Fyns Hoveds skønne natur
Vil du opleve vild natur – flotte slotte så tag med på tur. Hindsholm er ganske enkelt et enestående område
-
En dejlig dag Bornholm – Sydtur
Med udgangspunkt fra Rønne kan foretages en guidet tur på den sydlige del af Bornholm, hvor der er flere seværdigheder at besøge undervejs.
Jeg viser vej til Arnager klak med det helt specielle grønsand. Det skal du se.
Herfra kører vi til den geografiske randzone ved Klintebakken på Åkirkeby, hvor vi besøger Bornholms filial af Lund Domkirke, Åkirke i Åkirkeby. Den fortæller jeg om.
Turen går videre til Ekkodalen, hvor vi naturligvis skal afprøve ekkoet. I godt vejr besøger vi også Kongemindet i den bornholmske skov Almindingen, hvor jeg fortæller historien om den.
Bornholm har også en bisonskov. Den besøger vi og satser på, at vi kan være heldige at støde på den europæiske bison, som har været meget tæt på at uddø.
På Sydøstbornholm besøger vi ringborgen ved Rispebjerg, det geografiske knudepunkt ved Østre Sømarken, hvorfra den præcise Gudhjemtid regnes.
Dueodde med det fine sand, kanonstillinger og installationer fra Den Kolde Krig vil jeg også vise dig og fortælle om inden turen går videre til Snogebæk, Balka og Nexø og derfra tilbage til Rønne.
En dejlig dag på Sydbornholm med nogle skønne steder, som jeg glæder mig til at vise dig.
-
Vikinger i København, Lejre, Roskilde
På denne guidede tur vil jeg belyse både de blodtørstige vikingernes mytologi og livsstil
-
Bornholm – Nordtur med bus
Hammershus, Østerlars rundkirke, Gudhjem røgeri – på denne bustur viser og fortæller jeg om det bedste af Nordbornholm
Længere ture kræver transport
Hvis du skal lidt længere omkring, så er bus eller bil den rigtige form for transport. Så kan I også være mange sammen om den samme guide.
Når I kører på opdagelse med bus eller bil, så sørger guiden for, at I stopper nogle strategisk gode steder. Her er der historier der kan fortælles og nogle gange er der både mulighed for toiletbesøg og køb af drikkevarer. Når I tager på oplevelse med bus, så kommer I længere omkring og er der nogle i gruppen, der ikke går så godt, så bliver benene også sparet.
Chauffør med bil
Der er skrappe krav til, hvem der må køre en bus eller bil med betalende gæster. Derfor er vores anbefaling at I booker en bus med chauffør. Vi kan stille enkelte guider med erhvervskørekort til rådighed. Bilen skal dog lejes, og nogle gange er det billigere at leje en minibus med chauffør end en personbil. Det kommer an på bilens størrelse eller udlejeren. Lejer du bussen, er diesel eller el nemlig includeret, det vil benzin ikke være til den lille bil.
Vi hjælper gerne med at bestille en bus eller leje en bil. Vi overholder dansk lovgivning hvad angår erhvervskørekort til personbefordring. Derfor er det kun ganske få af vores guider, der både kan køre bilen og fortælle. Langt hovedparten holder sig til at fortælle og lade en chauffør køre bil eller bus.
Busture i hele Danmark
Du kan komme på en guidet tur med bus eller bil i hele Danmark. Det betyder, at du kan overnatte i for eksempel København og derfra køre til Nordsjælland for at opleve de kongelige slotte. Du kan også køre mod syd og opleve den del af Sjælland. Der er nemlig mange smukke steder at gå på opdagelse, og når først også historien bliver fortalt, så bliver et sted som regel meget mere spændende end at opleve det på egen hånd.
Du kan også komme på tur rundt på Fyn og gøre stop i nogle af de smukke købstæder og kystbyer eller besøge Egeskov Slot eller et helt andet sted i det fynske. De fynske guider vil med glæde fortælle og vise frem på deres yndlingsø i Danmark.
Er du på ferie i Jylland, så er afstandene straks større. I hver tilfælde hvis du vil køre helt fra syd til nord. Det er der dog ingen grund til, for selv over små afstande er der stor variation i Jylland, så du kan opleve både smukke og charmerende byer, istidslandskaber, skov eller hede – nåh ja, så er der jo også kysten hele vejen rundt, som er en oplevelse i sig selv.
Vi siger med glæde oplev Danmark med Guideservice Danmark på en tur rundt med bus, bil og guide.