Dansk guideservice i andre lande
Vil du også gerne høre fortællingen om det sted du besøger på dit modersmål? Så er du på det rigtige sted. Lad dig inspirere til gode oplevelser med danske guider.
// List ?>-
- Sortering:
-
Byvandring i Firenze med fokus på gastronomi – med smagsprøver
Byvandring der er en behagelig blanding af oplevelser og af det mix, som Italien består af; nemlig århundreders historie med vingesus, masser af kunst og kultur på hver en plads i det historiske centrum blandet med de mange dufte af lokale madvarer.
Vi gør stop i 3 små lokale forretninger og smager nogle af de lokale godbidder og ender vores rundtur med et glas vin og aperitif.
Estimeret pris for smagsprøver vil afspejle dagsaktuelle priser.
Byvandringen er planlagt til to timer, men kan udvides til tre, hvis I ønsker det.
-
Gulddråben – et indvandrerkvarter i Paris
Bytur mellem afrikanske modeskabere, troperestauranter, moskéer og butikker med maniok og yams. Velkommen til Det lille Afrika i Paris
-
Firenze: Renæssancens vugge og meget, meget mere
Oplev byen indefra og hør også om det Firenze, som sjældent bliver nævnt i rejsebøgerne. Din fordel er, at jeg bor her
-
Zaragoza – Nordspaniens perle
Guidet byvandring i Zaragoza med besøg i katedralen Pilar, det tidligere arabiske palads Aljaferia
-
Byvandring Edinburgh, Skotland
Oplev en af Europas smukkeste byer med en lokal, dansk guide
-
Fair trade før og nu – Story Trail i Amsterdam
Story Trailen sætter fokus på hvor og hvordan tanken om bæredygtighed opstod samt hvordan den i dag kommer til udtryk – nemlig i Jordaan-kvarteret i Amsterdam.
Siger man Holland, siger man også handel. Siden det Gyldne Århundrede i det 16. århundrede, hvor Holland ekspanderede sine handelsaktiviteter til over hele verden, har Amsterdam været et knudepunkt for handel og vandel.
Byens berømte kanalsystem med de mange købmandshuse og pakhuse blev omhyggeligt anlagt for netop at effektivisere handlen med og transporten af oversøiske varer. Der blev imidlertid ikke altid drevet fair handel med de koloniale besiddelser (for nu ikke at nævne slavehandlen), hvilket i dag får stadig større opmærksomhed.
Men det var faktisk noget forfatteren, som kaldte sig Multatuli gjorde oprør imod i bogen Max Havelaar fra1859. Denne bog satte fair trade, og kolonialisme, til debat, endda så eftertrykkeligt at "Max Havelaar" siden hen blev et mærke for økologisk bæredygtig produktion af kaffe, og senere et mærke for fair handel – Fair Trade-mærket – med andre produkter som is, te, chocolade, honning, ris, vin, øl.
Multatuli – pseudonym for Eduard Douwes Dekker (1820-1887) – blev født i Amsterdam og hans hus er i dag indrettet som museum. Huset ligger i bydelen Jordaan, som tidligere var et arbejderkvarter, men i dag er et hipt kvarter med cafeer og butikker med bæredygtighed som vision og mission.
Story Trailen udforsker sporene efter kvarterets handel dengang – og nu. Multatuli ønskede en anderledes indrettet handel, med respekt for natur, dyr, råstoffer og menneskelig arbejdskraft. Vi skulle dog helt frem til vor tid før Multatulis ideer for alvor slog rødder, og i dag skyder den ene butik og iværksættervirksomhed op efter den anden med et bæredygtigt syn på udvinding af råstoffer og fair handel. Det vidner alle de specielle og eksotiske butikker i Jordaan om.
Blot et stenkast fra Multatulis hus ligger Noordermarkt, som – meget symbolsk – nu huser Hollands største biologiske marked.
I Story Trailen vil deltagerne komme til at udforske Jordaan-kvarteret, som fra før kanalerne blev bygget var marker med blomster, deraf kommer også at mange af kvarterets veje og gader har navne efter blomster og planter. Og det er ganske passende for denne trail der med fair trade og "grøn" som ledetråd fører deltagerne rundt til steder hvor bæredygtighed og grøn omstilling har sat sit præg.
Start- og slutpunkt er Noordermarkt – markedsplads siden 1623. Stop undervejs er Multatulis hus, pakhuse langs kanalerne hvorigennem oversøisk handel har fundet sted, hofjes (små oaser i form af beplantede gårde) samt besøg i kvarterets butikker som satser på økologiske og bæredygtigt fremstillede varer.
-
Paris – Saint-Ouen, verdens største antikmarked
Byvandring gennem verdens største loppe- og antikvitetsmarked bliver bare så meget bedre med en lokalkendt guide og fortæller
-
Østberlin
Kom under huden på Østberlin, og oplev hvordan Berlins historie taler til os – for hvert skridt vi tager. Byvandring i Berlins historie
-
Olympiastadion Berlin
Fra Hitlers prestigeprojekt til moderne VM/klubstadion og eventlokation. Historie og arkitektur går hånd i hånd på Olympiastadion
-
Uffizi Galleri Museum i Firenze
Jeg inviterer på en spændende rejse gennem det smukke museum, hvor I oplever oprindelsen af renæssance-stilen fortalt på dansk
-
Religion og fritænkning – byvandring i Amsterdam
En byvandring med fokus på religion, fritænkning og kætteri i fortidens og nutidens Amsterdam.
Byvandringen er en introduktion til Amsterdams religiøse historie, herunder især det 17. århundrede, også kendt som Det Gyldne Århundrede, og herefter går vi på opdagelse langs gader og stræder (og kanaler, naturligvis) for at komme på nært hold af udtryk for religion og fritænkning i Amsterdam.
Byvandring ser især på forholdet mellem religion og fritænkning, og eksempler herpå kan være hvorfor den såkaldte Kirken på Loftet var hemmelig, og hvorfor filosoffen Spinoza (1632-1677) blev bandlyst i et Amsterdam, der ellers var kendt for at være tolerant.
Kort sagt: religion og fritænkning i Amsterdam.
-
Street Art – Gadekunst i Berlin – Story Trail
Grænsen mellem kunst og hærværk, multikulturellitet og samfund. God til større grupper og skoleklasser
-
Bustur på den frisiske ø Sild
Du oplever: en fantastisk natur, Tysklands ferieø nummer eet. Dens danske, frisiske og tyske historie og nutid bliver levende fortalt
-
Farverige og fascinerende Napoli
Kom og oplev Napoli – Syditaliens mest autentiske, spændende og farverige by
-
Friesland: "Solens øje" i Leeuwarden
Hør om den mystiske Mata Hari: den eksotiske danserinde, der i 1917 blev dømt til døden for spionage, født i frisiske Leeuwarden
-
Amsterdams Gyldne Århundrede – hvor gyldent var det egentlig
En byvandring der med udgangspunkt i byens nuværende karakteristiske udseende fokuserer på Amsterdams koloniale fortid, der tog sin begyndelse i 1600-tallet, også kendt som Det Gyldne Århundrede.
Byvandringen er en introduktion til Amsterdams særprægede udseende med de berømte kanaler og prægtige kanalhuse, og sammen går vi på opdagelse og dykker ned i historierne bag facaderne. Nemlig Amsterdams koloniale og – som det i nyere tid har vist sig – mindre prangende fortid. Jeg fortæller om og viser vej til steder, navne og bygninger, der fortæller om Amsterdam som centrum for verdenshandel og den dermed forbundne kolonialisme.
Byvandringen langs kanalerne kommer blandt andet ind på, hvorfor man på Amsterdams Bymuseum er holdt op med at bruge betegnelsen Det Gyldne Århundrede.
-
Lund – byvandring
Dejlig byvandring i Lund med alt hvad hjertet begærer
-
Grønt guld i Groningen – Story Trail
Grønne, sunde Groningen – en skjult perle i Holland. Lær om byens handelshistorie, bæredygtighed og grønne omstilling
-
Berlin-Mitte
Berlin har som ingen anden by været centrum for flere verdensbegivenheder i de seneste hundrede års tid. På turen ser I hvordan
-
Bæredygtige Berlin – Storytrail
Økologi, bæredygtighed, klimaneutral. Ord og udtryk som mange lægger vægt på. Hvordan er vilkårene i virkeligheden i Berlin
-
Byvandring München Altstadt
På byvandring igennem den ældste bydel af München får du en orientering og et overblik over nogle af Münchens vartegn og vigtigste seværdigheder i indre by.
Byvandringen tager sit udgangspunkt på den tidligere handelsplads og det nutidige centrum af München kaldet Marienplatz. Herfra går det videre til den nuværede markedsplads kaldet Viktualienmarkt, Max Joseph Platz med sit National Theater, Odeonplatz med sine fornemme "naboer" Theatiner Kirche og Residenzen. Vi afslutter normalt rundgangen ved den impossante Domkirke kaldet Vor Frue Kirke.
Du oplever gammelt og nyt i skøn forening på nært hold, på gader og stræder med alle dine sanser. Du hører især om sommeren mange sprog og dialekter, du hører glas, der klirrer og ser ølskummet "gå" fra borde.
Du får del i historien om byen, om floden Isars rolle, om munkene der var engang, om borgerne, om hertugers, fyrsters, kongers og regenters og nu'ets virken her. Alle har de deres plads i historien om München fra byens grundlæggelse til den ekspanderende internationale storby, som München er i dag, anno 2025.
-
På sporet af kolonialismen – Story Trail i Amsterdam
Hvad gemmer der sig bag kanalhusenes flotte facader? Udforsk Amsterdams "Gyldne Århundrede" og vær selv en del af oplevelsen
-
Oplev det romerske samfund i Pompeji
Rundvisning i udgravningerne af den antikke handelsby Pompeji. Lær om byens dramatiske skæbne ved vulkanudbruddet i år 79
-
Siena: Når fortid og nutid smelter sammen
Byvandring i Siena. Oplev byens helt unikke historie med palioen, det historiske hestevæddeløb, i centrum for byens selvforståelse
-
Edinburgh Old Town fra kirkegård til kirkegård
En tur med kirkegårdsstemninger i den smukkeste ramme, Old Town Edinburgh
-
Hemingways Paris
Vi tager på byvandring i Hemingways fodspor.
Ernest Hemingway tog i 1921 til Paris, med hustruen Hadley, som reporter for canadiske Toronto Star. Den 22-årige forfatterspire kom straks ind i verdensbyens avantgardekredse, med forfattere som Ezra Pound, Scot Fitzgerald og James Joyce, malere som Picasso og Miró. Det var de glade 1920ere. Hemingway havde valutastærke dollars i lommen. Alt var muligt (og billigt!). Og de seks år i byernes by blev starten på hans forfatterskab.
Jeg leder dig i Hemingways fodspor. Fra Latinerkvarteret med Contrescarpe-pladsen, hvor Ernest og Hadley fandt en ussel lejlighed, over Luxembourg-haven som var en del af Hemingway'ernes dagligdag, til Montparnasse med de kendte caféer Closerie des Lilas, Rotonde, Dome og Le Select, der var omdrejningspunkt for 1920ernes kulturliv.
Fra Montparnasse tager vi metro eller taxa ned til St-Germain-des-Prés’ caféer Flor, Deux Magots og Lipp, der optræder i erindringsbogen "Der er ingen ende på Paris" og romanen "Og solen går sin gang". Få skridt til Hotel d'Angleterre, hvor Ernest og Hadley landede i december 1921.
Byvandringen slutter ved bouquinisternes boder på Quai des Grands Augustins, hvor læsehesten Hemingway fandt billige bøger. Tæt på Place St Michel, hvor han fandt ro til at skrive i "en god café".
Turen kan evt. forlænges til Hemingways tilholdssteder på højre Seinebred: Hotel Ritz, Harrys New York Bar og Café de la Paix, hvilket vil indebære en ekstra time.
-
Bargello National Museum, Firenze
I Bargello Museet er der en fascinerende udstilling af skulpturer fra 1400-1500 tallet, som jeg fortæller om med begejstring
-
Athen centrum
Se det centrale Athen omkring Parlamentet og Syntagma Square, og hør om Grækenlands moderne historie
-
Industriel arkitektur i Berlin – sydøst
Et spændende tur i Berlins største daværende industriområde. I dag er der kunstner-atelierer og Industrisalonen Schöneweide
-
Skæbner langs Berlinmuren
Det tog 28 år at fjerne den mur, "… ingen har til hensigt at bygge …"! Vi følger muren et stykke og de skæbner dens skygge faldt på
-
Flugten til vest, Berlinmurens historie – Story Trail
Jeg starter med en introduktion til baggrunden for, at Berlinmuren blev bygget, skæbnerne den ramte, ofrene og hvorfor muren i sidste ende faldt.
Efter introduktionen bliver gruppen delt i op til 5 grupper, med forskellige opgaver, som de på egen hånd skal løse i området omkring Bernauer Straße/Gedenkstätte Berliner Mauer. Når opgaverne er løst mødes vi igen og grupperne fremlægger deres resultater for hinanden.
Et aktivt læringsforløb for folkeskolens 8-10 klasser samt gymnasiet, hvor eleverne forventes at arbejde aktivt med og ikke bare høre på en guide, der forklarer en masse. 3 timers levende historieundervisning, hvor Berlin er vores klasseværelse.
Turen gennemføres i alt slags vejr og foregår udendørs. Kan også tilpasses andre typer grupper.
-
Bro Bro Brille i Groningen
Opdag med mig de mange skandinaviske islæt i Nordhollands største by, Groningen. Jeg er dansk og bor i byen
-
Byvandring i Malmø
Malmøs ældste bydel er fuld af interessante bygninger og historier. Hør om prinsesse Leonora Christinas dramatiske flugt fra byen
-
Mellem himmel og jord – Story Trail i Amsterdam
Gå på jagt efter tro og tvivl langs Amsterdams stemningsfulde kanaler på en lærerig Story Trail
-
Den storslåede romerske verden
Oplev den spændende arkæologiske samling fra de romerske byer Pompei og Hercolanum begravet i år 79 ved udbrud af vulkanen Vesuv
-
Riga – fra hansestad til hovedstad
Indholdsrig byvandring rundt i den gamle del af Riga.
Vi kommer forbi stedet, hvor Biskop Albert grundlagde byen, der i årene efter udviklede sig til en velhavende metropol og sidenhen blev en del af Hanseforbundet. Vi kommer også forbi stederne, der var afgørende for Rigas tilbliven som hovedstad i det frie og uafhængige Letland. Den første gang i 1918 såvel som anden gang, da man med mod, barrikader og fællessang genetablerede den skønne by som hovedstad i 1991.
Dertil krydret med alt derimellem, mine anekdoter og erfaringer fra snart 25 år i Letland og en masse gode historier.
-
Gyldne highlights i Amsterdam
Amsterdam er kendt for prægtige kanalhuse. Oplev husene på byvandring og hør historierne bag dem fra byens Guldalder
-
Prag – kickstart din tur her og bliv forelsket i byen
Din første gang i Prag? Oplev byens højdepunkter og skjulte perler med insider-tips, der gør dit besøg uforglemmeligt
-
I Paris' hjerte – oplev til fods
Byvandring omkring Seinefloden i Paris' hjerte. Her oplever du den herlige stemning i Byernes by og jeg fortæller alle historierne
-
Gulddråbe-kvarteret i Paris – Story Trail
På opdagelse i indvandrerkvarteret Gulddråben i Paris – en Story Trail med potentiale for skoleklasser og team building
-
Højdepunkter i Groningen
Højdepunkter i Groningen, som har mottoet: "Intet over Groningen". Det oplever du på min byvandring.
Byvandringen begynder ved Groningens vartegn: Martinikirken med det 97 meter høje tårn. Et bogstaveligt højdepunkt der dog siden for ganske nylig har fået konkurrence fra det nye og imponerende Groninger Forum, byens kulturelle Babelstårn.
Byens "gamle" højdepunkt, Groninger Museum, der er fra 1994, springer selvfølgelig stadig i øjnene: det ligger nemlig i en kanal. Og så er der alle byens skjulte seværdigheder, som jeg viser eksempler på under byvandringen, nemlig de såkaldte "hofjes", små gårdspladser med velplejede haver. De ligger forbavsende nok midt i byen, men man skal vide, hvor de er, før man varsomt kan træde ind i dem.
Et specielt højdepunkt: i 2022 blev Groningen udråbt til Hollands sundeste by.
-
På cykletur gennem München
Denne guidede cykletur henvender sig til alle, der fra foråret til sensommeren har lyst til at opleve München med et særlige pift
-
Det klassiske Athen
Se det klassiske Athen og få en introduktion til det antikke Grækenlands historie og det gamle Athen
-
William Heinesens Thorshavn
Byvandring gennem William Heinesens Thorshavn. Oplev forfatterens forfatterskab på byvandring fra fødested til sidste bolig
-
Pomp og pragt i Porto
Byvandring i pragtfulde Porto. Se blandt andet de mange pragtfulde dekorationer i svulmende jugend- eller art-deco-stil
-
Det jødiske kvarter i Berlin. 100 års historie på 2 timer
Tag med på en byvandring i Bayerischer Viertel i Berlin, det Bayeriske Kvarter, som før 1933 burde have heddet det Jødiske Kvarter.
Her boede ca. 1/3 af Berlins jøder før Nazismen, 2 af 3 var døde, da krigen sluttede. Kvarteret emmer af historie, og var hjemsted for personligheder som for eksempel Einstein.
Byvandringen tager jer gennem historien fra kvarterets grundlæggelse omkring år 1900, frem til vore dage.
Jeg fortæller små personlige historier, om arkitektur, mindesmærker og verdensbegivenheder.
-
Multi-kulti i Berlin – fra döner til angry chicken – Storytrail
Berlin byen med hundredvis af nationaliteter, etniciteter og kulturer. En moderne smeltedigel. Hvordan fungerer det i praksis
-
Friesland: Uldkæmmerens planetarium i Franeker
Franeker i Friesland er en fortryllende by. Oplev uldkæmmerens planetarium og bliv klogere på det legendariske boldspil kaatsen
-
Queer – historie Berlin
Hør på byvandring om foregangskæmpere og hvorfor, Berlin har udviklet sig til at være en queer by
-
Afsluitdijk: Diget der en stormfuld nat betalte sig tilbage
Tag en tur på Afsluitdijk og oplev ved selvsyn hvordan den gigantiske dæmning beskytter Holland mod vandmasserne fra Nordsøen
-
Graffiti i Groningen – Story Trail
Groningen har en lang tradition for graffiti, som efterhånden er gået over i gadekunst, der for en dels vedkommende er "officiel" eller lovlig, mens anden gadekunst fortsat er vild og "illegal". Deltagerne skal opleve hvor og hvordan byens street art bliver brugt.
Efter en introduktion til Groningens udseende og historie – byen er en gammel hansestad i moderne klæder – deles deltagerne op i mindre grupper og sendes ud på Story Trailen.
Det giver alt andet lige en helt anderledes og mere "kropslig" fornemmelse at se gadekunsten, der hvor den er lavet. Man er ikke bare tilskuer til gadekunsten, men står også i flere tilfælde så at sige midt i den. Man får en større oplevelse og til tider også en større indsigt i gadekunsten og dens bidrag til byens rum. Derfor er det et fokuspunkt i story trailen at vise, hvordan gadekunsten optræder og fungerer i forhold til Groningens rum og historie.
Interessant er også forskellen på formaliserede vægmalerier, "illegal" street art og graffiti. Hvad kan de hver især? og hvordan bliver de brugt?
Story trailen slutter med fælles fokus på de løste opgaver.
-
Byvandring i Helsingborg
Helsingborg er en af Nordens ældste byer. Kom med på en vandring gennem en by som engang hørte til Danmark
-
Firenze – et levende museum under åben himmel
En spændende rejse i Firenzes historiske centrum. Tid til at opleve og høre de gode historier. God basis for egne oplevelser i Firenze
-
Øl i Thorshavn
Oplev færøske bryggeriers prisvindende øl. Byvandring i Thorshavn med historien om Færøerne og et stormfuldt forhold til spiritus og øl
-
Madrid, Spaniens hjerte
Spændende byvandring i Madrid med lokal, dansk guide. Oplev verdensberømte kunstmuseer, hyggelige pladser, gastronomimarkeder
-
Amsterdams jødiske kvarter. 400 års historie på 2 timer
Byvandring i Amsterdam, der giver indsigt i både fortidens tragedier og den nuværende jødiske arv, som med blandingen af historie, kultur og arkitektur gør en byvandring i det jødiske kvarter til en unik og bevægende oplevelse.
Det jødiske kvarter i Amsterdam, også kendt som Jodenbuurt, er en historisk og kulturel del af byen, der har været hjemsted for det jødiske samfund siden det 16. århundrede.
Området omfatter berømte gader som Jodenbreestraat, hvor maleren Rembrandts hus ligger, samt markante historiske steder som Holocuastmonumentet, Det Jødiske Historiske Museum, Den Portugisiske Synagoge. Man finder her også diamantsliberiet Gassan og en statue af den indflydelsesrige jødiske filosof Spinoza. Kvarteret var engang et blomstrende centrum for jødisk kultur og handel, men blev dramatisk og indgribende påvirket under Anden Verdenskrig, hvor størstedelen af jøderne blev deporteret og dræbt.
-
Bertel Thorvaldsen og Ludwig I – et arbejdsforhold mellem Rom og München
"Bertel vil jeg hente til München" tænkte Ludwig I. Ingen andre end Bertel Thorvaldsen! Se og hør hvordan det gik
Andre lande – guidede ture med dansk guide
På ferie i udlandet kan oplevelsen blive en helt anden, når du kender de finurlige steder, de sjove og anderledes historier. Historier, som kun de, der bor i landet kender. Og som de er de helt rigtige til at fortælle om.
Vi siger med glæde oplev hele verden med Guideservice Danmark og vores dansk guideservice i udlandet.