Byvandring på Sjælland og øerne
Her ser du vores forskellige guidet byvandringer på Sjælland og Lolland-Falster
xx xx xxx
// List ?>-
- Sortering:
-
Jul i København
Danskerne holder meget af julen og alle dens traditioner.
Vi danskere holder meget af julen og alle dens traditioner. Julen er den vigtigste højtid i vintertiden for hele familien. Jeg vil invitere og byde jer velkommen til at opleve en byvandring i København ved juletid.
Hovedstaden er fuld af stemning med lys, dekorationer og julemarkeder. København er eventyrlig ved juletid.
Vi starter turen fra Rådhuspladsen med det største juletræ i byen ved siden af H.C. Andersen, som sidder og kigger på Tivoli, den gamle forlystelseshave, fuld af juleboder, restauranter og forlystelser.
Vi skal smage varm gløgg og spise æbleskiver og se nisseland.
Byvandringen går gennem den ældste gågade, som er pyntet med julehjerter og gran. Vi skal se julemarkeder på Gammel- og Nytorv og videre til Royal Copenhagen, fuld af julepyntede borddækninger og juleting.
Vi går over Kongens Nytorv og til Nyhavn, hvor juleboder og restauranter tilbyder traditionel dansk julefrokost.
En traditionel dansk julefrokost byder på: Forskellige sild, laks, sylte, flæskesteg, julemedister, leverpostej, frikadeller, juleskinke med spinat, ris a la mande og ost. Til frokosten hører øl og dansk snaps.
Vi slutter på Amalienborg Slotsplads, smukt oplyst om aftenen i julens København.
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Vi taler om international inspiration, påvirkning, begrebet demokratisk design, det design-DNA som Danmark er kendt for internationalt
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
Kong Christian IV er danmarkshistoriens største entreprenør. Oplev hans bygninger på byvandring i København og bliv imponeret
-
Vikinger og Valdemarer i Vordingborg
Med bus fra København til Valdemarernes borg i Vordingborg – en tur ind i vikinge- og middelalderens verden
-
En københavnsk smagsoplevelse
Smag på Københavns historie og lær om, hvordan maden har påvirket byens udvikling
-
Køge Bugt Strandpark – vandretur gennem Københavns sydlige "Riviera"
Skøn vandretur Køge Bugt Strandpark, Sydkystens Riviera eller Guldkysten – kært barn har mange navne.
Strandparken i nordenden af Køge Bugt blev indviet i 1980 som et nyt, menneskeskabt kystområde, der skulle beskytte Københavns sydlige forstæder mod oversvømmelse, og være et naturområde, der kunne matche og måle sig med naturområderne i Nordsjælland.
Under processen blev kystlinien flyttet 6-700 meter længere ud, og området blev pumpet fyldt med sand i præcis den rigtige størrelse. Der blev plantet vegetation fra Danmarks vestkyst, så det nogle steder ser ud som om man går ved Vesterhavet, men også 200.000 buske og træer, så det andre steder ser ud som om man går i en meget stor kyst-park.
På vandreturen ser vi de forskellige dele af området, fra kunstmuseet Arken til de privilegerede huse ud til naturen, fra lystbådehavne over klitter, indsøer og til vandkanten. Samtidigt er det også en rejse gennem fire kommuner og to regioner og et spændende perspektiv på Storkøbenhavn.
Guidningen kan skrues lidt op eller ned, men glæd jer til en dejlig vandretur i naturen med kulturelle indslag som Henry Heerups skulpturer – og hvem ved, måske en vældig trold, der bor under en bro.
Undervejs er der mulighed for at nyde frokost (medbragt eller købt).
Husk praktisk tøj og fodtøj. Turens længde og rute kan justeres efter behov.
-
Fredensborg slotspark – en køretur fra København
Oplev den storslåede Fredensborg Slotshave som nu er genskabt i al sin fordums pragt, om de mennesker der skabte den og deres historie
-
H.C. Andersens København
Lær København at kende, fortalt igennem eventyrdigteren H.C. Andersens øjne!
-
Det jødiske København
En byvandring gennem København, hvor jeg vil fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark, med museum, Synagoge og kirkegård
-
1864 – fortalt på gravens rand
Gå gennem historien om krigen i 1864, fortalt ved gravene af dem, der var med. Både soldater, generaler, kulturpersoner og politikere
-
Søren Kierkegaards København
Filosoffen Søren Kierkegaard er født i København og boede her hele livet. Derfor kan vi guide en spændende byvandring med fokus på både Søren Kierkegaard og 1800 tallets København.
Denne byvandring i København er med fokus på Kierkegaard og den by, som han stort set aldrig forlod i sit liv. På denne guidede tur vil vi følge i Søren Kierkegaards fodspor og blandt andet se hvor han blev født, døbt, konfirmeret, gik i skole og studerede. Kierkegaard boede på et par håndfulde adresser i Guldalderens København, og vi kommer forbi de fleste af dem.
Søren Kierkegaard var og er en vigtig tænker og personlighed i Danmarkshistorien, og hans tanker om eksistens har påvirket religion, filosofi og psykologi.
På denne byvandring vil vi opleve Søren Kierkegaard som person, samt lære mere om 1800-tallets, og dermed Guldalderens, København.
-
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
En hyggelig byvandring, der begynder der, hvor København har sin oprindelse. Siden er der sket en del. Muntre historier undervejs
-
Kongernes København – på cykel og til fods
Oplev Københavns vigtigste, klassiske, seværdigheder og kom tæt på de monarker, der satte de største præg på byen
-
Opera i København – herunder Det Kgl. Teater
Oplev operaens og teatrets magiske historie i København set i forhold til byens samtidige sociale udvikling
-
Vikinger i København, Lejre, Roskilde
På denne guidede tur vil jeg belyse både de blodtørstige vikingernes mytologi og livsstil
-
Guidet vandretur i Dyrehaven
Om ikke før, så er der helt sikkert hjorte-garanti her på sletten ved ikke bare Danmarks, men Skandinaviens ældste golfklub. Er det klart vejr, kan vi se helt til Sverige.
Vi går fra Klampenborg Station til "Ulvedalene", som hvert 3. år lægger kulisser til friluftsteater. Derfra går vi tilbage gennem skoven til Klampenborg Station. Vi kan gå en kort omvej for at komme forbi forlystelsesstedet Bakken.
Vidste du, at der fandtes en helbredende kilde i Dyrehaven, der gav kraft og styrke! At der har været over 200 knejper på samme tid.
Dyrehaven er et populært udflugtsmål, og der er altid mange friluftsaktiviteter i gang. Det er muligt at hyre kapervogne, hvis man gerne vil opleve skoven fra en hestetrukken vogn, de skal dog bookes og betales på forhånd, så det hjælper vi naturligvis med.
Stierne er dels grusveje, dels skovveje, som kan være ujævne.
-
Spiselige urter langs Kalveboderne
Tag med på urtetur på cykel langs Kalveboderne i København. Jeg viser vej til spiselige urter og bær og fortæller om madtraditioner
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Nordeuropas største Renæssanceslot – Kronborg
Vilde udgravninger, kærlighedshistorier og krige inde bag Kronborgs mure. Det oplever du på en guidet rundvisning med engageret guide
-
Vandretur ved Stevns Klint, dansk verdensarv
Mærk historiens vingesus. Se hvorfor mennesket nu hersker på jorden og ikke dinosaurerne. Lærerig guidet vandring ved Stevns Klint
-
Frederiksberg spadseretur
På en to timers guidet byvandring fortæller jeg historien og historierne og tager jer også med på guidet tur ind i den smukke Frederiksberg Have, som var "legeplads" for kongerne Frederik IV og Frederik VI.
Jorden på Frederiksberg var ikke særlig frugtbar. Christian IV ødelagde ellers landsbyen Solbjerg og etablerede marker for at dyrke afgrøder til brug ved hoffet. Men det var ikke nogen succes. Så blev hollænderne tilkaldt, for de var jo de rene eksperter til at dyrke grønt. Heller ikke de kunne få jorden til at yde tilfredsstillende.
Men at forvandle Frederiksberg til et forlystelsesområde var nøglen til succes, selv om det jo slet ikke var planen. Takket være den kongelige tilstedeværelse var det faktisk det, der skete.
En guidet tur der er en super aktivitet for grupper på oplevelse.
-
Vandretur gennem skov, mose og sti. Fra Skodsborg til Vedbæk
Dejlig vandring i skov, mose og mark. Til tidligere tiders sommerudflugters mål, tørvegravning, Caroline Mathilde og vikingebopladser
-
Et smut med tidsmaskinen i København, anno 1857
Oplev København på byvandring anno 1857, en opbrudstid. Hvordan var livet her, lige inden byen for alvor blev moderne
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København. Din guide er ølekspert
-
Vandring på Vestvolden
Vi følger den nyrestaurerede vold lidt over halvvejen og lader naturen og kulturhistorien gå hånd i hånd
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring gennem København i fodsporene på blandt andre H.C. Andersen, Kierkegaard og Grundtvig. Få samtidig Københavns historie fortalt.
Den danske guldalder er fascinerende; det at så mange vigtige personer var samlet på så lidt plads i så koncentreret en periode som 1. halvdel af 1800-tallet. Store personligheder som Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted og C.W. Eckersberg var nogle af disse kulturpersonligheder, som i Guldalderen var med til at forme det danske, og indirekte var med til at lægge nogle linjer for det Danmark, vi har i dag, og den måde vi tænker på.
Jeg fortæller om Københavns Universitet, hvor Steffens holdt sine forelæsninger og om guldhornene på Nationalmuseet, som var inspirationen til Oehlenschlägers digt om guldhornene. På byvandringen skal vi også se statuerne af H.C. Andersen, Grundtvig og Kierkegaard og vi skal se nogle af de bygninger, hvori H.C. Andersen skrev sine eventyr og stedet, hvor Søren Kierkegaards fars købmandsgård lå.
Med udgangspunkt i Københavns Domkirke og Slotsholmen får vi et godt indtryk af to andre store personligheder fra denne tid; billedhuggeren Bertel Thorvaldsen og arkitekten C.F. Hansen.
Vi følger i sporene på Georg Carstensen, Tivolis grundlægger, hører om den store skuespillerinde; Johanne Louise Heiberg og ser steder i byen, som var inspiration for periodens malere.
Andre navne som Eckersberg, Købke, brødrene Ørsted, Kamma Rahbek er også en del af fortællingen.
Byvandringen indeholder 1 times besøg og rundvisning på enten Thorvaldsens Museum eller på Glyptoteket, hvor der vises rundt i samlingen af malerier fra Den danske guldalder.
-
Oplev det smukke Frederiksborg Slot
Oplev 500 års Danmarks historie på Frederiksborg Slot og lad mig begejstre dig med min fortælling
-
Oplev Nordsjællands slotte på køretur
Oplev de enestående nordsjællandske slotte på guidet bustur rundt i Kongernes Nordsjælland. Smuk natur, varierede slotte. Dejlig dag
-
Københavnske highlights
Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn og Slotsholmen og meget mere af København. Oplev de største highlights på én byvandring
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
På byvandring i København følger vi i biskop Absalons fodspor. Hør om Københavns forvandling fra landsby til en by med stor indflydelse
-
København for begyndere
Velkommen til byvandring i København, byen som er mere end 800 år gammel – hvilket man tydeligt kan se i de centrale middelalder-bydele. Der er 1,3 millioner indbyggere.
Jeg inviterer jer på en byvandring rundt i den gamle, historiske del af hovedstaden.
Vi laver stop på de vigtigste lokaliteter. Vi starter ved byens vartegn, Den lille havfrue, kendt fra H.C. Andersens dejlige eventyr. Alle nyforelskede par må besøge havfruen, som er over 100 år gammel.
Vi går langs vandet forbi Kastellet, Københavns citadel til det monumentale Gefion Springvand. Videre forbi det største og verdensomspændende rederi Mærsk Lines hovedkontor. I vil se den nye Opera, en gave til byen fra Mærsk.
Vi passerer Amaliehaven på vej til Amalienborg, den kongelige families residens.
Næste stop er det mest fotograferede sted i landet, nemlig Nyhavn med de smukke gamle huse og de gamle skibe. Nyhavn huser i dag en mængde restauranter og caféer og besøges af alle turister og københavnere.
Vi fortsætter forbi det gamle Kongelige Teater, stormagasinet Magasin du Nord og det fornemme gamle hotel D'angleterre.
Den videre rute går ad den ældste gågade, Strøget, forbi springvand og pladser. Nytorv og Gammeltorv leder os til Rådhuspladsen, hvor statuerne af H.C. Andersen og Absalon, Københavns grundlægger, venter os, og ved siden af ligger den gamle forlystelseshave Tivoli.
Alle de mange statuer, springvand, slotte, gader og stræder fortæller de mange års historier om byen København.
-
Byvandring i Roskilde
Roskilde – en rejse tilbage til middelalderen, men ikke kun det. Du oplever kirker, kongegrave og den smukke by
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
Den evige stilart, klassicismen, og dens københavnske palæer og kirker. Byvandring med en engageret guide
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
En byvandring gennem det tidligste København er en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder. Jeg gør arkæologien levende
-
Naturskøn cykeltur fra Kronborg til Hornbæk
Meget naturskøn cykelrute fra Helsingør, Kronborg til Hornbæk, krigshistorie, og smuk natur med dejlige strande
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev et af Danmarks mest velbevarede slotte. Rosenborg er hjem for de danske kronjuveler, men huser også en enestående samling af kunst, møbler og finurlige sager. Vi går sammen på jagt efter de sjove og sære små detaljer blandt det pragtfulde inventar på Christian IV's yndlingsslot.
Få historien om Christian IV's død og se klenodierne fra hans legendariske kamp mod svenskerne, der gav inspiration til nationalsangen "Kong Christian stod ved højen mast".
Lær om det nag, der lå til grund for den nuværende dronningekrone, og opdag den spydige gave, som en konge gav sin utro kone.
Vi starter turen med et besøg på Rosenborg Slot, der tidligere var kongernes sommerhus uden for Københavns bygrænse. Vi besigtiger de velbevarede rum, hvor kongefamilien tidligere boede, og i kælderen ser vi kronjuvelerne, der er nogle af Europas ældste.
Bagefter spadserer vi igennem Kongens Have, hilser på H.C. Andersen undervejs og går gennem Frederik V's fornemme Frederiksstaden til Amalienborg slotsplads for at hilse på garderne og lære om, hvorfor de fire palæer blev til kongefamiliens faste københavnerresidens.
Alt efter hvor tidligt I ønsker at starte turen, kan vi slutte af med at se livgardens vagtsskifte kl. 12.
-
I Carlsbergs fodspor – indflydelsen på København
Om du er til øl eller ej, så vil den gribende historie om Carlsberg og J. C. Jacobsens indflydelse på byen og dens kulturliv fascinere
-
København Nordvest: mangfoldighed og råhed
Kom med på byvandring i København Nordvest og oplev Danmarks måske mest mangfoldige bydel med engageret fortæller og guide
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Smuk og spændende tur på Københavns ældste aktive kirkegårde, Garnisons- og Holmens kirkegårde, begge smukke parkområder
-
Spiselige planter langs Roskilde Fjord
Få den vildeste historie om vilde spiselige planter og det Ny Nordiske Køkken ude i naturen, hvor det hele startede. Guidet vandretur
-
Fredensborg Slotspark
Guidet tur gennem Fredensborg slotspark. Hør også om Fredensborg Slot og dets beboere gennem tiderne.
Lad mig fortælle dig om kongefamiliens flotte forårs- og efterårsresidens. Jeg fortæller om slottets historie og arkitektur, om forbindelsen til den russiske zarfamilie og om den flotte park, som lige er blevet restaureret og ført tilbage til sin fordums pragt. Måske er det ikke den flotteste, men med garanti er det en af de allerflotteste barokhaver i Danmark, med det der følger med: terrasser, skupturer, alleer, små tilskårne buksbomhække. Symmetrien er gennemført. Linjerne er lange.
Den guidede tur går gennem parken, hvor vi ser på slottet fra alle sider, den kongelige have, Nordmansdalen, skoven og den store akse ned til Esrum Sø med de pragtfulde skulpturer af Wiedewelt.
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Haveselskabets historie – en tur gennem havehistorien, haverum og havens personligheder
-
Oplev Maribo fra Skimminge til nu
Hør om Maribo Domkirke, Danmarks første private jernbane, Maribo-Bandholm banen og stationen bag købmand Qvades gård og om Kaj Munk
-
Møns Klint. Danmarks dannelse, store gletschere
Smukke Møns Klint fortæller historien om Danmarks dannelse, fossiler på stranden og gletschere i sidste istid. Dejlig tur langs kysten
-
Vikinge-cykeltur – fra Lejre til Roskilde
Kom med på en dejlig cykeltur og oplev et vikingelandskab med masser af fortællinger undervejs fra Lejre til Roskilde
-
Nørrebros bedste ølbarer
Drik en øl på de bedste ølbarer på Nørrebro og hør den fascinerende historie om øllet og ølrevolutionen.
Nørrebro er den bydel i København, hvor det er bedst at udforske det gode øl i en by, som ellers er internationalt berømt for de gode ølbarer.
Der er omkring 20 gode ølbarer i bydelen. Du kommer til at besøge fire af de absolut bedste: BRUS, Ølsnedkeren, Himmeriget og 1420.
Ølekspert, blogger, journalist og forfatter er din guide.
-
En spændende gåtur gennem Christianshavns historie
Få indblik i Københavns gamle og vigtige bydel Christianshavn og dens historie. Fra 2. Verdenskrig til dronningespøgelset i kirken
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Byvandring i indre København med fokus på gemte detaljer, mærkelige gadenavne og byens udvikling
-
Englandskrigene og København
Spændende vandretur i København, hvor vi ser hvor de mest dramatiske begivenheder under Englandskrigene fandt sted
-
Fra stormagt til afmagt – Nakskovs blodige belejring i 1659
At Nakskov er en smuk, historisk og gammel by er de fleste af os nok klar over. Hvor historisk den er, ved de færreste vel. Under Svenskekrigenes højdepunkt, hvor Gøngehøvdingen hærgede, hvor København var belejret, den danske flåde beredt, og svenskekongen var redet over isen til Lolland, var Nakskov centrum for en af Danmarks blodigste og mest afgørende belejringer.
Historien er dog ikke bare lokalhistorisk interessant, hvad den så rigeligt er, men åbner også et vindue til en af Danmarkshistoriens mest afgørende perioder. Her mistede vi Skånelandene og Bornholm (som dog kom tilbage senere!) Øresundstolden blev svækket, riget blev knækket og enevælden blev indført få år senere.
En spændende byvandring, hvor vi sammen skal vandre ca. 1½ km gennem Nakskov, høre om Danmarks storhedstid, se den smukke købstad, de svenske granater der slog ned i byen, og op på resterne af de volde, hvor de danske og svenske soldater tørnede sammen og afgjorde Danmarks skæbne. Kom med!
-
Vandretur – fra vikinger til Karen Blixens baghave
Dejlig vandretur fra Vedbæk Station til Trørød Hegn, på Caroline Mathildestien, ind i Folehaven for at slutte i Karen Blixens baghave
-
København under besættelsen 1940-1945
Guidet tur om København under den tyske besættelse 1940-1945. En spændende byvandring til mange centrale steder dengang og nu
-
Mystik og mørke – Køge Huskors
Oplev historien om Køge Huskors på en guidet tur. Hør om 1600-tallets hekseanklager og besøg stederne for de dramatiske begivenheder
-
Ny og gammel arkitektur i København
Vi skal sammen se på "pæn" og "grim" arkitektur. Havnefront, højhuse og byens ældste gade. Der er meget at vælge imellem
-
Rundt om danmarkshistorien i Boserup skov
Boserup skov er andet og mere end hvide anemoner og morkler. Skoven byder også på et tværsnit af Danmarks historie lige fra stenalderens køkkenmøddinger til vor tids naturparker.
Fra den højtbeliggende parkeringsplads på Boserupvej for enden af Kongemarken følger vi jægerstenalderens kystlinje langs Roskilde Fjord og Kattinge Vig. Her leder vi efter jægerstenalderens køkkenmøddinger.
Boserup skov hørte i Middelalderen til Roskildebispens besiddelser. Bispeborgen lå dér, hvor Sankt Hans Hospitals smukke bygninger nu breder sig, men vest for Store Kattinge Sø finder vi på en kunstig tange de beskedne rester af hans voldsted Nebbe Slot, der bevogtede adgangen til Boserup mod vest. Da borgen forfaldt, blev stenene blandt andet anvendt til at opføre vandmøllen Kattinge Værk i 1754. Vandmøllen blev senest brugt som cellulosefabrik frem til 1910, hvor den blev en del af Sankt Hans Hospital. Nu huser den bl.a. en udflyttebørnehave.
Svenskerne var slemme ved Boserup skov, da de i 1659 belejrede København. Stor set alle træer blev fældet. Til gengæld efterlod de sig – muligvis? – tilflugtsborgen Boseborg. Anlægget er aldrig blevet undersøgt.
Boserups skov rummer fine eksempler på fortidige driftsformer som stævningedrift og fægyder, der skulle lede kreaturerne fra den nu nedlagte landsby Boserup ud på græsningsarealerne ved Kattinge Vig. I dag forsøger man at genskabe flere af fortidens naturtyper og driftsformer.
Ude i Kattinge Vig ligger den mystiske Ringø, hvis dannelseshistorie heller aldrig er blevet klarlagt. Store Kattinge Sø og Roskilde Fjord rummer en stor rigdom af fugle. Er vi heldige, ser vi en havørn. De yngler på Bognæs, lige på den anden side af fjorden.
Ud over god motion og frisk luft byder turen på et righoldigt udvalg af spiselige, vilde urter. Tag poser, sakse, en god madpakke og lidt at drikke med. Turen foregår i et passende tempo, så alle kan være med.
-
På cykel gennem Københavns arkitektur
Oplev byplanlægning og ny arkitektur på cykeltur i København. Hør hvordan udenlandske og danske arkitekter har sat sit præg og hvorfor
-
Det var på Frederiksberg
Grønne områder, teatre, cafeer, værtshuse, smukke alleer. Frederiksberg har det hele. Historierne fortjener at blive fortalt
-
Det skønne Gilleleje – havneby med charme
Oplev min by Gilleleje. Frokost på havnen, en historisk gåtur og kirken, hvor danske jøder skjulte sig, før de blev smuglet til Sverige
-
Gammelkøbenhavn og Nykøbenhavn
Særlig byvandring i både det gamle København med vikinge- og middelalderbyen samt i det nye København, renæssancebyen fra 1600-tallet
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Denne hyggelige byvandring i det oprindelig arbejderkvarter Nørrebro bringer os både igennem forskellige kulturer og historiske begivenheder.
- Ved du, hvordan livet var i 1800 tallet for en arbejderfamilie?
- Hvorfor og hvordan har Nørrebro udviklet sig til den multi-etniske bydel, den er i dag?
- Vidste du, at de første indvandringsproblemer var fra provinsen og at svenskerne har været genstand for den største indvandringsdebat?
Få svarene, oplevelserne og mange flere, finurlige anekdoter, når vi vandrer fra Dronning Louises bro til den hyggelige og kendte Assistens Kirkegaard, hvor både H.C. Andersen og Kirkegaard ligger begravet. Kirkegården er et godt billede på Nørrebro. -
København, Nordens Rom
København er ikke bare Danmarks hovedstad. København er byen som forsøgte at brande sig selv som en ny fredens metropol
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
Roskilde, Danmarks første hovedstad
Oplev Vikingernes Roskilde i selskab med en vidende guide. Roskilde Domkirke og Vikingeskibshallen indgår i turen – med bus eller bil
-
Vikinge-vandretur fra Lejre til Roskilde
Kom med på en vandretur og oplev oldtidslandskab hvor de første vikingekonger bosatte sig. Smuk natur og gode historier
-
Oplev Køge omegns landskaber
Med udgangspunkt fra Køge vil jeg på vores guidede bustur vise og fortælle om nogle af de landskabstyper, vi har på Sjælland.
Vi kører rundt og oplever, at Danmark slet ikke er flad som en pandekage, og for at få det bedste indtryk, foretager vi små vandreture. Jeg fortæller hvornår og hvordan de enkelte landskaber er skabt.
Besøgsmål på denne tur kan inkludere Karlstrup Kalkgrav, Ølsemagle revle, Køge Ås, ådalskløften i Lellinge skoven, Køge tunneldal og morænelandskabet sydvest for Køge.
-
Vandretur fra Rådvad Kro til Tårbæk Havn
En pragtfuld vandretur. Uanset årstiden møder vi hjorte og golfspillere, udsigter fra Eremitagen og Øresunds havluft i Tårbæk
-
Roskilde Domkirke – Danmarks vugge
Roskilde Domkirke – mere end 1000 års historie
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Spændende byvandring gennem 900 år historie. Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum, en lærerig tur med mange oplevelser
-
Københavns arkæologi
Arkæologisk byvandring. Hør om Københavns udvikling og tidlige menneskers liv, tolket og fortalt ud fra vores arkæologiske fund
-
Opdag Ørestads arkitektur på dejlig cykeltur
Hop på din cykel og kom med på en anderledes tur gennem den københavnske bydel Ørestad. Oplev, hvordan de markante moderne bygninger står som smukke kontraster til Amagers vidtstrakte naturlandskaber og skaber en betagende blanding af urban og naturlig skønhed.
På denne cykeltur udforsker vi nogle af Københavns mest bemærkelsesværdige arkitektoniske højdepunkter, herunder Tietgen Student Housing af Lundgaard & Tranberg Architects, Resource Rows, VM Houses, The Mountain og 8Tallet, alle af BIG, Upcycle Studios af Realdania Byg og Arcgency samt The Royal Arena af 3XN. Hver af disse vartegn viser innovativt design og banebrydende arkitektur og giver en unik indsigt i byens moderne udvikling.
-
På tidsrejse i Køge
En byvandring i charmerende gamle Køge, som byder på gamle huse, historier om indbyggere og en enkelt spøgelseshistorie
-
Christianshavns volde
Tæt på indre by ligger disse gamle fæstningsvolde, som dagligt nydes af aktive friluftsmennesker. Guidet vandretur
-
Trelleborg, Harald Blåtand og vikingetiden
Vilde vikinger, Trelleborg og oprettelsen af Danmark. Hør historien om vikingerne på guidet rundvisning på vikingeborgen Trelleborg
-
Vikingeskibe og kongegrave – UNESCO verdensarv i Roskilde
Kom tæt på dansk vikingekultur og den danske kongelige historie gennem tusind år
-
Hekseruten i Slagelse
En byvandring, der tager dig med ind i det historiske Slagelse fra 15-1600 tallet. Det er heksejagternes tid, og selvom det ikke er dokumenteret, at der blev jaget hekse i Slagelse, så kunne det sagtens have fundet sted.
For Slagelse var lige så fuld af overtro og magi, som alle andre købstæder på den tid – og det strakte sig langt op i 1800 tallet.
Vi møder Madam Døllerik, den kloge kone som man kommer til, hvis man har problemer med sine heste. Vi møder også kloge Stine, som healer ved at lægger surdej under fødderne på sine patienter, og vi hører om, hvordan selv de adelige betalte for at modtage magiske ydelser.
-
Danmark som Design-nation
Vi kombinerer at se og høre med at føle og lugte og opnår på den måde en mere kompleks oplevelse af dansk design, når det er bedst
-
Oplev fremtiden for Urban Living i Nordhavn
Tag med på en rundtur i Københavns pulserende nyeste kvarter, hvor historiske siloer møder banebrydende bæredygtige løsninger
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Nørrebros mangfoldighed – en Story Trail om hvor broget verden kan blive på helt få kvadratkilometer
-
Gys og gru i indre København
Tag med på byvandring i København og hør om bødler, natmænd og den sorte død – Pesten!
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Byvandringen starter på Slotsholmen, hvor vi vil se, det danske parlament, Christiansborg.
Jeg vil fortælle parlamentets historie og om stedets betydning for Danmarkshistorien. Vi kommer til at se Christian d. 4.'s arkitektoniske monumenter Arsenalet og Børsen. Herefter vil vi gå den korte tur til Bremerholm og besøge Holmens Kirke. Holmens Kirke er en af de ældre københavnske kirker. Bygningen var oprindeligt opført som ankersmedje i1563, men blev i 1619 ombygget til kirke under Christian 4.
Efter besøget i Holmens Kirke vil vi tage turen til dejlige Nyhavn fyldt med hyggelige restauranter og barer. Undervejs vil vi stoppe op på Kongens Nytorv og se Det Kongelige Teater og Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Efter vi har set Nyhavn med de maleriske huse, vil vi fortsætte turen til Amalienborg, hvor jeg vil fortælle historien om det danske monarki og de to royale dynastier Oldenborg og Glücksborg.
-
Mindelunden og Ryvangens naturpark
Spændende og naturskøn vandring gennem først Mindelunden og bagefter i den tilstødende naturpark
-
Sorø byvandring
Munke, kostskoleelever, letlevende damer og fantastisk natur. Byvandring i Sorø, der blev grundlagt i 1142 af Absalons far, Asser Rig
-
Cool Nørrebro
Vi begynder ved Torvehallerne, hvor vi mødes til en tur igennem det nye cool og multikulturelle Nørrebro. Masser af historier undervejs
-
Vesterbro, slagterboderne, Carlsberg og de nye arbejderkvarterer
At skyde papegøjen, er en kendt talemåde, følg med, se og hør, hvor udtrykket stammer fra
-
Byfornyelse på Nørrebro
Med udgangspunkt i cykelbroen over Ågade, går vi igennem Nørrebroparken, en gammel nedlagt jernbanestrækning og jeg fortæller om byfornyelsen på Nørrebro.
Byfornyelsen på Nørrebro tog efter renoveringen af indre Vesterbro en anden drejning med fokus på kvarterløft, medbyrumsforbedringer, herunder renoveringen af Nørrebroparken og etableringen af Superkilen af BIG.
Vi går videre til Mjølnerparken, "Københavns Ghettoområde", Ungdomsboligerne i højhuset Nordbro af Arkitema og det sociale værksted for unge, "Sjakket", af BIG.
Gennem observationer på vejen og konkrete historier fra livet omkring parken fortæller jeg om ideologien bag fornyelsen og dens mulighed for at blive en succes.
-
Vandretur i nordlige ende af Dyrehaven
På en dejlig vandretur går vi på jagt efter spiselige svampe og især svampe med medicinsk anvendelse – alt fra the til mad
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Det tidlige historiske Helsingør og Kronborg
Byvandring i det indre Helsingør med fortællinger og anekdoter fra Strandgades vilde søfolkeliv, klostrene, Domkirken og Kronborg
-
København set gennem en udlændings øjne
Oplev København som en fremmed på denne guidede tur. Få et nyt perspektiv på dansk kultur, skjulte skatte og hovedstadens charme
-
En kærlighedsvandring i København
Skal du arrangere polterabend? Eller er du varm om hjertet for at høre om bryllupstraditioner gennem historien, samt de store og tragiske kærlighedshistorier, som har udspillet sig i København.
Så tag med på en byvandring gennem Københavns gamle gader, hvor vi kommer forbi Vor Frue Kirke og fortællingen om bryllupstraditioner og skikke gennem tiden. Hvoraf kommer polterabend, hvad betyder ordet bryllup og har brudekjolen altid været hvid?
Vi fortsætter ad de gamle gader hvor jeg fortæller om blandt andet om Christian den 4.'s hustruer og elskerinder, fortællingen om Leonora Christine og Corfitz Ulfeldt samt den tragiske kærlighedshistorie om Struensee og Caroline Matilde. Jeg fortæller også om de royale bryllupper op til vor tid.
Velkommen til en vandring af kærlighedens veje.
-
Stevns Klint – unik berømt lokalitet udpeget som Verdensarv
Oplev stedet hvor man kan se spor fra dinosaurnes tid og uddøen. Guide fortæller levende om klinten og historien bag
-
Øl i København
Oplev en central del af København, hør om dansk ølkultur, mikrobryggerier og besøg steder med rigtigt god øl – og smag dig frem
-
København, byen med de mange tårne
På gåture vil du nyde de mange flotte tårne og bygninger.
-
Orientalske fodspor i København
Hvor dansk er København egentlig? Tag med på guidet byvandring og oplev et anderledes København med inspiration fra de danske kolonier
-
"Den danske pige" Hollywood film optaget i København
Byvandring med fortælling om filmen Den Danske Pige. Filmens fortælling er den danske maler Gerda Wegeners liv med hendes mand kunstneren Einar Wegener, som skifter identitet til kvinden Lili Elbe.
Filmen beskriver transformationen ikke alene for Einar, men også for Gerda, som må tage afsked med det menneske, hun giftede sig med.
Filmen fortæller om deres liv i 1920'ernes København og vi vil følge i deres fodspor og få fortalt historien.
Guidet tur on location i København, hør og lær om karaktererne i filmen "Den danske pige". Hør historien og se stederne for optagelserne.
-
Christianshavns arkitektoniske vidundere
Udforsk Christianshavns blanding af historiske kanaler og moderne design. Oplev århundreders arkitektur på en engagerende byvandring
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro rummer alt fra byfornyede gårdmiljøer til kirkegårde og gourmetrestauranter. Hør om og oplev bydelens store forvandling
-
Tre Slotte i Kongernes Nordsjælland
Guidet bustur fra København til tre perler i Nordsjælland: Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot
-
Øl på Vesterbro
Fra Carlsberg til ultra-hippe små bryggerier. Og oplev Københavns måske mest mangfoldige bydel, Vesterbro og smag dig frem
-
Øresundstur med bus – højdepunkter i regionen
På denne Øresundstur, kører vi gennem Københavns gader og ser de vigtigste seværdigheder for bagefter at køre over Øresundsbroen til Malmø og Lund i Sverige.
I København ser vi blandt andet Den Lille Havfrue, kongefamiliens slot Amalienborg, Nyhavn, Christiansborg Slot – Danmarks magtcentrum, og Tivoli.
Herefter kører vi til Sydsverige over en af de længste broer i verden. I Malmø, som er en af de grønneste og mest bæredygtige byer i Europa, ser vi blandt andet den arkitektonisk unikke Turning Torso og Malmøhus ved museernes ø, som er det bedst bevarede renæssanceslot i Norden. På turen kører vi forbi Malmøs mange smukke og store parker.
Derefter besøger vi Lund, "ideernes by", for blandt andet at se forskerparken Ideon, byens domkirke med dens mærkværdige astronomiske ur fra 1400-tallet, og det kulturhistoriske frilandsmuseum Kulturen, der rummer bygninger fra 1600-tallet frem til begyndelsen af 1900-tallet.
-
Parker og militære anlæg i city
Oplev Københavns gamle fæstningsværker, og bliv transporteret til en tid med krudt, kugler og dramatik
-
Nørrebro – stærk forskellighed og kampgejst
Byvandring på hippe Nørrebro med lugten af hvidløg, lyden af den nyeste musik, friske solbriller og masser af cykler
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag på det gode øl i København på byens bedste ølbarer – og hør fortællingen om dansk øls interessante historie fortalt af ølkender
-
Slavenation Danmark
Se og hør historien om Danmarks kolonitid og især om handlen med slaver. Jeg viser jer sporene i København. Overraskende historier
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
På denne byvandring viser jeg dig nogle af de smukke palæer i Frederiksstaden. Vi starter turen i Palæ-garagerne på Dronningens Tværgade, så vi kan betragte området lidt fra oven.
Vel nede fra garageanlægget ser vi det første palæ, Moltkes. Derfra går vi til det tidligere Frederiks hospital, i dag Kunstindustrimuseet, Odd Fellow Palæet og Dehns Palæ, som er genopført efter branden i 2010 og Bernstorffs Palæ.
Vi går over til Frederikskirken, kigger indenfor og jeg fortæller om kirkens omtumlede historie. Når vi har betragtet aksen ned mod rytterstatuen, går vi til slotspladsen og ser de fire store palæer, som i dag udgør Amalienborg Slot.
Derfra går vi ad Amaliegade til Det Gule Palæ og slutter turen ved Lindecrones Palæ på hjørnet af Bredgade og Sankt Annæ Plads.