Byvandring på Sjælland og øerne
Her ser du vores forskellige guidet byvandringer på Sjælland og Lolland-Falster
xx xx xxx
// List ?>-
- Sortering:
-
Øresundstur med bus – højdepunkter i regionen
På denne Øresundstur, kører vi gennem Københavns gader og ser de vigtigste seværdigheder for bagefter at køre over Øresundsbroen til Malmø og Lund i Sverige.
I København ser vi blandt andet Den Lille Havfrue, kongefamiliens slot Amalienborg, Nyhavn, Christiansborg Slot – Danmarks magtcentrum, og Tivoli.
Herefter kører vi til Sydsverige over en af de længste broer i verden. I Malmø, som er en af de grønneste og mest bæredygtige byer i Europa, ser vi blandt andet den arkitektonisk unikke Turning Torso og Malmøhus ved museernes ø, som er det bedst bevarede renæssanceslot i Norden. På turen kører vi forbi Malmøs mange smukke og store parker.
Derefter besøger vi Lund, "ideernes by", for blandt andet at se forskerparken Ideon, byens domkirke med dens mærkværdige astronomiske ur fra 1400-tallet, og det kulturhistoriske frilandsmuseum Kulturen, der rummer bygninger fra 1600-tallet frem til begyndelsen af 1900-tallet.
-
Rundt om danmarkshistorien i Boserup skov
Vandretur ved Roskilde Fjord. Hør om madvaner, Roskildebispens besiddelser, vilde spiselige urter og om at passe på levende landskaber
-
Kongernes København – på cykel og til fods
Oplev Københavns vigtigste, klassiske, seværdigheder og kom tæt på de monarker, der satte de største præg på byen
-
Køge Bugt Strandpark – vandretur gennem Københavns sydlige "Riviera"
En rigtig kystvandretur, tæt på København. Varieret natur, gode fortællinger og overraskelser undervejs
-
Trelleborg, Harald Blåtand og vikingetiden
Vilde vikinger, Trelleborg og oprettelsen af Danmark. Hør historien om vikingerne på guidet rundvisning på vikingeborgen Trelleborg
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Holmens- og Garnisons kirkegårde på Østerbro i København.
Holmens- og Garnisons kirkegårde ligger tæt ved Østerport Station og er de ældste aktive kirkegårde i København – henholdsvis fra 1666 og 1671. De er oprindelig tilknyttet militæret og flåden og mangen en general og admiral har fundet en plads her. Det har de menige soldater også – og det kan virke overvældende, men her finder man adskillige massegrave både fra Slaget på Reden (1801) og krigen i 1864.
Men det er ikke krig alt sammen. Mange andre kendte politikere, musikere og skuespillere har fundet en plads på disse smukke kirkegårde.
Kapellerne har også historier. Det lidt kedelige kapel på Garnisons gemmer på en historie om Tysklands svar på Olsenbanden, som også er en dyster historie om nazismens Tyskland. Holmens kapel er en helt speciel sag. Det er bygget som en Norsk stavkirke!
De kan ses hver for sig, men kan også kombineres, da de befinder sig meget tæt på hinanden. Turen er utrolig smuk, da kirkegårdene er parklignende områder med store træer og bænke.
-
Parker og militære anlæg i city
Oplev Københavns gamle fæstningsværker, og bliv transporteret til en tid med krudt, kugler og dramatik
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
Kong Christian IV er danmarkshistoriens største entreprenør. Oplev hans bygninger på byvandring i København og bliv imponeret
-
Byvandring i Roskilde
Roskilde – en rejse tilbage til middelalderen, men ikke kun det. Du oplever kirker, kongegrave og den smukke by
-
Vandring på Vestvolden
Vi følger den nyrestaurerede vold lidt over halvvejen og lader naturen og kulturhistorien gå hånd i hånd
-
København, Nordens Rom
Københavnerne har altid været noget særligt. Kongens indflydelse på byen har i sandhed gjort København til en metropol i sin egen ret. Men alligevel kan man ikke sige, at byen er særlig "dansk". Mest af alt minder den om en græsk polis, eller måske endda det antikke Rom. Og det er ikke så underligt.
På denne byvandring skal vi se skiftende kongers forsøg på at skabe en by fyldt med bygninger og monumenter, som gjorde byen til et Nordens Rom.
Vi skal kikke på alt fra Eigtveds strålende byggerier, til rytterstatuer og frescoer på denne byvandring gennem 1700tallets danske Rom.
-
Vikinge-vandretur fra Lejre til Roskilde
Kom med på en vandretur og oplev oldtidslandskab hvor de første vikingekonger bosatte sig. Smuk natur og gode historier
-
En københavnsk smagsoplevelse
Smag på Københavns historie og lær om, hvordan maden har påvirket byens udvikling
-
Christianshavns arkitektoniske vidundere
Udforsk Christianshavns blanding af historiske kanaler og moderne design. Oplev århundreders arkitektur på en engagerende byvandring
-
Oplev det smukke Frederiksborg Slot
Oplev 500 års Danmarks historie på Frederiksborg Slot og lad mig begejstre dig med min fortælling
-
Det tidlige historiske Helsingør og Kronborg
Oplev Helsingør, der har en levende historie og en meget indtakt indre bykerne, der skaber forbindelse tilbage til fortiden.
Med hyggelige brostensbelagte stræder, hvor gamle bindingsværkhuse stadig står fra 1500 tallet. Små knejper med mange originale detaljer. Historiske bygninger som Kronborg, Karmeliter Klosteret og Sankt Olai Domkirke samt spændende monumenter og mindesmærker.
Vi skal selvfølgelig også opleve fortællingen om Kronborg, Shakespeares Hamlet og vikingekrigeren Holger Danske – der sidder nede i kassematterne på eventyrslottet.
Kronborg står på UNESCOs liste over Verdensarv, og er jo selve omdrejningspunktet for Sundtoldstidens tilblivelse.
-
Vandretur ved Stevns Klint, dansk verdensarv
Mærk historiens vingesus. Se hvorfor mennesket nu hersker på jorden og ikke dinosaurerne. Lærerig guidet vandring ved Stevns Klint
-
Roskilde, Danmarks første hovedstad
Oplev Vikingernes Roskilde i selskab med en vidende guide. Roskilde Domkirke og Vikingeskibshallen indgår i turen – med bus eller bil
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Byvandring i indre København med fokus på gemte detaljer, mærkelige gadenavne og byens udvikling
-
Danmark som Design-nation
Vi kombinerer at se og høre med at føle og lugte og opnår på den måde en mere kompleks oplevelse af dansk design, når det er bedst
-
Frederiksberg spadseretur
På en to timers guidet byvandring fortæller jeg historien og historierne og tager jer også med på guidet tur ind i den smukke Frederiksberg Have, som var "legeplads" for kongerne Frederik IV og Frederik VI.
Jorden på Frederiksberg var ikke særlig frugtbar. Christian IV ødelagde ellers landsbyen Solbjerg og etablerede marker for at dyrke afgrøder til brug ved hoffet. Men det var ikke nogen succes. Så blev hollænderne tilkaldt, for de var jo de rene eksperter til at dyrke grønt. Heller ikke de kunne få jorden til at yde tilfredsstillende.
Men at forvandle Frederiksberg til et forlystelsesområde var nøglen til succes, selv om det jo slet ikke var planen. Takket være den kongelige tilstedeværelse var det faktisk det, der skete.
En guidet tur der er en super aktivitet for grupper på oplevelse.
-
I Carlsbergs fodspor – indflydelsen på København
Om du er til øl eller ej, så vil den gribende historie om Carlsberg og J. C. Jacobsens indflydelse på byen og dens kulturliv fascinere
-
Hekseruten i Slagelse
En byvandring der tager dig med til Slagelse på heksejagternes tid. Dengang, da Slagelse var fuld af magi og overtro
-
Kontraster i Københavns Sydhavn
Kom med på cykel ud til vandet og oplev et alternativt og kontrastfuldt Sydhavn
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring gennem København i fodsporene på blandt andre H.C. Andersen, Kierkegaard og Grundtvig. Få samtidig Københavns historie fortalt.
Den danske guldalder er fascinerende; det at så mange vigtige personer var samlet på så lidt plads i så koncentreret en periode som 1. halvdel af 1800-tallet. Store personligheder som Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted og C.W. Eckersberg var nogle af disse kulturpersonligheder, som i Guldalderen var med til at forme det danske, og indirekte var med til at lægge nogle linjer for det Danmark, vi har i dag, og den måde vi tænker på.
Jeg fortæller om Københavns Universitet, hvor Steffens holdt sine forelæsninger og om guldhornene på Nationalmuseet, som var inspirationen til Oehlenschlägers digt om guldhornene. På byvandringen skal vi også se statuerne af H.C. Andersen, Grundtvig og Kierkegaard og vi skal se nogle af de bygninger, hvori H.C. Andersen skrev sine eventyr og stedet, hvor Søren Kierkegaards fars købmandsgård lå.
Med udgangspunkt i Københavns Domkirke og Slotsholmen får vi et godt indtryk af to andre store personligheder fra denne tid; billedhuggeren Bertel Thorvaldsen og arkitekten C.F. Hansen.
Vi følger i sporene på Georg Carstensen, Tivolis grundlægger, hører om den store skuespillerinde; Johanne Louise Heiberg og ser steder i byen, som var inspiration for periodens malere.
Andre navne som Eckersberg, Købke, brødrene Ørsted, Kamma Rahbek er også en del af fortællingen.
Byvandringen indeholder 1 times besøg og rundvisning på enten Thorvaldsens Museum eller på Glyptoteket, hvor der vises rundt i samlingen af malerier fra Den danske guldalder.
-
Vandretur – fra vikinger til Karen Blixens baghave
Dejlig vandretur fra Vedbæk Station til Trørød Hegn, på Caroline Mathildestien, ind i Folehaven for at slutte i Karen Blixens baghave
-
Vesterbro, slagterboderne, Carlsberg og de nye arbejderkvarterer
At skyde papegøjen, er en kendt talemåde, følg med, se og hør, hvor udtrykket stammer fra
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro rummer alt fra byfornyede gårdmiljøer til kirkegårde og gourmetrestauranter. Hør om og oplev bydelens store forvandling
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag dig gennem øllets København på en tre timers byvandring.
Jeg fortæller den gode historie om dansk øls historie. Danmarks første bryggeri, Kongens Bryghus, brygger Jacobsens (Carlsberg) første bryggeri og Københavns volde, hvor øllet blev lagret, er blot nogle af de gode historier.
På turen får I også historien om ølrevolutionens bryggerier i København. Godt dansk øl kommer du også til at opleve og smage. Vi laver tre stop på byens bedste ølbarer, som udmærker sig ved et stort udvalg af øl af den højeste kvalitet.
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Haveselskabets historie – en tur gennem havehistorien, haverum og havens personligheder
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Vi taler om international inspiration, påvirkning, begrebet demokratisk design, det design-DNA som Danmark er kendt for internationalt
-
Vikingeskibe og kongegrave – UNESCO verdensarv i Roskilde
Kom tæt på dansk vikingekultur og den danske kongelige historie gennem tusind år
-
Oplev Maribo fra Skimminge til nu
Hør om Maribo Domkirke, Danmarks første private jernbane, Maribo-Bandholm banen og stationen bag købmand Qvades gård og om Kaj Munk
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Christiansborg: Dronningens repræsentationssale, Statsministeriet, Folketinget
I 1157 skænkede Valdemar den Store fiskerbyen Havn med opland til sin fosterbror, Roskildebiskoppen Absalon. Absalon byggede straks en borg lidt ude i vandet – og vi begynder med at se på ruinerne af denne borg, for murene står der stadig, dybt under det nuværende Christiansborg og slotspladsen.
Derefter går vi rundt på Slotsholmen for at få et idé om den kunstige ø, hvorpå Absalons og Københavns slot var blevet opført. I begyndelsen af 1400-tallet blev København rigets hovedstad og slottet blev magtcentrum for Kalmarunionen af Danmark, Norge (incl. Grønland og Island) og Sverige-Finland.
I 1733 blev slottet ombygget til et drømmeagtigt barokslot, som imidlertid delvis nedbrændte i 1794. Slottet blev genopført i klassicistisk stil af C. F. Hansen i 1828, hvoraf Slotskirken endnu står, mens midterfløjene brændte atter i 1884. Den nuværende midterfløje blev indviet i 1928.
Vi går ind og ser på H.M. Dronningens repræsentationssale og tronsalen, som er åbne, når Hendes Majestæt ikke anvender dem. Her gennemgår vi hele slottets og rigets historie, ikke mindst assisteret af de spændende gobeliner.
Hvis tiden tillader det, ser vi også Slotskirken.
Turen begynder og slutter i Den indre Slotsgård.
-
Kolera, pest og epidemiernes betydning for Københavns udvikling
Året er 1853 og København rammes af en ny epidemi, koleraen. Tidligere var det pest, tyfus og andre sygdomme. I 2020 var det corona
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
En byvandring gennem det tidligste København er en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder. Jeg gør arkæologien levende
-
Roskilde Domkirke – Danmarks vugge
Roskilde Domkirke – mere end 1000 års historie
-
Tre Slotte i Kongernes Nordsjælland
Guidet bustur fra København til tre perler i Nordsjælland: Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot
-
Christianshavns volde
På guidet tur på Voldene omkring Christianshavn – en del af Københavns fæstningsanlæg.
Voldene og voldgravene omkring Christianshavn er del af det udbyggede fæstningsanlæg, som tidligere omgav København. I dag udgør de tidligere militære anlæg en del af et vidtstrakt parkområde med masser af skønne udsigter og adgang til havneområdets kanaler. Set ovenfra kan det ligne en grøn perlerække.
Vores guidede tur starter ved Langebro og følger fæstningsanlægget rundt om Christianshavn og fristaden Christiania. Vi stopper for et lille kik på fristaden og fortsætter, mens vi nyder de unikke, selvbyggede huse på volden. Vandringen slutter ved Operaen, hvorfra vi kan tage havnebussen til Nyhavn.
Vandreturen byder på ujævnt terræn, som kan være mudret og glat, afhængigt af vejret.
-
Fredensborg slotspark – en køretur fra København
Oplev den storslåede Fredensborg Slotshave som nu er genskabt i al sin fordums pragt, om de mennesker der skabte den og deres historie
-
Istidsruten og Geopark Odsherred
Oplev hvordan 2 kilometer tykke gletschere skabte imponerende og smukke landskaber, der i dag præger området Odsherred
-
Oplev fremtiden for Urban Living i Nordhavn
Tag med på en rundtur i Københavns pulserende nyeste kvarter, hvor historiske siloer møder banebrydende bæredygtige løsninger
-
Møns Klint. Danmarks dannelse, store gletschere
Smukke Møns Klint fortæller historien om Danmarks dannelse, fossiler på stranden og gletschere i sidste istid. Dejlig tur langs kysten
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev et af Danmarks mest velbevarede slotte. Rosenborg er hjem for de danske kronjuveler, men huser også en enestående samling af kunst, møbler og finurlige sager. Vi går sammen på jagt efter de sjove og sære små detaljer blandt det pragtfulde inventar på Christian IV's yndlingsslot.
Få historien om Christian IV's død og se klenodierne fra hans legendariske kamp mod svenskerne, der gav inspiration til nationalsangen "Kong Christian stod ved højen mast".
Lær om det nag, der lå til grund for den nuværende dronningekrone, og opdag den spydige gave, som en konge gav sin utro kone.
Vi starter turen med et besøg på Rosenborg Slot, der tidligere var kongernes sommerhus uden for Københavns bygrænse. Vi besigtiger de velbevarede rum, hvor kongefamilien tidligere boede, og i kælderen ser vi kronjuvelerne, der er nogle af Europas ældste.
Bagefter spadserer vi igennem Kongens Have, hilser på H.C. Andersen undervejs og går gennem Frederik V's fornemme Frederiksstaden til Amalienborg slotsplads for at hilse på garderne og lære om, hvorfor de fire palæer blev til kongefamiliens faste københavnerresidens.
Alt efter hvor tidligt I ønsker at starte turen, kan vi slutte af med at se livgardens vagtsskifte kl. 12.
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
Kong Frederiks nye bydel uden for Københavns byport med Amalienborg og den flotte Amalienborg slotsplads
-
Spiselige urter langs Kalveboderne
Tag med på urtetur på cykel langs Kalveboderne i København. Jeg viser vej til spiselige urter og bær og fortæller om madtraditioner
-
Vikinger og Valdemarer i Vordingborg
Med bus fra København til Valdemarernes borg i Vordingborg – en tur ind i vikinge- og middelalderens verden
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Nørrebros mangfoldighed – en Story Trail om hvor broget verden kan blive på helt få kvadratkilometer
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
I Københavns klassicistiske bygninger ser vi et regelsæt for design, som har været respekteret siden oldtiden. Nytte, bestandighed og skønhed hedder devisen, som altid kendes på enkelhed og elegance.
Det begyndte for næsten 3.000 år siden, hvor grækerne betonede skønheden i harmoniske proportioner og enkelthed på en måde, som aldrig siden er blevet glemt. Med romeren Vitruvs (75–25 f.Kr.) værk "De architectura" blev principperne nedskrevet, og i 1500-tallets Europa sørgede renæssancearkitekter som Andrea Palladio (1508–1588) med blandt andet Villa Capra (la Rotunda) for at ingen skulle glemme klassicismen, dens gyldne snit og elegante søjler. I Danmark er det primært C. F. Hansens (1756-1845) arkitektur fra starten af 1800-tallet, som repræsenterer den ypperste klassicisme, men hans lærer, C. F. Harsdorff, havde allerede været der.
Kom med mig og se deres bygningers "ædle enkelthed og stille storhed". Se, hvordan intet er tilfældigt, intet er uharmonisk, alt er, som Palladio kunne have gjort det. Kort sagt, se hvorfor klassicismen aldrig vil forlade os mennesker.
-
Københavns arkæologi
Arkæologisk byvandring. Hør om Københavns udvikling og tidlige menneskers liv, tolket og fortalt ud fra vores arkæologiske fund
-
Vandretur i nordlige ende af Dyrehaven
På en dejlig vandretur går vi på jagt efter spiselige svampe og især svampe med medicinsk anvendelse – alt fra the til mad
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i det historiske København. Vi starter på Slotsholmen, magtens centrum
-
Spiselige planter langs Roskilde Fjord
Få den vildeste historie om vilde spiselige planter og det Ny Nordiske Køkken ude i naturen, hvor det hele startede. Guidet vandretur
-
Slavenation Danmark
Bliv klogere på Danmarks kolonitid og se hvor meget denne tid fylder i København i dag.
København har mange bygninger, der rummer historier om kolonitiden. Både den nordatlantiske, østasiatiske og vestindiske handel.
Den vestindiske handel byggede på slaver, som man købte af de lokale i Vestafrika og brugte som arbejdskraft på de vestindiske øer.
I de senere år er der kommet stor fokus på kolonitiden og især på Danmarks rolle i slavehandlen. Derfor er der også kommet to statuer i Københavns havn. Den ene er en officiel gave fra det tidlige Vestindien – The Virgin Islands – statuen Freedom. Den anden er et kunstprojekt med navnet I am Queen Mary.
Hør historierne og de mange skjulte historier rundt om Københavns havn.
Byvandringen kan arrangeres på forskellige måder, så hvis I for eksempel ønsker at kombinere et besøg i den faste koloniudstilling på Nationalmuseet, så kan det sagtens lade sig gøre.
Vi mødes på Christianhavns Torv og går ned til den tidligere østasiatiske plads ved havnen. Herfra følger vi havnen til Grøndlands handelsplads og går over Inderhavnsbroen til Nyhavn. Herfra går vi til Toldboden hvor I am Queen Mary står. Vi går til Amalienborg og forskellige stop i Frederiksstaden tilbage til Nyhavn og Kongens Nytorv, der fortæller om afviklingen af slaveriet.
Hvis I gerne vil have fokus på racisme, kan vi eventuelt inddrage Kastellet i turen. Der sad engang en afrikansk høvding og hans rådgiver i fængsel på grund af salg af slaver og drab på børn. En overraskende historie, hvis man tror historien om slaveri er en sort-hvid historie.
-
Englandskrigene og København
Spændende vandretur i København, hvor vi ser hvor de mest dramatiske begivenheder under Englandskrigene fandt sted
-
Københavnske highlights
Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn og Slotsholmen og meget mere af København. Oplev de største highlights på én byvandring
-
Jul i København
Oplev den fortryllende julestemning i den danske hovedstad, København, med alle traditioner og eventyrlige juleboder
-
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
En hyggelig byvandring, der begynder der, hvor København har sin oprindelse. Siden er der sket en del. Muntre historier undervejs
-
Oplev Køge omegns landskaber
Med udgangspunkt fra Køge vil jeg på vores guidede bustur vise og fortælle om nogle af de landskabstyper, vi har på Sjælland.
Vi kører rundt og oplever, at Danmark slet ikke er flad som en pandekage, og for at få det bedste indtryk, foretager vi små vandreture. Jeg fortæller hvornår og hvordan de enkelte landskaber er skabt.
Besøgsmål på denne tur kan inkludere Karlstrup Kalkgrav, Ølsemagle revle, Køge Ås, ådalskløften i Lellinge skoven, Køge tunneldal og morænelandskabet sydvest for Køge.
-
Nordeuropas største Renæssanceslot – Kronborg
Vilde udgravninger, kærlighedshistorier og krige inde bag Kronborgs mure. Det oplever du på en guidet rundvisning med engageret guide
-
København set gennem en udlændings øjne
Oplev København som en fremmed på denne guidede tur. Få et nyt perspektiv på dansk kultur, skjulte skatte og hovedstadens charme
-
København, byen med de mange tårne
På gåture vil du nyde de mange flotte tårne og bygninger.
-
Fra stormagt til afmagt – Nakskovs blodige belejring i 1659
Fortællingen om Nakskovs blodige belejring under svenskekrigen, krigen der førte Danmark fra stormagt til afmagt
-
1864 – fortalt på gravens rand
Mød generalen der vandt en krig med et tilbagetog. Mød generalen, der tabte alt med et tilbagetog. Mød den svenske frivillige, der mødte den værste skæbne og mød den eneste sømand, der faldt i stormen på Dybbøl. Mød politikeren der udtalte slagordet, "Danmark til Ejderen!" og politikeren, der tabte slaget ved forhandlingsbordet i London.
De Slesvigske Krige foregik langt fra København, men på de to ældste aktive kirkegårde i København – Garnisons og Holmens kirkegårde på Østerbro – ligger mange beslutningstagere bag krigene og de soldater der deltog begravet. Der er flere grunde til at soldaterne ligger der. Mens kampene foregik sejlede skibe med sårede til København, hvor de ankom til Langelinie. Ikke alle kom levende fra borde, men endte i jorden i København. Og det er faktisk en hel del, der er begravet her. For eksempel er der på Garnisons Kirkegård en fællesgrav med ikke mindre end 226 soldater fra 1864, og de er ikke de eneste.
Byvandringen foregår på Garnisons Kirkegård og Holmens Kirkegård. De ligger på hver sin side af Dag Hammerskjölds Allé tæt ved Østerport Station. Turen egner sig også godt til skoleklasser og andre, der arbejder med emnet. Turen fortæller en kronologisk fortælling om krigen i 1864 og kan måske kaste mere lys eller finde andre vinkler til forståelsen af en af de mest skæbnesvangre krige, der har formet den danske måde at tænke på den dag i dag.
-
Opdag Ørestads arkitektur på dejlig cykeltur
Tag med på en rundtur i Ørestad, hvor banebrydende arkitektur møder grønne områder og urbant design i Københavns moderne bykvarter
-
Naturskøn cykeltur fra Kronborg til Hornbæk
Meget naturskøn cykelrute fra Helsingør, Kronborg til Hornbæk, krigshistorie, og smuk natur med dejlige strande
-
Det jødiske København
En byvandring gennem København, hvor jeg vil fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark, med museum, Synagoge og kirkegård
-
Orientalske fodspor i København
Hvor dansk er København egentlig? Tag med på guidet byvandring og oplev et anderledes København med inspiration fra de danske kolonier
-
Mindelunden og Ryvangens naturpark
Mindelunden i København er stedet hvor de danske modstandsfolk blev henrettet under 2. Verdenskrig.
Det er også stedet, hvor de fleste er blevet genbegravet og det fungerer som mindelund for dem, der døde i kampen mod nazismen.
Jeg sørger for, at de døde får tale igennem citater og fortælling om deres skæbner.
Området er en del af et større militært område og turen går også ind i det gamle militære område, som i dag er en fantastisk naturpark med unik natur og dyreliv.
I 1980'erne fandt man ud af, at der også var en henrettelsesplads i naturparken. Vi besøger begge henrettelsessteder og jeg fortæller om de militære efterladenskaber.
-
Oplev Nordsjællands slotte på køretur
Oplev de enestående nordsjællandske slotte på guidet bustur rundt i Kongernes Nordsjælland. Smuk natur, varierede slotte. Dejlig dag
-
Det skønne Gilleleje – havneby med charme
Oplev min by Gilleleje. Frokost på havnen, en historisk gåtur og kirken, hvor danske jøder skjulte sig, før de blev smuglet til Sverige
-
Nørrebros bedste ølbarer
Lær Nørrebro at kende gennem øllet. Vi besøger fire af de bedste ølbarer og går i ølskole
-
København for begyndere
Lad dine venner og familie få en fornemmelse af og viden om de mange muligheder, der er for at opleve Danmarks hovedstad
-
En kærlighedsvandring i København
Skal du arrangere polterabend? Eller er du varm om hjertet for at høre om bryllupstraditioner gennem historien, samt de store og tragiske kærlighedshistorier, som har udspillet sig i København.
Så tag med på en byvandring gennem Københavns gamle gader, hvor vi kommer forbi Vor Frue Kirke og fortællingen om bryllupstraditioner og skikke gennem tiden. Hvoraf kommer polterabend, hvad betyder ordet bryllup og har brudekjolen altid været hvid?
Vi fortsætter ad de gamle gader hvor jeg fortæller om blandt andet om Christian den 4.'s hustruer og elskerinder, fortællingen om Leonora Christine og Corfitz Ulfeldt samt den tragiske kærlighedshistorie om Struensee og Caroline Matilde. Jeg fortæller også om de royale bryllupper op til vor tid.
Velkommen til en vandring af kærlighedens veje.
-
Nørrebro – stærk forskellighed og kampgejst
Byvandring på hippe Nørrebro med lugten af hvidløg, lyden af den nyeste musik, friske solbriller og masser af cykler
-
Mystik og mørke – Køge Huskors
Oplev historien om Køge Huskors på en guidet tur. Hør om 1600-tallets hekseanklager og besøg stederne for de dramatiske begivenheder
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København. Din guide er ølekspert
-
Søren Kierkegaards København
2013 var 200 års jubilæum for Søren Kierkegaards fødsel. Lær filosofen bedre at kende på informativ byvandring i København
-
Gys og gru i indre København
En byvandring i 1700 tallets København – gys og gru i indre by.Jeg introducerer dit til byens brogede skare af indbyggere, blandt andet fattiglemmerne og stodderkongerne.
Ved Rådhuset var den offentlige afstraffelses- og henrettelsesplads. Her møder vi Bødlen og Natmanden, som sammen står for afstraffelse, henrettelse, nedtagning af lig. Natmanden tømmer ligeledes byens stinkende rendestene og toiletter, døde kadavere og andet skidt, som flyder gennem byens rendestene.
Jeg fortæller om Den Sorte Død – Pesten, som udryddede store dele af Københavns befolkning i 1711 og de alternative behandlingsmetoder, man benyttede sig af i den ulige kamp mod denne grufulde sygdom.
Oplev også, hvordan de to store brande i 1728 og 1795 var med til at ændre hele byens infrastruktur – og ikke mindst, skal I høre om en kærlighedstragedie, som stadig kan fascinere og skræmme os i dag.
Velkommen til en byvandring gennem 1700 tallet, i gysets og gruens navn! (Mareridt eller tissen i sengen efterfølgende, er for egen regning og guiden kan ikke holdes til ansvar)
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Oplev arbejderens Nørrebro, multi-etniske Nørrebro, Assistens Kirkegård, sidste hvilested for blandt andre H.C. Andersen og Kierkegaard
-
Cool Nørrebro
Vi begynder ved Torvehallerne, hvor vi mødes til en tur igennem det nye cool og multikulturelle Nørrebro. Masser af historier undervejs
-
Sorø byvandring
Munke, kostskoleelever, letlevende damer og fantastisk natur. Byvandring i Sorø, der blev grundlagt i 1142 af Absalons far, Asser Rig
-
Vikinge-cykeltur – fra Lejre til Roskilde
Kom med på en dejlig cykeltur og oplev et vikingelandskab med masser af fortællinger undervejs fra Lejre til Roskilde
-
Øl på Vesterbro
Den danske øl er overalt i verden og især i København.
Oplev historien om øllet i byen, fra Carlsberg til nutidens mikrobryggerier. Oplev den københavnske bydel Vesterbro og den store mangfoldighed der, og – ikke mindst – prøv de gode øl!
Byvandring, hvor vi tager os god tid til at opleve bydelen og smager på det hele undervejs, fra listigt "brunt værtshus" til super-hipt "fantombryggeri".
-
H.C. Andersens København
Lær København at kende, fortalt igennem eventyrdigteren H.C. Andersens øjne!
-
Vikinger i København, Lejre, Roskilde
På denne guidede tur vil jeg belyse både de blodtørstige vikingernes mytologi og livsstil
-
Guidet vandretur i Dyrehaven
En vidunderlig vandretur rundt i Dyrehaven, hvor vi udover Eremitageslottet kommer forbi friluftsscenen i Ulvedalene og måske Bakken
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Et smut med tidsmaskinen i København, anno 1857
København annon 1857. Tronskiftet efter enevældens fald
Tag med på en historisk byvandring igennem København og bliv klogere på, hvad den Glücksburgske slægts indtagelse har betydet for det danske kongehus, som vi kender det i dag.
Byvandringen starter ved Christiansborg slotsplads. Under turen vil vi komme forbi kendte steder som Kongens Nytorv, Nyhavn, Langelinie og Sankt Annæ, Hvorefter turen vil ende på Amalienborg slotsplads.
-
Det var på Frederiksberg
Grønne områder, teatre, cafeer, værtshuse, smukke alleer. Frederiksberg har det hele. Historierne fortjener at blive fortalt
-
Fredensborg Slotspark
Se Dronningens sommerresidens og den fantastiske park. Og du får insiderhistorierne fra min tid i livgarden i tilgift
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
På byvandring i København følger vi i biskop Absalons fodspor. Hør om Københavns forvandling fra landsby til en by med stor indflydelse
-
På tidsrejse i Køge
En byvandring i charmerende gamle Køge, som byder på gamle huse, historier om indbyggere og en enkelt spøgelseshistorie
-
Øl i København
Oplev Indre By i København og starten af Vesterbro, samtidigt med at I smager gode danske øl, fra de mere traditionelle til de ultra-hippe.
På denne byvandring besøger vi gode, rummelige ølsteder med masser af god øl, samtidig med at jeg fortæller om dansk ølkultur og mikrobryggerier. I oplever området omkring starten af Strøget, Rådhuset og starten af Vesterbro.
Hvis I er en mindre gruppe på op til 10 personer, kan det være, at øl-turen på Vesterbro er mere oplagt. Den ser I her.
-
Vandretur gennem skov, mose og sti. Fra Skodsborg til Vedbæk
Dejlig vandring i skov, mose og mark. Til tidligere tiders sommerudflugters mål, tørvegravning, Caroline Mathilde og vikingebopladser
-
Stevns Klint – unik berømt lokalitet udpeget som Verdensarv
Oplev stedet hvor man kan se spor fra dinosaurnes tid og uddøen. Guide fortæller levende om klinten og historien bag
-
Byfornyelse på Nørrebro
Jeg fortæller om, hvordan et nedslidt område i København med sociale problemer transformeres for få penge…
-
På cykel gennem Københavns arkitektur
Oplev byplanlægning og ny arkitektur på cykeltur i København. Hør hvordan udenlandske og danske arkitekter har sat sit præg og hvorfor
-
Middelalderens kirker på Midtsjælland
Bustur til Sorø Klosterkirke, Bjernede Kirke, Fjenneslev kirke, Skt. Bendts Kirke i Ringsted og Haraldsted Kirke.
Hvideslægten spiller en meget vigtig rolle i Danmarks historie, kirker og klostrer. Den vigtigste kilde til Hviderne er Saxos Danmarks krønike.
Jeg fortæller om Skjalm Hvide, Marsk Stig og Asser Rig. Valdemar bliver konge, Esbern Snarre magtfuld stormand og Absalon ærkebiskop. Til sammen var de tre en meget magtfuld gruppe.
Sorø Klosterkirke er Hvideslægtens gravkirke og her ligger biskop Absalon begravet.
Bjernede kirke er den eneste rundkirke på Sjælland. Bjernede kirke er bygget af Sune Ebbesen, hvis far var farbroder til biskop Absalon.
Det er oplagt at vi også bestiller frokost eller middag til jer. Et forslag kunne være at spise på Osted Kro. En særdeles god bustur som aktivitet for grupper.
-
Gammelkøbenhavn og Nykøbenhavn
Særlig byvandring i både det gamle København med vikinge- og middelalderbyen samt i det nye København, renæssancebyen fra 1600-tallet
-
Ny og gammel arkitektur i København
Vi skal sammen se på "pæn" og "grim" arkitektur. Havnefront, højhuse og byens ældste gade. Der er meget at vælge imellem
-
København: Fra fiskemarked til det første universitet
Oplev hovedstaden fra fiskemarked til det første universitet
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik