Byvandring på Sjælland og øerne
Her ser du vores forskellige guidet byvandringer på Sjælland og Lolland-Falster
xx xx xxx
// List ?>-
- Sortering:
-
Besøg Reersø – halvøen der ligger på Vestsjælland ud til Storebælt
På en byvandring i Reersø oplever du en charmerende lille landsby med gamle bindingsværkshuse. Der er naturligvis en kro overfor kirken og vi har også en lille nyere fiskerihavn.
Du hører historien om, hvorfor Reersø blev fri for skatter i 1400-tallet, hvor de haleløse katte kommer fra og meget mere på en rundtur i byen.
Der er mange kunstnere der har valgt at slå sig ned på øen, og her er også pottemagere og et kunstgalleri.
Efter byvandring vil jeg foreslå, at I på egen hånd begiver jer videre ud i den dejlige natur.
Øst for halvøen er der "flasken", et vådområde med et rigt fugleliv, der bliver besøgt af mange trækfugle, ænder, gæs og edderfugle. Her kan man se tårnfalke, musvåger og også være heldig at se havørne.
Vest for landsbyen hæver terrænet sig op mod en skrænt, der falder brat ned til Storebælt. Her er der en fin udsigt over til Fyn. Går man på stranden, er der god mulighed for at finde rester fra stenalderen, flintafslag og bearbejdede flintmateriale, der vidner om at området har været beboet i stenalderen.
-
København, byen med de mange tårne
På gåture vil du nyde de mange flotte tårne og bygninger.
-
Stevns Klint – unik berømt lokalitet udpeget som Verdensarv
Oplev stedet hvor man kan se spor fra dinosaurnes tid og uddøen. Guide fortæller levende om klinten og historien bag
-
Vikinger i København, Lejre, Roskilde
På denne guidede tur vil jeg belyse både de blodtørstige vikingernes mytologi og livsstil
-
Nørrebros bedste ølbarer
Lær Nørrebro at kende gennem øllet. Vi besøger fire af de bedste ølbarer og går i ølskole
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro er et gammelt arbejderkvarter, der i dag rummer alt fra fortættede indvandrerområder, trendy byliv, grønne gårdmiljøer, en Michelinrestaurant og Københavns absolut smukkeste kirkegård, som også fungerer som park.
På min byvandring får I en introduktion til den udvikling Nørrebro har gennemgået og vi skal se på, hvordan byfornyelse kan løses på forskellig vis. Jeg fortæller om cykelkultur, gravrøverier og slutter med en introduktion til min yndlingsgade i København: Jægersborggade, som har byens mest spændende butikker og restauranter.
Byvandringen kan forlænges med en time, hvilket blandt andet giver mulighed for en introduktion til- og en vandring igennem "Superkilen", der er et helt nyt internationalt multietnisk initiativ op ad byens ghetto, Mjølnerparken.
-
Frederiksberg spadseretur
Frederiksberg har tiltrukket kendte og kongelige siden 1600-tallet. Find ud af hvorfor på en guidet tur i og omkring Frederiksberg Have
-
Søren Kierkegaards København
2013 var 200 års jubilæum for Søren Kierkegaards fødsel. Lær filosofen bedre at kende på informativ byvandring i København
-
H.C. Andersens København
Lær København at kende, fortalt igennem eventyrdigteren H.C. Andersens øjne!
-
Vandretur gennem skov, mose og sti. Fra Skodsborg til Vedbæk
Dejlig vandring i skov, mose og mark. Til tidligere tiders sommerudflugters mål, tørvegravning, Caroline Mathilde og vikingebopladser
-
Københavnske highlights
En guidet byvandring til byens highlights er en af de bedste måder at opleve København på.
Den Lille Havfrue er nu 100 år gammel og stadig evig ung. Den berømte statue blev opsat i 1913 af brygger Jacobsen for at hylde H.C. Andersen.
Vi ser også Anders Bundgaards fantastiske Gefionspringvand og går gennem Kastellet; en del af Chr. IV's fæstningsværk fra 1600-tallet.
På Amalienborg Slotsplads fortæller jeg om kongefamilien, slottet, Frederik d. V. og Marmorkirken. Amalienborg er et af de flotteste rokokoanlæg i Nordeuropa.
På vej gennem Frederiksstaden fortæller jeg om slavehandel og våbenfabrikanter, og også lidt om H.C. Andersen. Vi går gennem Kongens Have og ser Rosenborg Slot udefra.
Såfremt det er muligt, aflægges en kort visit i Københavns Domkirke med Thorvaldsens fantastiske Kristusstatue og der bliver også en rundvisning på Slotsholmen, hvor magten over Danmark er samlet. Nyhavn og Kongens Nytorv er også med på byvandringen.
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Vi taler om international inspiration, påvirkning, begrebet demokratisk design, det design-DNA som Danmark er kendt for internationalt
-
Vandretur – fra vikinger til Karen Blixens baghave
Dejlig vandretur fra Vedbæk Station til Trørød Hegn, på Caroline Mathildestien, ind i Folehaven for at slutte i Karen Blixens baghave
-
Tre Slotte i Kongernes Nordsjælland
Guidet bustur fra København til tre perler i Nordsjælland: Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot
-
Slavenation Danmark
Se og hør historien om Danmarks kolonitid og især om handlen med slaver. Jeg viser jer sporene i København. Overraskende historier
-
Roskilde Domkirke – Danmarks vugge
Roskilde Domkirke blev oprindeligt opført i træ af Harald Blåtand omkring 980. Den nuværende kirkebygning er fra 1200-tallet. Kirken er de danske kongers og dronningers begravelseskirke, en tradition, som dog først for alvor blev cementeret med Dronning Margrete I, død 1412.
Formentlig dér, hvor tårnene står i dag, sad Harald Blåtands sønnesøn, Knud den Store, og spillede det fatale skakspil med Ulf Jarl. Netop dér hvor alteret står, skal Ulf være blevet dræbt dagen efter.
I 1450 opførte Christian I Hellig Tre Kongers Kapel, i 1540'rne lod Christian IV sit kapel bygge på nordsiden. Frederik Vs kapel blev bygget sidst i 1700-tallet, og Det glückborgske Kapel i 1920'rne.
Rundvisningen er en tidsrejse, som begynder med Harald Blåtands liv og ender med Dronning Margrethe II, et fascinerende marathon gennem kirkens, kongernes, og til en vis grad Danmarks historie. Der er så meget vingesus, at oplevelsen følger een i nogen tid efter.
-
Kontraster i Københavns Sydhavn
Kom med på cykel ud til vandet og oplev et alternativt og kontrastfuldt Sydhavn
-
Det jødiske København
En byvandring gennem København, hvor jeg vil fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark, med museum, Synagoge og kirkegård
-
Byvandring i Roskilde
Roskilde – en rejse tilbage til middelalderen, men ikke kun det. Du oplever kirker, kongegrave og den smukke by
-
Øl på Vesterbro
Fra Carlsberg til ultra-hippe små bryggerier. Og oplev Københavns måske mest mangfoldige bydel, Vesterbro og smag dig frem
-
På cykel gennem Københavns arkitektur
På en 3 timers cykeltur fortæller jeg om det nye og trendy København, hvor vi cykler på den nye cykelrute "Havneringen".
Vi cykler igennem de nye kanalbyer over cykelbroer, blandt andet "slangen"; ser på helt moderne byplanlægning og hollandsk inspirerede bygninger, og jeg fortæller om kendte udenlandske og danske arkitekter, der har sat sit præg her og hvorfor.
Vi cykler fra medborgerhuset på Islands Brygge, igennem Islands Brygge, Nokken, over slusen ved Sjællandsbroen; igennem Sluse- og Teglholmen, Kalvebod Brygge, Blox, Havnegade, Skuespilhuset over "Kyssebroen" til Nordatlantens Brygge, langs vandet til den tidligere B&W grund, de nye cykelbroer ved Langebro og ender ved Havneparken ved Islands Brygge medborgerhus.
Undervejs vil der være stop hvor jeg fortæller om byplanlægningen af de enkelte områder og hvorfor det ser ud, som det gør. Der vil være mulighed for et spisestop ved Medborgerhuset eller ved street food boderne ved "Kyssebroen".
Vil du opleve moderne byplanlægning og arkitektur på tæt hold, så kom med her!
-
På tidsrejse i Køge
En byvandring i charmerende gamle Køge, som byder på gamle huse, historier om indbyggere og en enkelt spøgelseshistorie
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
Kong Frederiks nye bydel uden for Københavns byport med Amalienborg og den flotte Amalienborg slotsplads
-
Englandskrigene og København
Spændende vandretur i København, hvor vi ser hvor de mest dramatiske begivenheder under Englandskrigene fandt sted
-
Balladen om en magiker – byvandring i København
Der var sjældent roligt i København. Det var der heller ikke i 1781, da tryllekunstneren Josef Pinetti kom til byen…
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag dig gennem øllets København på en tre timers byvandring.
Jeg fortæller den gode historie om dansk øls historie. Danmarks første bryggeri, Kongens Bryghus, brygger Jacobsens (Carlsberg) første bryggeri og Københavns volde, hvor øllet blev lagret, er blot nogle af de gode historier.
På turen får I også historien om ølrevolutionens bryggerier i København. Godt dansk øl kommer du også til at opleve og smage. Vi laver tre stop på byens bedste ølbarer, som udmærker sig ved et stort udvalg af øl af den højeste kvalitet.
-
I Carlsbergs fodspor – indflydelsen på København
Om du er til øl eller ej, så vil den gribende historie om Carlsberg og J. C. Jacobsens indflydelse på byen og dens kulturliv fascinere
-
Vandretur i Korsørs smukke natur
Tag med mig på vandring gennem skov og enge, langs sø, strand og Storebæltskysten med den flotte bro som kulisse
-
En kærlighedsvandring i København
Tag med på en byvandring i kærlighedens navn og hør om traditioner, kærlighedsfortællinger og bryllupper gennem tiden! Også de royale
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
Hekseruten i Slagelse
En byvandring, der tager dig med ind i det historiske Slagelse fra 15-1600 tallet. Det er heksejagternes tid, og selvom det ikke er dokumenteret, at der blev jaget hekse i Slagelse, så kunne det sagtens have fundet sted.
For Slagelse var lige så fuld af overtro og magi, som alle andre købstæder på den tid – og det strakte sig langt op i 1800 tallet.
Vi møder Madam Døllerik, den kloge kone som man kommer til, hvis man har problemer med sine heste. Vi møder også kloge Stine, som healer ved at lægger surdej under fødderne på sine patienter, og vi hører om, hvordan selv de adelige betalte for at modtage magiske ydelser.
-
Vikingeskibe og kongegrave – UNESCO verdensarv i Roskilde
Kom tæt på dansk vikingekultur og den danske kongelige historie gennem tusind år
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Nørrebros mangfoldighed – en Story Trail om hvor broget verden kan blive på helt få kvadratkilometer
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Smuk og spændende tur på Københavns ældste aktive kirkegårde, Garnisons- og Holmens kirkegårde, begge smukke parkområder
-
Oktober 1943 – Jødernes flugt via Gilleleje
Hør historien og jødernes flugtrute og oplev byen på toppen af Sjælland på en tre timers bus- og gåtur fra København og retur
-
Spændende byvandring i Slagelse – før og nu
På en hyggelig byvandring i det indre Slagelse fortæller jeg om byens liv gennem tiderne, om Sankt Mikkels Kirke, middelalderkirken, der er en af Danmarks ældste kirker i teglsten, om Antvorskov og overraskende detaljer om byen.
Vidste du, at Slagelse er en af Danmarks ældste byer? En gammel og stadig aktiv handelsby og at der engang blev holdt Danehof i byen er med til at understrege Slagelses betydning i forne tider. Det var nemlig på Danehof her i Slagelse, at Dronning Margrethe I fik sin søn Oluf kåret til konge.
Måske har du hørt om Antvorskov? Mange forbinder nemlig navnet med kasernen, men engang var Antvorskov et Johanitternes kendte klostre. Johannittermunkene var kendt som hospitalsmunke og derfor kom der vidt omkring fra syge til klostret for at blive helbredt.
Jeg viser jer dele af Slagelses historie og selvfølgelig kigger vi også på nutiden, når vi går gennem byen. Der er mange gode historier at fortælle i Slagelse
-
Det skønne Gilleleje – havneby med charme
Oplev min by Gilleleje. Frokost på havnen, en historisk gåtur og kirken, hvor danske jøder skjulte sig, før de blev smuglet til Sverige
-
1864 – fortalt på gravens rand
Gå gennem historien om krigen i 1864, fortalt ved gravene af dem, der var med. Både soldater, generaler, kulturpersoner og politikere
-
Vikinge-vandretur fra Lejre til Roskilde
Kom med på en vandretur og oplev oldtidslandskab hvor de første vikingekonger bosatte sig. Smuk natur og gode historier
-
Fredensborg slotspark – en køretur fra København
Oplev den storslåede Fredensborg Slotshave som nu er genskabt i al sin fordums pragt, om de mennesker der skabte den og deres historie
-
Vandring på Vestvolden
Vestvolden København – fra Roskildevej til Utterslev Mose – en del af fæstningsanlægget.
Vestvolden strækker sig næste 15 km fra Avedøre til Utterslev Mose. Et grønt bælte af stier, alleer, voldanlæg i mange terrasselignende niveauer. Indtil Storebæltsbroen blev bygget, var Vestvolden det største bygningsanlæg i Danmark, bygget omkring 1900-tallet som et nyt, ydre forsvarsværn for København.
De senere år er Vestvolden blevet renoveret og restaureret. Det betyder blandt andet, at det er muligt at se anlægsstrukturen i landskabet, at en massiv tilgroning er blevet ryddet og nu holdes nede af blandt andet får, som afgræsser dele af voldanlægget.
Vestvolden er et fantastisk sted at gå på opdagelse og udfolde sig fysisk. Der er ikke adgang for motorkøretøjer.
Vi går circa halvdelen af strækningen, idet vi starter ved Roskildevej, tæt på Motorringvej 3 og går nordpå til Utterslev Mose i Brønshøj ved Åkandevej.
Forfriskninger skal medbringes, da det ikke er muligt at købe noget undervejs.
-
Nordeuropas største Renæssanceslot – Kronborg
Vilde udgravninger, kærlighedshistorier og krige inde bag Kronborgs mure. Det oplever du på en guidet rundvisning med engageret guide
-
Øresundstur med bus – højdepunkter i regionen
På denne Øresundstur, ser vi Københavns vigtigste seværdigheder, for bagefter at køre ad Øresundsbroen til Malmø og Lund i Sverige
-
Møns Klint. Danmarks dannelse, store gletschere
Smukke Møns Klint fortæller historien om Danmarks dannelse, fossiler på stranden og gletschere i sidste istid. Dejlig tur langs kysten
-
De jødiske danskere – bustur fra København til Gilleleje
400 års dansk-jødisk historie fortalt på 70 km. Vidende guide med stor indsigt
-
Korsør rundt
Byvandring i Korsør, byen der startede som primitivt fiskerleje, men blev en vigtig overfartsby for kongen og hans følge.
Korsør er fyldt med spændende historie, lige fra Fæstningen ved havnene over Flådestationen til det gamle Bomhus og Lovsøerne, som var drikkevandsreserverne til byen, hvor brøndene tit blev fyldt med saltvand. Byen huser også en kongegård, og verdens ældste biograf – den er god nok, du kan bare checke det i Guinness!
Vi udforsker byen til fods på guidet byvandring, og hvis vejret tillader det, kan vi slutte af med en dukkert i Storebælt.
Den guidede tur kan udvides til at omfatte vikingeborgen Trelleborg, hvor verdens ældste vikingeskjold blev fundet og nu er udstillet. Desuden har de bygget et replika af et langhus, ligesom de har lavet en lille landsby, så man kan få indblik i vikingetidens levevis.
Køretiden til Trelleborg er ca. 20 minutter, og man bør sætte en time af for at opleve hele dette spændende sted.
-
Oplev Nordsjællands slotte på køretur
Oplev de enestående nordsjællandske slotte på guidet bustur rundt i Kongernes Nordsjælland. Smuk natur, varierede slotte. Dejlig dag
-
Spiselige planter langs Roskilde Fjord
Få den vildeste historie om vilde spiselige planter og det Ny Nordiske Køkken ude i naturen, hvor det hele startede. Guidet vandretur
-
Hekseruten i Næstved
Byvandringen tager dig med til 1600 tallets Næstved. Her møder du de kvinder, der blev kaldt hekse og hører om den magi, de brugte
-
Spiselige urter langs Kalveboderne
Tag med på urtetur på cykel langs Kalveboderne i København. Jeg viser vej til spiselige urter og bær og fortæller om madtraditioner
-
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
Rejsen begynder på Højbro Plads ved Absalon statuen der, hvor København har sin oprindelse som fiskerlandsby, og hvor både Absalon og kongen havde stor indflydelse. Denne byvandring er særlig velegnet for små grupper, der ønsker hyggeligt og tæt kontakt med guiden.
Vi fortsætter turen gennem fortiden og slentrer gennem stemningsfulde middelalderlige stræder og torve, hvor vi hører muntre fortællinger om andre farverige personer, berømtheder og konge, som prægede byen.
Fra et oldtidsobservatorium nyder vi udsigten over hele København, og vi afslutter turen ved Torvehallerne (ved Nørreport station) med en forfriskning og en hyggelig snak om, det vi oplevede sammen. Der vil være rigelig tid til at fotografere undervejs.
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København. Din guide er ølekspert
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Spændende byvandring gennem 900 år historie. Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum, en lærerig tur med mange oplevelser
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik
-
Vikinge-cykeltur – fra Lejre til Roskilde
Kom med på en dejlig cykeltur og oplev et vikingelandskab med masser af fortællinger undervejs fra Lejre til Roskilde
-
Fredensborg Slotspark
Guidet tur gennem Fredensborg slotspark. Hør også om Fredensborg Slot og dets beboere gennem tiderne.
Lad mig fortælle dig om kongefamiliens flotte forårs- og efterårsresidens. Jeg fortæller om slottets historie og arkitektur, om forbindelsen til den russiske zarfamilie og om den flotte park, som lige er blevet restaureret og ført tilbage til sin fordums pragt. Måske er det ikke den flotteste, men med garanti er det en af de allerflotteste barokhaver i Danmark, med det der følger med: terrasser, skupturer, alleer, små tilskårne buksbomhække. Symmetrien er gennemført. Linjerne er lange.
Den guidede tur går gennem parken, hvor vi ser på slottet fra alle sider, den kongelige have, Nordmansdalen, skoven og den store akse ned til Esrum Sø med de pragtfulde skulpturer af Wiedewelt.
-
Sorø byvandring
Munke, kostskoleelever, letlevende damer og fantastisk natur. Byvandring i Sorø, der blev grundlagt i 1142 af Absalons far, Asser Rig
-
Fra stormagt til afmagt – Nakskovs blodige belejring i 1659
Fortællingen om Nakskovs blodige belejring under svenskekrigen, krigen der førte Danmark fra stormagt til afmagt
-
Oplev det smukke Frederiksborg Slot
Oplev 500 års Danmarks historie på Frederiksborg Slot og lad mig begejstre dig med min fortælling
-
Vikinger og Valdemarer i Vordingborg
Med bus fra København til Valdemarernes borg i Vordingborg – en tur ind i vikinge- og middelalderens verden
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
I Københavns klassicistiske bygninger ser vi et regelsæt for design, som har været respekteret siden oldtiden. Nytte, bestandighed og skønhed hedder devisen, som altid kendes på enkelhed og elegance.
Det begyndte for næsten 3.000 år siden, hvor grækerne betonede skønheden i harmoniske proportioner og enkelthed på en måde, som aldrig siden er blevet glemt. Med romeren Vitruvs værk "De architectura" blev principperne nedskrevet, og i 1500-tallets Europa sørgede renæssancearkitekter som Palladio med blandt andet Villa Capra for at ingen skulle glemme klassicismen, dens gyldne snit og elegante søjler. I Danmark er det primært C. F. Hansens arkitektur fra starten af 1800-tallet, som repræsenterer den ypperste klassicisme, men hans lærer, C. F. Harsdorff, havde allerede været der.
Kom med mig og se deres bygningers "ædle enkelthed og stille storhed". Se, hvordan intet er tilfældigt, intet er uharmonisk, alt er, som Palladio kunne have gjort det. Kort sagt, se hvorfor klassicismen aldrig vil forlade os mennesker.
Vi mødes ved ankeret, mindesmærket i Nyhavn.
-
København for begyndere
Lad dine venner og familie få en fornemmelse af og viden om de mange muligheder, der er for at opleve Danmarks hovedstad
-
Rundt om danmarkshistorien i Boserup skov
Vandretur ved Roskilde Fjord. Hør om madvaner, Roskildebispens besiddelser, vilde spiselige urter og om at passe på levende landskaber
-
Mindelunden og Ryvangens naturpark
Spændende og naturskøn vandring gennem først Mindelunden og bagefter i den tilstødende naturpark
-
Danmark som Design-nation
Vi kombinerer at se og høre med at føle og lugte og opnår på den måde en mere kompleks oplevelse af dansk design, når det er bedst
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
På en dejlig byvandring i København viser jeg jer nogle af de bygningsværker, som Christian den 4. har stået for.
Vi mødes på Gammel Torv, byens ældste torv, hvor jeg fortæller om kongen, hvis bygningsværker stadig præger byen. Derfra går vi ned mod Bryghuset, Tøjhuset, passerer Børsen og Holmens kirke og kigger over mod Christianshavn.
Jeg viser vej gennem byen til Rundetårn, hvor vi kan gå op i tårnet, hvis I ønsker det. Inden vi fortsætter mod Rosenborg, ser I Trinitatis kirke og Regensen og får naturligvis historierne om bygningerne.
Fra Rosenborg går turen gennem Kongens Have og forbi statuen af løven med menneskeansigt og midterskilning. Videre ned til "det første sociale" boligbyggeri – Nyboder. Fra Nyboder går vi over til Kastellet. Næste stop er Amalienborg med Nyhavn som slutsted. Har I særlige ønsker til turen, så tager jeg naturligvis hensyn til dem.
Hvis I ønsker det, kan turen forlænges med besøg på Rosenborg Slot, hvor Kronjuvelerne kan ses.
Undervejs fortæller jeg om bygningsværkerne og viser en del af den symbolik, som Christian den 4. fik lagt ind i sine bygningsværker.
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Oplev arbejderens Nørrebro, multi-etniske Nørrebro, Assistens Kirkegård, sidste hvilested for blandt andre H.C. Andersen og Kierkegaard
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Gys og gru i indre København
Tag med på byvandring i København og hør om bødler, natmænd og den sorte død – Pesten!
-
Cool Nørrebro
Vi begynder ved Torvehallerne, hvor vi mødes til en tur igennem det nye cool og multikulturelle Nørrebro. Masser af historier undervejs
-
Orientalske fodspor i København
Siden 1700 tallet har Danmark haft kontakt med "den nære Orient". Tag med på en byvandring gennem et anderledes København med fokus på den orientalske inspiration, der kan ses forskellige steder i byen.
Hør mere om forskelle og ligheder mellem den danske og orientalske kultur samt om kendte danskeres fascination af og inspiration fra Orienten.
Byvandringen fører os fra den kaj, hvor Carsten Niebuhr drog ud fra for 250 år siden, over Tivoli til nutidens Danmark, hvor kebab-restauranter og udenlandske grøntsagsbutikker hersker i bybilledet.
-
Parker og militære anlæg i city
Oplev Københavns gamle fæstningsværker, og bliv transporteret til en tid med krudt, kugler og dramatik
-
Trelleborg, Harald Blåtand og vikingetiden
Vilde vikinger, Trelleborg og oprettelsen af Danmark. Hør historien om vikingerne på guidet rundvisning på vikingeborgen Trelleborg
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
På byvandring i København følger vi i biskop Absalons fodspor. Hør om Københavns forvandling fra landsby til en by med stor indflydelse
-
Øl i København
Oplev en central del af København, hør om dansk ølkultur, mikrobryggerier og besøg steder med rigtigt god øl – og smag dig frem
-
Vandretur i nordlige ende af Dyrehaven
Vi vandrer op til 10 km i naturen i den nordlige del af Dyrehaven og nyder skoven og alt det, den byder på.
På turen kigger vi især efter svampe og har særlig fokus på, hvad vi netop i den danske natur har af muligheder for at finde blandt andet medicinske svampe. Medicinske svampe kan nemlig bruges til meget. Jeg fortæller om, hvad der kendetegner den enkelte svampeart, hvad den kan forveksles med og hvordan vi undgår at få de forkerte svampe i kurven.
Vi går turen på naturens præmisser. Hvad vi kan finde afhænger af, hvordan sommerens vejr har været. På turen hjælper jeg med at artsbestemme de svampe, du finder, og jeg fortæller om og hvordan de kan bruges til naturmedicin eller om de er bedre anvendt i dagens ret på middagsbordet.
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev kongelige København på byvandring med besøg på Rosenborg. Vi besøger kronjuvelerne og ser, hvordan konger og dronninger boede
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
En byvandring gennem det tidligste København er en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder. Jeg gør arkæologien levende
-
Roskilde, Danmarks første hovedstad
Oplev Vikingernes Roskilde i selskab med en vidende guide. Roskilde Domkirke og Vikingeskibshallen indgår i turen – med bus eller bil
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Haveselskabets historie – en tur gennem havehistorien, haverum og havens personligheder
-
Vandretur fra Rådvad Kro til Tårbæk Havn
Vandretur fra Rådvad – via Københavns Golfklub – Eremitageslottet – til Tårbæk Havn.
Rådvad og Brede Værk ved Mølleåen kaldes også "industrialiseringens vugge" i Danmark. Langs Mølleåen blev der omkring møllerne opbygget fabrikker og arbejderboliger, og områdets bygninger er i dag en del af Nationalmuseet.
Vores vandretur starter ved Rådvad Kro. Vi går gennem skoven op til Eremitageslottet og passerer undervejs Skandinaviens ældste golfklub (1898). Sandsynligvis møder vi en del af områdets 2000 hjorte, som har gødet golfbanen og uanfægtet af golfspillerne passer sig selv. Fra Eremitage Slottet nyder vi udsigterne ud over Øresund til den ene side og sletten og skoven til den anden. Vi fortsætter mod sydøst ud mod vandet og slutter vandreturen i den gamle maleriske havn i Tårbæk.
Oprindeligt blev havnen anlagt til fiskerne, men i dag er det lystbåde og fritidslivet, der dominerer. Vandreturen foregår på skovveje og grusveje.
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i det historiske København. Vi starter på Slotsholmen, magtens centrum
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring i H.C. Andersens, Kierkegaards og Grundtvigs København. Guldalderen, en markant periode i dansk kulturliv
-
Guidet vandretur i Dyrehaven
En vidunderlig vandretur rundt i Dyrehaven, hvor vi udover Eremitageslottet kommer forbi friluftsscenen i Ulvedalene og måske Bakken
-
Køge Bugt Strandpark – vandretur gennem Københavns sydlige "Riviera"
Skøn vandretur Køge Bugt Strandpark, Sydkystens Riviera eller Guldkysten – kært barn har mange navne.
Strandparken i nordenden af Køge Bugt blev indviet i 1980 som et nyt, menneskeskabt kystområde, der skulle beskytte Københavns sydlige forstæder mod oversvømmelse, og være et naturområde, der kunne matche og måle sig med naturområderne i Nordsjælland.
Under processen blev kystlinien flyttet 6-700 meter længere ud, og området blev pumpet fyldt med sand i præcis den rigtige størrelse. Der blev plantet vegetation fra Danmarks vestkyst, så det nogle steder ser ud som om man går ved Vesterhavet, men også 200.000 buske og træer, så det andre steder ser ud som om man går i en meget stor kyst-park.
På vandreturen ser vi de forskellige dele af området, fra kunstmuseet Arken til de privilegerede huse ud til naturen, fra lystbådehavne over klitter, indsøer og til vandkanten. Samtidigt er det også en rejse gennem fire kommuner og to regioner og et spændende perspektiv på Storkøbenhavn.
Guidningen kan skrues lidt op eller ned, men glæd jer til en dejlig vandretur i naturen med kulturelle indslag som Henry Heerups skulpturer – og hvem ved, måske en vældig trold, der bor under en bro.
Undervejs er der mulighed for at nyde frokost (medbragt eller købt).
Husk praktisk tøj og fodtøj. Turens længde og rute kan justeres efter behov.
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Byvandring i indre København med fokus på gemte detaljer, mærkelige gadenavne og byens udvikling
-
Heksene, Kaptajnen og prinsessen
Jeg fortæller en konkret historie om hekse i København. Vi går fra sted til sted og oplever den på byvandring i Københavns gamle gader