Byvandringer i København
// List ?>-
- Sortering:
-
Cool Nørrebro
Vi begynder vores tur ved Torvehallerne, ved Nørreport Station, hvor vi mødes til en forfriskning og bliver klar til en dejlig gåtur. Denne byvandring er særlig velegnet for små grupper, der ønsker hyggelig og tæt kontakt med guiden.
Kort herfra krydser vi Dronning Louises Bro og Københavns søer, der oprindelig var en del af Københavns voldgravsanlæg og, som i dag er et af københavnernes værdsatte rekreative områder.
På den anden side udforsker vi den tidligere arbejderbydel, Nørrebro, som oplever en fornyelse som et cool og multikulturelt sted. Her blandes farverige fortællinger om fortiden med oplevelser af bydelens nye, unge hippe kultur.
Vi besøger to meget forskellige torve og den spændende parklignende kirkegård, Assistens Kirkegård, som danner hvilested for mange berømtheder. Du kender helt sikkert en enkelt af dem.
Der vil være rigelig tid til at fotografere undervejs, og turen slutter igen ved Dronning Louises Bro.
-
Ny og gammel arkitektur i København
Vi skal sammen se på "pæn" og "grim" arkitektur. Havnefront, højhuse og byens ældste gade. Der er meget at vælge imellem
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
Den evige stilart, klassicismen, og dens københavnske palæer og kirker. Byvandring med en engageret guide
-
Christianshavns volde
Tæt på indre by ligger disse gamle fæstningsvolde, som dagligt nydes af aktive friluftsmennesker. Guidet vandretur
-
København set gennem en udlændings øjne
Oplev København som en fremmed på denne guidede tur. Få et nyt perspektiv på dansk kultur, skjulte skatte og hovedstadens charme
-
København, byen med de mange tårne
Oplev den smukke by København med de mange tårne på hyggelig byvandring.
Vi mødes på trappen til universitet, og hører om de kendte statuer på torvet.
Bagefter går vi over Frue Plads for at besøge Domkirken med udsmykning af Thorvaldsen og bispegården. Derfra går turen til Gammel Torv, byens ældste torv og med byens ældste springvand, videre over Nytorv med domhuset. Vi slentrer gennem de smalle stræder forbi det hus, hvor brygger Jacobsen startede ølproduktionen og går videre mod kanalen, hvor vi kigger over mod Slotsholmen med Christiansborg, og nyder udsigten med de mange tårne og jeg fortæller om det vi ser.
Vi går over Højbro Plads og gennem strøget op til Kongens Nytorv, forbi Det Kgl. Teater og ned igennem Nyhavn, hvor vi ser på de gamle skibe og hvor H.C. Andersen boede. Videre til Amaliehaven over Amalienborg og ned mod Langelinie, hvor vi ser Gefionspringvandet. Vi går over til Christian 4.s forsvarsværk Kastellet og slutter turen ved Den lille Havfrue, hvor vi kigger over på Holmen og Mastekranen.
-
Byfornyelse på Nørrebro
Jeg fortæller om, hvordan et nedslidt område i København med sociale problemer transformeres for få penge…
-
Gammelkøbenhavn og Nykøbenhavn
Særlig byvandring i både det gamle København med vikinge- og middelalderbyen samt i det nye København, renæssancebyen fra 1600-tallet
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i det historiske København. Vi starter på Slotsholmen, magtens centrum
-
Det var på Frederiksberg
Grønne områder, teatre, cafeer, værtshuse, smukke alleer. Frederiksberg har det hele. Historierne fortjener at blive fortalt
-
Englandskrigene og København
Kom med på en spændende vandretur rundt i København, hvor vi udforsker to af de mere sprængfarlige episoder i danmarkshistorien: Slaget på Reden og Københavns Bombardement.
Fra Holmens Kirkegård, hvor vi besigtiger monumentet for de faldne i "Defensionslinjen" under Slaget på Reden går vi til Classens Have, hvor ét af de mest berømte udfald mod fjenden foregik. Derefter går vi til resterne af Københavns befæstning, hvor den forgæves modstand mod briternes belejring under Københavns Bombardement fandt sted, og går så til Østerport.
Fra Østerport tager vi S-toget til Indre By, hvor bomberne og raketterne faldt. Vi slutter af ved Vor Frue Kirke, hvis brændende spir brast igennem taget på kirken, som symbol på det forgæves danske forsøg på at bevare neutraliteten midt i en stormagtskrig.
-
Københavnske highlights
Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn og Slotsholmen og meget mere af København. Oplev de største highlights på én byvandring
-
Gys og gru i indre København
Tag med på byvandring i København og hør om bødler, natmænd og den sorte død – Pesten!
-
Et smut med tidsmaskinen i København, anno 1857
Oplev København på byvandring anno 1857, en opbrudstid. Hvordan var livet her, lige inden byen for alvor blev moderne
-
Orientalske fodspor i København
Hvor dansk er København egentlig? Tag med på guidet byvandring og oplev et anderledes København med inspiration fra de danske kolonier
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Oplev det indre København med nye øjne på byvandring, hvor du får en indføring i Københavns kultur- og socialhistorie.
- Hvorfor ser byen ud, som den gør i dag?
- Hvad ligger til grund for mange af de besynderlige gadenavne, vi møder, eksempelvis Vimmelskaftet, Kattesundet og Magstræde?
- Hvem boede i byen og hvordan så byen ud, da voldene stadig eksisterede?
- Hvor holdt de forskellige håndværkslaug til?
og meget mere!
Byvandringen går gennem byens gamle brostensbelagte gader og fokuserer blandt andet på Københavns Universitet, Vor Frue Kirke og Plads, området omkring Gammel Strand samt eksempler på typiske ildebrandshuse fra 1700 tallet, gemte smutveje samt baggårde med kig til fantastiske byggerier fra 1600 tallet.
På byvandringen kigger vi lige så meget op som ned for at se mange af de smukke detaljer og historiske kilder, som gemmer sig i byen.
Velkommen på en byvandring, hvor du vil se København med nye øjne!
Denne byvandring kan med fordel kombineres med turen Havnefronten, Frederiksstaden, Kastellet og Nyboder
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
Kong Frederiks nye bydel uden for Københavns byport med Amalienborg og den flotte Amalienborg slotsplads
-
Opera i København – herunder Det Kgl. Teater
Oplev operaens og teatrets magiske historie i København set i forhold til byens samtidige sociale udvikling
-
Frederiksberg spadseretur
Frederiksberg har tiltrukket kendte og kongelige siden 1600-tallet. Find ud af hvorfor på en guidet tur i og omkring Frederiksberg Have
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
Kong Christian IV er danmarkshistoriens største entreprenør. Oplev hans bygninger på byvandring i København og bliv imponeret
-
1864 – fortalt på gravens rand
Mød generalen der vandt en krig med et tilbagetog. Mød generalen, der tabte alt med et tilbagetog. Mød den svenske frivillige, der mødte den værste skæbne og mød den eneste sømand, der faldt i stormen på Dybbøl. Mød politikeren der udtalte slagordet, "Danmark til Ejderen!" og politikeren, der tabte slaget ved forhandlingsbordet i London.
De Slesvigske Krige foregik langt fra København, men på de to ældste aktive kirkegårde i København – Garnisons og Holmens kirkegårde på Østerbro – ligger mange beslutningstagere bag krigene og de soldater der deltog begravet. Der er flere grunde til at soldaterne ligger der. Mens kampene foregik sejlede skibe med sårede til København, hvor de ankom til Langelinie. Ikke alle kom levende fra borde, men endte i jorden i København. Og det er faktisk en hel del, der er begravet her. For eksempel er der på Garnisons Kirkegård en fællesgrav med ikke mindre end 226 soldater fra 1864, og de er ikke de eneste.
Byvandringen foregår på Garnisons Kirkegård og Holmens Kirkegård. De ligger på hver sin side af Dag Hammerskjölds Allé tæt ved Østerport Station. Turen egner sig også godt til skoleklasser og andre, der arbejder med emnet. Turen fortæller en kronologisk fortælling om krigen i 1864 og kan måske kaste mere lys eller finde andre vinkler til forståelsen af en af de mest skæbnesvangre krige, der har formet den danske måde at tænke på den dag i dag.
-
Parker og militære anlæg i city
Oplev Københavns gamle fæstningsværker, og bliv transporteret til en tid med krudt, kugler og dramatik
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro rummer alt fra byfornyede gårdmiljøer til kirkegårde og gourmetrestauranter. Hør om og oplev bydelens store forvandling
-
Slavenation Danmark
Se og hør historien om Danmarks kolonitid og især om handlen med slaver. Jeg viser jer sporene i København. Overraskende historier
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København. Din guide er ølekspert
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag dig gennem øllets København på en tre timers byvandring.
Jeg fortæller den gode historie om dansk øls historie. Danmarks første bryggeri, Kongens Bryghus, brygger Jacobsens (Carlsberg) første bryggeri og Københavns volde, hvor øllet blev lagret, er blot nogle af de gode historier.
På turen får I også historien om ølrevolutionens bryggerier i København. Godt dansk øl kommer du også til at opleve og smage. Vi laver tre stop på byens bedste ølbarer, som udmærker sig ved et stort udvalg af øl af den højeste kvalitet.
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring i H.C. Andersens, Kierkegaards og Grundtvigs København. Guldalderen, en markant periode i dansk kulturliv
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
På byvandring i København følger vi i biskop Absalons fodspor. Hør om Københavns forvandling fra landsby til en by med stor indflydelse
-
Oplev fremtiden for Urban Living i Nordhavn
Tag med på en rundtur i Københavns pulserende nyeste kvarter, hvor historiske siloer møder banebrydende bæredygtige løsninger
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Denne hyggelige byvandring i det oprindelig arbejderkvarter Nørrebro bringer os både igennem forskellige kulturer og historiske begivenheder.
- Ved du, hvordan livet var i 1800 tallet for en arbejderfamilie?
- Hvorfor og hvordan har Nørrebro udviklet sig til den multi-etniske bydel, den er i dag?
- Vidste du, at de første indvandringsproblemer var fra provinsen og at svenskerne har været genstand for den største indvandringsdebat?
Få svarene, oplevelserne og mange flere, finurlige anekdoter, når vi vandrer fra Dronning Louises bro til den hyggelige og kendte Assistens Kirkegaard, hvor både H.C. Andersen og Kirkegaard ligger begravet. Kirkegården er et godt billede på Nørrebro. -
København under besættelsen 1940-1945
Guidet tur om København under den tyske besættelse 1940-1945. En spændende byvandring til mange centrale steder dengang og nu
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Vi taler om international inspiration, påvirkning, begrebet demokratisk design, det design-DNA som Danmark er kendt for internationalt
-
Danmark som Design-nation
Vi kombinerer at se og høre med at føle og lugte og opnår på den måde en mere kompleks oplevelse af dansk design, når det er bedst
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev kongelige København på byvandring med besøg på Rosenborg. Vi besøger kronjuvelerne og ser, hvordan konger og dronninger boede
-
Vesterbro, slagterboderne, Carlsberg og de nye arbejderkvarterer
Byvandring i København. Den gamle Vesterport nedrives og byen vokser ud ad Vesterbrogade. Det besluttes af bystyret, at al slagtning skal foregå kontrolleret og i slagterhuse.
Derfor lukkes boderne ved Trommesalen og den Brune Kødby bygges. Området udbygges og livet er ikke kedeligt, men barskt! Fruentimmere og brændevin er der nok af!
Vi mødes til byvandring på Vesterbros Torv og starter med at høre om det område, vi skal gå rundt i. Byvandringen går gennem Istedgade, gennem Skydebanen, Vesterbrogade og Vester Fælledvej og slutter ved Carlsberg.
Undervejs går vi ind i gårde og kigger, får udpeget ting og slutter efter at have gået gennem Humlebyen ved Elefantporten på Carlsberg, hvor vi skal høre lidt om, hvorfor det var netop her, bryggeriet blev bygget.
-
Søren Kierkegaards København
2013 var 200 års jubilæum for Søren Kierkegaards fødsel. Lær filosofen bedre at kende på informativ byvandring i København
-
Vandretur fra Rådvad Kro til Tårbæk Havn
En pragtfuld vandretur. Uanset årstiden møder vi hjorte og golfspillere, udsigter fra Eremitagen og Øresunds havluft i Tårbæk
-
København, Nordens Rom
København er ikke bare Danmarks hovedstad. København er byen som forsøgte at brande sig selv som en ny fredens metropol
-
Øl i København
Oplev en central del af København, hør om dansk ølkultur, mikrobryggerier og besøg steder med rigtigt god øl – og smag dig frem
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Christiansborg: Dronningens repræsentationssale, Statsministeriet, Folketinget
I 1157 skænkede Valdemar den Store fiskerbyen Havn med opland til sin fosterbror, Roskildebiskoppen Absalon. Absalon byggede straks en borg lidt ude i vandet – og vi begynder med at se på ruinerne af denne borg, for murene står der stadig, dybt under det nuværende Christiansborg og slotspladsen.
Derefter går vi rundt på Slotsholmen for at få et idé om den kunstige ø, hvorpå Absalons og Københavns slot var blevet opført. I begyndelsen af 1400-tallet blev København rigets hovedstad og slottet blev magtcentrum for Kalmarunionen af Danmark, Norge (incl. Grønland og Island) og Sverige-Finland.
I 1733 blev slottet ombygget til et drømmeagtigt barokslot, som imidlertid delvis nedbrændte i 1794. Slottet blev genopført i klassicistisk stil af C. F. Hansen i 1828, hvoraf Slotskirken endnu står, mens midterfløjene brændte atter i 1884. Den nuværende midterfløje blev indviet i 1928.
Vi går ind og ser på H.M. Dronningens repræsentationssale og tronsalen, som er åbne, når Hendes Majestæt ikke anvender dem. Her gennemgår vi hele slottets og rigets historie, ikke mindst assisteret af de spændende gobeliner.
Hvis tiden tillader det, ser vi også Slotskirken.
Turen begynder og slutter i Den indre Slotsgård.
-
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
En hyggelig byvandring, der begynder der, hvor København har sin oprindelse. Siden er der sket en del. Muntre historier undervejs
-
Nørrebros bedste ølbarer
Lær Nørrebro at kende gennem øllet. Vi besøger fire af de bedste ølbarer og går i ølskole
-
Københavns arkæologi
Arkæologisk byvandring. Hør om Københavns udvikling og tidlige menneskers liv, tolket og fortalt ud fra vores arkæologiske fund
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
En byvandring gennem det tidligste København er en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder. Jeg gør arkæologien levende
-
Jul i København
Danskerne holder meget af julen og alle dens traditioner.
Vi danskere holder meget af julen og alle dens traditioner. Julen er den vigtigste højtid i vintertiden for hele familien. Jeg vil invitere og byde jer velkommen til at opleve en byvandring i København ved juletid.
Hovedstaden er fuld af stemning med lys, dekorationer og julemarkeder. København er eventyrlig ved juletid.
Vi starter turen fra Rådhuspladsen med det største juletræ i byen ved siden af H.C. Andersen, som sidder og kigger på Tivoli, den gamle forlystelseshave, fuld af juleboder, restauranter og forlystelser.
Vi skal smage varm gløgg og spise æbleskiver og se nisseland.
Byvandringen går gennem den ældste gågade, som er pyntet med julehjerter og gran. Vi skal se julemarkeder på Gammel- og Nytorv og videre til Royal Copenhagen, fuld af julepyntede borddækninger og juleting.
Vi går over Kongens Nytorv og til Nyhavn, hvor juleboder og restauranter tilbyder traditionel dansk julefrokost.
En traditionel dansk julefrokost byder på: Forskellige sild, laks, sylte, flæskesteg, julemedister, leverpostej, frikadeller, juleskinke med spinat, ris a la mande og ost. Til frokosten hører øl og dansk snaps.
Vi slutter på Amalienborg Slotsplads, smukt oplyst om aftenen i julens København.
-
Nørrebro – stærk forskellighed og kampgejst
Byvandring på hippe Nørrebro med lugten af hvidløg, lyden af den nyeste musik, friske solbriller og masser af cykler
-
En spændende gåtur gennem Christianshavns historie
Få indblik i Københavns gamle og vigtige bydel Christianshavn og dens historie. Fra 2. Verdenskrig til dronningespøgelset i kirken
-
Christianshavns arkitektoniske vidundere
Udforsk Christianshavns blanding af historiske kanaler og moderne design. Oplev århundreders arkitektur på en engagerende byvandring
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Haveselskabets historie – en tur gennem havehistorien, haverum og havens personligheder
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Byvandring i København. Tag med på en guidet tur rundt i den indre by og opdag, hvorfor mange gader, stæder og torve, har så interessante – og sigende gadenavne.
Jeg fortæller om, hvorfor Krystalgade hedder Krystalgade, hvorfor én gade hedder Magstræde og én hedder Købmagergade eller én hedder Kompagnistræde, ligesom jeg fortæller historien om både Gråbrødretorv, Kultorvet og meget …
-
København for begyndere
Lad dine venner og familie få en fornemmelse af og viden om de mange muligheder, der er for at opleve Danmarks hovedstad
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik
-
Opdag Ørestads arkitektur på dejlig cykeltur
Tag med på en rundtur i Ørestad, hvor banebrydende arkitektur møder grønne områder og urbant design i Københavns moderne bykvarter
-
Det jødiske København
En byvandring gennem København, hvor jeg vil fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark, med museum, Synagoge og kirkegård
-
H.C. Andersens København
H.C. Andersens færdedes hjemmevant i Københavns smalle gader og stræder i sin ivrige jagt på lykke, både som skuespiller og forfatter.
Denne byvandring fører dig fra området omkring Rådhuspladsen, hvor H.C. Andersen ankom som 14 årig til det mondæne Kgs. Nytorv og Nyhavn, hvor han har boet.
På byvandringen vil I opleve 1800 tallets klasseforskelle og hvordan København fungerede på H.C. Andersens tid. I vil høre om levevilkår for de københavnske borgere, og I vil selvfølgelig opleve de steder, hvor H.C. Andersen selv har sat sine spor i historien.
En byvandring for alle, der ønsker at kende 1800 tallets København, og samtidig gerne vil komme tættere på eventyrforfatteren H.C. Andersen.
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Smuk og spændende tur på Københavns ældste aktive kirkegårde, Garnisons- og Holmens kirkegårde, begge smukke parkområder