Byvandring på Sjælland og øerne
Her ser du vores forskellige guidet byvandringer på Sjælland og Lolland-Falster
xx xx xxx
// List ?>-
- Sortering:
-
Vikingeskibe og kongegrave – UNESCO verdensarv i Roskilde
Oplev domkirken og de tusind år gamle vikingeskibe på denne guidede tur omkring Roskildes verdenskulturarv.
Roskilde Domkirke og Vikingeskibsmuseet – to steder, der begge er anerkendt som unik verdenskultursarv. Domkirken er den kirke i verden, der har flest konger og dronninger begravet: 21 konger og 18 dronninger. Samtidig er den et enestående arkitektonisk vidnesbyrd om fortidens skiftende kunststrømninger og syn på monarkiet. Et højdepunkt på turen er Margrete I's fornemme gravmæle og Christian IV's smukt dekorerede kapel, der iscenesætter kongens eftermæle som en farverig krigerkonge.
Vikingeskibsmuseet med den tilhørende Museumsø, som rummer havnen og bådeværftet, er vikingernes mødested. Mens selve skibsmuseet rummer de oprindelige 5 Skuldelevskibe, rummer Museumsøen den store samling af rekonstruerede vikingeskibe og nordiske træbåde, der kan give os et billede af, hvordan de originale skibe så ud for tusind år siden, da vikingerne drog på togt. Bådeværftet, der har åbent fra maj til midt-oktober, formidler levende vikingetidens håndværk og bådebygningskultur.
Vi besøger begge steder for at opleve dansk historie gennem tusind år – fra vikingernes hærgen og eventyrlyst til kongernes samling af landet. Vi dykker ned i spørgsmålet om, hvem vikingerne egentlig var, og kommer tættere på magtens centrum og de muntre, rørende og sørgelige historier, der omgiver de danske konger og dronninger.
Hvis tiden er til det, tager vi en lille byvandring rundt i den gamle Roskilde bymidte, eller nyder ny nordisk mad på Vikingeskibsmuseets Café Knarr.
-
Gys og gru i indre København
Tag med på byvandring i København og hør om bødler, natmænd og den sorte død – Pesten!
-
Øresundstur med bus – højdepunkter i regionen
På denne Øresundstur, ser vi Københavns vigtigste seværdigheder, for bagefter at køre ad Øresundsbroen til Malmø og Lund i Sverige
-
Oplev Maribo fra Skimminge til nu
Hør om Maribo Domkirke, Danmarks første private jernbane, Maribo-Bandholm banen og stationen bag købmand Qvades gård og om Kaj Munk
-
En københavnsk smagsoplevelse
Smag på Københavns historie og lær om, hvordan maden har påvirket byens udvikling
-
Roskilde, Danmarks første hovedstad
Hvis I er interesserede i Danmarkshistorie og vikingerne, er denne bustur i og omkring Roskilde måske noget for jer.
Turen er en kombineret bustur og vandretur. Hvis I kommer med tog til Roskilde, henter jeg jer på stationen. Km – angivelse er med kørsel fra København. Programmet kan justeres efter ønske.
Vi starter turen med at køre langs Roskilde Fjord, hvor mennesker levede i overflod i Jæger-samlerstenalderen for 7000 år siden. Herfra fortsætter vi med en afstikker til området omkring Lejre syd for Roskilde, hvor vi laver stop ved nogle af områdets gravhøje fra Bondestenalderen, Bronzealderen og Jernalderen (tilsammen 6000 – 1200 år siden). Vi kører gennem regionens maleriske landskab, mens jeg fortæller.
Herefter fokuserer vi på vikingerne og laver stop ved Lejrehallerne og de såkaldte skibssætninger; to af områdets tydelige tegn på, at indflydelsesrige mænd og kvinder levede og døde her.
Tilbage i Roskilde, som vikingerne gjorde til landets første hovedstad, skal vi besøge Vikingeskibsmuseet. Her huses vragene af de fem skibe, der blev opdaget på bunden af Roskilde Fjord i 1957. Jeg fortæller om skibene, som i det sene 11. århundrede blev sænket for at bremse en angribende fjendtlig norsk flåde, og som nu har givet os noget af vores mest præcise viden om, hvordan skibsbyggeri og sejlads foregik for tusind år siden. På museets område drives – ud over adskillige vikingeværksteder – et bådværft, hvor bådebyggerne konstruerer nye skibe efter de gamle teknikker.
Det var også i Roskilde, at Harald Blåtand i 980 lod Sjællands første kristne kirke opføre og derefter påstod at have kristnet danerne. Helt sådan var det nok ikke, og det var stadigt almindeligt, at man bar en Thorshammer i en kæde om halsen. Jeg fortæller om vikingemytologi og om anvendelsen af runer.
Vi går fra Vikingeskibsmuseet til Roskilde Domkirke, hvor vi slutter turen af. Kirken er den seneste efterkommer af Haralds trækirke. Den nuværende bygning blev påbegyndt i 1170 af Biskop Absalon, men gradvist er den blevet udvidet med kapel efter kapel til de danske regenters marmorsarkofager. Den tidligste er Margrethe I's. Hun døde i 1412, femten år efter, hun havde samlet de nordiske lande til et enormt rige.
Hvis I skal med tog fra Roskilde, følges vi til fods tilbage til banegården efter besøget i Domkirken.
Det kan være nødvendigt at ændre på rækkefølgen pga. gudstjenester i Domkirken.
-
Øl i København
Oplev en central del af København, hør om dansk ølkultur, mikrobryggerier og besøg steder med rigtigt god øl – og smag dig frem
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Oplev arbejderens Nørrebro, multi-etniske Nørrebro, Assistens Kirkegård, sidste hvilested for blandt andre H.C. Andersen og Kierkegaard
-
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
En hyggelig byvandring, der begynder der, hvor København har sin oprindelse. Siden er der sket en del. Muntre historier undervejs
-
Parker og militære anlæg i city
Oplev Københavns gamle fæstningsværker, og bliv transporteret til en tid med krudt, kugler og dramatik
-
Oplev fremtiden for Urban Living i Nordhavn
For blot 15 år siden var Århusgadekvarteret i Nordhavn et afspærret område, omgivet af hegn og checkpoints som en del af Københavns frihavn. I dag står det som byens nyeste eksempel på moderne havneomdannelse.
Området er udviklet på baggrund af en omfattende plan fra 2008, hvor tanker om social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed stadig var nye. På vores byvandring vil vi sammen udforske de bemærkelsesværdige resultater af denne fremsynede udvikling.
Byvandringen vil føre os gennem nogle af Nordhavns mest innovative og ikoniske arkitektoniske vartegn, herunder Park & Play af JAJA Architects, Orienten af Dorte Mandrup Arkitekter, The Silo af COBE, Kanonhuset af Entasis, Portland Towers af DesignGroup Architects og UN City af 3XN. Vi vil også nyde et dejligt pitstop på den smukke Anderssen & Maillard bageri, designet af Danielle Siggerud.
Denne byvandring giver et unikt indblik i de banebrydende designs, der former Københavns nyeste kvarter.
-
Guidet vandretur i Dyrehaven
En vidunderlig vandretur rundt i Dyrehaven, hvor vi udover Eremitageslottet kommer forbi friluftsscenen i Ulvedalene og måske Bakken
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Fredensborg Slotspark
Se Dronningens sommerresidens og den fantastiske park. Og du får insiderhistorierne fra min tid i livgarden i tilgift
-
Jul i København
Oplev den fortryllende julestemning i den danske hovedstad, København, med alle traditioner og eventyrlige juleboder
-
H.C. Andersens København
H.C. Andersens færdedes hjemmevant i Københavns smalle gader og stræder i sin ivrige jagt på lykke, både som skuespiller og forfatter.
Denne byvandring fører dig fra området omkring Rådhuspladsen, hvor H.C. Andersen ankom som 14 årig til det mondæne Kgs. Nytorv og Nyhavn, hvor han har boet.
På byvandringen vil I opleve 1800 tallets klasseforskelle og hvordan København fungerede på H.C. Andersens tid. I vil høre om levevilkår for de københavnske borgere, og I vil selvfølgelig opleve de steder, hvor H.C. Andersen selv har sat sine spor i historien.
En byvandring for alle, der ønsker at kende 1800 tallets København, og samtidig gerne vil komme tættere på eventyrforfatteren H.C. Andersen.
-
Kolera, pest og epidemiernes betydning for Københavns udvikling
Året er 1853 og København rammes af en ny epidemi, koleraen. Tidligere var det pest, tyfus og andre sygdomme. I 2020 var det corona
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Spændende byvandring gennem 900 år historie. Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum, en lærerig tur med mange oplevelser
-
Byvandring i Roskilde
Roskilde – en rejse tilbage til middelalderen, men ikke kun det. Du oplever kirker, kongegrave og den smukke by
-
Nørrebro – stærk forskellighed og kampgejst
Byvandring på hippe Nørrebro med lugten af hvidløg, lyden af den nyeste musik, friske solbriller og masser af cykler
-
Vandretur i nordlige ende af Dyrehaven
Vi vandrer op til 10 km i naturen i den nordlige del af Dyrehaven og nyder skoven og alt det, den byder på.
På turen kigger vi især efter svampe og har særlig fokus på, hvad vi netop i den danske natur har af muligheder for at finde blandt andet medicinske svampe. Medicinske svampe kan nemlig bruges til meget. Jeg fortæller om, hvad der kendetegner den enkelte svampeart, hvad den kan forveksles med og hvordan vi undgår at få de forkerte svampe i kurven.
Vi går turen på naturens præmisser. Hvad vi kan finde afhænger af, hvordan sommerens vejr har været. På turen hjælper jeg med at artsbestemme de svampe, du finder, og jeg fortæller om og hvordan de kan bruges til naturmedicin eller om de er bedre anvendt i dagens ret på middagsbordet.
-
Oplev Køge omegns landskaber
Det er hovedsageligt kolde istider og varme subtropiske tider, der har skabt nutidens landskab i tempererede Danmark. Se selv
-
Roskilde Domkirke – Danmarks vugge
Roskilde Domkirke – mere end 1000 års historie
-
Fra stormagt til afmagt – Nakskovs blodige belejring i 1659
Fortællingen om Nakskovs blodige belejring under svenskekrigen, krigen der førte Danmark fra stormagt til afmagt
-
Nørrebros bedste ølbarer
Lær Nørrebro at kende gennem øllet. Vi besøger fire af de bedste ølbarer og går i ølskole
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring gennem København i fodsporene på blandt andre H.C. Andersen, Kierkegaard og Grundtvig. Få samtidig Københavns historie fortalt.
Den danske guldalder er fascinerende; det at så mange vigtige personer var samlet på så lidt plads i så koncentreret en periode som 1. halvdel af 1800-tallet. Store personligheder som Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted og C.W. Eckersberg var nogle af disse kulturpersonligheder, som i Guldalderen var med til at forme det danske, og indirekte var med til at lægge nogle linjer for det Danmark, vi har i dag, og den måde vi tænker på.
Jeg fortæller om Københavns Universitet, hvor Steffens holdt sine forelæsninger og om guldhornene på Nationalmuseet, som var inspirationen til Oehlenschlägers digt om guldhornene. På byvandringen skal vi også se statuerne af H.C. Andersen, Grundtvig og Kierkegaard og vi skal se nogle af de bygninger, hvori H.C. Andersen skrev sine eventyr og stedet, hvor Søren Kierkegaards fars købmandsgård lå.
Med udgangspunkt i Københavns Domkirke og Slotsholmen får vi et godt indtryk af to andre store personligheder fra denne tid; billedhuggeren Bertel Thorvaldsen og arkitekten C.F. Hansen.
Vi følger i sporene på Georg Carstensen, Tivolis grundlægger, hører om den store skuespillerinde; Johanne Louise Heiberg og ser steder i byen, som var inspiration for periodens malere.
Andre navne som Eckersberg, Købke, brødrene Ørsted, Kamma Rahbek er også en del af fortællingen.
Byvandringen indeholder 1 times besøg og rundvisning på enten Thorvaldsens Museum eller på Glyptoteket, hvor der vises rundt i samlingen af malerier fra Den danske guldalder.
-
Tre Slotte i Kongernes Nordsjælland
Guidet bustur fra København til tre perler i Nordsjælland: Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
København set gennem en udlændings øjne
Oplev København som en fremmed på denne guidede tur. Få et nyt perspektiv på dansk kultur, skjulte skatte og hovedstadens charme
-
Kongernes København – på cykel og til fods
Oplev Københavns vigtigste, klassiske, seværdigheder og kom tæt på de monarker, der satte de største præg på byen
-
Vikinge-cykeltur – fra Lejre til Roskilde
En dejlig cykeltur fra Lejre til Roskilde hvor vi følger i vikingernes spor.
Vi tager toget til Roskilde, hvor der er mulighed for at leje cykler, hvis ikke du allerede har din egen cykel med.
Fra Roskilde tager vi toget til Lejre, hvor det bedste landskab med vikinge-monumenter er. Jeg fortæller historien om blandt andet Beowulf, netop fordi den foldede sig ud der på stedet. Når vi kommer til Roskilde besøger vi Vikingeskibsmuseet, hvor der er mulighed for at sejle på et ægte vikingeskib og hvor du også kan nyde et vikingemåltid!
Hvis vi har tid, går vi en kort byvandring i Roskilde, hvor vi også skal aflevere cykler, hvis de er lejet her.
-
Vandretur ved Stevns Klint, dansk verdensarv
Mærk historiens vingesus. Se hvorfor mennesket nu hersker på jorden og ikke dinosaurerne. Lærerig guidet vandring ved Stevns Klint
-
Rundt om danmarkshistorien i Boserup skov
Vandretur ved Roskilde Fjord. Hør om madvaner, Roskildebispens besiddelser, vilde spiselige urter og om at passe på levende landskaber
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Vi taler om international inspiration, påvirkning, begrebet demokratisk design, det design-DNA som Danmark er kendt for internationalt
-
Møns Klint. Danmarks dannelse, store gletschere
Smukke Møns Klint fortæller historien om Danmarks dannelse, fossiler på stranden og gletschere i sidste istid. Dejlig tur langs kysten
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
På begge sider af Øresund ligger der en pragtfuld katedral. Roskilde Domkirke er et UNESCO World Heritage Site og gravplads for det danske kongehus. Lunds domkirke er en af de mest imponerende eksempler på middelalderlig arkitektur i Skandinavien og indeholder et af de ældste astronomiske ure i verden.
Roskilde og Lund er selv meget charmerende byer, der er blandt de ældste bosættelser i Skandinavien.
Turen starter i København, hvorfra vi kører til Roskilde Domkirke, og vi vil også udforske det gamle centrum af det centrale Roskilde.
Derefter krydser vi Øresundsbroen, et af de arkitektoniske vidundere i vores tid, og derefter går turen til Lund Domkirke. Vi vil også opleve centrum af denne dejlige universitetsby, inden turen går tilbage til København.
-
København, Nordens Rom
København er ikke bare Danmarks hovedstad. København er byen som forsøgte at brande sig selv som en ny fredens metropol
-
Vikinger og Valdemarer i Vordingborg
Med bus fra København til Valdemarernes borg i Vordingborg – en tur ind i vikinge- og middelalderens verden
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Nørrebros mangfoldighed – en Story Trail om hvor broget verden kan blive på helt få kvadratkilometer
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
På denne byvandring viser jeg dig nogle af de smukke palæer i Frederiksstaden. Vi starter turen i Palæ-garagerne på Dronningens Tværgade, så vi kan betragte området lidt fra oven.
Vel nede fra garageanlægget ser vi det første palæ, Moltkes. Derfra går vi til det tidligere Frederiks hospital, i dag Kunstindustrimuseet, Odd Fellow Palæet og Dehns Palæ, som er genopført efter branden i 2010 og Bernstorffs Palæ.
Vi går over til Frederikskirken, kigger indenfor og jeg fortæller om kirkens omtumlede historie. Når vi har betragtet aksen ned mod rytterstatuen, går vi til slotspladsen og ser de fire store palæer, som i dag udgør Amalienborg Slot.
Derfra går vi ad Amaliegade til Det Gule Palæ og slutter turen ved Lindecrones Palæ på hjørnet af Bredgade og Sankt Annæ Plads.
-
Søren Kierkegaards København
2013 var 200 års jubilæum for Søren Kierkegaards fødsel. Lær filosofen bedre at kende på informativ byvandring i København
-
Mindelunden og Ryvangens naturpark
Spændende og naturskøn vandring gennem først Mindelunden og bagefter i den tilstødende naturpark
-
Christianshavns volde
Tæt på indre by ligger disse gamle fæstningsvolde, som dagligt nydes af aktive friluftsmennesker. Guidet vandretur
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro rummer alt fra byfornyede gårdmiljøer til kirkegårde og gourmetrestauranter. Hør om og oplev bydelens store forvandling
-
Byfornyelse på Nørrebro
Med udgangspunkt i cykelbroen over Ågade, går vi igennem Nørrebroparken, en gammel nedlagt jernbanestrækning og jeg fortæller om byfornyelsen på Nørrebro.
Byfornyelsen på Nørrebro tog efter renoveringen af indre Vesterbro en anden drejning med fokus på kvarterløft, medbyrumsforbedringer, herunder renoveringen af Nørrebroparken og etableringen af Superkilen af BIG.
Vi går videre til Mjølnerparken, "Københavns Ghettoområde", Ungdomsboligerne i højhuset Nordbro af Arkitema og det sociale værksted for unge, "Sjakket", af BIG.
Gennem observationer på vejen og konkrete historier fra livet omkring parken fortæller jeg om ideologien bag fornyelsen og dens mulighed for at blive en succes.
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag på det gode øl i København på byens bedste ølbarer – og hør fortællingen om dansk øls interessante historie fortalt af ølkender
-
Vikinger i København, Lejre, Roskilde
På denne guidede tur vil jeg belyse både de blodtørstige vikingernes mytologi og livsstil
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
En byvandring gennem det tidligste København er en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder. Jeg gør arkæologien levende
-
Vandretur fra Rådvad Kro til Tårbæk Havn
En pragtfuld vandretur. Uanset årstiden møder vi hjorte og golfspillere, udsigter fra Eremitagen og Øresunds havluft i Tårbæk
-
1864 – fortalt på gravens rand
Mød generalen der vandt en krig med et tilbagetog. Mød generalen, der tabte alt med et tilbagetog. Mød den svenske frivillige, der mødte den værste skæbne og mød den eneste sømand, der faldt i stormen på Dybbøl. Mød politikeren der udtalte slagordet, "Danmark til Ejderen!" og politikeren, der tabte slaget ved forhandlingsbordet i London.
De Slesvigske Krige foregik langt fra København, men på de to ældste aktive kirkegårde i København – Garnisons og Holmens kirkegårde på Østerbro – ligger mange beslutningstagere bag krigene og de soldater der deltog begravet. Der er flere grunde til at soldaterne ligger der. Mens kampene foregik sejlede skibe med sårede til København, hvor de ankom til Langelinie. Ikke alle kom levende fra borde, men endte i jorden i København. Og det er faktisk en hel del, der er begravet her. For eksempel er der på Garnisons Kirkegård en fællesgrav med ikke mindre end 226 soldater fra 1864, og de er ikke de eneste.
Byvandringen foregår på Garnisons Kirkegård og Holmens Kirkegård. De ligger på hver sin side af Dag Hammerskjölds Allé tæt ved Østerport Station. Turen egner sig også godt til skoleklasser og andre, der arbejder med emnet. Turen fortæller en kronologisk fortælling om krigen i 1864 og kan måske kaste mere lys eller finde andre vinkler til forståelsen af en af de mest skæbnesvangre krige, der har formet den danske måde at tænke på den dag i dag.
-
Spiselige urter langs Kalveboderne
Tag med på urtetur på cykel langs Kalveboderne i København. Jeg viser vej til spiselige urter og bær og fortæller om madtraditioner
-
Nordeuropas største Renæssanceslot – Kronborg
Vilde udgravninger, kærlighedshistorier og krige inde bag Kronborgs mure. Det oplever du på en guidet rundvisning med engageret guide
-
Christianshavns arkitektoniske vidundere
Udforsk Christianshavns blanding af historiske kanaler og moderne design. Oplev århundreders arkitektur på en engagerende byvandring
-
På cykel gennem Københavns arkitektur
Oplev byplanlægning og ny arkitektur på cykeltur i København. Hør hvordan udenlandske og danske arkitekter har sat sit præg og hvorfor
-
Stevns Klint – unik berømt lokalitet udpeget som Verdensarv
Oplev på nærmeste hånd stedet, hvor vi kan se konkrete spor fra dinosaurernes tid. En guidet tur, hvor jeg fører os tilbage til tiden for 65 mio. år siden, hvor Danmark var et varmt havområde rigt på liv, herunder store mængder kalkrige småorganismer, spændende fisk, særprægede øgler og store hajer.
Går vi ned på stranden og undersøger klinten lidt nærmere, finder vi faktisk synlige spor fra tiden for 65 mio. år siden. Vi skal med egne øjne se rester, der beviser, at en katastrofe indtraf, og som med stor sikkerhed, var medvirkende til dinosaurernes uddøen.
Den omtalte katastrofe er central i min fortælling. Jeg fortæller om, hvordan katastrofen indtraf, hvad årsagerne var, ligesom jeg berører nye muligheder for livets udvikling på jorden, som følge af katastrofen.
Jeg vil i ønsket omfang inddrage relevant viden om pladetektonik og istiders betydning for Danmarks og klintens dannelse, ligesom jeg også sætter fokus på menneskets historiske udnyttelse af råstoffer, herunder kridt og kalk på Stevns. Der foretages afstikkere til kridt og kalk i Faxe og Aalborg og ud fra dette, fortæller jeg om, hvad man anvender kridt og kalk til i vore dages samfund.
Tænk på godt fodtøj og tøj til turen.
Jeg medbringer relevant værktøj, kort og figurmateriale.
-
Københavnske highlights
Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn og Slotsholmen og meget mere af København. Oplev de største highlights på én byvandring
-
Køge Bugt Strandpark – vandretur gennem Københavns sydlige "Riviera"
En rigtig kystvandretur, tæt på København. Varieret natur, gode fortællinger og overraskelser undervejs
-
En kærlighedsvandring i København
Tag med på en byvandring i kærlighedens navn og hør om traditioner, kærlighedsfortællinger og bryllupper gennem tiden! Også de royale
-
Ny og gammel arkitektur i København
Vi skal sammen se på "pæn" og "grim" arkitektur. Havnefront, højhuse og byens ældste gade. Der er meget at vælge imellem
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev et af Danmarks mest velbevarede slotte. Rosenborg er hjem for de danske kronjuveler, men huser også en enestående samling af kunst, møbler og finurlige sager. Vi går sammen på jagt efter de sjove og sære små detaljer blandt det pragtfulde inventar på Christian IV's yndlingsslot.
Få historien om Christian IV's død og se klenodierne fra hans legendariske kamp mod svenskerne, der gav inspiration til nationalsangen "Kong Christian stod ved højen mast".
Lær om det nag, der lå til grund for den nuværende dronningekrone, og opdag den spydige gave, som en konge gav sin utro kone.
Vi starter turen med et besøg på Rosenborg Slot, der tidligere var kongernes sommerhus uden for Københavns bygrænse. Vi besigtiger de velbevarede rum, hvor kongefamilien tidligere boede, og i kælderen ser vi kronjuvelerne, der er nogle af Europas ældste.
Bagefter spadserer vi igennem Kongens Have, hilser på H.C. Andersen undervejs og går gennem Frederik V's fornemme Frederiksstaden til Amalienborg slotsplads for at hilse på garderne og lære om, hvorfor de fire palæer blev til kongefamiliens faste københavnerresidens.
Alt efter hvor tidligt I ønsker at starte turen, kan vi slutte af med at se livgardens vagtsskifte kl. 12.
-
København: Fra fiskemarked til det første universitet
Oplev tidsmaskinen, tag med 800 år tilbage. Under nutidens sko gemmer byen århundreders lag af arkæologisk gods og gode historier
-
Oplev Nordsjællands slotte på køretur
Oplev de enestående nordsjællandske slotte på guidet bustur rundt i Kongernes Nordsjælland. Smuk natur, varierede slotte. Dejlig dag
-
Hekseruten i Slagelse
En byvandring der tager dig med til Slagelse på heksejagternes tid. Dengang, da Slagelse var fuld af magi og overtro
-
Danmark som Design-nation
Vi kombinerer at se og høre med at føle og lugte og opnår på den måde en mere kompleks oplevelse af dansk design, når det er bedst
-
København for begyndere
Velkommen til byvandring i København, byen som er mere end 800 år gammel – hvilket man tydeligt kan se i de centrale middelalder-bydele. Der er 1,3 millioner indbyggere.
Jeg inviterer jer på en byvandring rundt i den gamle, historiske del af hovedstaden.
Vi laver stop på de vigtigste lokaliteter. Vi starter ved byens vartegn, Den lille havfrue, kendt fra H.C. Andersens dejlige eventyr. Alle nyforelskede par må besøge havfruen, som er over 100 år gammel.
Vi går langs vandet forbi Kastellet, Københavns citadel til det monumentale Gefion Springvand. Videre forbi det største og verdensomspændende rederi Mærsk Lines hovedkontor. I vil se den nye Opera, en gave til byen fra Mærsk.
Vi passerer Amaliehaven på vej til Amalienborg, den kongelige families residens.
Næste stop er det mest fotograferede sted i landet, nemlig Nyhavn med de smukke gamle huse og de gamle skibe. Nyhavn huser i dag en mængde restauranter og caféer og besøges af alle turister og københavnere.
Vi fortsætter forbi det gamle Kongelige Teater, stormagasinet Magasin du Nord og det fornemme gamle hotel D'angleterre.
Den videre rute går ad den ældste gågade, Strøget, forbi springvand og pladser. Nytorv og Gammeltorv leder os til Rådhuspladsen, hvor statuerne af H.C. Andersen og Absalon, Københavns grundlægger, venter os, og ved siden af ligger den gamle forlystelseshave Tivoli.
Alle de mange statuer, springvand, slotte, gader og stræder fortæller de mange års historier om byen København.
-
Sorø byvandring
Munke, kostskoleelever, letlevende damer og fantastisk natur. Byvandring i Sorø, der blev grundlagt i 1142 af Absalons far, Asser Rig
-
På tidsrejse i Køge
En byvandring i charmerende gamle Køge, som byder på gamle huse, historier om indbyggere og en enkelt spøgelseshistorie
-
Vandring på Vestvolden
Vi følger den nyrestaurerede vold lidt over halvvejen og lader naturen og kulturhistorien gå hånd i hånd
-
Vandretur gennem skov, mose og sti. Fra Skodsborg til Vedbæk
Dejlig vandring i skov, mose og mark. Til tidligere tiders sommerudflugters mål, tørvegravning, Caroline Mathilde og vikingebopladser
-
Et smut med tidsmaskinen i København, anno 1857
København annon 1857. Tronskiftet efter enevældens fald
Tag med på en historisk byvandring igennem København og bliv klogere på, hvad den Glücksburgske slægts indtagelse har betydet for det danske kongehus, som vi kender det i dag.
Byvandringen starter ved Christiansborg slotsplads. Under turen vil vi komme forbi kendte steder som Kongens Nytorv, Nyhavn, Langelinie og Sankt Annæ, Hvorefter turen vil ende på Amalienborg slotsplads.
-
Vesterbro, slagterboderne, Carlsberg og de nye arbejderkvarterer
At skyde papegøjen, er en kendt talemåde, følg med, se og hør, hvor udtrykket stammer fra
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
Kong Christian IV er danmarkshistoriens største entreprenør. Oplev hans bygninger på byvandring i København og bliv imponeret
-
Fredensborg slotspark – en køretur fra København
Oplev den storslåede Fredensborg Slotshave som nu er genskabt i al sin fordums pragt, om de mennesker der skabte den og deres historie
-
Det jødiske København
En byvandring gennem København, hvor jeg vil fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark, med museum, Synagoge og kirkegård
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Byvandringen starter på Slotsholmen, hvor vi vil se, det danske parlament, Christiansborg.
Jeg vil fortælle parlamentets historie og om stedets betydning for Danmarkshistorien. Vi kommer til at se Christian d. 4.'s arkitektoniske monumenter Arsenalet og Børsen. Herefter vil vi gå den korte tur til Bremerholm og besøge Holmens Kirke. Holmens Kirke er en af de ældre københavnske kirker. Bygningen var oprindeligt opført som ankersmedje i1563, men blev i 1619 ombygget til kirke under Christian 4.
Efter besøget i Holmens Kirke vil vi tage turen til dejlige Nyhavn fyldt med hyggelige restauranter og barer. Undervejs vil vi stoppe op på Kongens Nytorv og se Det Kongelige Teater og Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Efter vi har set Nyhavn med de maleriske huse, vil vi fortsætte turen til Amalienborg, hvor jeg vil fortælle historien om det danske monarki og de to royale dynastier Oldenborg og Glücksborg.
-
Cool Nørrebro
Vi begynder ved Torvehallerne, hvor vi mødes til en tur igennem det nye cool og multikulturelle Nørrebro. Masser af historier undervejs
-
Det tidlige historiske Helsingør og Kronborg
Byvandring i det indre Helsingør med fortællinger og anekdoter fra Strandgades vilde søfolkeliv, klostrene, Domkirken og Kronborg
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Byvandring i indre København med fokus på gemte detaljer, mærkelige gadenavne og byens udvikling
-
Mystik og mørke – Køge Huskors
Oplev historien om Køge Huskors på en guidet tur. Hør om 1600-tallets hekseanklager og besøg stederne for de dramatiske begivenheder
-
Trelleborg, Harald Blåtand og vikingetiden
Hør om oprettelsen af Danmark som stat, Harald Blåtand, og hvilken betydning Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse har.
Jeg fortæller om vikingerne generelt, om deres liv, deres historier og deres krigsførelse. Var vikingerne virkelig så frygtindgydende, som deres ry siger?
Jeg fortæller om vikingerne, mens vi kigger på den gamle vikingeborg og Danmarks eneste vikingeskjold.
Trelleborg var ikke den eneste vikingeborg i Danmark. I dag kender vi til 5 vikingeborge i Danmark og to i Skåne. De øvrige vikingeborge i Danmark er: Borrering, der ligger ved Køge, Nonnebakken i Odense, Fyrkat, der ligger ved Hobro og Aggersborg ved Limfjorden.
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København. Din guide er ølekspert
-
Middelalderens kirker på Midtsjælland
Følg sporene på den magtfulde Hvide-slægt, der har spillet en meget vigtig rolle i Danmarks historie, kirker og klostre. Guidet bustur
-
Øl på Vesterbro
Fra Carlsberg til ultra-hippe små bryggerier. Og oplev Københavns måske mest mangfoldige bydel, Vesterbro og smag dig frem
-
En spændende gåtur gennem Christianshavns historie
Få indblik i Københavns gamle og vigtige bydel Christianshavn og dens historie. Fra 2. Verdenskrig til dronningespøgelset i kirken
-
København, byen med de mange tårne
Oplev den smukke by København med de mange tårne på hyggelig byvandring.
Vi mødes på trappen til universitet, og hører om de kendte statuer på torvet.
Bagefter går vi over Frue Plads for at besøge Domkirken med udsmykning af Thorvaldsen og bispegården. Derfra går turen til Gammel Torv, byens ældste torv og med byens ældste springvand, videre over Nytorv med domhuset. Vi slentrer gennem de smalle stræder forbi det hus, hvor brygger Jacobsen startede ølproduktionen og går videre mod kanalen, hvor vi kigger over mod Slotsholmen med Christiansborg, og nyder udsigten med de mange tårne og jeg fortæller om det vi ser.
Vi går over Højbro Plads og gennem strøget op til Kongens Nytorv, forbi Det Kgl. Teater og ned igennem Nyhavn, hvor vi ser på de gamle skibe og hvor H.C. Andersen boede. Videre til Amaliehaven over Amalienborg og ned mod Langelinie, hvor vi ser Gefionspringvandet. Vi går over til Christian 4.s forsvarsværk Kastellet og slutter turen ved Den lille Havfrue, hvor vi kigger over på Holmen og Mastekranen.
-
Det skønne Gilleleje – havneby med charme
Oplev min by Gilleleje. Frokost på havnen, en historisk gåtur og kirken, hvor danske jøder skjulte sig, før de blev smuglet til Sverige
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
Den evige stilart, klassicismen, og dens københavnske palæer og kirker. Byvandring med en engageret guide
-
Det var på Frederiksberg
Grønne områder, teatre, cafeer, værtshuse, smukke alleer. Frederiksberg har det hele. Historierne fortjener at blive fortalt
-
Vikinge-vandretur fra Lejre til Roskilde
Kom med på en vandretur og oplev oldtidslandskab hvor de første vikingekonger bosatte sig. Smuk natur og gode historier
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Vil du vide hvad en plantejæger er, har du lyst til at bruge dine sanser og vil du høre om "Død Mands Finger"? Så skal du være velkommen på en tur i Haveselskabets Have på Frederiksberg.
På turen fortæller jeg om haven, dens historie og tilknytning til Frederiksberg Slot. Vi mødes på Frederiksberg Runddel, ved indgangen til haven, hvor jeg kort fortæller om havens begyndelse.
Derefter tager jeg jer med rundt i haven, forbi dens bygninger og forskellige haverum, mens jeg fortæller om tankerne bag og fremhæver forskellige beplantninger. Vi kommer forbi havens paradehus og får indblik i forskellige planters kulturhistorie.
Har du/I lyst til at udvide oplevelsen yderligere, kan du/I også blive guidet i Frederiksberg Have.
-
København under besættelsen 1940-1945
Guidet tur om København under den tyske besættelse 1940-1945. En spændende byvandring til mange centrale steder dengang og nu
-
Orientalske fodspor i København
Hvor dansk er København egentlig? Tag med på guidet byvandring og oplev et anderledes København med inspiration fra de danske kolonier
-
Vandretur – fra vikinger til Karen Blixens baghave
Dejlig vandretur fra Vedbæk Station til Trørød Hegn, på Caroline Mathildestien, ind i Folehaven for at slutte i Karen Blixens baghave
-
I Carlsbergs fodspor – indflydelsen på København
Om du er til øl eller ej, så vil den gribende historie om Carlsberg og J. C. Jacobsens indflydelse på byen og dens kulturliv fascinere
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Holmens- og Garnisons kirkegårde på Østerbro i København.
Holmens- og Garnisons kirkegårde ligger tæt ved Østerport Station og er de ældste aktive kirkegårde i København – henholdsvis fra 1666 og 1671. De er oprindelig tilknyttet militæret og flåden og mangen en general og admiral har fundet en plads her. Det har de menige soldater også – og det kan virke overvældende, men her finder man adskillige massegrave både fra Slaget på Reden (1801) og krigen i 1864.
Men det er ikke krig alt sammen. Mange andre kendte politikere, musikere og skuespillere har fundet en plads på disse smukke kirkegårde.
Kapellerne har også historier. Det lidt kedelige kapel på Garnisons gemmer på en historie om Tysklands svar på Olsenbanden, som også er en dyster historie om nazismens Tyskland. Holmens kapel er en helt speciel sag. Det er bygget som en Norsk stavkirke!
De kan ses hver for sig, men kan også kombineres, da de befinder sig meget tæt på hinanden. Turen er utrolig smuk, da kirkegårdene er parklignende områder med store træer og bænke.
-
Opera i København – herunder Det Kgl. Teater
Oplev operaens og teatrets magiske historie i København set i forhold til byens samtidige sociale udvikling
-
Oplev det smukke Frederiksborg Slot
Oplev 500 års Danmarks historie på Frederiksborg Slot og lad mig begejstre dig med min fortælling
-
Gammelkøbenhavn og Nykøbenhavn
Særlig byvandring i både det gamle København med vikinge- og middelalderbyen samt i det nye København, renæssancebyen fra 1600-tallet
-
Englandskrigene og København
Spændende vandretur i København, hvor vi ser hvor de mest dramatiske begivenheder under Englandskrigene fandt sted
-
Spiselige planter langs Roskilde Fjord
Boserup Skov er en af Danmarks smukkeste skove om foråret. Kendt fra Gustav Wieds roman "Knagsted".
Anemoner, lærkesporer og ikke mindst en lang række spiselige planter breder sig i skovbunden.
Skoven er kendt som én af landets bedste morkelskove. Langs fjorden vokser lægekokleare og Strandtrehage. Ude i vandet forskellige tangarter. Vi finder dem, smager og samler og finder ud af, hvordan vi kan bruge dem hjemme i vores eget køkken.
Hør, hvorfor også kineserne begynder at interessere sig for Det Ny Nordiske Køkken. Hvis I har lyst, kan I fortsætte skovturen med grill i skoven, et bad i fjorden og overnatning i shelter.
Fortællingen om Boserup Skovs dramatiske historie og nutidens måde at pleje den på er en del af turen.
Medbring madpakke og noget af drikke til turen.
-
Frederiksberg spadseretur
Frederiksberg har tiltrukket kendte og kongelige siden 1600-tallet. Find ud af hvorfor på en guidet tur i og omkring Frederiksberg Have
-
Naturskøn cykeltur fra Kronborg til Hornbæk
Meget naturskøn cykelrute fra Helsingør, Kronborg til Hornbæk, krigshistorie, og smuk natur med dejlige strande
-
Slavenation Danmark
Se og hør historien om Danmarks kolonitid og især om handlen med slaver. Jeg viser jer sporene i København. Overraskende historier
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
På byvandring i København følger vi i biskop Absalons fodspor. Hør om Københavns forvandling fra landsby til en by med stor indflydelse
-
Københavns arkæologi
Jeg fortæller om Københavns udvikling og dens menneskers liv, set og fortalt ud fra arkæologiske fund og tolkning.
Jeg tager jer på en kronologisk rejse, hvor vi starter ved den tidlige vikingetids handelsplads nær Højbro plads og rejser op gennem historien. De arkæologiske tolkninger vil både være baseret på tidligere arkæologiske fund og udgravninger, krydret med fascinerende historier om københavnernes liv, tolket ud fra de nye arkæologiske udgravninger i forbindelse med Københavns metro.
Mennesket har siden dets oprindelse efterladt sig affald og genstande, bevidst eller ubevidst. Da stenaldermennesket levede i Københavns-området var det flinteflækker, i middeladeren måske en rosenkrans og i renæssancen en enkelt barnesko, der blev tabt. Disse genstande er i dag arkæologiske fund, og de giver et materielt perspektiv på historien. Genstandene er fantastisk berigende til at give et gribende og dybt billede af, hvilke mennesker der levede og arbejdede der, hvor København i dag ligger.
På denne byvandring vil vi starte på Højbro Plads, hvor jeg fortæller om området i den sene vikingetid. Jeg vil også fortælle, hvordan arkæologi kan bidrage til vores historieforståelse kontra de historiske kilder, og hvordan disse to arbejder sammen.
Vi vil herefter bevæge os videre mod Kgs. Nytorv, hvor grænsen til middelalderbyen lå. Her har de nyere metroudgravninger været med til at ændre og berige vores forståelse af København som by.
Vi vil gå videre mod Nyhavn, hvor jeg fortæller om udbygningen af byen og kanalerne i renæssancen og hvordan nye kvarterer som Frederiksstaden skød op i Enevældsperioden.
Vi slutter af på Esplanaden i Frederiksstaden, som i dag er et smukt velhaverkvarter, men i flere hundrede år under renæssancen og Enevælden, var et sted, som københavnerne kørte møg og gammelt ragelse ud til. Alle disse udsmidte genstande er i dag med til at give et fantastisk indblik i menneskenes liv: deres klæder, kost, sygdomme, interesser – de arkæologiske fund fra lossepladsen og dets tolkninger er med til at synliggøre mennesket i historien.
-
Opdag Ørestads arkitektur på dejlig cykeltur
Tag med på en rundtur i Ørestad, hvor banebrydende arkitektur møder grønne områder og urbant design i Københavns moderne bykvarter