Byvandringer i København
XXX
// List ?>-
- Sortering:
-
Københavns arkæologi
Jeg fortæller om Københavns udvikling og dens menneskers liv, set og fortalt ud fra arkæologiske fund og tolkning.
Jeg tager jer på en kronologisk rejse, hvor vi starter ved den tidlige vikingetids handelsplads nær Højbro plads og rejser op gennem historien. De arkæologiske tolkninger vil både være baseret på tidligere arkæologiske fund og udgravninger, krydret med fascinerende historier om københavnernes liv, tolket ud fra de nye arkæologiske udgravninger i forbindelse med Københavns metro.
Mennesket har siden dets oprindelse efterladt sig affald og genstande, bevidst eller ubevidst. Da stenaldermennesket levede i Københavns-området var det flinteflækker, i middeladeren måske en rosenkrans og i renæssancen en enkelt barnesko, der blev tabt. Disse genstande er i dag arkæologiske fund, og de giver et materielt perspektiv på historien. Genstandene er fantastisk berigende til at give et gribende og dybt billede af, hvilke mennesker der levede og arbejdede der, hvor København i dag ligger.
På denne byvandring vil vi starte på Højbro Plads, hvor jeg fortæller om området i den sene vikingetid. Jeg vil også fortælle, hvordan arkæologi kan bidrage til vores historieforståelse kontra de historiske kilder, og hvordan disse to arbejder sammen.
Vi vil herefter bevæge os videre mod Kgs. Nytorv, hvor grænsen til middelalderbyen lå. Her har de nyere metroudgravninger været med til at ændre og berige vores forståelse af København som by.
Vi vil gå videre mod Nyhavn, hvor jeg fortæller om udbygningen af byen og kanalerne i renæssancen og hvordan nye kvarterer som Frederiksstaden skød op i Enevældsperioden.
Vi slutter af på Esplanaden i Frederiksstaden, som i dag er et smukt velhaverkvarter, men i flere hundrede år under renæssancen og Enevælden, var et sted, som københavnerne kørte møg og gammelt ragelse ud til. Alle disse udsmidte genstande er i dag med til at give et fantastisk indblik i menneskenes liv: deres klæder, kost, sygdomme, interesser – de arkæologiske fund fra lossepladsen og dets tolkninger er med til at synliggøre mennesket i historien.
-
Gammelkøbenhavn og Nykøbenhavn
Særlig byvandring i både det gamle København med vikinge- og middelalderbyen samt i det nye København, renæssancebyen fra 1600-tallet
-
Det var på Frederiksberg
Grønne områder, teatre, cafeer, værtshuse, smukke alleer. Frederiksberg har det hele. Historierne fortjener at blive fortalt
-
Københavnske highlights
Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn og Slotsholmen og meget mere af København. Oplev de største highlights på én byvandring
-
København, Nordens Rom
København er ikke bare Danmarks hovedstad. København er byen som forsøgte at brande sig selv som en ny fredens metropol
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
På denne byvandring viser jeg dig nogle af de smukke palæer i Frederiksstaden. Vi starter turen i Palæ-garagerne på Dronningens Tværgade, så vi kan betragte området lidt fra oven.
Vel nede fra garageanlægget ser vi det første palæ, Moltkes. Derfra går vi til det tidligere Frederiks hospital, i dag Kunstindustrimuseet, Odd Fellow Palæet og Dehns Palæ, som er genopført efter branden i 2010 og Bernstorffs Palæ.
Vi går over til Frederikskirken, kigger indenfor og jeg fortæller om kirkens omtumlede historie. Når vi har betragtet aksen ned mod rytterstatuen, går vi til slotspladsen og ser de fire store palæer, som i dag udgør Amalienborg Slot.
Derfra går vi ad Amaliegade til Det Gule Palæ og slutter turen ved Lindecrones Palæ på hjørnet af Bredgade og Sankt Annæ Plads.
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Oplev arbejderens Nørrebro, multi-etniske Nørrebro, Assistens Kirkegård, sidste hvilested for blandt andre H.C. Andersen og Kierkegaard
-
København under besættelsen 1940-1945
Guidet tur om København under den tyske besættelse 1940-1945. En spændende byvandring til mange centrale steder dengang og nu
-
Et smut med tidsmaskinen i København, anno 1857
Oplev København på byvandring anno 1857, en opbrudstid. Hvordan var livet her, lige inden byen for alvor blev moderne
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København. Din guide er ølekspert
-
Opdag Ørestads arkitektur på dejlig cykeltur
Hop på din cykel og kom med på en anderledes tur gennem den københavnske bydel Ørestad. Oplev, hvordan de markante moderne bygninger står som smukke kontraster til Amagers vidtstrakte naturlandskaber og skaber en betagende blanding af urban og naturlig skønhed.
På denne cykeltur udforsker vi nogle af Københavns mest bemærkelsesværdige arkitektoniske højdepunkter, herunder Tietgen Student Housing af Lundgaard & Tranberg Architects, Resource Rows, VM Houses, The Mountain og 8Tallet, alle af BIG, Upcycle Studios af Realdania Byg og Arcgency samt The Royal Arena af 3XN. Hver af disse vartegn viser innovativt design og banebrydende arkitektur og giver en unik indsigt i byens moderne udvikling.
-
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
En hyggelig byvandring, der begynder der, hvor København har sin oprindelse. Siden er der sket en del. Muntre historier undervejs
-
Jul i København
Oplev den fortryllende julestemning i den danske hovedstad, København, med alle traditioner og eventyrlige juleboder
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i det historiske København. Vi starter på Slotsholmen, magtens centrum
-
Christianshavns volde
Tæt på indre by ligger disse gamle fæstningsvolde, som dagligt nydes af aktive friluftsmennesker. Guidet vandretur
-
1864 – fortalt på gravens rand
Mød generalen der vandt en krig med et tilbagetog. Mød generalen, der tabte alt med et tilbagetog. Mød den svenske frivillige, der mødte den værste skæbne og mød den eneste sømand, der faldt i stormen på Dybbøl. Mød politikeren der udtalte slagordet, "Danmark til Ejderen!" og politikeren, der tabte slaget ved forhandlingsbordet i London.
De Slesvigske Krige foregik langt fra København, men på de to ældste aktive kirkegårde i København – Garnisons og Holmens kirkegårde på Østerbro – ligger mange beslutningstagere bag krigene og de soldater der deltog begravet. Der er flere grunde til at soldaterne ligger der. Mens kampene foregik sejlede skibe med sårede til København, hvor de ankom til Langelinie. Ikke alle kom levende fra borde, men endte i jorden i København. Og det er faktisk en hel del, der er begravet her. For eksempel er der på Garnisons Kirkegård en fællesgrav med ikke mindre end 226 soldater fra 1864, og de er ikke de eneste.
Byvandringen foregår på Garnisons Kirkegård og Holmens Kirkegård. De ligger på hver sin side af Dag Hammerskjölds Allé tæt ved Østerport Station. Turen egner sig også godt til skoleklasser og andre, der arbejder med emnet. Turen fortæller en kronologisk fortælling om krigen i 1864 og kan måske kaste mere lys eller finde andre vinkler til forståelsen af en af de mest skæbnesvangre krige, der har formet den danske måde at tænke på den dag i dag.
-
Vandretur fra Rådvad Kro til Tårbæk Havn
En pragtfuld vandretur. Uanset årstiden møder vi hjorte og golfspillere, udsigter fra Eremitagen og Øresunds havluft i Tårbæk
-
Englandskrigene og København
Spændende vandretur i København, hvor vi ser hvor de mest dramatiske begivenheder under Englandskrigene fandt sted
-
En spændende gåtur gennem Christianshavns historie
Få indblik i Københavns gamle og vigtige bydel Christianshavn og dens historie. Fra 2. Verdenskrig til dronningespøgelset i kirken
-
Christianshavns arkitektoniske vidundere
Udforsk Christianshavns blanding af historiske kanaler og moderne design. Oplev århundreders arkitektur på en engagerende byvandring
-
Byfornyelse på Nørrebro
Med udgangspunkt i cykelbroen over Ågade, går vi igennem Nørrebroparken, en gammel nedlagt jernbanestrækning og jeg fortæller om byfornyelsen på Nørrebro.
Byfornyelsen på Nørrebro tog efter renoveringen af indre Vesterbro en anden drejning med fokus på kvarterløft, medbyrumsforbedringer, herunder renoveringen af Nørrebroparken og etableringen af Superkilen af BIG.
Vi går videre til Mjølnerparken, "Københavns Ghettoområde", Ungdomsboligerne i højhuset Nordbro af Arkitema og det sociale værksted for unge, "Sjakket", af BIG.
Gennem observationer på vejen og konkrete historier fra livet omkring parken fortæller jeg om ideologien bag fornyelsen og dens mulighed for at blive en succes.
-
København, byen med de mange tårne
På gåture vil du nyde de mange flotte tårne og bygninger.
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Byvandring i indre København med fokus på gemte detaljer, mærkelige gadenavne og byens udvikling
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring i H.C. Andersens, Kierkegaards og Grundtvigs København. Guldalderen, en markant periode i dansk kulturliv
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
Kong Christian IV er danmarkshistoriens største entreprenør. Oplev hans bygninger på byvandring i København og bliv imponeret
-
København set gennem en udlændings øjne
Følg med på en fængslende tur gennem Københavns centrum, hvor historie, arkitektur, danske traditioner og kultur smelter sammen og skaber en rig og medrivende oplevelse. Mens vi udforsker hjertet af byen, vil du få et nyt perspektiv på København og opdage, hvad der gør Danmark så unik og betagende set gennem en fremmeds øjne.
Min mission er at hjælpe dig med at se Københavns centrum gennem mine øjne og afdække den magi, der gør dette land så specielt.
Vores byvandring starter ved Gammel Strand, et historisk havneområde med charmerende gamle bygninger. Herfra bevæger vi os til Christiansborg Slot, hvor vi beundrer storheden af Danmarks regeringssæde. Vi fortsætter med en tur gennem Snaregade og Magstræde, maleriske brostensbelagte gader fulde af karakter.
Dernæst besøger vi Gammeltorv, en af byens ældste pladser, før vi nyder en afslappende gåtur gennem Ørstedsparken, en frodig bypark. Vi fortsætter vores opdagelse i Kongens Have, de kongelige haver, og beundrer derefter elegancen af Amalienborg, det kongelige palads og dets omkringliggende pladser.
Vi afslutter vores tur ved Nyhavn, den ikoniske, farverige havn, der tilbyder en perfekt scenisk afslutning.
-
Gys og gru i indre København
Tag med på byvandring i København og hør om bødler, natmænd og den sorte død – Pesten!
-
Nørrebro – stærk forskellighed og kampgejst
Byvandring på hippe Nørrebro med lugten af hvidløg, lyden af den nyeste musik, friske solbriller og masser af cykler
-
Øl i København
Oplev en central del af København, hør om dansk ølkultur, mikrobryggerier og besøg steder med rigtigt god øl – og smag dig frem
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Vi taler om international inspiration, påvirkning, begrebet demokratisk design, det design-DNA som Danmark er kendt for internationalt
-
Danmark som Design-nation
Guidet tur om Danmark som designnation. De store gamle mestre som Kaare Klint og Mogens Koch fostrer i 1920'erne og 1930'erne ideen om det funktionelle design og design til alle. Det lykkes ikke på dette tidspunkt, men udviklingen fortsætter efter 2. verdenskrig med FDB møbler og Børge Mogensen.
Vi ser nærmere på de forskellige elementer indenfor designprocessen som samarbejdet mellem snedker, møbelarkitekt og producent, som det ses mellem Rud. Rasmussens Snedkerier og Kaare Klint og mellem Carl Hansen & Søn og H.J. Wegner. Her taler vi blandt andet om vigtigheden af sammenhæng mellem design og business.
Vi starter på Designmuseum Danmark og går derefter til Carl Hansen & Søn, Bredgade.
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Orientalske fodspor i København
Hvor dansk er København egentlig? Tag med på guidet byvandring og oplev et anderledes København med inspiration fra de danske kolonier
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
En byvandring gennem det tidligste København er en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder. Jeg gør arkæologien levende
-
Oplev fremtiden for Urban Living i Nordhavn
Tag med på en rundtur i Københavns pulserende nyeste kvarter, hvor historiske siloer møder banebrydende bæredygtige løsninger
-
"Den danske pige" Hollywood film optaget i København
Byvandring med fortælling om filmen Den Danske Pige. Filmens fortælling er den danske maler Gerda Wegeners liv med hendes mand kunstneren Einar Wegener, som skifter identitet til kvinden Lili Elbe.
Filmen beskriver transformationen ikke alene for Einar, men også for Gerda, som må tage afsked med det menneske, hun giftede sig med.
Filmen fortæller om deres liv i 1920'ernes København og vi vil følge i deres fodspor og få fortalt historien.
Guidet tur on location i København, hør og lær om karaktererne i filmen "Den danske pige". Hør historien og se stederne for optagelserne.
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Haveselskabets historie – en tur gennem havehistorien, haverum og havens personligheder
-
Det jødiske København
En byvandring gennem København, hvor jeg vil fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark, med museum, Synagoge og kirkegård
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
På byvandring i København følger vi i biskop Absalons fodspor. Hør om Københavns forvandling fra landsby til en by med stor indflydelse
-
Vesterbro, slagterboderne, Carlsberg og de nye arbejderkvarterer
At skyde papegøjen, er en kendt talemåde, følg med, se og hør, hvor udtrykket stammer fra
-
Slavenation Danmark
Bliv klogere på Danmarks kolonitid og se hvor meget denne tid fylder i København i dag.
København har mange bygninger, der rummer historier om kolonitiden. Både den nordatlantiske, østasiatiske og vestindiske handel.
Den vestindiske handel byggede på slaver, som man købte af de lokale i Vestafrika og brugte som arbejdskraft på de vestindiske øer.
I de senere år er der kommet stor fokus på kolonitiden og især på Danmarks rolle i slavehandlen. Derfor er der også kommet to statuer i Københavns havn. Den ene er en officiel gave fra det tidlige Vestindien – The Virgin Islands – statuen Freedom. Den anden er et kunstprojekt med navnet I am Queen Mary.
Hør historierne og de mange skjulte historier rundt om Københavns havn.
Byvandringen kan arrangeres på forskellige måder, så hvis I for eksempel ønsker at kombinere et besøg i den faste koloniudstilling på Nationalmuseet, så kan det sagtens lade sig gøre.
Vi mødes på Christianhavns Torv og går ned til den tidligere østasiatiske plads ved havnen. Herfra følger vi havnen til Grøndlands handelsplads og går over Inderhavnsbroen til Nyhavn. Herfra går vi til Toldboden hvor I am Queen Mary står. Vi går til Amalienborg og forskellige stop i Frederiksstaden tilbage til Nyhavn og Kongens Nytorv, der fortæller om afviklingen af slaveriet.
Hvis I gerne vil have fokus på racisme, kan vi eventuelt inddrage Kastellet i turen. Der sad engang en afrikansk høvding og hans rådgiver i fængsel på grund af salg af slaver og drab på børn. En overraskende historie, hvis man tror historien om slaveri er en sort-hvid historie.
-
København for begyndere
Lad dine venner og familie få en fornemmelse af og viden om de mange muligheder, der er for at opleve Danmarks hovedstad
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Opera i København – herunder Det Kgl. Teater
Oplev operaens og teatrets magiske historie i København set i forhold til byens samtidige sociale udvikling
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Spændende byvandring gennem 900 år historie. Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum, en lærerig tur med mange oplevelser
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev et af Danmarks mest velbevarede slotte. Rosenborg er hjem for de danske kronjuveler, men huser også en enestående samling af kunst, møbler og finurlige sager. Vi går sammen på jagt efter de sjove og sære små detaljer blandt det pragtfulde inventar på Christian IV's yndlingsslot.
Få historien om Christian IV's død og se klenodierne fra hans legendariske kamp mod svenskerne, der gav inspiration til nationalsangen "Kong Christian stod ved højen mast".
Lær om det nag, der lå til grund for den nuværende dronningekrone, og opdag den spydige gave, som en konge gav sin utro kone.
Vi starter turen med et besøg på Rosenborg Slot, der tidligere var kongernes sommerhus uden for Københavns bygrænse. Vi besigtiger de velbevarede rum, hvor kongefamilien tidligere boede, og i kælderen ser vi kronjuvelerne, der er nogle af Europas ældste.
Bagefter spadserer vi igennem Kongens Have, hilser på H.C. Andersen undervejs og går gennem Frederik V's fornemme Frederiksstaden til Amalienborg slotsplads for at hilse på garderne og lære om, hvorfor de fire palæer blev til kongefamiliens faste københavnerresidens.
Alt efter hvor tidligt I ønsker at starte turen, kan vi slutte af med at se livgardens vagtsskifte kl. 12.
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
Den evige stilart, klassicismen, og dens københavnske palæer og kirker. Byvandring med en engageret guide
-
Cool Nørrebro
Vi begynder ved Torvehallerne, hvor vi mødes til en tur igennem det nye cool og multikulturelle Nørrebro. Masser af historier undervejs
-
Nørrebros bedste ølbarer
Lær Nørrebro at kende gennem øllet. Vi besøger fire af de bedste ølbarer og går i ølskole
-
Parker og militære anlæg i city
Oplev Københavns gamle fæstningsværker, og bliv transporteret til en tid med krudt, kugler og dramatik
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Holmens- og Garnisons kirkegårde på Østerbro i København.
Holmens- og Garnisons kirkegårde ligger tæt ved Østerport Station og er de ældste aktive kirkegårde i København – henholdsvis fra 1666 og 1671. De er oprindelig tilknyttet militæret og flåden og mangen en general og admiral har fundet en plads her. Det har de menige soldater også – og det kan virke overvældende, men her finder man adskillige massegrave både fra Slaget på Reden (1801) og krigen i 1864.
Men det er ikke krig alt sammen. Mange andre kendte politikere, musikere og skuespillere har fundet en plads på disse smukke kirkegårde.
Kapellerne har også historier. Det lidt kedelige kapel på Garnisons gemmer på en historie om Tysklands svar på Olsenbanden, som også er en dyster historie om nazismens Tyskland. Holmens kapel er en helt speciel sag. Det er bygget som en Norsk stavkirke!
De kan ses hver for sig, men kan også kombineres, da de befinder sig meget tæt på hinanden. Turen er utrolig smuk, da kirkegårdene er parklignende områder med store træer og bænke.
-
Ny og gammel arkitektur i København
Vi skal sammen se på "pæn" og "grim" arkitektur. Havnefront, højhuse og byens ældste gade. Der er meget at vælge imellem
-
Søren Kierkegaards København
2013 var 200 års jubilæum for Søren Kierkegaards fødsel. Lær filosofen bedre at kende på informativ byvandring i København
-
H.C. Andersens København
Lær København at kende, fortalt igennem eventyrdigteren H.C. Andersens øjne!
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro rummer alt fra byfornyede gårdmiljøer til kirkegårde og gourmetrestauranter. Hør om og oplev bydelens store forvandling
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag dig gennem øllets København på en tre timers byvandring.
Jeg fortæller den gode historie om dansk øls historie. Danmarks første bryggeri, Kongens Bryghus, brygger Jacobsens (Carlsberg) første bryggeri og Københavns volde, hvor øllet blev lagret, er blot nogle af de gode historier.
På turen får I også historien om ølrevolutionens bryggerier i København. Godt dansk øl kommer du også til at opleve og smage. Vi laver tre stop på byens bedste ølbarer, som udmærker sig ved et stort udvalg af øl af den højeste kvalitet.
-
Frederiksberg spadseretur
Frederiksberg har tiltrukket kendte og kongelige siden 1600-tallet. Find ud af hvorfor på en guidet tur i og omkring Frederiksberg Have
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik