Guideservice i Odense
Guideservice Odense, her oplever du Fyns største by med dygtige lokale guider. Vælg selv hvilken tur eller byvandring du vil på. Her er gode turforslag til oplevelser for både børn og voksne.
// List ?>-
- Sortering:
-
Odenses middelalder-kirker
Odense havde i middelalderen 4 kirker: Skt. Albani kirke, Vor Frue kirke, Skt. Hans kirke og Skt. Knud kirken (domkirken), hvoraf kun de tre sidste eksisterer i dag.
I 1086 dræbte et bondeoprør kongen Knud 4. foran højalteret i Skt. Albani kirke. Blot 15 år senere blev denne tyranniske hersker helgenkåret på grund af mordstedet, og kongen fik et nyt navn: Knud den hellige.
Domkirken er det fornemste højgotiske bygningsværk i Danmark, og den er også kendt for sin forgyldte altertavle udført af Claus Berg. Tavlen regnes for den fornemste i Nordeuropa.
-
Rundt om H.C. Andersen
Oplev H.C. Andersens Odense, nogle af hans eventyr og sange. Vi gør det til en fælles oplevelse på og efter byvandring, måske cafébesøg
-
Odense by i middelalderen og renæssancen
Oplev en vidende og engageret guide fortælle om middelalderens og renæssancens Odense inklusive et par anekdoter
-
Odenseanske restauranter i historiske bygninger
Byvandring i Odense med fokus på de gamle bygninger, der i dag er restauranter og caféer. Bestil eventuelt et traktement i en af dem
-
Eventyr. Skulpturer i Odense – en børnevenlig byvandring
En børnevenlig tur, hvor eventyrene genopfriskes i forbindelse med nogle af Odenses dejlige skulpturer og historierne bag dem
-
Guidet tour i det nye Odense – kultur, musikliv og byfornyelse
Vi mødes foran Odense Koncerthus og starter med en fortælling om Odenses forvandlinger og kulturliv.
Koncerthuset er Odense Symfoniorkesters "hjem" og trods sine 40 år stadig den klassiske musiks højborg i Odense.
Helt anderledes er det med naboen Odeons historie: Odeon, indviet i 2017, er et topmoderne musik- og kulturhus, og bygget til store forestillinger. Vi kigger indenfor i foyeren og får et indtryk af husets muligheder og arkitektur.
Fra Odeon er der få skridt til centrum af Odenses spændende nye bydel, kvarteret omkring og på den nu lukkede store bilvej Thomas B. Thrigesgade. Efter lukningen af gaden, der skar sig gennem Odenses centrum, er der blevet mulighed for en større forandring af byen, med nye kvarterer, boliger og forretningsområder – og en ny letbane. Det har været langvarigt og besværligt, men nu er Odense næsten i mål med "Ny Odense"
Der er meget at se på og mange spørgsmål at besvare – kom med og bliv klogere på en stor by, der vil være en storby!
-
Odense Å fra Munkemose til Den Fynske Landsby
Oplev en dejlig tur med Odense Åfart med en passioneret fortæller, som er opvokset i Odense og følger dig til Den Fynske Landsby
-
Vollsmose, et boligkvarter i Odense
Boligkvarteret Vollsmose er et omdiskuteret og smukt kvarter i Odense. Se kvarteret og døm selv om pressens billede er rigtigt
-
Brandts – fra industri til kultur
Området Brandts Klædefabrik er stadig et markant område i Odense. Hør om livet med Klædefabrikken, industrialiseringen og børnearbejde
-
Demokrati i børnehøjde
Ferietilbud for børn i efterårsferien. Demokratiets historie fortalt i børnehøjde med besøg i byrådhussalen på Odense Rådhus
-
Følg fortidens furer – en byvandring i Odense
Spændende byvandring i Odense med historiske og moderne indslag.
Gennem Odense bys gader og stræder fortæller jeg den spændende historie om byens fortid og dens seværdigheder. Vikinger, konger og mange andre historier og eventyr!
Engang var Odense et af landets vigtigeste middelalderbyer. Spor af storhedstiden findes stadig og de nyeste udgravninger i byen giver os svar på mange spørgsmål.
Moderne Odense har meget få spor fra middelalderen, men et af de vigtigste befinder sig stadig i Odense Domkirke! På min tur vil I høre om byens historiske udvikling, industrialisering og moderne tider.
Min fortælling omfatter byens historie, H.C. Andersens samt giver indblik i det moderne Odense.
Vi kan besøge H.C. Andersens Hus, hvis I ønsker det.
-
Odenses nye boligkvarter ved havnen
Odense Havn, herlig blanding af ejer- og lejeboliger, nye firmadomiciler og gamle virksomheder. Hør om arkitektur, aktiviteter, kultur
-
Storkøbmanden Oluf Bagers virke i 1500 tallets Odense
Oluf Bager, en dansk storkøbmand i 1500 tallet – se, hvor han har færdedes i Odense, og bygninger vi i dag kan forbinde med ham
-
En tur langs Odense Å i H.C. Andersens fodspor – med sejltur på åen
Børnevenlig tur langs Odense Å i H. C. Andersens fodspor med en passioneret fortæller. Vi slutter med en dejlig sejltur med Åfarten
-
Odense – fra motorgade til spændende boligkvarter og skønne åndehuller
En dejlig byvandring i Odense, som viser lidt af alle sider af byens historie – fra historisk kvarter og motorvej til nyt boligkvarter
-
Odense i H.C. Andersens fodspor
Det er næsten umuligt at besøge Odense, uden at komme i berøring med alle de dejlige historier om eventyrdigteren H.C. Andersen. En guidet tur i Odense i H.C. Andersens fodspor er oplagt for grupper.
På en byvandring i H.C. Andersens fodspor kommer du forbi de mange steder i Odense, som kan forbindes med eventyrdigteren. H.C. Andersens føde- og barndomshjem, Domkirken, hvor han blev konfirmeret, moderens vaskested ved Odense Å, stedet hvor han forelskede sig i teaterverdenen og mange andre af de steder, der hører til den fascinerende historie om den fattige skomagersøn, der blev en verdenskendt digter.
Du får mange historier at høre om H.C. Andersen og hans liv i Odense, og kan måske se digteren og hans eventyr fra en ny vinkel efter turen.
-
Industribyen Odense
Integreret i Odenses bybillede er levnene fra Industrialiseringen, der har sat sit præg på byen. Den dag i dag tydeligt og mærkbart
-
Kirkegårdsvandring på Assistens Kirkegård i Odense
Kom med på en spændende opdagelsesrejse på Assistens Kirkegård i Odense, blandt mindesmærker, gravmæler og kendte personer
-
Odenses middelalderlige klostre
Oplev en vidende og engageret guide fortælle om klostrene og deres funktioner i middelalderens Odense
-
H.C. Andersen skattejagt eller teambuilding i Odense
En anderledes måde at lære Odense og digteren at kende på. Velegnet for skoleklasser, familietræf og firmature
-
Odense, kig op, kig ned, hvad mon DU ved?
At gå en tur i Odense kan byde på mange oplevelser højt som lavt. Følg med på byvandring og hør historierne om mange detaljer, som du måske ikke før har bemærket, eller kender forklaringen på.
Måske kender du detaljer i bybilledet, som du undrer dig over, måske ikke. Måske har du lagt mærke til detaljer uden egentlig at registrere det, måske ikke.
Der er meget at udforske for eksempel på husfacader, i fortovsniveau og i knæhøjde. Der er også meget at blive klogere af i gadenavne. Odenses historie tegner sig på mange forskellige måder.
Gå med på byvandring og hør nogle af historierne og lær byen at kende på en ny måde. Forhåbentlig bliver du så nysgerrig, at du fremover vil spotte nye interessante detaljer, når du selv færdes i Odense.
Guidede ture i Odense
Her finder du gode forslag til en byvandring rundt til alle de største seværdigheder i Odense, Danmarks 3. største by. Odense rummer både historiske kvarterer og livlige, sprælske miljøer som er en oplevelse værd for både lokale og turister. Emner for guidede ture i Odense er mange. H. C. Andersen temaet: museum, fødehjem og barndomshjem er oplagt fordi Odense er digterens fødeby. Men der er så meget mere at se på enten en byvandring, en cykeltur eller med bus. Med en guide til at fortælle kommer du omkring det bedste og får de gode historier med uden selv at skulle lede efter dem. Odense er en grøn by, en åben by og en cykelby og meget velegnet til guidede ture, også på cykel. En bustur med guide er det helt rigtige valg, hvis du med udgangspunkt i Odense vil opleve lidt mere af Fyn.
Hvis du vil se, hvem der guider i Odense eller hvis du vil se guider over hele Fyn, kan du tage et kig på vores oversigt over guider.
Odense er stille og roligt vokset fra at være en stor by til for lidt over 100 år siden en storby, med alt hvad der hører til sådan en. Samtidig er det lykkedes Odense at bevare et særpræg som åben, grøn og luftig og man kan stadig se, hvorfor Odense gennem mange år har haft ry for at være en villaby. I mange år var Odense Å den sydlige afgrænsning af byen, men i dag er Odense Å en del af det centrale og rekreative, grønne Odense. Der er dejlige gåture langs åen i parkerne og du kan følge åen hele vejen til Fruens Bøge og Odense Zoo. Derfra kan du vælge enten at spadsere tilbage eller sejle retur med Odense Åfart hvor vi selvfølgelig også kan give dig en guidet tur og oplevelse. Det er netop sejlturen på Odense å, der er beskrevet i den udødelige klassiker, sangen “Vi sejler op ad åen”. Har du lyst til at opleve sejlturen sammen med en guide? Så får du alle historierne og bliver godt underholdt undervejs.
Odense har en række spændende museer som H. C. Andersens Hus, H. C. Andersens Barndomshjem, Jernbanemuseet og Tidens Samling. Alle museerne er spændende steder at gå på opdagelse. Der er Den Fynske Landsby, Møntergården og også Odense Domkirke, hvor du i krypten under domkirken kan se Knud den Helliges knogler. Der er det smukke kvarter Gerthasminde, en såkaldt haveby. Det kan også være en positiv oplevelse at besøge Vollsmosekvarteret på en guidet tur sammen med en stedkendt guide.
Byvandring eller guidet tur i Odense
Byvandringer eller en guidet tur i Odense byder på mange emner og temaer. En byvandring kan være i H. C. Andersens fodspor, som er en byvandring, der er oplagt både for børn og voksne. En byvandring i middelalderens Odense, en guidet sejltur på Odense Å eller en vandring i byens nye bydel. Mulighederne er uendelig mange.
På Odense Havn er der meget ny, spændende og ikke mindst flot arkitektur. Her ligger også det særprægede Nordatlantisk Hus på Byens Ø.
En byvandring i Odense kan starte mange steder i byen og vil helt naturligt føre dig forbi både ny og gammel arkitektur, vise dig de hyggelige brostensbelagte gader og byens skønne, grønne parker. Er du til Odense bys historie eller mere til nutidige oplysninger, så sidder guiderne inde med god og stor viden.
Rundvisning
Guideservice Danmark tilbyder naturligvis rundvisninger på museer i Odense, i Odense Domkirke og byens øvrige kirker og i bybilledet. Om du ønsker en rundvisning inde eller ude, så står vores dygtige guider parate til at dele deres viden med dig og dine gæster, hvad enten I er få eller mange deltagere i din gruppe. Både guidede byvandringer og guidede rundvisninger er en god aktivitet for grupper, og vores guider deler med glæde de mange historier fra Odense med gæster fra ind- og udland, på det sprog, der er behov for.
Guidet tur lidt længere end kun Odense
Hvis du har lyst til en lidt længere tur, så er det bedste forslag også at booke en bus sammen med guiden eller at lægge an til en cykeltur. Selvfølgelig kan vi hjælpe dig med begge dele, så du kun skal booke et enkelt sted.
Hvor stor må gruppen være
En lille gruppe er på 1 person og der er ingen øvre grænse for, hvor stor en gruppe må være. Vi anbefaler at der bookes en guide for ca. hver 25-30 personer. På hvert forslag kan du se maksimum for antal deltagere. Er I mange, så booker vi bare ekstra guider.
Vi siger med glæde oplev Odense med Guideservice Danmark og vores guideservice Odense.