Guideservice i Odense
Guideservice Odense, her oplever du Fyns største by med dygtige lokale guider. Vælg selv hvilken tur eller byvandring du vil på. Her er gode turforslag til oplevelser for både børn og voksne.
// List ?>-
- Sortering:
-
Industribyen Odense
Industrialiseringen vendte op og ned på samfundene, og heller ikke Odense gik ram forbi.
Brandts klædefabrik, Thriges fabrikker og Odense Staalsskibsværft var blandt de mest fremtrædende fynske industriarbejdspladser i generationer, og hele bydele bærer i dag stadig tegn fra dengang Odense var en industriby.
Thriges fabrikker er mest kendt for fabrikation af elevatorer og elmotorer, hvilket i dansk sammenhæng fører til H.C. Ørsted, der har fået æren for opdagelsen af elektromagnetismen. Men Thriges fabrikker producerede en overgang også biler, busser, lastbiler og tog under navnet Triangel. Fabrikken hørte til en af Danmarks største arbejdspladser, med op til 3500 ansatte.
Odense Staalskibsværft har været et af fyrtårnene i Danmarks nyere maritime og handelshistorie. Men værftet har også sat sit præg byens udseende og kultur og i dag ses en hel bydel, opført til at huse arbejdere og funktionærer fra værftet. I Skibhuskvarteret ligger "Møllers Villaby", der i dag rummer fredede bygninger.
Brandts klædefabrik, midt i byens centrum, danner i dag rammen om et rekreativt bymiljø, med cafeer, bibliotek, galleri og spillesteder mm. Således har fabrikken på forskellig vis været et markant element i bybilledet og for byens beboere. Klædefabrikken var i mange år storproducent af stof, lige fra spinding og vævning over valkning og indfarvning. I produktionsapparatet sås både kvinder og børnearbejdere.
Tag med på en kortere guidet byvandring i den ene historie, eller en lidt længere cykeltur i hælene på flere af virksomhederne og boligområderne.
-
En tur langs Odense Å i H.C. Andersens fodspor – med sejltur på åen
Børnevenlig tur langs Odense Å i H. C. Andersens fodspor med en passioneret fortæller. Vi slutter med en dejlig sejltur med Åfarten
-
I komponisten Carl Nielsens fodspor i Odense
Byvandring i Carl Nielsens fodspor som ung i Odense; fra han startede som militærmusiker, til han blev optaget på Musikkonservatoriet
-
Storkøbmanden Oluf Bagers virke i 1500 tallets Odense
Oluf Bager, en dansk storkøbmand i 1500 tallet – se, hvor han har færdedes i Odense, og bygninger vi i dag kan forbinde med ham
-
Rundt om H.C. Andersen
Oplev H.C. Andersens Odense, nogle af hans eventyr og sange. Vi gør det til en fælles oplevelse på og efter byvandring, måske cafébesøg
-
Odenses ghettoer – opstår, består og forgår
Ghettoer kan være mange ting, og det viser jeg på denne tur i Odense og håber, at du efter turen vil elske byen lige så meget som jeg gør. En ghetto er meget mere end et fattigt og isoleret distrikt med en ensartet befolkning med en bestemt etnisk baggrund eller fra en bestemt social klasse.
Oprindelig henviste ordet til bestemte jødiske kvarterer i en række europæiske byer og kommer fra navnet på det jødiske område i Venedig.
Odense har ligesom så mange andre byer også sine ghettoer. Er det godt eller skidt? Kom med mig på et anderledes besøg i Odense og hør om byens ghettoer – lige fra Vollsmose til rigmandsghettoen på Langelinie.
At bo i en ghetto kan være både godt og skidt. Jeg ved det, for jeg er selv vokset op i det gamle arbejderkvarterer i Bolbro, som på sin egen måde er en ghetto. Jeg viser dig kvarteret og fortæller om udviklingen i den vestlige del af byen.
Bagefter kører vi til nogle af de små "hemmelige" og meget smukke kvarterer Gerthasminde, Dæhnfeldts Villaby og Glasværksboligerne i byens centrum, også ghettoer på deres egen måde, men som de færreste har hørt om. Hvert af disse kvarterer har sin egen spændende historie. Vi går en kort tur og kigger på arkitekturen og suger den lokale stemning til os.
Vi skal naturligvis også besøge Vollsmose og Hunderupkvarteret med Langelinie, endnu to af Odenses mange boligkvarterer som er så forskellige og har hver deres egen charme.
Ghettoer opstår, ghettoer består, ghettoer forgår. Ghettoer er smukke, varierede, anderledes og spændende at besøge. Jeg elsker byens mange ghettoer og glæder mig til at vise dem til dig.
Turen kan kombineres med kaffe eller frokost på et af byens spændende spisesteder. Ønsker du det, skal frokost eller kaffe bestilles på forhånd og det kan Guideservice Danmark arrangere.
-
Odenseanske restauranter i historiske bygninger
Byvandring i Odense med fokus på de gamle bygninger, der i dag er restauranter og caféer. Bestil eventuelt et traktement i en af dem
-
Hop med ombord i Odense Letbane
Få historien om letbanen fra ide til realisering fra en guide, som har fulgt projektet på tætteste hold hele vejen
-
Odenses middelalderlige klostre
Oplev en vidende og engageret guide fortælle om klostrene og deres funktioner i middelalderens Odense
-
Odense – fra motorgade til spændende boligkvarter og skønne åndehuller
En dejlig byvandring i Odense, som viser lidt af alle sider af byens historie – fra historisk kvarter og motorvej til nyt boligkvarter
-
Odense i H.C. Andersens fodspor
Det er næsten umuligt at besøge Odense, uden at komme i berøring med alle de dejlige historier om eventyrdigteren H.C. Andersen. En guidet tur i Odense i H.C. Andersens fodspor er oplagt for grupper.
På en byvandring i H.C. Andersens fodspor kommer du forbi de mange steder i Odense, som kan forbindes med eventyrdigteren. H.C. Andersens føde- og barndomshjem, Domkirken, hvor han blev konfirmeret, moderens vaskested ved Odense Å, stedet hvor han forelskede sig i teaterverdenen og mange andre af de steder, der hører til den fascinerende historie om den fattige skomagersøn, der blev en verdenskendt digter.
Du får mange historier at høre om H.C. Andersen og hans liv i Odense, og kan måske se digteren og hans eventyr fra en ny vinkel efter turen.
-
Odense – gammel og ny
Oplev Odense til fods – få en fornemmelse af byens historie fra vikingetiden til i dag
-
Odense Havn – den store tur fra industrifortid til moderne bykvarter
Kom helt tæt på den store byomdannelse af Odense Havn fra slidt industriområde til ny bydel med boliger, havnebad og kulturtilbud
-
Sankt Knuds Kirke, Odense Domkirke
Hør den spændende historie om Sankt Knuds Kirke i Odense, om kongemord, kongegrave i krypten og den enestående gyldne altertavle
-
Kvindehistorisk byvandring i Odense
Kvindernes odenseanske historie er meget større end man måske skulle tro. Oplev på spændende byvandring
-
Kirkegårdsvandring på Assistens Kirkegård i Odense
Besøg Odenses største kirkegård og dyk ned i historien.
Lad mig vise jer hvilken spændende oplevelse, det kan være at besøge Assistens Kirkegård i Odense.
Sammen udforsker vi hvilke minder og historier, der gemmer sig bag nogle af gravstenene, kirkegårdens historie, og vi besøger mindesmærkerne for Treårskrigen, Krigen 1864 og Besættelsen 1940-45.
Jeg fortæller også historien bag de engelske flyvergrave og tyskergravene, og turen går forbi gravmæler for flere af byens kendte personer.
Kom med på en guidet kirkegårdsvandring og få en helt unik oplevelse.
-
Forlystelser og forundring: Odenses underholdningsindustri i 1800-tallet
Vi sejler op ad åen og sejler ned ad igen på historien om Odenses forlystelsesindustri fra teater til revy
-
Odenses middelalder-kirker
Oplev en vidende og engageret guide fortælle om middelalderens kirker i Odense
-
Brandts – fra industri til kultur
Området Brandts Klædefabrik er stadig et markant område i Odense. Hør om livet med Klædefabrikken, industrialiseringen og børnearbejde
-
Beer Walk – Besøg 3 forskellige ølbarer i Odense City
Ølvandring med smag for det gode øl! Oplev forskellige barer og gode steder i Odense centrum med kyndig vejledning
-
Odenses vilde rejse: Fra provinshul til moderne storby
Få byer har gennemgået så voldsomme forandringer som Odense har siden starten af 00’erne. En helt ny bymidte, nye broer, en forvandlet havn og masser af nye kvarterer samt en letbane til at binde det hele sammen.
Det hele har været del af en langsigtet strategi med det mål at forvandle byen fra et trist provinshul til en moderne storby. På denne tur bliver alle de største byudviklingsprojekter bundet sammen i en helstøbt fortælling – og undervejs skal vi både på byvandring og køre med letbane.
Der er mulighed for at nyde en bid mad undervejs på en af Odenses mest klassiske restauranter, hvis vi forlænger turen med en time – skal bestilles ved booking.
-
Historisk vandring i Odense – de fremmede
Kom med til et brag af en byvandring, hvor vi skal høre om hævngerrige og magtfulde dronninger, kejserlige krigsfanger og meget mere
-
Demokrati i børnehøjde
Ferietilbud for børn i efterårsferien. Demokratiets historie fortalt i børnehøjde med besøg i byrådhussalen på Odense Rådhus
-
Historisk besættelsesvandring i Odense
Tag med på en historisk vandretur i Odense og oplev byens dramatiske rolle under besættelsen gennem fortællinger om modstand og mod
-
Den Fynske Landsby
"Der er så dejligt ude på landet" skriver H. C. Andersen, og i Den fynske landsby får man syn for sagn – også børn vil få en herlig dag
-
Odense Å fra Munkemose til Den Fynske Landsby
Oplev Odense Å på en sejltur fra Munkemose til Hunderup Skov og en spadseretur gennem Fruens Bøge til Den fynske Landsby.
På en guidet tur som begynder i Munkemose, passerer vi på sejltur med Odense Åfart villaerne i Hunderupkvarteret, Odense Zoo og slutter i Hunderup Skov. Undervejs fortæller jeg om det, vi ser fra båden.
Når vi når endestationen for Åfarten fortsætter vi til fods gennem det smukke område Fruens Bøge, som op gennem tiden har været udflugtsmål for odenseanerne, når der skulle slappes af i naturen.
Spadsereturen slutter ved Den Fynske Landsby, som viser hvordan landsbylivet blev levet i gamle dage. Du kan med fordel også booke en guidet tur i Den Fynske Landsby.
-
Odense by i middelalderen og renæssancen
Oplev en vidende og engageret guide fortælle om middelalderens og renæssancens Odense inklusive et par anekdoter
-
Rundvisning Odense Rådhus
Oplev en af Odenses mest spændende bygninger set indefra. Hør alle de dejlige og overraskende detaljer og historier om rådhuset
-
Havnen – Odenses nye boligkvarter og kulturelle hjerte
Odense Havn, herlig blanding af ejer- og lejeboliger, nye firmadomiciler og gamle virksomheder. Hør om arkitektur, aktiviteter, kultur
-
Vollsmose, et boligkvarter i Odense
Boligkvarteret Vollsmose er et omdiskuteret og smukt kvarter i Odense. Se kvarteret og døm selv om pressens billede er rigtigt
-
Odenses voldsomme befrielse
Befrielsen som den formede sig i Odense er en dramatisk historie. Tag med på guidet cykeltur til nogle af de steder, hvor markante begivenheder fandt sted. For eksempel Flakhaven, Eventyrhaven og Kasernen på Sdr. Boulevard.
Den 4. maj 1945 om aftenen lød i radioen fra BBC i London, de berømte ord om de, i Danmark, tyske styrkers overgivelse. Men den odenseanske glædesrus blev præget af forvirring og dramatiske begivenheder, der kostede mange ofre, både blandt byens borgere og de tyske tropper samt deres danske kollaboratører.
Vi cykler mellem mindesmærker og betydningsfulde lokaliteter og jeg fortæller om de dramatiske begivenheder, hvor de foregik
-
Odenses nye bymidte – fra travl motorgade til moderne storby
Hør om et af Danmarks mest markante byudviklingsprojekter lige midt i hjertet af Odense
-
H.C. Andersen skattejagt eller teambuilding i Odense
En anderledes måde at lære Odense og digteren at kende på. Velegnet for skoleklasser, familietræf og firmature
-
Sejle op ad åen og sejle nedad igen ……
Vi sejler med Odense Aafart fra Munke Mose til Fruens Bøge. Jeg fortæller om det vi ser undervejs, fortæller historier og vi leger
-
Følg fortidens mursten – en byvandring i Odense
Hvordan så Odense ud for 500 år siden? Hvilken rolle spiller byen i Danmarks historie? Find ud af mere på spændende byvandring
-
Odense, kig op, kig ned, hvad mon DU ved?
At gå en tur i Odense kan byde på mange oplevelser højt som lavt. Følg med på byvandring og hør historierne om mange detaljer, som du måske ikke før har bemærket, eller kender forklaringen på.
Måske kender du detaljer i bybilledet, som du undrer dig over, måske ikke. Måske har du lagt mærke til detaljer uden egentlig at registrere det, måske ikke.
Der er meget at udforske for eksempel på husfacader, i fortovsniveau og i knæhøjde. Der er også meget at blive klogere af i gadenavne. Odenses historie tegner sig på mange forskellige måder.
Gå med på byvandring og hør nogle af historierne og lær byen at kende på en ny måde. Forhåbentlig bliver du så nysgerrig, at du fremover vil spotte nye interessante detaljer, når du selv færdes i Odense.
-
Odense Havn – fra industri til moderne bykvarter
Kom helt tæt på den store byomdannelse af Odense Havn fra slidt industriområde til ny bydel med boliger, havnebad og kulturtilbud
-
Eventyr. Skulpturer i Odense – en børnevenlig byvandring
En børnevenlig tur, hvor eventyrene genopfriskes i forbindelse med nogle af Odenses dejlige skulpturer og historierne bag dem
-
Guidet tour i det nye Odense – kultur, musikliv og byfornyelse
Vær med til at møde gammelt og nyt, klassisk og moderne. Den klassiske musik, et moderne kulturhus, og en by der bliver til en storby
Guidede ture i Odense
Her finder du gode forslag til en byvandring rundt til alle de største seværdigheder i Odense, Danmarks 3. største by. Odense rummer både historiske kvarterer og livlige, sprælske miljøer som er en oplevelse værd for både lokale og turister. Emner for guidede ture i Odense er mange. H. C. Andersen temaet: museum, fødehjem og barndomshjem er oplagt fordi Odense er digterens fødeby. Men der er så meget mere at se på enten en byvandring, en cykeltur eller med bus. Med en guide til at fortælle kommer du omkring det bedste og får de gode historier med uden selv at skulle lede efter dem. Odense er en grøn by, en åben by og en cykelby og meget velegnet til guidede ture, også på cykel. En bustur med guide er det helt rigtige valg, hvis du med udgangspunkt i Odense vil opleve lidt mere af Fyn.
Hvis du vil se, hvem der guider i Odense eller hvis du vil se guider over hele Fyn, kan du tage et kig på vores oversigt over guider.
Odense er stille og roligt vokset fra at være en stor by til for lidt over 100 år siden en storby, med alt hvad der hører til sådan en. Samtidig er det lykkedes Odense at bevare et særpræg som åben, grøn og luftig og man kan stadig se, hvorfor Odense gennem mange år har haft ry for at være en villaby. I mange år var Odense Å den sydlige afgrænsning af byen, men i dag er Odense Å en del af det centrale og rekreative, grønne Odense. Der er dejlige gåture langs åen i parkerne og du kan følge åen hele vejen til Fruens Bøge og Odense Zoo. Derfra kan du vælge enten at spadsere tilbage eller sejle retur med Odense Åfart hvor vi selvfølgelig også kan give dig en guidet tur og oplevelse. Det er netop sejlturen på Odense å, der er beskrevet i den udødelige klassiker, sangen “Vi sejler op ad åen”. Har du lyst til at opleve sejlturen sammen med en guide? Så får du alle historierne og bliver godt underholdt undervejs.
Odense har en række spændende museer som H. C. Andersens Hus, H. C. Andersens Barndomshjem, Jernbanemuseet og Tidens Samling. Alle museerne er spændende steder at gå på opdagelse. Der er Den Fynske Landsby, Møntergården og også Odense Domkirke, hvor du i krypten under domkirken kan se Knud den Helliges knogler. Der er det smukke kvarter Gerthasminde, en såkaldt haveby. Det kan også være en positiv oplevelse at besøge Vollsmosekvarteret på en guidet tur sammen med en stedkendt guide.
Byvandring eller guidet tur i Odense
Byvandringer eller en guidet tur i Odense byder på mange emner og temaer. En byvandring kan være i H. C. Andersens fodspor, som er en byvandring, der er oplagt både for børn og voksne. En byvandring i middelalderens Odense, en guidet sejltur på Odense Å eller en vandring i byens nye bydel. Mulighederne er uendelig mange.
På Odense Havn er der meget ny, spændende og ikke mindst flot arkitektur. Her ligger også det særprægede Nordatlantisk Hus på Byens Ø.
En byvandring i Odense kan starte mange steder i byen og vil helt naturligt føre dig forbi både ny og gammel arkitektur, vise dig de hyggelige brostensbelagte gader og byens skønne, grønne parker. Er du til Odense bys historie eller mere til nutidige oplysninger, så sidder guiderne inde med god og stor viden.
Rundvisning
Guideservice Danmark tilbyder naturligvis rundvisninger på museer i Odense, i Odense Domkirke og byens øvrige kirker og i bybilledet. Om du ønsker en rundvisning inde eller ude, så står vores dygtige guider parate til at dele deres viden med dig og dine gæster, hvad enten I er få eller mange deltagere i din gruppe. Både guidede byvandringer og guidede rundvisninger er en god aktivitet for grupper, og vores guider deler med glæde de mange historier fra Odense med gæster fra ind- og udland, på det sprog, der er behov for.
Guidet tur lidt længere end kun Odense
Hvis du har lyst til en lidt længere tur, så er det bedste forslag også at booke en bus sammen med guiden eller at lægge an til en cykeltur. Selvfølgelig kan vi hjælpe dig med begge dele, så du kun skal booke et enkelt sted.
Hvor stor må gruppen være
En lille gruppe er på 1 person og der er ingen øvre grænse for, hvor stor en gruppe må være. Vi anbefaler at der bookes en guide for ca. hver 25-30 personer. På hvert forslag kan du se maksimum for antal deltagere. Er I mange, så booker vi bare ekstra guider.
Vi siger med glæde oplev Odense med Guideservice Danmark og vores guideservice Odense.