Story Trail
– byvandringer med en lærende og samarbejdende tilgang.
Guiden sætter din story trail i gang. Deltagerne skal i små grupper løse spændende og lokale opgaver og lærer dermed området, byen, kvarteret og emnet godt at kende. At lære er at opleve og engagere sig og bagefter at dele oplevelserne med hele gruppen. Det hjælper og er stof til længere læring.
En story trail er særlig velegnet for skoleklasser, større vennegrupper og som team building.
// List ?>-
- Sortering:
-
Fair trade før og nu – Story Trail i Amsterdam
Story Trailen sætter fokus på hvor og hvordan tanken om bæredygtighed opstod samt hvordan den i dag kommer til udtryk – nemlig i Jordaan-kvarteret i Amsterdam.
Siger man Holland, siger man også handel. Siden det Gyldne Århundrede i det 16. århundrede, hvor Holland ekspanderede sine handelsaktiviteter til over hele verden, har Amsterdam været et knudepunkt for handel og vandel.
Byens berømte kanalsystem med de mange købmandshuse og pakhuse blev omhyggeligt anlagt for netop at effektivisere handlen med og transporten af oversøiske varer. Der blev imidlertid ikke altid drevet fair handel med de koloniale besiddelser (for nu ikke at nævne slavehandlen), hvilket i dag får stadig større opmærksomhed.
Men det var faktisk noget forfatteren, som kaldte sig Multatuli gjorde oprør imod i bogen Max Havelaar fra1859. Denne bog satte fair trade, og kolonialisme, til debat, endda så eftertrykkeligt at "Max Havelaar" siden hen blev et mærke for økologisk bæredygtig produktion af kaffe, og senere et mærke for fair handel – Fair Trade-mærket – med andre produkter som is, te, chocolade, honning, ris, vin, øl.
Multatuli – pseudonym for Eduard Douwes Dekker (1820-1887) – blev født i Amsterdam og hans hus er i dag indrettet som museum. Huset ligger i bydelen Jordaan, som tidligere var et arbejderkvarter, men i dag er et hipt kvarter med cafeer og butikker med bæredygtighed som vision og mission.
Story Trailen udforsker sporene efter kvarterets handel dengang – og nu. Multatuli ønskede en anderledes indrettet handel, med respekt for natur, dyr, råstoffer og menneskelig arbejdskraft. Vi skulle dog helt frem til vor tid før Multatulis ideer for alvor slog rødder, og i dag skyder den ene butik og iværksættervirksomhed op efter den anden med et bæredygtigt syn på udvinding af råstoffer og fair handel. Det vidner alle de specielle og eksotiske butikker i Jordaan om.
Blot et stenkast fra Multatulis hus ligger Noordermarkt, som – meget symbolsk – nu huser Hollands største biologiske marked.
I Story Trailen vil deltagerne komme til at udforske Jordaan-kvarteret, som fra før kanalerne blev bygget var marker med blomster, deraf kommer også at mange af kvarterets veje og gader har navne efter blomster og planter. Og det er ganske passende for denne trail der med fair trade og "grøn" som ledetråd fører deltagerne rundt til steder hvor bæredygtighed og grøn omstilling har sat sit præg.
Start- og slutpunkt er Noordermarkt – markedsplads siden 1623. Stop undervejs er Multatulis hus, pakhuse langs kanalerne hvorigennem oversøisk handel har fundet sted, hofjes (små oaser i form af beplantede gårde) samt besøg i kvarterets butikker som satser på økologiske og bæredygtigt fremstillede varer.
-
Mellem himmel og jord – Story Trail i Amsterdam
Gå på jagt efter tro og tvivl langs Amsterdams stemningsfulde kanaler på en lærerig Story Trail
-
Gulddråbe-kvarteret i Paris – Story Trail
På opdagelse i indvandrerkvarteret Gulddråben i Paris – en Story Trail med potentiale for skoleklasser og team building
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Nørrebros mangfoldighed – en Story Trail om hvor broget verden kan blive på helt få kvadratkilometer
-
Street Art – Gadekunst i Berlin – Story Trail
Grænsen mellem kunst og hærværk, multikulturellitet og samfund. God til større grupper og skoleklasser
-
Street Art – Story Trail i Aalborg
Denne Story Trail udforsker samtidens ungdomskultur og Street Art i Aalborg.
For grupper, der gerne selv vil udforske Ålborg og interesserer sig for ungdomskultur og kunsten i det offentlige rum. Egnet for alle aldersgrupper, lige fra rejsegrupper og teambuilding til skoler fra 7. klasse, gymnasieklasser og opefter. Samlet tidsforbrug: 3 timer.
I Aalborg er der ca. 70 forskellige større eksempler på street art i form af vægmalerier. En stor del af dem ligger omkring midtbyen og de kan nås til fods indenfor 2 timer. Målet er at sætte fokus på, hvad street art kan og hvordan det bliver brugt. Turen starter med et oplæg omkring Aalborg og de forskellige dele af Aalborg. Vi vil den første ca. ½ time gå i inderkredsen af Aalborg for at få de nærmeste kvarterer afgrænset.
Deltagerne vil derefter blive delt i grupper og blive sendt ud i de områder, hvor der er forskellig street art. Til hjælp vil de blive udstyret med et kort og en rute. Til hver rute vil der være et antal opgaver. Opgaverne tager udgangspunkt i de billeder deltagerne møder på deres rute. Til slut samler vi op på opgaverne, diskuterer street art, ungdomskultur og de tanker, turen har givet anledning til. Vi evaluerer også oplevelsen.
-
På sporet af kolonialismen – Story Trail i Amsterdam
Hvad gemmer der sig bag kanalhusenes flotte facader? Udforsk Amsterdams "Gyldne Århundrede" og vær selv en del af oplevelsen
-
Grønt guld i Groningen – Story Trail
Grønne, sunde Groningen – en skjult perle i Holland. Lær om byens handelshistorie, bæredygtighed og grønne omstilling
-
Multi-kulti i Berlin – fra döner til angry chicken – Storytrail
Berlin byen med hundredvis af nationaliteter, etniciteter og kulturer. En moderne smeltedigel. Hvordan fungerer det i praksis
-
Bæredygtige Berlin – Storytrail
Økologi, bæredygtighed, klimaneutral. Ord og udtryk som mange lægger vægt på. Hvordan er vilkårene i virkeligheden i Berlin
-
Flugten til vest, Berlinmurens historie – Story Trail
Jeg starter med en introduktion til baggrunden for, at Berlinmuren blev bygget, skæbnerne den ramte, ofrene og hvorfor muren i sidste ende faldt.
Efter introduktionen bliver gruppen delt i op til 5 grupper, med forskellige opgaver, som de på egen hånd skal løse i området omkring Bernauer Straße/Gedenkstätte Berliner Mauer. Når opgaverne er løst mødes vi igen og grupperne fremlægger deres resultater for hinanden.
Et aktivt læringsforløb for folkeskolens 8-10 klasser samt gymnasiet, hvor eleverne forventes at arbejde aktivt med og ikke bare høre på en guide, der forklarer en masse. 3 timers levende historieundervisning, hvor Berlin er vores klasseværelse.
Turen gennemføres i alt slags vejr og foregår udendørs. Kan også tilpasses andre typer grupper.
-
Graffiti i Groningen – Story Trail
Aktivt og tæt på: oplev Groningens inciterende graffiti og (uoffcielle) gadekunst
-
Story Trail langs Amsterdams verdensarv: Ringkanalerne
Story Trailen fører deltagerne forbi en række gyldne highlights langs Amsterdams verdensarv: de unikke ringkanaler
Essensen af en story trail
Story trails er særdeles velegnet til team building og som gruppearbejde for skoleklasser – nok mest de ældste klassetrin.
Gruppen bliver delt i mindre hold, der får egne opgaver at løse. Guiden sætter i gang og er til rådighed under hele forløbet og sørger for afsluttende opsamling.
Alle informationer ligger online. Ingen våde bykort eller opgaveark.
Essensen af story trails er derfor:
- du får struktur og opgaver online
- vær aktiv og tag aktivt del i egen læring
- opdag og oplev en bydel med fokus på et tilknyttet emne
- find med vejledning selv frem til historien bag og forklaringer
- opfølgende fælles diskusion og refleksion
- opsamling af alle besvarelser, så deltagerne efter story trailen kan arbejde videre med emnet
Hvor er der story trails
Vi kan tilbyde dig story trails både i Danmark og i flere storbyer i Europa. Du skal se en story trail som en ny type byvandring, hvor deltagerne er langt mere aktive end i almindelige byvandringer. Her skal de nemlig løse opgaver, gerne i samarbejde.
Da story trails er udviklet primært til skoleklasse, har vi fokus på de byer, hvor vi ved, at der er flest studierejser til. Du kan finde story trails i:
- Amsterdam
- Groningen
- Paris
- Berlin
- København
- Aalborg
Velegnet for skoleklasser
En story trail er et godt tilbud til skoleklasser, der både skal lære noget om et emne, lære selv at opsøge informationer og lære at begå sig et nyt sted. Derfor er de bedst for de lidt ældre klasser. Vi har haft 8.-10. klasser på story trails og ligeledes 10.-13. skoletrin.
Er dine elever yngre, foreslår vi, at der flere lærere med, så vi forsvarligt kan dele eleverne i mindre grupper ledsaget af hver sin lærer.
På en story trail er det deltagerne i gruppen, som afdækker, opdager, iagttager og diskuterer et specifikt emne. Guiden sætter rammerne og er til rådighed under hele turen.
Deltagerne skal selv gå på opdagelse, lære og udforske en bydel og de spørgsmål, der knytter sig til den specifikke bydel. Disse gives af guiden.
På en story trails kommer deltagerne selv lige det lag dybere i forståelsen af en bydel, af hvordan livet bliver levet i området og oplever selvstændigt bydelen.
En story trail er læring på en aktiv og sjov måde.
Din klasses helt egen story trail
Vil du have hjælp til at lave din helt egen story trail, så står vi gerne bi. Vi har erfaringen, vi har alle de relevante kodninger på plads, så du hurtigt kan komme i mål.
Din helt egen story trail kan være til din klasse, som skal arbejde med et emne, som vi endnu ikke dækker eller som skal på tur til en ny by. Kontakt os, så hjælper vi dig i gang. Måske du endda har lyst til at blive story trail guide hos os?
Hvem kan deltage
Story trails er egnede til skoleklasser på de ældre klassetrin. Til yngre klassetrin skal der flere lærere med, så det er sikkert for alle elever at arbejde i mindre grupper i en ny by. Som den lærer, der kender klassen, er det dig, der vurderer om eleverne skal have støtte i grupperne. Både guide og du selv som lærer kan hjælpe eleverne undervejs, når der er behov for det.
Story trails er team work
En story trail er velegnet som team building. Der er fokus på samarbejde og sammen at få en god oplevelse i en ny by.
Er I en forening på tur, en stor familie eller på firmaudflugt, så er det en god måde at være sammen på, mens I lærer et område eller emne at kende.
Team building på den rolige, lærende måde. Sammen får I ny viden, en god oplevelse og ikke mindst et godt, fælles minde med hjem.
Vi siger med glæde oplev en story trail med Guideservice Danmark og vores lærende guideservice.