Story Trail
– byvandringer med en lærende og samarbejdende tilgang.
Guiden sætter din story trail i gang. Deltagerne skal i små grupper løse spændende og lokale opgaver og lærer dermed området, byen, kvarteret og emnet godt at kende. At lære er at opleve og engagere sig og bagefter at dele oplevelserne med hele gruppen. Det hjælper og er stof til længere læring.
En story trail er særlig velegnet for skoleklasser, større vennegrupper og som team building.
// List ?>-
- Sortering:
-
Multi-kulti i Berlin – fra döner til angry chicken – Storytrail
Mellem döner og angry chicken, intergration og indvandring i Berlin – en story trail.
Turen har et centralt fokus på indvandring, integration og multi-kultur og stiller spørgsmålene: hvordan kan de mange forskellige kulturer og nationaliteter finde ud af at leve sammen? Hvad kan de lære af hinanden?
Berlin er centrum for vores oplevelsestur og byen er en ideel lærer for eleverne, som også selv skal tage en aktiv del i forløbet. Turen egner sig til folkeskolens afgangsklasser, gymnasiet og højskoler.
Efter en grundig gennemgang til området, hvor der fokuseres på fortællinger om, hvordan invandringen har påvirket Berlin igennem flere århundreder, og stadig gør det, bliver klassen delt op i 4-6 grupper med forskellige tematiserede opgaver. Så sendes de ud i bydelen på egen hånd og vi mødes senere til fremlæggelse for hinanden.
Der er en 1-2 tekster på engelsk, der skal kunne læses og forstås, inden det går løs, og der kan være spørgsmål til engelsktalene beboere, men der ydes naturligvis hjælp, hvis der er forståelsesproblemer.
Turen kan laves med forskellige undertemaer, i byområderne Kreuzberg, Neukøln, Freidrichain, Prenzlauerberg eller Moabit.
Ønsker du at forlænge turen med en time så kan vi nogle gange arrangere besøg i en Moske som afslutning på turen. Det besøg skal arrangeres fra gang til gang og afhænger af moskeens kapacitet. Der er en mindre fee for at arrangere dette besøg og guidens honorar forlænges med en time.
-
På sporet af kolonialismen – Story Trail i Amsterdam
Hvad gemmer der sig bag kanalhusenes flotte facader? Udforsk Amsterdams "Gyldne Århundrede" og vær selv en del af oplevelsen
-
Story Trail langs Amsterdams verdensarv: Ringkanalerne
Story Trailen fører deltagerne forbi en række gyldne highlights langs Amsterdams verdensarv: de unikke ringkanaler
-
Gulddråbe-kvarteret i Paris – Story Trail
På opdagelse i indvandrerkvarteret Gulddråben i Paris – en Story Trail med potentiale for skoleklasser og team building
-
Graffiti i Groningen – Story Trail
Aktivt og tæt på: oplev Groningens inciterende graffiti og (uoffcielle) gadekunst
-
Bæredygtige Berlin – Storytrail
Berlin har et mål om at være klimaneutral i 2050. Denne byvandring udformer vi som en storytrail, et læringsforløb hvor vi ser på, hvordan byen politisk styrer mod dette mål.
Vi ser på, hvordan det foregår i praksis. For eksempel kan forløbet indebære et besøg på en kombineret fiske- og urtefarm, hvor man har fundet en måde at opdrætte fisk lokalt i Berlin og samtidig reducere miljøbelastningen markant ved at lave et cirkulært produktionssystem. Det gør, at miljøbelastningen bliver så lav som mulig, både fordi stedet praktisk talt har fjernet udledningen af spildevand, som ellers er det store problem ved fiskeopdræt, og også fordi fiskene og urterne nu ikke skal transporteres over lange afstande for at nå frem til storbyen Berlin.
Et forløb, der er velegnet blandt andet til folkeskolens 8.-10. klasse og gymanasieklasser. -
Flugten til vest, Berlinmurens historie – Story Trail
3 timers levende historieundervisning, hvor Berlin er vores klasseværelse. Denne tur centrerer sig om baggrunden for Berlinmuren
-
Grønt guld i Groningen – Story Trail
Grønne, sunde Groningen – en skjult perle i Holland. Lær om byens handelshistorie, bæredygtighed og grønne omstilling
-
Fair trade før og nu – Story Trail i Amsterdam
Holland = handel. En Story Trail i Amsterdam, der zoomer ind på (un)fair trade før og nu
-
Mellem himmel og jord – Story Trail i Amsterdam
Gå på jagt efter tro og tvivl langs Amsterdams stemningsfulde kanaler på en lærerig Story Trail
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Magasinet Time Out kårede i 2022 Nørrebro til verdens hippeste bydel. Bydelen vrimler da også med smarte caféer, hipstere, restauranter, designerbutikker, mikrobryggerier.
Alligevel er der i Danmark meget blandede holdninger til Nørrebro. Bydelen er nemlig også kendt som arnested for bandekrig og socialt belastede boligbyggerier og nogle områder står på ghettolisten. Et Story Trail om verdens mangfoldighed og de brudflader, der som en skygge følger den mangfoldighed.
Kontrasterne er lysende klare.
Det er en bydel, som rummer de fleste af de etniske minoriteter, vi har i Danmark, og et af de områder hvor de kulturelle og sociale skel, vi har i Danmark, opleves mest tydeligt. Man oplever Nørrebros indre skel stærkest, ved at gå fra den gentrificerede "pæne" og stort set rent etnisk danske side af Nørrebrogade op mod fælledparken og Østerbro og til den meget mere etnisk og socialt diverse "farlige" anden side. Der bor indvandrerne.
Story Trailen starter på Sankt Hans Torv.
Vi starter på den "pæne" side af Nørrebrogade, på Sankt Hans Torv, hvor Story Trailen bliver forklaret, hvorefter grupperne bliver lavet og opgaverne fordelt. Herfra går turen igennem Elmegade med dens cafeer, designerbutikker og sushi restauranter. Herefter krydser turen over til den "farlige" del af Nørrebro (Det er absolut sikkert at færdes i området), der i pressen ofte er blevet kaldt "den sorte firkant". Vi går ned af den livlige Blågårdsgade til Blågårdsplads, som har været centrum for nogle af de værste bandekonflikter, dengang det var Blågårds Plads (BGP) mod Værebros Hårde Kerne – som senere blev til Loyal To Familia mod Satudarah.
Herfra går turen gennem de sociale boligbyggerier og over til gaden som i folkemunde bliver kaldt "lille Somalia", fordi der på Griffenfeldsgade er en tæt koncentration af indvandrere fra Somalia og Etiopien, og deres butikker og restauranter fylder meget i gadebilledet. Vi slutter turen i Folkets park, som i sig selv er et perfekt billede på den diversitet og samtidig splittelse, som eksisterer på Nørrebro. Her spiser den kreative klasse japansk udon suppe med en Mikkeller øl, og unge mennesker nyder livet på hipster cafeerne og i parken. Her er boligpriserne skudt mange millioner i vejret i de sidste år.
Global ulighed bliver synlig på få kvadratmeter.
Parken er også hjemsted for illegale afrikanske immigranter, som samler de unge menneskers flasker og forsøger at sende penge hjem til deres familier. De må ikke længere sove i de danske herberger, så mange af dem sover i parken, for eksempel under det bordtennisbord som hipsterne bruger om dagen. Der er også et shelter, hvor Romaerne og andre hjemløse (fra EU) kommer og sover, og så har parken været et af tilholdsstederne for LTF banden, indtil denne blev forbudt.
Indvandring og Integration: kultursammenstød eller berigelse?
Denne Story Trail sigter mod at skabe debat om
hvad skyldes de integrationsproblemer, vi ser på Nørrebro, blandt andet i form af bandekonflikter?
hvad skaber generelt vellykket eller fejlslagen integration?
vi hører mest om problemer, men hvordan går det egentligt med integrationen?
hvad betyder den gentrificering, som har fundet sted i det gamle arbejderkvarter Nørrebro, for beboerne i kvarteret?
-
Street Art – Story Trail i Aalborg
Street Art på huse og i baggårde – en Story Trail for grupper på opdagelsesrejse i Aalborg
-
Street Art – Gadekunst i Berlin – Story Trail
Grænsen mellem kunst og hærværk, multikulturellitet og samfund. God til større grupper og skoleklasser
Essensen af en story trail
Story trails er særdeles velegnet til team building og som gruppearbejde for skoleklasser – nok mest de ældste klassetrin.
Gruppen bliver delt i mindre hold, der får egne opgaver at løse. Guiden sætter i gang og er til rådighed under hele forløbet og sørger for afsluttende opsamling.
Alle informationer ligger online. Ingen våde bykort eller opgaveark.
Essensen af story trails er derfor:
- du får struktur og opgaver online
- vær aktiv og tag aktivt del i egen læring
- opdag og oplev en bydel med fokus på et tilknyttet emne
- find med vejledning selv frem til historien bag og forklaringer
- opfølgende fælles diskusion og refleksion
- opsamling af alle besvarelser, så deltagerne efter story trailen kan arbejde videre med emnet
Hvor er der story trails
Vi kan tilbyde dig story trails både i Danmark og i flere storbyer i Europa. Du skal se en story trail som en ny type byvandring, hvor deltagerne er langt mere aktive end i almindelige byvandringer. Her skal de nemlig løse opgaver, gerne i samarbejde.
Da story trails er udviklet primært til skoleklasse, har vi fokus på de byer, hvor vi ved, at der er flest studierejser til. Du kan finde story trails i:
- Amsterdam
- Groningen
- Paris
- Berlin
- København
- Aalborg
Velegnet for skoleklasser
En story trail er et godt tilbud til skoleklasser, der både skal lære noget om et emne, lære selv at opsøge informationer og lære at begå sig et nyt sted. Derfor er de bedst for de lidt ældre klasser. Vi har haft 8.-10. klasser på story trails og ligeledes 10.-13. skoletrin.
Er dine elever yngre, foreslår vi, at der flere lærere med, så vi forsvarligt kan dele eleverne i mindre grupper ledsaget af hver sin lærer.
På en story trail er det deltagerne i gruppen, som afdækker, opdager, iagttager og diskuterer et specifikt emne. Guiden sætter rammerne og er til rådighed under hele turen.
Deltagerne skal selv gå på opdagelse, lære og udforske en bydel og de spørgsmål, der knytter sig til den specifikke bydel. Disse gives af guiden.
På en story trails kommer deltagerne selv lige det lag dybere i forståelsen af en bydel, af hvordan livet bliver levet i området og oplever selvstændigt bydelen.
En story trail er læring på en aktiv og sjov måde.
Din klasses helt egen story trail
Vil du have hjælp til at lave din helt egen story trail, så står vi gerne bi. Vi har erfaringen, vi har alle de relevante kodninger på plads, så du hurtigt kan komme i mål.
Din helt egen story trail kan være til din klasse, som skal arbejde med et emne, som vi endnu ikke dækker eller som skal på tur til en ny by. Kontakt os, så hjælper vi dig i gang. Måske du endda har lyst til at blive story trail guide hos os?
Hvem kan deltage
Story trails er egnede til skoleklasser på de ældre klassetrin. Til yngre klassetrin skal der flere lærere med, så det er sikkert for alle elever at arbejde i mindre grupper i en ny by. Som den lærer, der kender klassen, er det dig, der vurderer om eleverne skal have støtte i grupperne. Både guide og du selv som lærer kan hjælpe eleverne undervejs, når der er behov for det.
Story trails er team work
En story trail er velegnet som team building. Der er fokus på samarbejde og sammen at få en god oplevelse i en ny by.
Er I en forening på tur, en stor familie eller på firmaudflugt, så er det en god måde at være sammen på, mens I lærer et område eller emne at kende.
Team building på den rolige, lærende måde. Sammen får I ny viden, en god oplevelse og ikke mindst et godt, fælles minde med hjem.
Vi siger med glæde oplev en story trail med Guideservice Danmark og vores lærende guideservice.