Egeskov Slot - oplev det indefra

Egeskov Slot - oplev det indefra
 • Pris pr. gruppe fra 975,- til 1.320,- DKK
 • Maximum antal deltagere 25 Personer
 • Varighed 1 time
 • Længde i km 1 Km.
 • Type turforslag Museum eller attraktion - rundvisning af guide
 • Mødested Foran indgangen til slottet
 • Turen slutter Samme sted som mødestedet
 • Sprog
 • Entré eller andre udgifter Ja
 • Hvortil skal der betales entre/ekstraudgift Egeskov Slot
 • Land opgaven foregår i Danmark
 • Kunder har sagt om turen interessant, sjovt, spændende

Egeskov Slot - oplev det indefra

Egeskov Slot er et imponerende bygningsværk med en fantastisk historie. Bygget for knap 500 år siden, midt ude i en sø, og hvilende på nedrammede egestammer. Standarten viser os, at her bor slægten Ahlefeldt og i dag er det grev Michael, der ejer Egeskov, så det er hans personlige hjem, vi besøger.

Egeskov Slot blev bygget i urolige tider til værn for ejeren og hans familie. Det var under borgerkrigen Grevens Fejde og Reformationen. Allerede udefra kan vi se mange af de forsvarsmekanismer, der er "indbygget", og inde på slottet er der endnu flere. Jeg fortæller om de forskellige mekanismer, skæve trappetrin, om hvordan man kunne klare langvarige belejringer og mange andre spændende detaljer både inde og ude.

Inde på slottet er der historien om jagtstuen, der bugner af gode historier og finurlige detaljer om trofæer, møbler og bohave, og overalt er der familiefotos som grev Michael og hans familie gerne deler med os.

I den gule stue gør den store pejs sit til at sætte stemningen, og også her er der gode historier at fortælle som for eksempel om underholdning i forgangne tider. Trappetårnet har sine helt egne overraskelser, og det samme har riddersalen, hvor vi blandt andet kan se den sorte rustning, som grev Michael har fået smedet til sig selv, og som han faktisk bruger af og til. Hør historien om det store tæppe, der hænger på væggen, om de rum vi passerer og om jagtgangen. Her er der trofæer, gæsteværelser og Riborgs Stue. Vil du høre hvem denne Riborg var, der mødte så hård en skæbne?

Vi kommer også til verdens største og mest luksuriøse dukkehus, Titanias Palads, som har sin helt egen spændende historie at fortælle ligesom den fantastiske legetøjssamling på loftet.

Under en guidet tur rundt på Egeskov slot får du alle de gode historier om slottet, om det spøger eller ikke, om "dukken" og dens kraft - en historie, der ikke er for sarte sjæle - hvis man altså tror på den slags  - og det gør vi jo, ikke? 

Du kan også booke en guidet tur i haven og lade guiden introducere de mange spændende udstillinger og museer. Du skal beregne en time ekstra, hvis guiden også skal fortælle om have eller udstillinger. 

Åbningstider 2023 iflg. Egeskovs hjemmeside

VINTERSÆSON: åbent til Leg og udstillinger (Slot og haven er lukket)
2.1. – 28.4. kl. 10 – 16
10. -19.2. udelukkende åbent til LUMINIS eventen. Kl. 16 – 21.
9.12.- 30.12. kl. 10 -16 (lukket 24.+25.12)

SOMMERSÆSON: Alle tilbud åbne
29.4. – 23.6. kl. 10 – 17 (Slot kl. 11 – 17)
24.6. – 6.8. kl. 10 – 19 (Slot kl. 10 – 18)
7.8. – 22.10. kl. 10 – 17 (Slot kl. 11 – 17)
23.10. – 29.10. kl. 10 – 17. (slottet og slotsøen lukket.)