Vandretur
Det er så dejligt at komme ud at opleve naturen til fods. Der er tid til at dufte, lytte og mærke vejret på en vandretur med guide. Bliv træt på den gode måde, mens du bliver fyldt med oplevelser og oplysninger.
// List ?>-
- Sortering:
-
Vandretur med bornholmske skrøner og historie
Vi vil kikke ned i Holkadalen, vandre over Bokul og ud af kyststien til Hestestene. Hele vejen har vi smuk udsigt over havet og de bornholmske klipper. Måske vi møder en underjordisk eller høre ekkoet af de løbske heste… Sikkert og vist er det, at solen står op i øst og det gjorde den også i fordoms tider, da Bornholm hed Borgundarholm.
På gode steder undervejs vil vi sætte os og jeg giver en god fortælling med rod i det bornholmske og indføring i Bornholms historie. Vandreturen rundes af ved Nørresand, Gudhjems "hemmelige" havn.
Turen er for alle fra 5 år og opefter, da man skal kunne gå selv, også ud på klipper. Turen starter på parkeringspladsen ved tankstationen, Helligdomsvej 1, Gudhjem.
-
Vandretur ved Stevns Klint, dansk verdensarv
Mærk historiens vingesus. Se hvorfor mennesket nu hersker på jorden og ikke dinosaurerne. Lærerig guidet vandring ved Stevns Klint
-
Vandretur Lyø
Oplev både Lyøs smukke natur og helt unikke landsby ved at kombinere en byvandring med en vandretur.
-
Vandretur – fra vikinger til Karen Blixens baghave
Dejlig vandretur fra Vedbæk Station til Trørød Hegn, på Caroline Mathildestien, ind i Folehaven for at slutte i Karen Blixens baghave
-
By-vandring i København
Oplev Københavns grønne og hemmelige steder på denne lange vandretur fra nord til syd gennem byen
-
Hindsgavlhalvøen – storslået vandretur med mange historier
Med udgangspunkt fra Gammel Havn i Middelfart vandrer vi langs Lillebælts kyst rundt om Hindsgavl-halvøen.
Jeg fortæller lidt om Lillebæltsbroen, dykkerstierne, shelterkulturen og ikke mindst om marsvinet, som stortrives i Lillebælt. Når vi passerer Gals Klint, er det oplagt at tage selfies med de barske skrænter og bæltet som baggrund. Så kan det ikke blive flottere.
Vi går igennem den smukke park ved Hindsgavl Slot og ser det lille thehus, hvor det efter sigende fortælles, at H.C. Andersen har fundet inspiration til sine eventyr. Vi fortsætter turen langs vandet til det lille færgeleje ved Fænø Sund.
Når vi forlader kysten, går vi tilbage til Gammel Havn igennem nogle meget idylliske gamle stræder med små skæve huse. En fantastisk flot vandretur i Naturpark Lillebælt.
Ved Hindsgavl Slot kan vi eventuelt udvide turen ved at påmønstre en hyggelig turbåd og sejle på "hvalsafari" gennem Lillebælt tilbage til Gammel Havn. Det er simpelthen bare en super-fed oplevelse.
-
Oplev Munkebjergskoven. Vandretur med guide
Oplev livet i Munkebjergskoven på naturvandring med kyndig guide. En af Danmarks absolut smukke skove
-
Guidet vandretur i Dyrehaven
En vidunderlig vandretur rundt i Dyrehaven, hvor vi udover Eremitageslottet kommer forbi friluftsscenen i Ulvedalene og måske Bakken
-
Hasle Klinker – lerindustri igennem 150 år
Oplev Hasle Klinker på tæt hold med de tydelige spor i området ved Sorthat/Muleby på Vestbornholm. Sammen finder vi seværdighederne
-
Vikinge-vandretur fra Lejre til Roskilde
Kom med på en vandretur og oplev oldtidslandskab hvor de første vikingekonger bosatte sig. Smuk natur og gode historier
-
Trelde Næs – guidet vandring
Oplev Trelde Næs Skoven, der netop er optaget i Naturkanon 2018, med kyndig guide. Trelde Næs Skoven ligger, hvor Vejle Fjord munder ud i Lillebælt.
Vi vil opleve et meget dramatisk landskab med storslåede udsigter udover Vejle Fjord og Lillebælt. Hvis vejret tillader det, kan vi se helt over til Æbelø ved Nordfyn.
Der er jævnligt jordskred, hvor skrænterne skrider ud i Lillebælt og tager de store træer med i faldet. Man vil tro, at man er kommet til "fjerne himmelstrøg". Fyrtårnet på spidsen af Næsset har været flyttet 3 gange indenfor de seneste 100 år på grund af jordskredene.
Stedet ejes i dag af Fredericia Kommune og er totalt fredet. Trelde Næs Skoven gemmer på en meget spændende historie, hvor jeg starter fortællingen fra 1919 om gullaschbaroner, falske garantier og svindel samt Ane, en meget speciel og meget bestemt dame, som tog kampen op mod både nysgerrige turister og selveste den tyske Værnemagt.
-
Syvårssøerne – Frederikshåb Plantage
En naturoplevelse af en udenlandsk verden – krydret med historie fra 2. Verdenskrig. Velegnet for både børn og voksne
-
Møns Klint. Danmarks dannelse, store gletschere
Smukke Møns Klint fortæller historien om Danmarks dannelse, fossiler på stranden og gletschere i sidste istid. Dejlig tur langs kysten
-
Vandretur langs kysten ved den lille halvø Knold ved Dyreborg
Oplev det sydfynske kystlandskab med en lokalkendt og erfaren guide. Se de gamle badehuse og nyd områdets varierende natur
-
Flyveren der faldt ned!
I april 1945 blev trætoppene knust af en flyvers motor. Hør historien og få en fornemmelse af det lokale drama på stedet
-
Rundt om danmarkshistorien i Boserup skov
Boserup skov er andet og mere end hvide anemoner og morkler. Skoven byder også på et tværsnit af Danmarks historie lige fra stenalderens køkkenmøddinger til vor tids naturparker.
Fra den højtbeliggende parkeringsplads på Boserupvej for enden af Kongemarken følger vi jægerstenalderens kystlinje langs Roskilde Fjord og Kattinge Vig. Her leder vi efter jægerstenalderens køkkenmøddinger.
Boserup skov hørte i Middelalderen til Roskildebispens besiddelser. Bispeborgen lå dér, hvor Sankt Hans Hospitals smukke bygninger nu breder sig, men vest for Store Kattinge Sø finder vi på en kunstig tange de beskedne rester af hans voldsted Nebbe Slot, der bevogtede adgangen til Boserup mod vest. Da borgen forfaldt, blev stenene blandt andet anvendt til at opføre vandmøllen Kattinge Værk i 1754. Vandmøllen blev senest brugt som cellulosefabrik frem til 1910, hvor den blev en del af Sankt Hans Hospital. Nu huser den bl.a. en udflyttebørnehave.
Svenskerne var slemme ved Boserup skov, da de i 1659 belejrede København. Stor set alle træer blev fældet. Til gengæld efterlod de sig – muligvis? – tilflugtsborgen Boseborg. Anlægget er aldrig blevet undersøgt.
Boserups skov rummer fine eksempler på fortidige driftsformer som stævningedrift og fægyder, der skulle lede kreaturerne fra den nu nedlagte landsby Boserup ud på græsningsarealerne ved Kattinge Vig. I dag forsøger man at genskabe flere af fortidens naturtyper og driftsformer.
Ude i Kattinge Vig ligger den mystiske Ringø, hvis dannelseshistorie heller aldrig er blevet klarlagt. Store Kattinge Sø og Roskilde Fjord rummer en stor rigdom af fugle. Er vi heldige, ser vi en havørn. De yngler på Bognæs, lige på den anden side af fjorden.
Ud over god motion og frisk luft byder turen på et righoldigt udvalg af spiselige, vilde urter. Tag poser, sakse, en god madpakke og lidt at drikke med. Turen foregår i et passende tempo, så alle kan være med.
-
Besøg Bjørnø – en af de små hyggelige øer i Det Sydfynske Øhav
Oplev Bjørnø By og ø med lokal guide. Kom hjem med ny viden om øens kultur, landskab, planter og dyreliv
-
Bornholms milits og forsvar igennem tiden
Jeg fortæller om spor af Bornholms Milits' forsvar af Bornholm syd for Hasle. Fortæller også om de mange spor af andre aktiviteter
-
Nationalpark Mols Bjerge
Natur og kultur på en vandretur i Nationalpark Mols Bjerge i selskab med en kyndig guide, der sprudler af fortællelyst
-
Spiselige planter langs Roskilde Fjord
Få den vildeste historie om vilde spiselige planter og det Ny Nordiske Køkken ude i naturen, hvor det hele startede. Guidet vandretur
-
Vandring Skamlingsbanken
En guidet rundvisning på Skamlingsbanken er fortællingen om Danmark og den danske nationalitetsfølelse i første halvdel af 1800-tallet.
Blicher startede de første folkemøder på Himmelbjerget i 1839. Det blev inspirationen til flere folkelige mødesteder rundt omkring i landet. I 1843 købte lokale bønder området ved Sønderjyllands højeste punkt, Skamlingsbanken, der ligger ca. 10 km syd for Kolding. Her holdt de det første af mange folkemøder.
En guidet tur på Skamlingsbanken er fortællingen om dansk nationalitetsfølelse. Efter nederlaget i 1864, fik Skamlingsbanken stor symbolsk betydning i kampen for at få Sønderjylland tilbage til Danmark.
Fortællingen om optakten til 1864, nederlaget, og kampen for genforening er derfor den anden historiske fortælling, der hører til området.
De to historiske fortællinger bindes sammen gennem en dejlig vandretur i det skønne terræn og en fortælling om, hvordan området er opstået.
-
Vandring på Vestvolden
Vi følger den nyrestaurerede vold lidt over halvvejen og lader naturen og kulturhistorien gå hånd i hånd
-
Faaborg købstad set fra oven på vandretur i Sundbakkerne
Oplev bynær natur med en erfaren, engageret og fortællelysten guide. Nyd det smukke landskab, udsigten over Faaborg og øhavet
-
Stevns Klint – unik berømt lokalitet udpeget som Verdensarv
Oplev stedet hvor man kan se spor fra dinosaurnes tid og uddøen. Guide fortæller levende om klinten og historien bag
-
Køge Bugt Strandpark – vandretur gennem Københavns sydlige "Riviera"
En rigtig kystvandretur, tæt på København. Varieret natur, gode fortællinger og overraskelser undervejs
-
Mindelunden og Ryvangens naturpark
Mindelunden i København er stedet hvor de danske modstandsfolk blev henrettet under 2. Verdenskrig.
Det er også stedet, hvor de fleste er blevet genbegravet og det fungerer som mindelund for dem, der døde i kampen mod nazismen.
Jeg sørger for, at de døde får tale igennem citater og fortælling om deres skæbner.
Området er en del af et større militært område og turen går også ind i det gamle militære område, som i dag er en fantastisk naturpark med unik natur og dyreliv.
I 1980'erne fandt man ud af, at der også var en henrettelsesplads i naturparken. Vi besøger begge henrettelsessteder og jeg fortæller om de militære efterladenskaber.
-
På vandretur i Rold Skov med lokal guide
Jeg fortæller røverhistorier fra Jyllands største skov og byder dig på koldt kildevand og lokale oplevelser på en skøn vandretur
-
Bornholm – kulbrydning, en overraskende historie
Temaet Kul på Bornholm sætter fokus på udvindingen af kul, som har ført en masse andet med sig. Bornholmsk særkende, historie, geologi
-
Vandretur gennem skov, mose og sti. Fra Skodsborg til Vedbæk
Dejlig vandring i skov, mose og mark. Til tidligere tiders sommerudflugters mål, tørvegravning, Caroline Mathilde og vikingebopladser
-
Løverodde – vandretur med guide
Oplev storslået natur og smukke udsigtspunkter på guidet vandretur ved Løveodde. Turen tilpasses naturligvis deltagernes formåen
Vandretur med guide
At komme ud at opleve naturen på vandretur i selskab med en lokal guide gør, at du kan færdes sikkert og trygt. At du kommer derhen hvor du gerne vil og på en rute som guiden allerede kender og kan vise dig.
Undervejs på vandreturen kan guiden fortælle dig historier om området, om naturen, om dyrelivet eller planterne. Fortællingerne afspejler naturligvis indholdet af den tur, du har ønsket dig. På nogle af de guidede vandreture er det dyrelivet, der er i fokus, på andre er det planter, der er omdrejningspunktet.
På en del af vandreturene er der mulighed for at sanke urter eller andet fra naturens dejlige spisekammer.
Vi siger med glæde tag på vandretur med Guideservice Danmark og en af vore vandreguider.