Guideservice på Egeskov Slot

Egeskov slot ligger smukt på Sydfyn og er en stor oplevelse at gå på opdagelse i for både børn og voksne. Både selve slottet, parken og udstillingerne.

  • Sortering:

Egeskov – guidede ture

Egeskov er en af de store seværdigheder i Danmark og en populær herregård at besøge på Sydfyn. Du kan med fordel besøge Egeskov på en guidet tur, hvor en guide fortæller om Egeskovs historie og de mange spændende mennesker, der har boet der. At opleve Egeskov Slot sammen med en guide sikrer dig, at du hører de gode historier og opdager de sjove og overraskende detaljer som Egeskov gemmer på.

På Egeskov er der noget at kigge på for hele familien og et besøg på Egeskov er en god aktivitet for grupper. Til dit besøg på Egeskov kan du booke en rundvisning på selve slottet, i parken, i haverne og på museerne. Egeskov gemmer på rigtig mange gode og spændende historier, og en guide fra Guideservice Danmark deler dem gerne med dig. Du kan selv vælge en guide på Egeskov eller lade kontoret vælge for dig.

Egeskov får hvert år besøg af gæster i hundredetusindvis fra stort set hele verden.

Åbningstider 2024 iflg. Egeskovs hjemmeside

VINTERSÆSON 2024: åbent til Leg og udstillinger (Slot og haven er lukket)
02.01. – 26.04. kl. 10 – 16 (Slot og haven er lukket)
09.02-18.02. kl. 16.30 – 21 LUMINIS lysevent i haven. Dagtimer lukket
09. − 10. + 16. − 17. + 23. − 24.11. + 30.11. − 01.12. Egeskov Julemarked
07.12.- 30.12. kl. 10 -16 (lukket 24.+25.12)

SOMMERSÆSON: Alle tilbud åbne
27.4. – 28.16. kl. 10 – 17 (Slot kl. 11 – 17)
29.6. – 11.8. kl. 10 – 19 (Slot kl. 10 – 19)
12.8. – 20.10. kl. 10 – 17 (Slot kl. 11 – 17)
13.06. − 15.06. Heartland Festival
21.10. – 27.10. kl. 10 – 17. (slottet og slotsøen lukket.)

Egeskov Slot – nok Fyns mest kendte herregård

Egeskov er en af Danmarks mest kendte attraktioner. En flot vandborg der rejser sig stolt over voldgraven. Var der engang en vindebro? Det er der ikke i dag, hvor det er et fredeligt sted med plads til besøg fra gæster fra ind- og udland. I dag skal ingen føle sig truet af kanoner eller rifler. I dag skal den besøgende nyde den smukke herregård med de flotte omgivelser og den store park og have, hvor der til alle årstider er noget smukt at kigge på og lade øjet fryde sig over.

Gennem århundreder har både berømte og magtfulde adelsfamilier boet på Egeskov. Den første ejer havde familienavnet Skinkel. Han syslede blandt andet med sørøveri og strandhugst og han lå i strid med både dronning Margrethe den første og med hansestaden Lübeck. Det kan vi læse i en fredsaftale fra 1386.

Andre familier kom senere til Egeskov og der var i perioder urolige tider. Mange adelige gårde blev erobret eller ødelagt under Grevens Fejde. Men Egeskov overlevede.

Egeskov og slægten Brockenhuus

Egeskov er opført af slægten Brockenhuus, der købte ejendommen på den tid og borgen er bygget efter at oprøret var slået ned og Christian den 3. var blevet Danmarks nye, protestantiske konge. Slottet blev bygget i den form, vi kender det i dag. Adelen havde fået en stor forskrækkelse under Grevens Fejde og havde lært af den. Derfor er Egeskov en meget stærk forsvarsborg, som kun en lang belejring eller svært artilleri kunne indtage. En bondehær var ikke stærk nok. Familien følte sig sikker og værdierne var det også.

Slægten Brockenhuus sad kun på Egeskov i 2 generationer. Den sidste Brockenhuus på Egeskov hed Laurits og han fik kun døtre. Den ene af dem hed Rigborg. Hun er den berømte “indemurede jomfru” og i dag kaldes et af rummene på Egeskov for Jomfru Rigborgs stue. Den skal du naturligvis opleve og der skal du høre historien om den stakkels Rigborg.

Der er mange gode historier om Egeskov slot. Vil du høre dem i fuld længde, se den indemurede jomfrus stue og se Grusomme Laurits’s Stol? Vil du høre om nissen på loftet, ham som hindrer slottet i at synke i voldgraven julenat? Eller høre om afrikanske jagt trofæer i den gamle greves kontor? Så er det oplagt at booke en guide til din rundvisning.

Egeskovs haver og udstillinger

Egeskov er meget mere end selve slottet. Rundt om Egeskov slot ligger parken, som i snart 200 år har været åben for besøg og som længe har været berømt for blandt andet sin labyrint. Egeskov har en af de flotteste herregårdshaver i Danmark, ja i hele Nordeuropa.

Er du mere til oplevelse indendørs, så kan du kaste dig over de mange underholdende udstillinger på Egeskov. Museer om du vil. Der er en imponerende bilsamling med både biler, bus, racerbiler og motorcykler. Et sandt eldorado for bilelskere. Og så er der den herlige detalje, at både veteranbiler og motorcykler er i brug fra tid til anden.

Der er også et Falck museum og den seneste udstilling, der er kommet til, er om camping. Udstillingerne på Egeskov er bestemt ikke et almindeligt museum, de skal opleves.

Slægten Ahlefeld-Laurvig-Bille er grever og den nuværende greve Michael bor i dag på slottet. Det er derfor et privat hjem du besøger og private stuer du besøger. Stuerne bliver brugt af greveparret, når dagsgæsterne er borte og i vintersæsonen er slottet lukket for besøgende. Er der et privat arrangement kan slottet derfor også være lukket enkelte dage i løbet af sæsonen

Vi siger med glæde oplev Egeskov med Guideservice Danmark og vores guideservice Egeskov.