Guideservice i Aarhus
Vælg den mest spændende guidede tur i Aarhus – eller send os dit helt eget ønske, så løser vi også det. Aarhus, Smilets by og den største by i Jylland. Her har du mange ture at lade dig inspirere til.
// List ?>-
- Sortering:
-
Dokk1 og Aarhus Havn
Oplev Aarhus Havn og se Nordens største folkebibliotek.
Vi starter på Dokk1, en ganske særlig bygning der rummer bibliotek og mange andre funktioner. Fra balkonen har vi udsigt over havnen samt nogle særlige gamle og nye bygninger, blandt andet Aarhus Ø.
Guiden vil fortælle om vikingernes enkle landingsplads og hvorledes havnen senere har udviklet sig.
På en runde på havnen vil vi se gamle bygninger, der har fået nye funktioner, men også fredede siloer, der stadig er i brug.
Vi vil se Jens Galschiøts nye skulpturgruppe, der illustrerer de gamle havnearbejderes vilkår. Guiden vil fortælle, hvordan håndteringen af gods har udviklet sig fra manuelt arbejde til containertransport.
-
Det bedste af Aarhus
Få den perfekte introduktion til Danmarks 2. største by. Opdag Aarhus fra sin bedste side, og få indblik i dansk kultur
-
Food Tour Aarhus – giv dine smagsløg en oplevelse
Food tour i Aarhus. Besøg nogle af byens spændende specialbutikker og smag på deres produkter. Jeg viser dig nogle af mine favoritter
-
På tur i det kunstneriske Aarhus
Tag med på en spændende guidet tur gennem gaderne i Aarhus og oplev nogen af de ældste og nyeste kunstværker i byen
-
Marselisborg – Mindeparken og Mindelunden
Engageret guide fortæller om Mindeparken og Mindelunden i Aarhus, om historien, om planter og bygninger
-
Aarhus – fra vikingeby til moderne kulturmetropol
Byvandring i Aarhus hvor vi starter ved åmundingen, Aros, det sted som har givet byen sit navn. Vikingerne, kristendommen, reformationen, industrialiseringen, 2. Verdenskrig og Europæisk Kulturhovedstad 2017, en rejse gennem 1200 års historie.
Byen Aarhus er grundlagt af vikingerne i slutningen af det 8. århundrede og dermed er Aarhus en af Nordens ældste byer. Kom med på byvandring og opdag, hvordan den lille vikingelandsby i dag er omdannet til en af Skandinaviens mest dynamiske og fascinerende byer.
Fra ARoS går vi over den gamle vikingevold til domkirkepladsen, hvor fortid og nutid mødes. Her ligger monumentale bygninger og moderne skulpturer side om side, og her besøger vi kort Vikingemuseet med den interessante udstilling om vikingetiden i Aarhus.
Vor Frue Kirke har en gemt skat under sit fundament – og kirken er den ældste bevarede stenkirke i Norden. Vor Frue Kirke er fra 1060 og har en meget, meget stemningsfuld krypt. Fra kirken fører jeg jer ad det middelalderlige gadenet mod Vestergade og på vores vej mod Den Gamle By, som vi ser udefra, passerer vi gamle købmandsgårde.
Vi går tilbage mod ARoS, byens moderne kunstmuseum og til rådhuset med det karakteristiske tårn, før vi er tilbage ved åen med dens mange cafeer og restauranter.
OBS: Vikingemuseet er lukket i weekenden. Vor Frue Kirke kan være lukket ved kirkelige handlinger.
-
Universitetsbyen Aarhus
Spændende byvandring i Aarhus. Hvorfor er danske universistetsuddannelser så gode og Aarhus en fantastisk studieby. Det ved jeg
-
Historiske Frederiksgade – bag facaden i Aarhus
Historiske Frederiksgade bag facaden – byvandring i en charmerende del af det gamle Aarhus
-
Aarhus på cykel – fra vikingernes handelsplads til Danmarks største havn
En cykeltur er en fantastisk måde at se en stor del at byen på. Kom med på en frisk tur og se det bedste af Aarhus
-
Moesgaard – på cykel fra Aarhus
Fra Aarhus til Moesgaard, en af de fineste cykelture i Danmark og en fantastisk måde at udforske skoven omkring Aarhus på
-
Aarhus' gader og deres forunderlige navne
Hvorfor hedder gaderne i Aarhus det, de hedder. Det afslører jeg for dig på denne byvandring i det centrale Aarhus.
Vi går blandt andet på Møllestien og Blegdammen, der er nogle af byens bedst bevarede gamle gader med smukke – og nu dyre – byhuse.
Hvorfor hedder kunstmuseet ARoS og hvorfor hedder det Dokk1? Det kan jeg fortælle dig.
Det er ikke altid så let at gennemskue, hvorfor gader og bygninger får de navne, de gør. Lad mig fortælle dig historierne, så dine kommende ture i byens centrum får et nyt twist.
-
Aarhus Ø og Aarhus Havn
Aarhus Ø vælter sig i arkitektoniske bygninger, vandaktiviteter og smagsoplevelser. Kom med på oplevelse i Aarhus' nye bydel
-
Skønne parker: Marselisborg Slotshave, Mindeparken, Forstbotanisk Have
Oplev aarhusianernes grønne åndehuller og nyd synet af Aarhus Bugt, Marseliesborg Slot og gamle træer med en engageret aarhusianer
-
Aarhus Domkirke – en smuk kirke med interessante historier
Aarhus' ældste bygning. Hør de mange spændende historier om personer, udsmykninger, tro og hvad tårnvagtens opgave var
-
Hvad lavede vikingerne i Aarhus
De skrå gader i Aarhus ligger måske på Aros gamle byvold. Det afslører en byvandring, hvor vi sammen afslører vikingetegn i bybilledet
-
Den Gamle By i Aarhus
Den Gamle By i Aarhus er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie, og slog første gang dørene op i 1909.
I dag bliver museet besøgt af mere end 350.000 gæster om året, og har af den verdensberømte Guide Michelin fået de maksimale 3 stjerner.
Museet er opbygget med 75 huse fra forskellige byer i Danmark, og at gå rundt i Den Gamle By, er som at hoppe ind i tidsmaskinen, og opleve livet som det var i en typisk dansk by fra det 16. til det 20. århundrede, komplet med butikker, hestevogne og mennesker klædt som på H.C. Andersens tid.
Jeg viser indenfor i mange af de historiske bygninger, blandt andet den bygning, der lå overfor H.C. Andersens barndomshjem i Odense, og hvor han første gang blev introduceret for bøgernes vidunderlige verden. Jeg viser dig også apoteket fra det 17. århundrede fyldt med mystiske medikamenter og tilhørende barok apotekerhave med omkring 100 forskellige urter.
Du bør også sætte tid af til at nyde traditionelle danske kager fra Den Gamle Bys bageri samt en kop te eller kaffe efter rundvisningen.
-
Krydstogtbesøg i Aarhus
En smilende tur med hygge og bevis på, at danskere er blandt de lykkeligste folk i verden. Få det bedste af det bedste med fra Aarhus
-
Mange bække små – Aarhus Å
Guidet byvandring langs Aarhus Å. En smuk rute gennem byen til udmundingen i havnen, med lokal guide der kender alle historierne
-
Marselisborg Slotshave
Guidet tur i Marselisborg Slotshave. Hør om slottet, de mange kunstværker og haveanlægget. Kan forlænges med en tur i Mindeparken også
-
Aarhus, fra vikingetid til arbejderby og universitetsby
Aarhus' udvikling set fra åen til Universitetet
-
Oplev City Vest, kirken, den nye bydel og Bazar Vest
Oplev City Vest, kirken, den nye bydel og Bazar Vest. En byvandring i Aarhus hvor du oplever byens mangfoldighed fra City Vest til Bazar Vest.
I City Vest fortæller jeg om ideen bag centeret, og vi kigger på det nu næsten lukkede center, hvor der tidligere har været mere end 60 butikker og biograf. City Vest skal bygges om, så der også bliver boliger i bygningen og færre butikker end tidligere.
Herfra går vi over til Gjellerup Kirken og Fredens Torv. Kirken er af nyere dato og har sin beliggenhed i et multikulturelt kvarter, hvilket præger dens arbejde. På vejen videre passerer vi den nye bydel i Brabrand, hvor "Helhedsplanen" er sat i værk.
Gellerupparken blev påbegyndt i 1968 og var designet efter datidens opfattelse af den danske kernefamilie. Lejlighederne var store og moderne og mange flyttede fra dårlige lejligheder i Aarhus midtby til Gellerup. Siden blev Gellerupparken noget præget af sociale problemer. Helhedsplanen skal nu omdanne et belastet område til en bydel, der matcher resten af Aarhus' beskæftigelses- og uddannelsesniveau, indkomst og tryghed. Helhedsplanen er ganske vidtgående, og der er sket rigtig meget. Blokke er revet ned. Der er lavet en bypark. Kvarteret er blevet åbnet med vej igennem. Der er kommet arbejdspladser, nyt bibliotek og butikker inde i kvarteret, og der er bygget mange små lejligheder. Men der har også været mange lokale protester. Det skal vi se, og det fortæller jeg mere om.
Den sidste oplevelse på byvandringen i denne mangfoldighedens bydel i Aarhus er et besøg i Bazar Vest, hvor du kan købe frugter og varer fra det meste af verden. Har du lyst, kan du blive i Bazar Vest og måske spise din middag her på en af de mange spændende restauranter.
-
I øllets tegn
Tag med på eventyr i øllens verden i Aarhus, når vi tager fra Ceresbyen til byens mange forunderlige øldestinationer
-
Historiske Vestergade – bag facaden
Aarhus' historiske Vestergade er hverdagens mangfoldige historie: kongelig fæstning, spedalske, hemmelige gårde, fabrikker og håndværk
-
Aarhus – størst og først
Flødebollen blev opfundet i Aarhus – blot een af flere "størst eller først i Aarhus" historier. Glæd dig, jeg har flere i ærmet
-
Aarhus by, afslappende køretur til byens skønne sights
Afslappende og inspirerende bustur i Aarhus. Jeg guider om Domkirken, rådhuset, kunstmuseet ARoS, Marselisborg Slot og Den Gamle By
-
Jul i Den Gamle By
Jul som i gamle dage – tag med i Den Gamle By og oplev jul til alle tider.
Du kan sende historiske julekort, se købmandsgårdens juletræ fra 1864, prøve kræfter med flettede julehjerter, lade dig friste i de utallige boder eller lytte til julemusik i de flot pyntede stuer.
Når mørket sænker sig, og gaslygterne tændes, indfinder julestemningen sig – godt hjulpet på vej af bagerens få ægte peberkager og andre julekager. Efter en kold og fornøjelig køretur i hestevogn på brostenene luner det med et glas dampende gløgg.
Broderiforretningen tilbyder opskrifter på pakkekalendere og juletræstæpper, den lille pige med svovlstikkerne frister en kummerlig skæbne, og hattemageren lægger sidste hånd på årets postkort. Tag med tilbage til "jul – til alle tider" – lad dig overraske og begejstres.
Jeg tager dig med til udvalgte steder i julebyen, og der vil være tid på egen hånd til juleindkøb, forplejning og besøg i husene efterfølgende.
-
Aarhus – 1000 år til fods
Udforsk byen Aarhus' muligheder på spændende byvandring hvor jeg fortæller om alt, fra vikinger til ARoS. Nyd måske til sidst en kaffe
-
Aarhus Nordre Kirkegård
Lad dig overraske af byens historie, set gennem de berømte aarhusianere, der ligger begravet på Aarhus Nordre Kirkegaard
-
Aarhus byvandring – Jyllands hovedstad
Aarhus' gamle centrum med Domkirken, den unikke kryptkirke i Vor Frue Kirke og Den Gamle By er absolut et guidet besøg værd
-
Aarhushistorier: Drakenberg, Hellig Niels og de hvide damer
Fortællinger om usædvanlige og lidt mystiske personer fra Aarhus på en uformel og hyggelig måde – trods uhyggen i legenderne
Aarhus – guidede ture
Aarhus er en stor universitetsby, og de mange unge mennesker gør byen sprælsk og levende. Både på universitetets område og langs med åen og på alle de caféer og barer, der lokker langs den genskabte Aarhus Å. Seværdigheder og spændende steder ligger tæt. Overalt på en byvandring vil du møde både byens borgere, studerende og turister fra hele verden. Der er altid liv og glade dage i Aarhus, og det er ikke uden grund, at Jyllands største by har fået tilnavnet Smilets by.
Aarhus har rigtig mange gode og spændende sights, der er et besøg værd med eller uden guide. Der er arkitektur, museer, historiske monumenter og hippe kvarterer flere steder i byen. En byvandring med guide vil føre dig til de steder, der interesserer dig mest. En guidet tur vil også sikre dig, at du lærer stedets detaljer og finurligheder at kende. Du kan frit vælge mellem alle vores guider i Aarhus, booke direkte og få hurtigt svar.
Vælg mellem en byvandring rundt i et af byens mange forskellige kvarterer eller parker, en guidet tur på cykel i den skønne natur eller midtby, en rundvisning i Den Gamle By eller en bustur rundt til byens attraktioner. Din guide sikrer, at du oplever alt det bedste og at du kommer lige derhen, du gerne vil og får alle de gode historier med.
Aarhus, Jyllands største by
Aarhus er Jyllands største by og en storby, om end den sammenlignet med internationale storbyer er lille. I Aarhus går udviklingen hurtigt, tempoet er højt og havneområdet strutter af moderne byggeri i glas og stål. Heldigvis har byen bevaret den karakteristiske danske hygge i bykernen. Latinerkvarteret er virkelig et besøg værd – men hvor ligger det? Hvad skal man vælge, hvis tiden er knap? En guidet tur eller byvandring med en professionel guide kan være den hurtigste vej til det bedste af Aarhus. Hvis du har lyst, kan du bagefter gå på strejftogt mellem de attraktioner og seværdigheder, som interesserer dig mest.
Museer og kultur i Aarhus
DOKK1 og kunstmuseet AroS med Olafur Eliassons “Rainbow Panorama” er to centrale landemærker i Smilets by. Købstadsmuseet Den Gamle By nok er Aarhus’ største seværdighed. Lige ved siden af ligger den botaniske have med de store væksthuse, hvor man kan vandre igennem klimazonerne fra tempereret til tropisk og fra regnskov til ørken og hvor man kan se vanilje hænge fra orkidé-ranker, se kaffetræer, engletrompeter, drageblodstræer og meget andet.
Marselisborg
I Marselisborg, i byens sydlige udkant, ligger dronningens sommerresidens, Marselisborg Slot. Slottet er omgivet af en slotspark, den Forstbotaniske have med træer fra hele verden og en mindepark for de faldne i 1. verdenskrig. Længere nede mod syd, forbi Dyrehaven og igennem de smukke Marselisborg skove, går det videre til Moesgård Museum, hvor man blandt mange andre ting kan se Grauballemanden, et enestående og fuldstændig fantastisk velbevaret moselig tilbage fra jernalderen. Det nye Moesgård Museum ligger meget naturskønt og smukt indpasset i landskabet, en usædvanligt vellykket struktur i græs og beton. Hvis du er interesseret i arkitektur, så er det hele turen værd bare at se museet udefra. Men giv dig tid til at opleve museet indefra. Det er et besøg værd.
Aarhus bymidte
Tilbage i byen er anbefalingen at besøge Aarhus’ meget hyggelige, gamle bykerne. Den byder på mange små og store seværdigheder. Latinerkvarteret ligger nord og vest for domkirken, som er den højeste og længste kirke i Danmark. Domkirken ligger helt centralt i det historiske Aarhus og herfra er der kun kort afstand at gå til alle de vigtigste seværdigheder i midtbyen. Domkirken er indviet til søfarernes skytshelgen Skt. Clemens. Det passer rigtig godt, for Aarhus har Danmarks største havn, målt i volumen af gods.
Direkte ved siden af domkirken ligger det smukke Aarhus Teater. Kun et stenkast derfra, fra Clemens Bro kan man se ned i den åbne Aarhus Å. Det er også her, man kan blive en del af det spændende og mondæne caféliv langs åen. Et oplagt sted at studere aarhusianere der slapper af i godt selskab. Om sommeren er der virkelig trængsel og et mylder af unge mennesker der hygger sig.
Skolegade har altid været et yndet sted for tørstige sjæle på jagt efter et vandhul. Gaden går fra domkirken og helt ned til åmundingen og havnen. I Smilets by er der selvfølgelig også uartige historier fra Skolegade, og dem kender guiden.
Latinerkvarteret
Også Latinerkvarteret er gået fra at være centrum for byens bohemer og flippere til at være mondænt. De små butikker i de små gamle huse er der selvfølgelig stadigvæk, brostenene er der endnu, men for biler er der adgang forbudt. Latinerkvarteret i Aarhus er blevet istandsat på smukkeste vis og i sommeraftenerne driver duften af eksotiske krydderier ud fra de mange små caféer og spisesteder. Vores guider i Aarhus har et levende hjerte for byen, som banker for at fortælle nogle af alle de spændende historier, der er at fortælle om Aarhus.
Vi siger med glæde oplev Aarhus med Guideservice Danmark og vores guideservice Aarhus.