Guideservice i Aarhus

Vælg den mest spændende guidede tur i Aarhus – eller send os dit helt eget ønske, så løser vi også det. Aarhus, Smilets by og den største by i Jylland. Her har du mange ture at lade dig inspirere til.

  • Sortering:

Aarhus – guidede ture

Aarhus er en stor universitetsby, og de mange unge mennesker gør byen sprælsk og levende. Både på universitetets område og langs med åen og på alle de caféer og barer, der lokker langs den genskabte Aarhus Å. Seværdigheder og spændende steder ligger tæt. Overalt på en byvandring vil du møde både byens borgere, studerende og turister fra hele verden. Der er altid liv og glade dage i Aarhus, og det er ikke uden grund, at Jyllands største by har fået tilnavnet Smilets by. 

Aarhus har rigtig mange gode og spændende sights, der er et besøg værd med eller uden guide. Der er arkitektur, museer, historiske monumenter og hippe kvarterer flere steder i byen. En byvandring med guide vil føre dig til de steder, der interesserer dig mest. En guidet tur vil også sikre dig, at du lærer stedets detaljer og finurligheder at kende. Du kan frit vælge mellem alle vores guider i Aarhus, booke direkte og få hurtigt svar.

Vælg mellem en byvandring rundt i et af byens mange forskellige kvarterer eller parker, en guidet tur på cykel i den skønne natur eller midtby, en rundvisning i Den Gamle By eller en bustur rundt til byens attraktioner. Din guide sikrer, at du oplever alt det bedste og at du kommer lige derhen, du gerne vil og får alle de gode historier med.

Aarhus, Jyllands største by

Aarhus er Jyllands største by og en storby, om end den sammenlignet med internationale storbyer er lille. I Aarhus går udviklingen hurtigt, tempoet er højt og havneområdet strutter af moderne byggeri i glas og stål. Heldigvis har byen bevaret den karakteristiske danske hygge i bykernen. Latinerkvarteret er virkelig et besøg værd – men hvor ligger det? Hvad skal man vælge, hvis tiden er knap? En guidet tur eller byvandring med en professionel guide kan være den hurtigste vej til det bedste af Aarhus. Hvis du har lyst, kan du bagefter gå på strejftogt mellem de attraktioner og seværdigheder, som interesserer dig mest.

Museer og kultur i Aarhus

DOKK1 og kunstmuseet AroS med Olafur Eliassons “Rainbow Panorama” er to centrale landemærker i Smilets by. Købstadsmuseet Den Gamle By nok er Aarhus’ største seværdighed. Lige ved siden af ligger den botaniske have med de store væksthuse, hvor man kan vandre igennem klimazonerne fra tempereret til tropisk og fra regnskov til ørken og hvor man kan se vanilje hænge fra orkidé-ranker, se kaffetræer, engletrompeter, drageblodstræer og meget andet.

Marselisborg

I Marselisborg, i byens sydlige udkant, ligger dronningens sommerresidens, Marselisborg Slot. Slottet er omgivet af en slotspark, den Forstbotaniske have med træer fra hele verden og en mindepark for de faldne i 1. verdenskrig. Længere nede mod syd, forbi Dyrehaven og igennem de smukke Marselisborg skove, går det videre til Moesgård Museum, hvor man blandt mange andre ting kan se Grauballemanden, et enestående og fuldstændig fantastisk velbevaret moselig tilbage fra jernalderen. Det nye Moesgård Museum ligger meget naturskønt og smukt indpasset i landskabet, en usædvanligt vellykket struktur i græs og beton. Hvis du er interesseret i arkitektur, så er det hele turen værd bare at se museet udefra. Men giv dig tid til at opleve museet indefra. Det er et besøg værd.

Aarhus bymidte

Tilbage i byen er anbefalingen at besøge Aarhus’ meget hyggelige, gamle bykerne. Den byder på mange små og store seværdigheder. Latinerkvarteret ligger nord og vest for domkirken, som er den højeste og længste kirke i Danmark. Domkirken ligger helt centralt i det historiske Aarhus og herfra er der kun kort afstand at gå til alle de vigtigste seværdigheder i midtbyen. Domkirken er indviet til søfarernes skytshelgen Skt. Clemens. Det passer rigtig godt, for Aarhus har Danmarks største havn, målt i volumen af gods.

Direkte ved siden af domkirken ligger det smukke Aarhus Teater. Kun et stenkast derfra, fra Clemens Bro kan man se ned i den åbne Aarhus Å. Det er også her, man kan blive en del af det spændende og mondæne caféliv langs åen. Et oplagt sted at studere aarhusianere der slapper af i godt selskab. Om sommeren er der virkelig trængsel og et mylder af unge mennesker der hygger sig.

Skolegade har altid været et yndet sted for tørstige sjæle på jagt efter et vandhul. Gaden går fra domkirken og helt ned til åmundingen og havnen. I Smilets by er der selvfølgelig også uartige historier fra Skolegade, og dem kender guiden.

Latinerkvarteret

Også Latinerkvarteret er gået fra at være centrum for byens bohemer og flippere til at være mondænt. De små butikker i de små gamle huse er der selvfølgelig stadigvæk, brostenene er der endnu, men for biler er der adgang forbudt. Latinerkvarteret i Aarhus er blevet istandsat på smukkeste vis og i sommeraftenerne driver duften af eksotiske krydderier ud fra de mange små caféer og spisesteder. Vores guider i Aarhus har et levende hjerte for byen, som banker for at fortælle nogle af alle de spændende historier, der er at fortælle om Aarhus.

Vi siger med glæde oplev Aarhus med Guideservice Danmark og vores guideservice Aarhus.