Guideservice i Vejle & omegn

I Vejle arbejder vi tæt sammen med VisitVejle, som er eksperter i området og som også gerne vil hjælpe dig.

  • Sortering:

Vejle – guidede ture

Der er mange seværdigheder i og omkring Vejle, og vores guider giver dig mange gode forslag til guidede ture i Vejle.

Vejle er med i samarbejdet Heart of Jutland, et samarbejde der dækker hele Trekantsområdet. Vi er glade for også at være en del af dette samarbejde.

Jelling – guidet tur

En guidet tur til Jelling er en tur tilbage i historien. I Jelling ligger nemlig Jellingstenen, der går for at være Danmarks dåbsattest og er UNESCO Verdenskulturarv. Faktisk er det to sten, som Harald Blåtand rejste for sine forældre kong Gorm den Gamle og dronning Thyra. Her beskrives Danmark første gang som et samlet land. Derfor er det, vi anser stenene for at være Danmarks dåbsattest.

Lige ved siden af ligger Kongernes Jelling, et museum, der er en del af Nationalmuseet. Museet rummer en meget spændende og moderne udstilling, der fortæller den gode historie med interaktive skærme. I Jelling er det oplagt at fokusere på vikingehistorie. Tag på opdagelse – først på en guidet tur, og dernæst på egen hånd i museet.

I nærheden af Jelling ligger Bindeballe Købmandsgård, Egtvedpigens grav, Ravningbroen, Randbøldal og der er også natur- og istidsfortællinger i Vejle Ådal. Her er oplevelser til både få og mange timer.

Guidede ture i Vejle

Vi har mange gode forslag til guidede ture i Vejle. Vejle har noget af den smukkeste og mest dramatiske natur i Danmark. Der er dybe dale, stejle bakker og den skønne Vejle Fjord med smukke bøgeskove og ikke mindst levn fra vikingetiden. 

Hvad med en guidet byvandring på havnen med de verdensberømte bygninger Bølgen og Fjordenhus. Moderne arkitektur når det er smukkest og en udfordring for øjnene. Berømt i Danmark og udenfor Danmarks grænser.

En guidet tur i Vejle kan også byde på historien om byudvikling, middelalder eller Vejles status som resiliens by. Hvad er resiliens sætter fokus på vandets kraft og hvordan Vejle kan håndtere vandets trussel og faren for oversvømmelser. Resiliens forbinder Vejle med byer som Rom og Los Angeles.

Er du mere til mere aktiv tur, så kan vi tilbyde dig en tur på cykel eller med kano på åen eller kajak på fjorden. Naturen omkring Vejle hører til noget af den smukkeste natur i Danmark. Mon ikke du har hør om, når bøgen i foråret ofte springer ud først i skoven ved Vejle.

En foodtour eller gastrotur kan vi også tilbyde dig i Vejle. Det er blevet meget populært og vores guide kender alle de bedste steder at besøge. Måske du allerede ved det? Vejle har også en restaurant med Michelin stjerne. Det er stort. Lad din guide vise rundt til de lokale delikatesser.

Vejle har det hele

Som du kan se, kan guidede ture i Vejle foregå både i byen, på vandet og ude i det smukke landskab og de kuperede bakker rundt om Vejle. Kom med på tur.

Guideservice Danmark arbejder tæt sammen med VisitVejle. Du kan derfor også få hjælp på turistkontoret, hvor de er meget flinke til at hjælpe, hvis du har brug for at vide lidt mere om mulighederne. Du kan også altid kontakte os på kontoret hos Guideservice Danmark – vi elsker dialoger.

Book en af vores guider i Vejle til at fortælle om alle de spændende steder i og omkring Vejle.

Vi siger med glæde oplev Vejle med Guideservice Danmark og vores guideservice Vejle.