Guideservice over hele Fyn

Der er så smukt på Fyn. Det er vi mange der synes. Det er her, du oplever de blomstrende syrenhegn, hvid- eller gulkalkede bindingsværkshuse, stråtag og kig til hav ufattelig mange steder.

  • Sortering:

Guidede ture på Fyn

Det kan være svært at vide, hvor du skal starte, så allerførst er det nok en god idé at beslutte, om du er mest til by eller mest til natur. Dernæst er det en god idé at tage stilling til, hvordan du vil komme rundt. Skal det være på en byvandring, en guidet cykeltur, en tur med bus og guide eller er du i så god form, at det er en vandretur, der trækker mest. Det ved kun du.

Du kan finde vores mange gode forslag til guidede ture og vælge imellem dem. Eller, du kan sende os dit særlige ønske, så hjælper vi med at planlægge og arrangere det.

På Fyn ligger det gode oplevelser tæt på hinanden. Herregårde er der rigtig mange af. Fyn er det sted i Danmark, hvor herregårdene ligger tættest. Det skyldes den god og frugtbare fynske muld. På Fyn kunne hver herregård tilbage i tiden nemlig producere mere på mindre arealer end andre steder i Danmark. Derfor blev der plads til flere herregårde.

Egeskov Slot

Egeskov Slot er nok den herregård på Fyn, der er bedst kendt ude i den store verden. Her kommer der hvert år mere end 100.000 gæster fra hele verden for at opleve det smukke slot. Mange gæster vil gerne høre historien om slottet og grevefamilien gennem tiderne. Andre vil gerne opleve park og udstillinger og også der lytte til de gode historier. Så det er bare om at vælge det, der interesserer dig mest.

Du kan også selv komme på guidet tur på Egeskov Slot og naturligvis vælge, om det skal være den helt store pakke eller blot rundvisning en time på slottet.

Der er så mange herregårde

Det er altså ikke kun Egeskov Slot, du må lade dig imponere af, når det handler om herregårde.

Holckenhavn Slot, der i dag nok er mest kendt for sine events og bryllupper, er en af de herregårde, som adelsdamen Ellen Marsvin købte og ejede. Den hed oprindelig Ulfeldtsholm efter slægten Ulfeldt, der ejede herregården indtil Ellen Marsvin købte og omdøbte den. Først langt senere overgik herregården til slægten Holck som i dag lægger navn til.

Smuk natur på Fyn

Fyn er en bakket ø. Det ved vi, der cykler her til hverdag. Men mon ikke også du kan have hørt om Svanninge Bakker og Frøbjerg Bavnehøj, et par af de høje punkter på Fyn.

Det fynske landskab er til dels skabt af istiden, der har efterladt materiale, som isen har skubbet eller trukket med sig. Der, hvor en stor isklump har ligget fast og efterfølgende er smeltet, der har vi dødishuller, som i dag kan være flotte søer.

Hvis du vil høre historier om, hvordan istiderne har formet Fyn, så er det nok en naturtur, du skal vælge dig. Det er noget andet at opleve naturen ved at være ude i den, fremfor fra en bus, der kører på vejen. Dufte, lyde og vind i håret hører i hvert tilfælde til udendørs.

Charmerende fynske byer

Der er ikke langt mellem byerne på Fyn. Byerne ligger relativt tæt både langs kysten og inde i land. Fyn har også fokus på at være Bike Island og har til den cyklende turist rigtig mange BikeFriends på hele Fyn, så der altid er hjælp at hente på cykelferien, hvis der er brug for det. Netop som cyklende turist er det dejligt, at byerne ligger så tæt, for afstandene bliver overkommelige og oplevelserne mange.

På Sydfyn ligger Faaborg smukt på kysten med klokketårnet som maskot for byen. En god travetur fra Faaborg, og du er ved den kendte Falsled Kro. Fortsætter du mod vest, en god cykelturs afstand, så ligger Assens med Ernst Samling med sølvhistorie og byen selv med Willemoes historie og venter på et besøg.

Længere mod nord har du Middelfart, hvor de to smukke broer over Lillebælt gerne skulle være en fryd for dit øje. På Lillebælt kan du også komme på marsvinesafari og i Middelfart by er der megen smuk arkitektur, både nye og gamle bygninger, de nye ikke mindst ved havnefronten. Det er også ved havnen at du finder de hængende haver i Middelfart.

Hvis du fra Faaborg i stedet kører mod øst, så lander du efter en smuk tur langs kysten i Svendborg. Her er der også en smuk og spændende havn og en charmerende bymidte. Og så er Svendborg kendt som filmby på Fyn. Det er her, at Svend Prisen uddeles til dansk film en gang om året.

Kører du mod nord, så kunne det være en idé at stile efter Nr. Lyndelse, for her kan du finde komponisten Carl Nielsens Barndomshjem, som er et hyggeligt og autentisk lille museum.

Og så er der kystbyen ved Storebælt, Nyborg. Det var hertil vi i gamle dage sejlede med færgen fra Korsør. I dag måske mest kendt for sommerens Middelaldermarked og Nyborg Slot.

Vi siger med glæde oplev Fyn med Guideservice Danmark og vores guideservice Fyn.