Guideservice på Sjælland & øer
Der er mange smukke og charmerende steder at besøge på Sjælland og ikke at forglemme alle de skønne øer tæt langs kystlinjen.
Sjælland og øer – guidede ture
Sjælland og omliggende øer dækker rigtig meget. Vi har naturligvis hovedstaden, København, fyldt med liv og fart over feltet, men så er der også alt det andet, Nordsjælland samt Syd- og Vestsjælland og Lolland-Falster, hvor der sker mange spændende ting. De er rige på seværdigheder, gode historier, smuk natur og livet leves i et lidt roligere tempo.
Vores guider giver gode forslag til ture på hele Sjælland og de omliggende øer. Du kan finde forslag til guidede byvandringer, vandreture med guide, guidede cykel- og busture. Du kan søge på bestemte byer. Du kan også lade dig inspirere og måske vælge at tage på opdagelse i en by, du endnu ikke kender.
Ved du allerede, at du skal til København, har vi også en god oversigt over guidede ture netop i København. Det gode ved at være på tur med en guide er, at du får de gode historier fortalt om de steder og ting, du ser. Guider er gode til at finde de informationer du ikke ved, at du gerne vil vide. Derfor er det en fornøjelse at være på en guidet tur, hvor du er næsten sikker på at komme hjem med ny viden.
Mangler lige den guidede tur, som du søger, så kan du bare kontakte kontoret hos Guideservice Danmark. Vi hjælper altid gerne med at planlægge og skræddersy dig en guidet tur, der matcher lige dine ønsker og behov. Vi finder naturligvis også den helt rigtige guide til din tur.
Hvorfor Sjælland og øer
Sjælland og øerne omkring Sjælland giver helt andre oplevelser end København og er derfor klart et besøg værd. København er storbyferie. En ferie på Sjælland byder på lidt mere ro og meget mere natur. Tempoet og mængden af mennesker ændrer sig også. Det bliver mere plads til den enkelte. Og dialekten kan også ændre sig. Synes du også, at det er charmerende med dialekter, der afspejler hvor personenkommer fra?
Der er mange steder på Sjælland, der vinder, hvis du lader dig guide på en byvandring, tager på en cykeltur med guide eller begiver dig ud i naturen sammen med en guide, der elsker at fortælle sin passion for naturen hvad enten det nu er Lammefjorden, Møns Klint eller en helt anden af de sjællandske naturperler.
Guidede ture til sjællandske perler
Der er alt for mange perler på Sjælland og øerne rundt om, til at vi kan nævne dem alle. Der er mange flotte og spændende herregårde, der er kongeborge, slotte, købstæder og rigtig mange naturperler. Benyt dig af vores guideservice på Sjælland, hvor du kan komme på guidet tur med en lokal guide, der netop ved, hvad der er værd at vide og fortælle dig og dine gæster. Når en guide kender sine steder og kan gøre din sightseeing til en helt anden oplevelse, end hvis du var afsted på egen hånd, er det en fornøjelse at være på guidet tur. På en guidet tur ser og hører du spændende detaljer om de steder I besøger, og guiden fortæller med begejstring og viden sine historier om det, der er værd at se og sikkert også om det, der engang var. Lad guiden pirre din fantasi med sine gode historier, så du oplever stedet på en ny måde og kommer hjem med den gode oplevelse i rygsækken.
Roskilde er en spændende, historisk domkirkeby
Roskilde, der ligger smukt i bunden af Roskilde Fjord, er en af Sjællands smukke og betydningsfulde byer. Roskilde har to af de store historiske seværdigheder udenfor København.
Roskilde Domkirke, der siden senmiddelalderen har været gravkirke for danske konger, er den ene. I dag ligger der 40 danske konger begravet i Roskilde Domkirke.
Vikingeskibsmuseet er et flot, populært og spændende museum for både børn og voksne. Her kan du lære noget om både vikingerne og deres flotte skibe.
Roskilde har en skøn, gammel bykerne med anderledes gadenavnene, der fortæller en del af byens historie: Brøndgade, Smedegade og Havnegade var håndværkernes og søfolkenes gader. Gadenavnene Sankt Ols Gade, Sankt Ols Stræde, Munkestræde og Sankt Laurentii Gade viser, at Roskilde igennem århundreder har været et meget vigtig religiøst centrum i det danske kongerige. Der er så mange seværdigheder i Roskilde, som er værd at opleve, mange flere end domkirken og Vikingeskibsmuseet. Tag med på opdagelse, få det meste ud af din tur med en god guide til at fortælle historierne. Der er så meget at opleve i Roskilde.
Skønne sjællandske byer og købstæder
På Sjælland ligger købstæderne ved alfarvej, vandvejen. Vand, dybt nok til at sejle i, gav i gamle dage gode muligheder for givtig handel. Korsbæk er Lise Nørgaards smukke opfindelse. Korsbæk er en smuk sammensmeltning af Korsør og Holbæk og vel en ikonisk by for mange danske TV-seere. Den fiktive Korsbæk er et fint eksempel på, hvad der er så typisk for Sjælland, nemlig foreningen af åbent landskab og gammel købstad. Dertil mange maleriske havnemiljøer.
Alle Sjællands vigtige byer ligger ved kysten, undtagen Slagelse, der i dag ligger lidt inde i landet. Engang lå Slagelse faktisk også ved vandet, dengang vores forfædre sejlede i vikingesnekker og Susåen var langt mere farbar, end den er i dag. Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse er et vidnesbyrd om, hvor langt ind i landet man dengang kunne sejle.
Odsherred – guidede ture
Odsherred i Nordvestsjælland har en enestående smuk natur. I dag kan det være svært at forstå, hvor vildt det engang var, og at Lammefjorden indtil for ca. 150 år siden, på ingen måde var det nationale gulerodsmekka, det er i dag. Lammefjorden var op til syv meter dyb og de lokale levede af fiskeri, hvor fangsten primært var torsk og fladfisk. Efter 1864 tog lensbaron Georg Frederik Zytphen-Adeler på Dragsholm initiativ til at vinde lidt af det indad, som der udad var tabt. I 1870’erne blev der bygget en dæmning og vand blev pumpet ud. I dag er Odsherred primært kendt i Danmark for de mange, velsmagende grøntsager, der bliver dyrket i Odsherred.
Sydsjælland og Sydhavsøerne
På Sydsjælland og Sydhavsøerne er kontrasterne til at få øje på.
På det flade Lolland kendetegnes landskabet af de mange diger. Her kan man cykle og gå på de fleste af dem. Digerne skal sikre, at øen er beskyttet imod oversvømmelse af endnu en stormflod.
Udover de mange kilometer diger, så tårner herregårde og godser sig op i landskabet mange steder på Lolland og Falster sammenlignet med resten af landet. Det skyldes blandt andet den særdeles gode landbrugsjord i området. Det er også her, at landmændene dyrker det “hvide guld”. “Hvidt guld” som i sukkerroer. Når turen går videre til Stevns og Møn, så står de høje klinter i kontrast til digerne på Lolland og Falster. Klinterne gemmer nemlig på historier helt tilbage fra dinosaurusernes tid. Kalken i undergrunden giver drikkevandet en lidt anden smag, men kan du mon smage forskel? Det ved vi ikke, men måske har du lyst til at smage på den kirsebærvin, der producers på Lolland? Den smager i hvert tilfælde sødt og godt.
Vi siger med glæde oplev Sjælland med Guideservice Danmark og vores guideservice Sjælland.