Guideservice i København
Der er så meget at opleve i København. Der er en grund til at sloganet er Wonderful Copenhagen.
// List ?>-
- Sortering:
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Oplev det indre København med nye øjne på byvandring, hvor du får en indføring i Københavns kultur- og socialhistorie.
- Hvorfor ser byen ud, som den gør i dag?
- Hvad ligger til grund for mange af de besynderlige gadenavne, vi møder, eksempelvis Vimmelskaftet, Kattesundet og Magstræde?
- Hvem boede i byen og hvordan så byen ud, da voldene stadig eksisterede?
- Hvor holdt de forskellige håndværkslaug til?
og meget mere!
Byvandringen går gennem byens gamle brostensbelagte gader og fokuserer blandt andet på Københavns Universitet, Vor Frue Kirke og Plads, området omkring Gammel Strand samt eksempler på typiske ildebrandshuse fra 1700 tallet, gemte smutveje samt baggårde med kig til fantastiske byggerier fra 1600 tallet.
På byvandringen kigger vi lige så meget op som ned for at se mange af de smukke detaljer og historiske kilder, som gemmer sig i byen.
Velkommen på en byvandring, hvor du vil se København med nye øjne!
Denne byvandring kan med fordel kombineres med turen Havnefronten, Frederiksstaden, Kastellet og Nyboder
-
København for begyndere
Lad dine venner og familie få en fornemmelse af og viden om de mange muligheder, der er for at opleve Danmarks hovedstad
-
Christianshavns volde
Tæt på indre by ligger disse gamle fæstningsvolde, som dagligt nydes af aktive friluftsmennesker. Guidet vandretur
-
Vandretur – fra vikinger til Karen Blixens baghave
Dejlig vandretur fra Vedbæk Station til Trørød Hegn, på Caroline Mathildestien, ind i Folehaven for at slutte i Karen Blixens baghave
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
Kong Christian IV er danmarkshistoriens største entreprenør. Oplev hans bygninger på byvandring i København og bliv imponeret
-
Spiselige urter langs Kalveboderne
Lær spiselige urter at kende og saml en portion til dine egne gryder.
Københavns havn er en køkkenhave, der vrimler med spiselige urter og bær. Nogle på verdensplan som Nordens egen wasabi eller Strandkvanen, som allerede vikingerne satte pris på.
Tag med på cykeltur langs Kalveboderne. Undervejs fortæller jeg om danske madtraditioner og om, hvordan Det Ny Nordiske Køkken opstod.
Medbring mad og drikke.
-
Oplev Nordsjællands slotte på køretur
Oplev de enestående nordsjællandske slotte på guidet bustur rundt i Kongernes Nordsjælland. Smuk natur, varierede slotte. Dejlig dag
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev kongelige København på byvandring med besøg på Rosenborg. Vi besøger kronjuvelerne og ser, hvordan konger og dronninger boede
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik
-
I Carlsbergs fodspor – indflydelsen på København
Om du er til øl eller ej, så vil den gribende historie om Carlsberg og J. C. Jacobsens indflydelse på byen og dens kulturliv fascinere
-
Københavns arkæologi
Jeg fortæller om Københavns udvikling og dens menneskers liv, set og fortalt ud fra arkæologiske fund og tolkning.
Jeg tager jer på en kronologisk rejse, hvor vi starter ved den tidlige vikingetids handelsplads nær Højbro plads og rejser op gennem historien. De arkæologiske tolkninger vil både være baseret på tidligere arkæologiske fund og udgravninger, krydret med fascinerende historier om københavnernes liv, tolket ud fra de nye arkæologiske udgravninger i forbindelse med Københavns metro.
Mennesket har siden dets oprindelse efterladt sig affald og genstande, bevidst eller ubevidst. Da stenaldermennesket levede i Københavns-området var det flinteflækker, i middeladeren måske en rosenkrans og i renæssancen en enkelt barnesko, der blev tabt. Disse genstande er i dag arkæologiske fund, og de giver et materielt perspektiv på historien. Genstandene er fantastisk berigende til at give et gribende og dybt billede af, hvilke mennesker der levede og arbejdede der, hvor København i dag ligger.
På denne byvandring vil vi starte på Højbro Plads, hvor jeg fortæller om området i den sene vikingetid. Jeg vil også fortælle, hvordan arkæologi kan bidrage til vores historieforståelse kontra de historiske kilder, og hvordan disse to arbejder sammen.
Vi vil herefter bevæge os videre mod Kgs. Nytorv, hvor grænsen til middelalderbyen lå. Her har de nyere metroudgravninger været med til at ændre og berige vores forståelse af København som by.
Vi vil gå videre mod Nyhavn, hvor jeg fortæller om udbygningen af byen og kanalerne i renæssancen og hvordan nye kvarterer som Frederiksstaden skød op i Enevældsperioden.
Vi slutter af på Esplanaden i Frederiksstaden, som i dag er et smukt velhaverkvarter, men i flere hundrede år under renæssancen og Enevælden, var et sted, som københavnerne kørte møg og gammelt ragelse ud til. Alle disse udsmidte genstande er i dag med til at give et fantastisk indblik i menneskenes liv: deres klæder, kost, sygdomme, interesser – de arkæologiske fund fra lossepladsen og dets tolkninger er med til at synliggøre mennesket i historien.
-
Tre Slotte i Kongernes Nordsjælland
Guidet bustur fra København til tre perler i Nordsjælland: Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot
-
Søren Kierkegaards København
2013 var 200 års jubilæum for Søren Kierkegaards fødsel. Lær filosofen bedre at kende på informativ byvandring i København
-
By-vandring i København
Oplev Københavns grønne og hemmelige steder på denne lange vandretur fra nord til syd gennem byen
-
København, byen med de mange tårne
På gåture vil du nyde de mange flotte tårne og bygninger.
-
Gys og gru i indre København
En byvandring i 1700 tallets København – gys og gru i indre by.Jeg introducerer dit til byens brogede skare af indbyggere, blandt andet fattiglemmerne og stodderkongerne.
Ved Rådhuset var den offentlige afstraffelses- og henrettelsesplads. Her møder vi Bødlen og Natmanden, som sammen står for afstraffelse, henrettelse, nedtagning af lig. Natmanden tømmer ligeledes byens stinkende rendestene og toiletter, døde kadavere og andet skidt, som flyder gennem byens rendestene.
Jeg fortæller om Den Sorte Død – Pesten, som udryddede store dele af Københavns befolkning i 1711 og de alternative behandlingsmetoder, man benyttede sig af i den ulige kamp mod denne grufulde sygdom.
Oplev også, hvordan de to store brande i 1728 og 1795 var med til at ændre hele byens infrastruktur – og ikke mindst, skal I høre om en kærlighedstragedie, som stadig kan fascinere og skræmme os i dag.
Velkommen til en byvandring gennem 1700 tallet, i gysets og gruens navn! (Mareridt eller tissen i sengen efterfølgende, er for egen regning og guiden kan ikke holdes til ansvar)
-
Nørrebros bedste ølbarer
Lær Nørrebro at kende gennem øllet. Vi besøger fire af de bedste ølbarer og går i ølskole
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag på det gode øl i København på byens bedste ølbarer – og hør fortællingen om dansk øls interessante historie fortalt af ølkender
-
Cool Nørrebro
Vi begynder ved Torvehallerne, hvor vi mødes til en tur igennem det nye cool og multikulturelle Nørrebro. Masser af historier undervejs
-
Gammelkøbenhavn og Nykøbenhavn
Særlig byvandring i både det gamle København med vikinge- og middelalderbyen samt i det nye København, renæssancebyen fra 1600-tallet
-
Danmark som Design-nation
Guidet tur om Danmark som designnation. De store gamle mestre som Kaare Klint og Mogens Koch fostrer i 1920'erne og 1930'erne ideen om det funktionelle design og design til alle. Det lykkes ikke på dette tidspunkt, men udviklingen fortsætter efter 2. verdenskrig med FDB møbler og Børge Mogensen.
Vi ser nærmere på de forskellige elementer indenfor designprocessen som samarbejdet mellem snedker, møbelarkitekt og producent, som det ses mellem Rud. Rasmussens Snedkerier og Kaare Klint og mellem Carl Hansen & Søn og H.J. Wegner. Her taler vi blandt andet om vigtigheden af sammenhæng mellem design og business.
Vi starter på Designmuseum Danmark og går derefter til Carl Hansen & Søn, Bredgade.
-
København, Nordens Rom
København er ikke bare Danmarks hovedstad. København er byen som forsøgte at brande sig selv som en ny fredens metropol
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Nørrebro – stærk forskellighed og kampgejst
Byvandring på hippe Nørrebro med lugten af hvidløg, lyden af den nyeste musik, friske solbriller og masser af cykler
-
Vandring på Vestvolden
Vi følger den nyrestaurerede vold lidt over halvvejen og lader naturen og kulturhistorien gå hånd i hånd
-
Christianshavns arkitektoniske vidundere
En byvandring, hvor dykker vi ned i den rige historie og arkitektur, der er på Christianshavn, et af Københavns mest fascinerende kvarterer.
Etableret i begyndelsen af det 17. århundrede af Kong Christian IV, har Christianshavn en dyb maritim arv og er nu kendt for sin livlige madscene og eklektiske butikker. Følg med på byvandring, når vi udforsker Christianshavns historiske charme og moderne vitalitet gennem nogle af bydelens mest spændende vartegn.
Vi starter vores byvandring ved Inderhavnsbroen, den markante bro, der forbinder byens vandveje. Derefter går vi en tur langs den naturskønne Christianshavn Kanal og nyder kvarterets charmerende atmosfære, inden vi besøger Vor Frelser Kirke, kendt for sin imponerende barokarkitektur og panoramiske udsigt over byen. Næste stop er den unikke Cirkelbroen, den cirkulære bro designet af Olafur Eliasson.
Vores byvandring fortsætter med et stop hos Hart Bageri, der er berømt for sit enestående bagværk. Vi fortsætter til Operaen, det moderne operahus og slapper af i den nærliggende Opera Park, et roligt sted med smuk udsigt ud over havnen. Vi udforsker Krøyers Plads, et livligt havneområde, og afslutter vores tur på Papirøen, en tidligere papirfabrik, der nu summer af liv og streetfood udbydere.
Denne byvandring viser dig et rigt billede af Københavns arkitektoniske og kulturelle højdepunkter.
-
Jul i København
Oplev den fortryllende julestemning i den danske hovedstad, København, med alle traditioner og eventyrlige juleboder
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Kolera, pest og epidemiernes betydning for Københavns udvikling
Året er 1853 og København rammes af en ny epidemi, koleraen. Tidligere var det pest, tyfus og andre sygdomme. I 2020 var det corona
-
Københavnske highlights
Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn og Slotsholmen og meget mere af København. Oplev de største highlights på én byvandring
-
København under besættelsen 1940-1945
På denne byvandring igennem København fortæller jeg om København under den tyske besættelse 1940 – 1945.
Vi besøger udvalgte lokationer i København, som har relation til den tyske besættelse. Jeg fortæller om modstandskampen, kollaboratører i størrer og mindre grad, Shellhuset, Hotel D'Angleterre, Operation Carthage, Palads biografen, tyskerkvarteret, tyskerpiger, stikkerlikvideringer, clearingmord fra nazistiske side. Jeg fortæller blandt andet om Jane Horney, Gudrun Jensen – sidstnævnte gik i tjeneste for Gestapo i København.
Vi kommer også en tur ud i Mindelunden i Hellerup og ser dels det sted, hvor danske modstandsfolk blev henrettet og de mange heltegrave, samt grave for danske KZ fanger, Flammen og Citronen med flere.
-
Orientalske fodspor i København
Hvor dansk er København egentlig? Tag med på guidet byvandring og oplev et anderledes København med inspiration fra de danske kolonier
-
Frederiksbergs lyksaligheder
Frederiksbergs lyksaligheder. En lystvandring omkring Frederiks Bjerg, også kaldt Valby Bakke
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
Opdag Ørestads arkitektur på dejlig cykeltur
Tag med på en rundtur i Ørestad, hvor banebrydende arkitektur møder grønne områder og urbant design i Københavns moderne bykvarter
-
København backstage. Kom bagom de klassiske highlights
En byvandring i middelalderbyen bag om de klassiske turistattraktioner.
Vi mødes foran Statuen af H.C. Andersen på Rådhuspladsen. Efter en kort introduktion, begiver vi os ind i H.C. Andersens København med Skt. Pederstræde, hvor vi besøger det "Hvide bibliotek", oplever gamle gårdmiljøer og hører om "Pornokrigen" i 1970.
Gennem det gamle forlystelseskvarter passerer vi spøjse caféer og interessante gallerier.
Vi hilser på Thorvaldsens smukke kristusfigur i domkirken og besøger det gamle universitetsbibliotek med fængslet for uvorne studenter.Ad Store Kannikestræde kommer vi forbi Rundetårn, der engang rummede Den Kgl. Bog- og Kortsamling, hvor H.C. Andersen var en flittig gæst.
På vejen videre frem ligger designhotellet "25 timer" med den overraskende fantasifulde indretning, og vi går op på Filmtaget: Tagterrassen med café og gratis filmfremvisning af alverdens filmhits.
Tilbage på gaden går vi forbi Københavns ældste værtshus, vi ser den fantastisk blå fisk i bolighuset på Strøget og krydser Gråbrødre Torv, en bilfri oase med hygge og masser af caféer og kommer forbi Danmarks største butik for rollespilsentusiaster.
På den sidste etape ligger "Cafe Gl. Torv – Huset med det grønne træ", hvor Lenin spiste frokost med danske socialister.
Byvandringen slutter tilbage på Rådhuspladsen.
-
Et smut med tidsmaskinen i København, anno 1857
Oplev København på byvandring anno 1857, en opbrudstid. Hvordan var livet her, lige inden byen for alvor blev moderne
-
1864 – fortalt på gravens rand
Gå gennem historien om krigen i 1864, fortalt ved gravene af dem, der var med. Både soldater, generaler, kulturpersoner og politikere
-
Øl i København
Oplev en central del af København, hør om dansk ølkultur, mikrobryggerier og besøg steder med rigtigt god øl – og smag dig frem
-
Besættelsen i København 1940-45
København Besat – Besættelsen, modstandskamp, jødeaktionen og befrielsen. Spændende og engagerende byvandring i indre by
-
Parker og militære anlæg i city
Guidet tur: Langelinie – Østre Anlæg – Botanisk Have – Rosenborg – Kongens Have – Nyboder – Kastellet – Langelinie
Guidet tur som udgår fra Langelinie ved krydstogtskibenes kajplads. Vi går gennem nogle af de parkanlæg, som tidligere var en del af fæstningsringen omkring det gamle København. I dag er resterne meget tydelige på et kort – og en af dem er Botanisk Have med sine smukke drivhuse, søer og vækster i mange terrænniveauer. Her stod nogle af de hårdeste kampe mod svenskerne, under Stormen på København i 1659.
På tilbagevejen passerer vi Rosenborg Slot, hvor Livgarden hører til. Vi går gennem Kongens Have til de karakteristiske gule huse i Nyboder, som blev bygget til at give gratis boliger til flådens folk. I dag er det stadig militæret der har til huse i Nyboder, men de andre værn har også mulighed for at få en bolig i det gamle kvarter.
Fra Nyboder er der kort til Kastellet, som vi går igennem. Dette er ét af de mest velholdte fæstningsanlæg fra 16- og 1700-tallet i Europa, og viser meget tydeligt hvordan man tænkte i fæstninger og forsvar i gamle dage.
Hvis Kastelskirken er åben, kigger vi indenfor.
-
Det var på Frederiksberg
Grønne områder, teatre, cafeer, værtshuse, smukke alleer. Frederiksberg har det hele. Historierne fortjener at blive fortalt
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Smuk og spændende tur på Københavns ældste aktive kirkegårde, Garnisons- og Holmens kirkegårde, begge smukke parkområder
-
En københavnsk smagsoplevelse
Smag på Københavns historie og lær om, hvordan maden har påvirket byens udvikling
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Nørrebros mangfoldighed – en Story Trail om hvor broget verden kan blive på helt få kvadratkilometer
-
Øresundstur med bus – højdepunkter i regionen
På denne Øresundstur, kører vi gennem Københavns gader og ser de vigtigste seværdigheder for bagefter at køre over Øresundsbroen til Malmø og Lund i Sverige.
I København ser vi blandt andet Den Lille Havfrue, kongefamiliens slot Amalienborg, Nyhavn, Christiansborg Slot – Danmarks magtcentrum, og Tivoli.
Herefter kører vi til Sydsverige over en af de længste broer i verden. I Malmø, som er en af de grønneste og mest bæredygtige byer i Europa, ser vi blandt andet den arkitektonisk unikke Turning Torso og Malmøhus ved museernes ø, som er det bedst bevarede renæssanceslot i Norden. På turen kører vi forbi Malmøs mange smukke og store parker.
Derefter besøger vi Lund, "ideernes by", for blandt andet at se forskerparken Ideon, byens domkirke med dens mærkværdige astronomiske ur fra 1400-tallet, og det kulturhistoriske frilandsmuseum Kulturen, der rummer bygninger fra 1600-tallet frem til begyndelsen af 1900-tallet.
-
Guidet vandretur i Dyrehaven
En vidunderlig vandretur rundt i Dyrehaven, hvor vi udover Eremitageslottet kommer forbi friluftsscenen i Ulvedalene og måske Bakken
-
Kontraster i Københavns Sydhavn
Kom med på cykel ud til vandet og oplev et alternativt og kontrastfuldt Sydhavn
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København. Din guide er ølekspert
-
Øl på Vesterbro
Fra Carlsberg til ultra-hippe små bryggerier. Og oplev Københavns måske mest mangfoldige bydel, Vesterbro og smag dig frem
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
Vi mødes ved Metrostationen på Kongens Nytorv og tager udgangspunkt i den viden, som metrobyggeriet har givet os om det ældste København.
Vi går gennem Bremerholmen ned til Slotsholmen og ser, hvor Absalons Borg lå.
Vi oplever også Gammel Strand og Vandkunsten, som man formoder var markedsplads. Vi går til Gammel Torv, hvor bytinget og senere rådhuset lå, op gennem Strøget til Amagertorv hvor de hollandske bønder solgte deres grøntsager.
Under Valdemar Atterdag får København status som landets vigtigste by og får dermed også vokseværk, men farerne var mange og den sorte død gjorde et stort indhug i befolkningen og hansekøbmændene ødelægger Absalons Borg.
Byen skifter fra bispens by til Kongernes by i 1417 og krigene med Hansekøbmændene sætter præg på byen.
Undervejs på byvandringen fortæller jeg om byen, dens borgere og det liv, de levede.
Hvis I ønsker det, kan turen kombineres med besøg i slotsruinerne under Christiansborg.
-
Vikinger i København, Lejre, Roskilde
På denne guidede tur vil jeg belyse både de blodtørstige vikingernes mytologi og livsstil
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
Kong Frederiks nye bydel uden for Københavns byport med Amalienborg og den flotte Amalienborg slotsplads
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Vi taler om international inspiration, påvirkning, begrebet demokratisk design, det design-DNA som Danmark er kendt for internationalt
-
København set gennem en udlændings øjne
Oplev København som en fremmed på denne guidede tur. Få et nyt perspektiv på dansk kultur, skjulte skatte og hovedstadens charme
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Christiansborg: Dronningens repræsentationssale, Statsministeriet, Folketinget
I 1157 skænkede Valdemar den Store fiskerbyen Havn med opland til sin fosterbror, Roskildebiskoppen Absalon. Absalon byggede straks en borg lidt ude i vandet – og vi begynder med at se på ruinerne af denne borg, for murene står der stadig, dybt under det nuværende Christiansborg og slotspladsen.
Derefter går vi rundt på Slotsholmen for at få et idé om den kunstige ø, hvorpå Absalons og Københavns slot var blevet opført. I begyndelsen af 1400-tallet blev København rigets hovedstad og slottet blev magtcentrum for Kalmarunionen af Danmark, Norge (incl. Grønland og Island) og Sverige-Finland.
I 1733 blev slottet ombygget til et drømmeagtigt barokslot, som imidlertid delvis nedbrændte i 1794. Slottet blev genopført i klassicistisk stil af C. F. Hansen i 1828, hvoraf Slotskirken endnu står, mens midterfløjene brændte atter i 1884. Den nuværende midterfløje blev indviet i 1928.
Vi går ind og ser på H.M. Dronningens repræsentationssale og tronsalen, som er åbne, når Hendes Majestæt ikke anvender dem. Her gennemgår vi hele slottets og rigets historie, ikke mindst assisteret af de spændende gobeliner.
Hvis tiden tillader det, ser vi også Slotskirken.
Turen begynder og slutter i Den indre Slotsgård.
-
H.C. Andersens København
Lær København at kende, fortalt igennem eventyrdigteren H.C. Andersens øjne!
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Haveselskabets historie – en tur gennem havehistorien, haverum og havens personligheder
-
Byfornyelse på Nørrebro
Jeg fortæller om, hvordan et nedslidt område i København med sociale problemer transformeres for få penge…
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro rummer alt fra byfornyede gårdmiljøer til kirkegårde og gourmetrestauranter. Hør om og oplev bydelens store forvandling
-
Det jødiske København
På denne byvandring i København vil jeg fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark.
Jøderne blev forment adgang til Danmark under reformationen i 1536 under Kong Christian d. 3. Først i det 17. århundrede, under Kong Christian d. 4, fik jøder gradvis tilladelse til at bosætte sig i Danmark.
På byvandringen kommer vi til at se Slotsholmen, hvor vi vil tage os tid til at diskutere Christiansborgs, parlamentets og det danske monarkis historie. En af turens hovedattraktioner er Dansk Jødisk Museum, som også ligger på Slotsholmen. Jeg vil fortælle om museets historie og om de arkitektoniske ideer bag museets indretning.
Derfra vil vi fortsætte byvandringen til Københavns synagoge, hvor jeg vil fortælle om synagogens historie og arkitektur samt det jødiske samtidsliv i Danmark. Herefter vil vi tage en tur til Nørrebro og se den jødiske gravplads. Her vil jeg slutte turen med at fortælle om det jødiske samfund under anden verdenskrig.
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
Den evige stilart, klassicismen, og dens københavnske palæer og kirker. Byvandring med en engageret guide
-
Slavenation Danmark
Se og hør historien om Danmarks kolonitid og især om handlen med slaver. Jeg viser jer sporene i København. Overraskende historier
-
Englandskrigene og København
Spændende vandretur i København, hvor vi ser hvor de mest dramatiske begivenheder under Englandskrigene fandt sted
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Oplev arbejderens Nørrebro, multi-etniske Nørrebro, Assistens Kirkegård, sidste hvilested for blandt andre H.C. Andersen og Kierkegaard
-
Ny og gammel arkitektur i København
København er kendt for sine mange smukke tårne og spir, sin over 40 km lange havnefront og sine smukke ældre bygninger.
Byvandringen er en arkitektur-tur, hvor I får en introduktion til byens udvikling fra lille middelalderby til metropol. Vi skal blandt andet se på et af byens første højhuse, se byens ældste gade og høre om de enorme forandringer havnefronten gennemgår i disse år.
Men vi kan også lægge flere timer på ved for eksempel at tage ud til Ørestaden eller Sluseholmen for at se på byens allernyeste beboelseskvarterer. Det finder vi ud af i fællesskab.
-
København Nordvest: mangfoldighed og råhed
Kom med på byvandring i København Nordvest og oplev Danmarks måske mest mangfoldige bydel med engageret fortæller og guide
-
København: Fra fiskemarked til det første universitet
Oplev hovedstaden fra fiskemarked til det første universitet
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i det historiske København. Vi starter på Slotsholmen, magtens centrum
-
På cykel gennem Københavns arkitektur
Oplev byplanlægning og ny arkitektur på cykeltur i København. Hør hvordan udenlandske og danske arkitekter har sat sit præg og hvorfor
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
Tag med på en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder.
På denne byvandring vil vi bevæge os indenfor den ældste del af Københavns voldsystem mod Rådhuspladsen. Jeg vil fortælle om byens udseende og opbygning, dens handel og den dominerende katolske religion.
Vi vil også møde det middeladerlige menneske fra Skt. Clemens kirkegården, og høre om sygdomme og dagligliv i byen. Vi når også forbi Gråbrødre torv, hvor det ældste af byens klostre lå.
Vi slutter af på Kultorvet, hvor fund af kirurgiske genstande fortæller om datidens forhold til død og lægebehandling.
-
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
En hyggelig byvandring, der begynder der, hvor København har sin oprindelse. Siden er der sket en del. Muntre historier undervejs
-
Frederiksberg spadseretur
Frederiksberg har tiltrukket kendte og kongelige siden 1600-tallet. Find ud af hvorfor på en guidet tur i og omkring Frederiksberg Have
-
Vandretur i nordlige ende af Dyrehaven
På en dejlig vandretur går vi på jagt efter spiselige svampe og især svampe med medicinsk anvendelse – alt fra the til mad
-
Vesterbro, slagterboderne, Carlsberg og de nye arbejderkvarterer
At skyde papegøjen, er en kendt talemåde, følg med, se og hør, hvor udtrykket stammer fra
-
Kongernes København – på cykel og til fods
Denne byvandring og guidet tur på cykel viser jer Københavns vigtigste, klassiske seværdigheder og bringer jer tæt på de monarker, der satte de største præg på byen. Vi cykler til det, vi kan, og går til resten.
Vi spadserer fra Den Lille Havfrue forbi Kastellet til Gefion-springvandet, og vi kører langs de gamle volde, som markerede byens grænser i Middelalderen. Vi kommer tæt på den rige arv fra Christian IV's 1600-tals København, for eksempel sømændenes lejligheder i Nyboder, Rosenborg Slot og Rundetårn. Byvandringen kan inkludere et besøg på det idylliske Rosenborg Slot, som huser samlingen fra Oldenborg-regenterne.
Vi skal til Amalienborg Slotsplads og se Livgardens vagtskifte; den personlige livgarde, der blev indført af Frederik III som Danmarks første dansk-talende regiment. Slottet er Dronning Margrethes og kronprinseparrets vinterresidens, men blev oprindeligt planlagt af Frederik V i 1700-tallet som embedsmandsboliger og er perlen i det aristokratiske kvarter, han opkaldte efter sig selv; Frederiksstaden.
Derefter en spadseretur langs kanalen i Nyhavn, gravet af svenske krigsfanger i det 17. århundrede. Stedet var længe et af byens skumle kvarterer, men er i dag et af de mest maleriske og populære steder i København, fyldt med cafeer og små restauranter. H.C. Andersen elskede Nyhavn, og ind imellem sine mange udlandsrejser nåede han at bo i tre forskellige huse her.
Vi krydser den usynlige grænse til den middelalderlige del af byen og stopper ved Christiansborg Slot, hvor i århundredernes løb, fem slotte er fulgt efter hinanden, og hvor Folketinget i dag holder til. Vi går ned under den nuværende bygning for at se ruinerne af de to første slotte; nemlig Københavns grundlægger Biskop Absalons Slot fra det 12. århundrede samt Københavns Slot, der erstattede det i det 14. århundrede.
Efter en tur omkring Københavns Rådhus stopper vi ved Vor Frue Kirke, og oplever her en stemning af dansk Guldalder. Kirken, som er Københavns domkirke, rummer nogle af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens bedste arbejder – blandt andet hans store Kristusfigur. Kvarteret omkring kirken var filosoffen Søren Kierkegaards; han tilbragte hele sit liv her.
Som afslutning på turen bestiger vi spiralgangen på Chrisitan IVs Rundetårn.
Der kan forekomme ændringer i rækkefølgen på grund af gudstjenester i Vor Frue Kirke. Programmet kan også justeres efter ønske.
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring i H.C. Andersens, Kierkegaards og Grundtvigs København. Guldalderen, en markant periode i dansk kulturliv
-
Vandretur gennem skov, mose og sti. Fra Skodsborg til Vedbæk
Dejlig vandring i skov, mose og mark. Til tidligere tiders sommerudflugters mål, tørvegravning, Caroline Mathilde og vikingebopladser
-
Oplev fremtiden for Urban Living i Nordhavn
Tag med på en rundtur i Københavns pulserende nyeste kvarter, hvor historiske siloer møder banebrydende bæredygtige løsninger
-
Køge Bugt Strandpark – vandretur gennem Københavns sydlige "Riviera"
En rigtig kystvandretur, tæt på København. Varieret natur, gode fortællinger og overraskelser undervejs
-
En kærlighedsvandring i København
Skal du arrangere polterabend? Eller er du varm om hjertet for at høre om bryllupstraditioner gennem historien, samt de store og tragiske kærlighedshistorier, som har udspillet sig i København.
Så tag med på en byvandring gennem Københavns gamle gader, hvor vi kommer forbi Vor Frue Kirke og fortællingen om bryllupstraditioner og skikke gennem tiden. Hvoraf kommer polterabend, hvad betyder ordet bryllup og har brudekjolen altid været hvid?
Vi fortsætter ad de gamle gader hvor jeg fortæller om blandt andet om Christian den 4.'s hustruer og elskerinder, fortællingen om Leonora Christine og Corfitz Ulfeldt samt den tragiske kærlighedshistorie om Struensee og Caroline Matilde. Jeg fortæller også om de royale bryllupper op til vor tid.
Velkommen til en vandring af kærlighedens veje.
-
Mindelunden og Ryvangens naturpark
Spændende og naturskøn vandring gennem først Mindelunden og bagefter i den tilstødende naturpark
København – guidede ture
København er fyldt med nogle af de største seværdigheder i Danmark. Det er helt naturligt som hovedstad, men har du mon hørt om dem alle?
Christiansborg, Rosenborg og Amalienborg er alle kongeslotte, så dem kender du nok. Men hvor godt kender du andre seværdigheder som Frederiksstaden, Christiania, Vesterbro, Nørrebro eller Østerbro som på deres egne måder også bliver seværdigheder.
En byvandring med guide er et oplagt valg, hvis du vil have mere ud af din tur til København og vil lære hovedstadens ukendte sider og overraskelser at kende. Sammen med din guide kan du også besøge de de kendte sights inde i centrum. Vil du til byens in-steder og de hippe bydele? Eller er du mere til de mere historiske sights som Marmorkirken eller Amalienborg? Det kan du alt sammen udforske sammen med en guide, uanset om I er en lille familie eller en større rejsegruppe. En guidet tur er altid en god aktivitet for grupper, små som store.
København byder på mange spændende temaer. Byvandringer med fokus på Københavns historie, spændende foodtours eller arkitektur kan være fine emner. Vandreture i grønne områder eller en cykeltur er også oplagt som aktivitet i København, med eller uden guide. En bustur er en god måde at få den første, overordnede introduktion på som turist i København. Vores guider giver mange gode forslag til en egnet udflugt for dig og din gruppe. Du kan også lade os på kontoret hjælpe med at tilrettelægge guidede ture efter dine særlige ønsker og behov og vi kan også finde den helt rigtige guide i København til dig. Men kig først selv alle vores gode forslag til guidede ture. Lad dig inspirere, så du finde den helt rigtige løsning til dine gæster.
Guidede ture i København
København er mange ting. Nogle steder er hippe og moderne – andre er præget af tradition og historiens vingesus. Hvis du vil opdage og udforske København, så er en guidet byvandring en rigtig god begyndelse.
Byvandring med guide, den direkte vej til de bedste historier
I dag er Københavns havneområde et attraktivt og populært sted at gå på opdagelse. Havnen er et rekreativt område med sin helt egen charmerende stemning. Om du tager på tur fra Nyhavn eller måske slutter din tur der, det betyder ikke så meget, bare du giver dig god tid til at opleve stemningen. Engang var Nyhavn det luskede kvarter, i dag er det mondænt. Læg alligevel mærke til, at de berømte beverdinger Shanghai og Kahyt stadig ligger i Nyhavn – ligesom de gjorde i gamle dage, før kvarteret blev hipt. Kan du huske visen “Nu går våren gennem Nyhavn, fra Shanghai og til Kahyt. Nu har solen gule unger i hver skimlet regnvejrspyt.”
I samme område er også museerne: Glyptoteket og Statens Museum for Kunst, der er på listen over seværdighedernes top ti i København, for den, der er glad for museer. Vil du hellere noget andet end museer, så trækker Amalienborg og Tivoli nok mere.
En afslappende måde at opleve byen på er fra vandsiden. Det er naturligvis mest oplagt med en havnerundfart, så kommer du hurtigt tæt på mange byens flotte seværdigheder fra en anden vinkel og havneguiderne er gode til at fortælle om lige netop byen set fra vandet.
Det er noget andet at gå rundt på Slotsholmen og i det gamle København, nord og øst for Christiansborg. Eller i Frederiksstaden med Amalienborg og Marmorkirken. Er din tid knap, så er en guidet byvandring den bedste måde at lære byen og dens historier at kende på.
København – en by fuld af historie
En smagsprøve på historiens vingesus: Året er 1658. København, Danmarks hovedstad, siden midten af 1400 tallet, residensby med en kongeborg på Slotsholmen, landets politiske og kulturelle centrum gennem århundreder. Byen er omringet og belejret. Det er det sidste lille stykke af København, som Sverige ikke havde nedkæmpet. I Kastellet skulle den sidste kamp kæmpes. Kongen ville dø i sin rede. Forestil dig, hvordan det må have føltes.
Kastellet – Københavns seje forsvarsværk
Kastellet er der endnu. I dag er det en national seværdighed. Skal du virkelige fornemme historien, så skal du unde dig selv at tage en levende guide med på turen.
Kastellet ligger i den nordlige del af byens gamle havn, og herfra er der udsigt til det mest fotograferede danske kunstværk. En af de helt store turistmagneter i København: Den lille havfrue.
Kastellet er en seværdighed og et besøg værd i egen ret, og det gemmer på en dramatisk historie.
Det er efterår, det er på Gøngehøvdingens tid og hele Danmark er besat af den svenske kong Karl X Gustavs veltrænede og krigsvante soldater. Ganske rigtigt, hele Danmark, for i resten af kongeriget er den meste modstand ophørt. Kun København er ikke besat. Men byen er omringet af den svenske konges overlegne styrke og det er vanskeligt få forsyninger ad søvejen til københavnerne, så de kan overleve og klare sig. Vinteren nærmer sig, og når Øresund fryser til, vil der ikke længere kunne komme forsyninger. Hæren gør, hvad den kan, for at styrke byens forsvar og befæstning og for at træne Københavns borgere i våbenbrug.
Det er langtfra sikkert, at byens forsvarere kan modstå et svensk stormangreb. Kong Frederik d. III er parat til at kæmpe til det sidste. Hvis det kommer dertil, så er Kastellet udset til at være stedet for den sidste kamp, før Danmark bliver endelig nedkæmpet og forsvinder fra landkortet.
Den 11. februar 1659 om morgenen kommer angrebet og det er alt eller intet for Kong Frederik III og for kongeriget. Eftersom du netop nu læser om Danmarks hovedstad, ikke om Sveriges største provinsby, så har du allerede regnet ud, hvordan det gik den dag.
Københavns mange seværdigheder
Nogenlunde stik vest for Kastellet ligger Østerbro, og stik vest for Østerbro ligger Nørrebro – som nok er det mest multikulturelle, cool, trendy, alternative multi-kulti-kvarter i København. Det tager ca. 45 minutter at gå turen til fods. Undervejs går turen forbi seværdigheder som Rosenborg, hvor kronjuvelerne ligger, Statens Naturhistoriske Museum, Botanisk Have med palmehuset, Dronning Louises Bro. Til sidst er der Assistens Kirkegaard, som i dag både er det smukkeste parkanlæg og det sidste hvilested for en perlerække af berømte danskere: H. C. Andersen, Søren Kierkegaard, Niels Bohr, maleren C. W. Eckersberg og mange mange andre.
Der er så mange historier at fortælle, så mange forskellige seværdigheder og ruter gennem byen, at det kan virke helt uoverskueligt. Men guiden sikrer, at du får set alle sights og seværdigheder på ruten – uanset hvor i København.
Vi siger med glæde oplev København med Guideservice Danmark og vores guideservice København.