Guideservice i København
Der er så meget at opleve i København. Der er en grund til at sloganet er Wonderful Copenhagen.
// List ?>-
- Sortering:
-
De jødiske danskere – bustur fra København til Gilleleje
Guidet bustur, der fokuserer på historien om de jødiske danskere i København, der fører os helt til Gilleleje.
Historien begynder med Christan IV's invitation til portugisiske jøder omkring år 1600 og fortsætter med de jødiske danskeres historie indtil terrormordet på Dan Uzan i februar 2015 ved Københavns Synagoge.
Undervejs besøger vi Rundetårn, København Synagoge, kirkegården i Møllegade, Det Jødiske Museum og Gilleleje.
-
Parker og militære anlæg i city
Oplev Københavns gamle fæstningsværker, og bliv transporteret til en tid med krudt, kugler og dramatik
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Oplev arbejderens Nørrebro, multi-etniske Nørrebro, Assistens Kirkegård, sidste hvilested for blandt andre H.C. Andersen og Kierkegaard
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
Øresundstur med bus – højdepunkter i regionen
På denne Øresundstur, ser vi Københavns vigtigste seværdigheder, for bagefter at køre ad Øresundsbroen til Malmø og Lund i Sverige
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
På denne byvandring viser jeg dig nogle af de smukke palæer i Frederiksstaden. Vi starter turen i Palæ-garagerne på Dronningens Tværgade, så vi kan betragte området lidt fra oven.
Vel nede fra garageanlægget ser vi det første palæ, Moltkes. Derfra går vi til det tidligere Frederiks hospital, i dag Kunstindustrimuseet, Odd Fellow Palæet og Dehns Palæ, som er genopført efter branden i 2010 og Bernstorffs Palæ.
Vi går over til Frederikskirken, kigger indenfor og jeg fortæller om kirkens omtumlede historie. Når vi har betragtet aksen ned mod rytterstatuen, går vi til slotspladsen og ser de fire store palæer, som i dag udgør Amalienborg Slot.
Derfra går vi ad Amaliegade til Det Gule Palæ og slutter turen ved Lindecrones Palæ på hjørnet af Bredgade og Sankt Annæ Plads.
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag på det gode øl i København på byens bedste ølbarer – og hør fortællingen om dansk øls interessante historie fortalt af ølkender
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
På byvandring i København følger vi i biskop Absalons fodspor. Hør om Københavns forvandling fra landsby til en by med stor indflydelse
-
Guidet vandretur i Dyrehaven
En vidunderlig vandretur rundt i Dyrehaven, hvor vi udover Eremitageslottet kommer forbi friluftsscenen i Ulvedalene og måske Bakken
-
I Carlsbergs fodspor – indflydelsen på København
Om du er til øl eller ej, så vil den gribende historie om Carlsberg og J. C. Jacobsens indflydelse på byen og dens kulturliv fascinere
-
København, byen med de mange tårne
Oplev den smukke by København med de mange tårne på hyggelig byvandring.
Vi mødes på trappen til universitet, og hører om de kendte statuer på torvet.
Bagefter går vi over Frue Plads for at besøge Domkirken med udsmykning af Thorvaldsen og bispegården. Derfra går turen til Gammel Torv, byens ældste torv og med byens ældste springvand, videre over Nytorv med domhuset. Vi slentrer gennem de smalle stræder forbi det hus, hvor brygger Jacobsen startede ølproduktionen og går videre mod kanalen, hvor vi kigger over mod Slotsholmen med Christiansborg, og nyder udsigten med de mange tårne og jeg fortæller om det vi ser.
Vi går over Højbro Plads og gennem strøget op til Kongens Nytorv, forbi Det Kgl. Teater og ned igennem Nyhavn, hvor vi ser på de gamle skibe og hvor H.C. Andersen boede. Videre til Amaliehaven over Amalienborg og ned mod Langelinie, hvor vi ser Gefionspringvandet. Vi går over til Christian 4.s forsvarsværk Kastellet og slutter turen ved Den lille Havfrue, hvor vi kigger over på Holmen og Mastekranen.
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
En byvandring gennem det tidligste København er en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder. Jeg gør arkæologien levende
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i det historiske København. Vi starter på Slotsholmen, magtens centrum
-
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
En hyggelig byvandring, der begynder der, hvor København har sin oprindelse. Siden er der sket en del. Muntre historier undervejs
-
Køge Bugt Strandpark – vandretur gennem Københavns sydlige "Riviera"
En rigtig kystvandretur, tæt på København. Varieret natur, gode fortællinger og overraskelser undervejs
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Magasinet Time Out kårede i 2022 Nørrebro til verdens hippeste bydel. Bydelen vrimler da også med smarte caféer, hipstere, restauranter, designerbutikker, mikrobryggerier.
Alligevel er der i Danmark meget blandede holdninger til Nørrebro. Bydelen er nemlig også kendt som arnested for bandekrig og socialt belastede boligbyggerier og nogle områder står på ghettolisten. Et Story Trail om verdens mangfoldighed og de brudflader, der som en skygge følger den mangfoldighed.
Kontrasterne er lysende klare.
Det er en bydel, som rummer de fleste af de etniske minoriteter, vi har i Danmark, og et af de områder hvor de kulturelle og sociale skel, vi har i Danmark, opleves mest tydeligt. Man oplever Nørrebros indre skel stærkest, ved at gå fra den gentrificerede "pæne" og stort set rent etnisk danske side af Nørrebrogade op mod fælledparken og Østerbro og til den meget mere etnisk og socialt diverse "farlige" anden side. Der bor indvandrerne.
Story Trailen starter på Sankt Hans Torv.
Vi starter på den "pæne" side af Nørrebrogade, på Sankt Hans Torv, hvor Story Trailen bliver forklaret, hvorefter grupperne bliver lavet og opgaverne fordelt. Herfra går turen igennem Elmegade med dens cafeer, designerbutikker og sushi restauranter. Herefter krydser turen over til den "farlige" del af Nørrebro (Det er absolut sikkert at færdes i området), der i pressen ofte er blevet kaldt "den sorte firkant". Vi går ned af den livlige Blågårdsgade til Blågårdsplads, som har været centrum for nogle af de værste bandekonflikter, dengang det var Blågårds Plads (BGP) mod Værebros Hårde Kerne – som senere blev til Loyal To Familia mod Satudarah.
Herfra går turen gennem de sociale boligbyggerier og over til gaden som i folkemunde bliver kaldt "lille Somalia", fordi der på Griffenfeldsgade er en tæt koncentration af indvandrere fra Somalia og Etiopien, og deres butikker og restauranter fylder meget i gadebilledet. Vi slutter turen i Folkets park, som i sig selv er et perfekt billede på den diversitet og samtidig splittelse, som eksisterer på Nørrebro. Her spiser den kreative klasse japansk udon suppe med en Mikkeller øl, og unge mennesker nyder livet på hipster cafeerne og i parken. Her er boligpriserne skudt mange millioner i vejret i de sidste år.
Global ulighed bliver synlig på få kvadratmeter.
Parken er også hjemsted for illegale afrikanske immigranter, som samler de unge menneskers flasker og forsøger at sende penge hjem til deres familier. De må ikke længere sove i de danske herberger, så mange af dem sover i parken, for eksempel under det bordtennisbord som hipsterne bruger om dagen. Der er også et shelter, hvor Romaerne og andre hjemløse (fra EU) kommer og sover, og så har parken været et af tilholdsstederne for LTF banden, indtil denne blev forbudt.
Indvandring og Integration: kultursammenstød eller berigelse?
Denne Story Trail sigter mod at skabe debat om
hvad skyldes de integrationsproblemer, vi ser på Nørrebro, blandt andet i form af bandekonflikter?
hvad skaber generelt vellykket eller fejlslagen integration?
vi hører mest om problemer, men hvordan går det egentligt med integrationen?
hvad betyder den gentrificering, som har fundet sted i det gamle arbejderkvarter Nørrebro, for beboerne i kvarteret?
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Byvandring i indre København med fokus på gemte detaljer, mærkelige gadenavne og byens udvikling
-
Tre Slotte i Kongernes Nordsjælland
Guidet bustur fra København til tre perler i Nordsjælland: Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot
-
Nørrebros bedste ølbarer
Lær Nørrebro at kende gennem øllet. Vi besøger fire af de bedste ølbarer og går i ølskole
-
Spiselige urter langs Kalveboderne
Tag med på urtetur på cykel langs Kalveboderne i København. Jeg viser vej til spiselige urter og bær og fortæller om madtraditioner
-
Slavenation Danmark
Bliv klogere på Danmarks kolonitid og se hvor meget denne tid fylder i København i dag.
København har mange bygninger, der rummer historier om kolonitiden. Både den nordatlantiske, østasiatiske og vestindiske handel.
Den vestindiske handel byggede på slaver, som man købte af de lokale i Vestafrika og brugte som arbejdskraft på de vestindiske øer.
I de senere år er der kommet stor fokus på kolonitiden og især på Danmarks rolle i slavehandlen. Derfor er der også kommet to statuer i Københavns havn. Den ene er en officiel gave fra det tidlige Vestindien – The Virgin Islands – statuen Freedom. Den anden er et kunstprojekt med navnet I am Queen Mary.
Hør historierne og de mange skjulte historier rundt om Københavns havn.
Byvandringen kan arrangeres på forskellige måder, så hvis I for eksempel ønsker at kombinere et besøg i den faste koloniudstilling på Nationalmuseet, så kan det sagtens lade sig gøre.
Vi mødes på Christianhavns Torv og går ned til den tidligere østasiatiske plads ved havnen. Herfra følger vi havnen til Grøndlands handelsplads og går over Inderhavnsbroen til Nyhavn. Herfra går vi til Toldboden hvor I am Queen Mary står. Vi går til Amalienborg og forskellige stop i Frederiksstaden tilbage til Nyhavn og Kongens Nytorv, der fortæller om afviklingen af slaveriet.
Hvis I gerne vil have fokus på racisme, kan vi eventuelt inddrage Kastellet i turen. Der sad engang en afrikansk høvding og hans rådgiver i fængsel på grund af salg af slaver og drab på børn. En overraskende historie, hvis man tror historien om slaveri er en sort-hvid historie.
-
1864 – fortalt på gravens rand
Gå gennem historien om krigen i 1864, fortalt ved gravene af dem, der var med. Både soldater, generaler, kulturpersoner og politikere
-
Frederiksberg spadseretur
Frederiksberg har tiltrukket kendte og kongelige siden 1600-tallet. Find ud af hvorfor på en guidet tur i og omkring Frederiksberg Have
-
Vandretur i nordlige ende af Dyrehaven
På en dejlig vandretur går vi på jagt efter spiselige svampe og især svampe med medicinsk anvendelse – alt fra the til mad
-
Vikinger i København, Lejre, Roskilde
På denne guidede tur vil jeg belyse både de blodtørstige vikingernes mytologi og livsstil
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Christiansborg: Dronningens repræsentationssale, Statsministeriet, Folketinget
I 1157 skænkede Valdemar den Store fiskerbyen Havn med opland til sin fosterbror, Roskildebiskoppen Absalon. Absalon byggede straks en borg lidt ude i vandet – og vi begynder med at se på ruinerne af denne borg, for murene står der stadig, dybt under det nuværende Christiansborg og slotspladsen.
Derefter går vi rundt på Slotsholmen for at få et idé om den kunstige ø, hvorpå Absalons og Københavns slot var blevet opført. I begyndelsen af 1400-tallet blev København rigets hovedstad og slottet blev magtcentrum for Kalmarunionen af Danmark, Norge (incl. Grønland og Island) og Sverige-Finland.
I 1733 blev slottet ombygget til et drømmeagtigt barokslot, som imidlertid delvis nedbrændte i 1794. Slottet blev genopført i klassicistisk stil af C. F. Hansen i 1828, hvoraf Slotskirken endnu står, mens midterfløjene brændte atter i 1884. Den nuværende midterfløje blev indviet i 1928.
Vi går ind og ser på H.M. Dronningens repræsentationssale og tronsalen, som er åbne, når Hendes Majestæt ikke anvender dem. Her gennemgår vi hele slottets og rigets historie, ikke mindst assisteret af de spændende gobeliner.
Hvis tiden tillader det, ser vi også Slotskirken.
Turen begynder og slutter i Den indre Slotsgård.
-
Vandretur gennem skov, mose og sti. Fra Skodsborg til Vedbæk
Dejlig vandring i skov, mose og mark. Til tidligere tiders sommerudflugters mål, tørvegravning, Caroline Mathilde og vikingebopladser
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Danmark som Design-nation
Vi kombinerer at se og høre med at føle og lugte og opnår på den måde en mere kompleks oplevelse af dansk design, når det er bedst
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik
-
Søren Kierkegaards København
Filosoffen Søren Kierkegaard er født i København og boede her hele livet. Derfor kan der guides en spændende byvandring med fokus på både Søren Kierkegaard og 1800 tallets København.
Byvandring i Købehavn med fokus på Kierkegaard og byen som hovedstad. På denne tur vil vi følge i Kierkegaards fodspor, blandt andet besøge hans barndomshjem samt nogle af de steder hvor han også tilbragte meget af sin tid.
Kieregaard var og er en vigtig personlighed i Danmarkshistorien, hans eksistentielle tanker har blandt andet påvirket sågar Freuds teorier.
På denne byvandring vil vi komme ind på Søren Kierkegaard som person, men også lære mere om 1800 tallets København.
-
En kærlighedsvandring i København
Tag med på en byvandring i kærlighedens navn og hør om traditioner, kærlighedsfortællinger og bryllupper gennem tiden! Også de royale
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Vi taler om international inspiration, påvirkning, begrebet demokratisk design, det design-DNA som Danmark er kendt for internationalt
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
Den evige stilart, klassicismen, og dens københavnske palæer og kirker. Byvandring med en engageret guide
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Besættelsen i København 1940-45
København besat! Vi kigger på besættelsen i hovedstaden fra den 9. april til de voldsomme dage omkring befrielsen i 1945.
Vi kommer ind på samarbejdspolitikken, den specielle danske model, hvor landet var under en fredsbesættelse, imens vi kigger på sporene efter kampene under Operation Möve omkring Amalienborg, da politiet blev taget af tyskerne i 1944.
Vi kommer også forbi et noget "glemt" mindesmærke over holocaust, og de nye og spændende "snublesten", og hører om jødeaktionen. Desuden kigger vi på mindesmærker over danskere i allieret tjeneste og hører historier om modstandskampen og danskere i tysk tjeneste.
Vi kommer også forbi det sted, hvor den tyske hær, det frygtede hemmelige politis Gestapo og Nazi lederen i Danmark, Werner Best holdt til, og hvor de tyske soldater morede sig med de lokale piger, samt flere spændende begivenheder fra modstandsbevægelsens aktioner.
-
Orientalske fodspor i København
Hvor dansk er København egentlig? Tag med på guidet byvandring og oplev et anderledes København med inspiration fra de danske kolonier
-
Øl i København
Oplev en central del af København, hør om dansk ølkultur, mikrobryggerier og besøg steder med rigtigt god øl – og smag dig frem
-
Københavnske highlights
Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn og Slotsholmen og meget mere af København. Oplev de største highlights på én byvandring
-
Englandskrigene og København
Spændende vandretur i København, hvor vi ser hvor de mest dramatiske begivenheder under Englandskrigene fandt sted
-
Oplev Nordsjællands slotte på køretur
Tag med på en guidet bustur til Nordsjællands skønne slotte. Vi kører ad Strandvejen fra København og nyder synet af Erimitagen og jeg fortæller historien om slottene.
Vi fortsætter turen nordpå og kører til Helsingør, hvor vi besøger Kronborg slot. Alt efter tiden besøger vi slottet og kasamatterne.
Turen fortsætter til Frederiksborg slot, hvor vi besøger slottet, kirken og eventuelt går en tur i parken.
Vi kører fra Hillerød forbi Fredensborg slot, inden vi igen kører tilbage til København.
Undervejs fortæller jeg om slottenes historie og der er naturligvis rundvisning på de slotte, vi besøger.
Vi kan sagtens forlænge turen og gøre ophold til frokostpause. Guideservice Danmark kan bestille bord og restaurant til jer – eller I kan medbringe frokostkurve.
Denne guidede bustur er en velegnet aktivitet for grupper.
-
Gys og gru i indre København
Tag med på byvandring i København og hør om bødler, natmænd og den sorte død – Pesten!
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Smuk og spændende tur på Københavns ældste aktive kirkegårde, Garnisons- og Holmens kirkegårde, begge smukke parkområder
-
Cool Nørrebro
Vi begynder ved Torvehallerne, hvor vi mødes til en tur igennem det nye cool og multikulturelle Nørrebro. Masser af historier undervejs
-
På cykel gennem Københavns arkitektur
Oplev byplanlægning og ny arkitektur på cykeltur i København. Hør hvordan udenlandske og danske arkitekter har sat sit præg og hvorfor
-
Øl på Vesterbro
Den danske øl er overalt i verden og især i København.
Oplev historien om øllet i byen, fra Carlsberg til nutidens mikrobryggerier. Oplev den københavnske bydel Vesterbro og den store mangfoldighed der, og – ikke mindst – prøv de gode øl!
Byvandring, hvor vi tager os god tid til at opleve bydelen og smager på det hele undervejs, fra listigt "brunt værtshus" til super-hipt "fantombryggeri".
-
Mindelunden og Ryvangens naturpark
Spændende og naturskøn vandring gennem først Mindelunden og bagefter i den tilstødende naturpark
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Haveselskabets historie – en tur gennem havehistorien, haverum og havens personligheder
-
Vandretur fra Rådvad Kro til Tårbæk Havn
En pragtfuld vandretur. Uanset årstiden møder vi hjorte og golfspillere, udsigter fra Eremitagen og Øresunds havluft i Tårbæk
-
Det Moderne Gennembrud og Skagensmalerne
Rundvisning på Statens Museum for Kunst. Bliv guidet blandt billeder af Hammershøi, L.A. Ring, Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro er et gammelt arbejderkvarter, der i dag rummer alt fra fortættede indvandrerområder, trendy byliv, grønne gårdmiljøer, en Michelinrestaurant og Københavns absolut smukkeste kirkegård, som også fungerer som park.
På min byvandring får I en introduktion til den udvikling Nørrebro har gennemgået og vi skal se på, hvordan byfornyelse kan løses på forskellig vis. Jeg fortæller om cykelkultur, gravrøverier og slutter med en introduktion til min yndlingsgade i København: Jægersborggade, som har byens mest spændende butikker og restauranter.
Byvandringen kan forlænges med en time, hvilket blandt andet giver mulighed for en introduktion til- og en vandring igennem "Superkilen", der er et helt nyt internationalt multietnisk initiativ op ad byens ghetto, Mjølnerparken.
-
København for begyndere
Lad dine venner og familie få en fornemmelse af og viden om de mange muligheder, der er for at opleve Danmarks hovedstad
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
Kong Christian IV er danmarkshistoriens største entreprenør. Oplev hans bygninger på byvandring i København og bliv imponeret
-
Balladen om en magiker – byvandring i København
Der var sjældent roligt i København. Det var der heller ikke i 1781, da tryllekunstneren Josef Pinetti kom til byen…
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring i H.C. Andersens, Kierkegaards og Grundtvigs København. Guldalderen, en markant periode i dansk kulturliv
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev et af Danmarks mest velbevarede slotte. Rosenborg er hjem for de danske kronjuveler, men huser også en enestående samling af kunst, møbler og finurlige sager. Vi går sammen på jagt efter de sjove og sære små detaljer blandt det pragtfulde inventar på Christian IV's yndlingsslot.
Få historien om Christian IV's død og se klenodierne fra hans legendariske kamp mod svenskerne, der gav inspiration til nationalsangen "Kong Christian stod ved højen mast".
Lær om det nag, der lå til grund for den nuværende dronningekrone, og opdag den spydige gave, som en konge gav sin utro kone.
Vi starter turen med et besøg på Rosenborg Slot, der tidligere var kongernes sommerhus uden for Københavns bygrænse. Vi besigtiger de velbevarede rum, hvor kongefamilien tidligere boede, og i kælderen ser vi kronjuvelerne, der er nogle af Europas ældste.
Bagefter spadserer vi igennem Kongens Have, hilser på H.C. Andersen undervejs og går gennem Frederik V's fornemme Frederiksstaden til Amalienborg slotsplads for at hilse på garderne og lære om, hvorfor de fire palæer blev til kongefamiliens faste københavnerresidens.
Alt efter hvor tidligt I ønsker at starte turen, kan vi slutte af med at se livgardens vagtsskifte kl. 12.
-
H.C. Andersens København
Lær København at kende, fortalt igennem eventyrdigteren H.C. Andersens øjne!
-
Vandretur – fra vikinger til Karen Blixens baghave
Dejlig vandretur fra Vedbæk Station til Trørød Hegn, på Caroline Mathildestien, ind i Folehaven for at slutte i Karen Blixens baghave
-
Det jødiske København
En byvandring gennem København, hvor jeg vil fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark, med museum, Synagoge og kirkegård
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København. Din guide er ølekspert
-
Oktober 1943 – Jødernes flugt via Gilleleje
Samarbejdspolitikken hindrede tysk terror mod befolkningen som helhed, og standsede forfølgelse af de jødiske danskere. Men med bruddet i august 1943 rullede den tyske terror mod de danske jøder.
I oktober forsøgte besættelsesmagten at indfange og deportere de ca. 7.000 jødiske danskere. En folkelig modaktion reddede alle på nær 500 sjæle, der blev deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt i det daværende Tjekkoslovakiet. Flugten til Sverige fandt overvejende sted fra Nordsjællands kyster. Og her lyste Gilleje som et tændt juletræ i mørket. Næsten 1.000 danske jøder blev afskibet fra strande og havnen – for næsen af Gestapo med hjælp fra private og danske myndigheder.
Hør historien og oplev byen på toppen af Sjælland på en tre timers bus- og gåtur fra København og retur.
-
Vandring på Vestvolden
Vi følger den nyrestaurerede vold lidt over halvvejen og lader naturen og kulturhistorien gå hånd i hånd
-
Kontraster i Københavns Sydhavn
Kom med på cykel ud til vandet og oplev et alternativt og kontrastfuldt Sydhavn
-
By-vandring i København
Oplev Københavns grønne og hemmelige steder på denne lange vandretur fra nord til syd gennem byen
-
Heksene, Kaptajnen og prinsessen
Jeg fortæller en konkret historie om hekse i København. Vi går fra sted til sted og oplever den på byvandring i Københavns gamle gader
København – guidede ture
København er fyldt med nogle af de største seværdigheder i Danmark. Det er helt naturligt som hovedstad, men har du mon hørt om dem alle?
Christiansborg, Rosenborg og Amalienborg er alle kongeslotte, så dem kender du nok. Men hvor godt kender du andre seværdigheder som Frederiksstaden, Christiania, Vesterbro, Nørrebro eller Østerbro som på deres egne måder også bliver seværdigheder.
En byvandring med guide er et oplagt valg, hvis du vil have mere ud af din tur til København og vil lære hovedstadens ukendte sider og overraskelser at kende. Sammen med din guide kan du også besøge de de kendte sights inde i centrum. Vil du til byens in-steder og de hippe bydele? Eller er du mere til de mere historiske sights som Marmorkirken eller Amalienborg? Det kan du alt sammen udforske sammen med en guide, uanset om I er en lille familie eller en større rejsegruppe. En guidet tur er altid en god aktivitet for grupper, små som store.
København byder på mange spændende temaer. Byvandringer med fokus på Københavns historie, spændende foodtours eller arkitektur kan være fine emner. Vandreture i grønne områder eller en cykeltur er også oplagt som aktivitet i København, med eller uden guide. En bustur er en god måde at få den første, overordnede introduktion på som turist i København. Vores guider giver mange gode forslag til en egnet udflugt for dig og din gruppe. Du kan også lade os på kontoret hjælpe med at tilrettelægge guidede ture efter dine særlige ønsker og behov og vi kan også finde den helt rigtige guide i København til dig. Men kig først selv alle vores gode forslag til guidede ture. Lad dig inspirere, så du finde den helt rigtige løsning til dine gæster.
Guidede ture i København
København er mange ting. Nogle steder er hippe og moderne – andre er præget af tradition og historiens vingesus. Hvis du vil opdage og udforske København, så er en guidet byvandring en rigtig god begyndelse.
Byvandring med guide, den direkte vej til de bedste historier
I dag er Københavns havneområde et attraktivt og populært sted at gå på opdagelse. Havnen er et rekreativt område med sin helt egen charmerende stemning. Om du tager på tur fra Nyhavn eller måske slutter din tur der, det betyder ikke så meget, bare du giver dig god tid til at opleve stemningen. Engang var Nyhavn det luskede kvarter, i dag er det mondænt. Læg alligevel mærke til, at de berømte beverdinger Shanghai og Kahyt stadig ligger i Nyhavn – ligesom de gjorde i gamle dage, før kvarteret blev hipt. Kan du huske visen “Nu går våren gennem Nyhavn, fra Shanghai og til Kahyt. Nu har solen gule unger i hver skimlet regnvejrspyt.”
I samme område er også museerne: Glyptoteket og Statens Museum for Kunst, der er på listen over seværdighedernes top ti i København, for den, der er glad for museer. Vil du hellere noget andet end museer, så trækker Amalienborg og Tivoli nok mere.
En afslappende måde at opleve byen på er fra vandsiden. Det er naturligvis mest oplagt med en havnerundfart, så kommer du hurtigt tæt på mange byens flotte seværdigheder fra en anden vinkel og havneguiderne er gode til at fortælle om lige netop byen set fra vandet.
Det er noget andet at gå rundt på Slotsholmen og i det gamle København, nord og øst for Christiansborg. Eller i Frederiksstaden med Amalienborg og Marmorkirken. Er din tid knap, så er en guidet byvandring den bedste måde at lære byen og dens historier at kende på.
København – en by fuld af historie
En smagsprøve på historiens vingesus: Året er 1658. København, Danmarks hovedstad, siden midten af 1400 tallet, residensby med en kongeborg på Slotsholmen, landets politiske og kulturelle centrum gennem århundreder. Byen er omringet og belejret. Det er det sidste lille stykke af København, som Sverige ikke havde nedkæmpet. I Kastellet skulle den sidste kamp kæmpes. Kongen ville dø i sin rede. Forestil dig, hvordan det må have føltes.
Kastellet – Københavns seje forsvarsværk
Kastellet er der endnu. I dag er det en national seværdighed. Skal du virkelige fornemme historien, så skal du unde dig selv at tage en levende guide med på turen.
Kastellet ligger i den nordlige del af byens gamle havn, og herfra er der udsigt til det mest fotograferede danske kunstværk. En af de helt store turistmagneter i København: Den lille havfrue.
Kastellet er en seværdighed og et besøg værd i egen ret, og det gemmer på en dramatisk historie.
Det er efterår, det er på Gøngehøvdingens tid og hele Danmark er besat af den svenske kong Karl X Gustavs veltrænede og krigsvante soldater. Ganske rigtigt, hele Danmark, for i resten af kongeriget er den meste modstand ophørt. Kun København er ikke besat. Men byen er omringet af den svenske konges overlegne styrke og det er vanskeligt få forsyninger ad søvejen til københavnerne, så de kan overleve og klare sig. Vinteren nærmer sig, og når Øresund fryser til, vil der ikke længere kunne komme forsyninger. Hæren gør, hvad den kan, for at styrke byens forsvar og befæstning og for at træne Københavns borgere i våbenbrug.
Det er langtfra sikkert, at byens forsvarere kan modstå et svensk stormangreb. Kong Frederik d. III er parat til at kæmpe til det sidste. Hvis det kommer dertil, så er Kastellet udset til at være stedet for den sidste kamp, før Danmark bliver endelig nedkæmpet og forsvinder fra landkortet.
Den 11. februar 1659 om morgenen kommer angrebet og det er alt eller intet for Kong Frederik III og for kongeriget. Eftersom du netop nu læser om Danmarks hovedstad, ikke om Sveriges største provinsby, så har du allerede regnet ud, hvordan det gik den dag.
Københavns mange seværdigheder
Nogenlunde stik vest for Kastellet ligger Østerbro, og stik vest for Østerbro ligger Nørrebro – som nok er det mest multikulturelle, cool, trendy, alternative multi-kulti-kvarter i København. Det tager ca. 45 minutter at gå turen til fods. Undervejs går turen forbi seværdigheder som Rosenborg, hvor kronjuvelerne ligger, Statens Naturhistoriske Museum, Botanisk Have med palmehuset, Dronning Louises Bro. Til sidst er der Assistens Kirkegaard, som i dag både er det smukkeste parkanlæg og det sidste hvilested for en perlerække af berømte danskere: H. C. Andersen, Søren Kierkegaard, Niels Bohr, maleren C. W. Eckersberg og mange mange andre.
Der er så mange historier at fortælle, så mange forskellige seværdigheder og ruter gennem byen, at det kan virke helt uoverskueligt. Men guiden sikrer, at du får set alle sights og seværdigheder på ruten – uanset hvor i København.
Vi siger med glæde oplev København med Guideservice Danmark og vores guideservice København.