Guideservice i København

Der er så meget at opleve i København. Der er en grund til at sloganet er Wonderful Copenhagen.

  • Sortering:

København – guidede ture

København er fyldt med nogle af de største seværdigheder i Danmark. Det er helt naturligt som hovedstad, men har du mon hørt om dem alle?

Christiansborg, Rosenborg og Amalienborg er alle kongeslotte, så dem kender du nok. Men hvor godt kender du andre seværdigheder som Frederiksstaden, Christiania, Vesterbro, Nørrebro eller Østerbro som på deres egne måder også bliver seværdigheder.

En byvandring med guide er et oplagt valg, hvis du vil have mere ud af din tur til København og vil lære hovedstadens ukendte sider og overraskelser at kende. Sammen med din guide kan du også besøge de de kendte sights inde i centrum. Vil du til byens in-steder og de hippe bydele? Eller er du mere til de mere historiske sights som Marmorkirken eller Amalienborg? Det kan du alt sammen udforske sammen med en guide, uanset om I er en lille familie eller en større rejsegruppe. En guidet tur er altid en god aktivitet for grupper, små som store.

København byder på mange spændende temaer. Byvandringer med fokus på Københavns historie, spændende foodtours eller arkitektur kan være fine emner. Vandreture i grønne områder eller en cykeltur er også oplagt som aktivitet i København, med eller uden guide. En bustur er en god måde at få den første, overordnede introduktion på som turist i København. Vores guider giver mange gode forslag til en egnet udflugt for dig og din gruppe. Du kan også lade os på kontoret hjælpe med at tilrettelægge guidede ture efter dine særlige ønsker og behov og vi kan også finde den helt rigtige guide i København til dig. Men kig først selv alle vores gode forslag til guidede ture. Lad dig inspirere, så du finde den helt rigtige løsning til dine gæster.

Guidede ture i København

København er mange ting. Nogle steder er hippe og moderne – andre er præget af tradition og historiens vingesus. Hvis du vil opdage og udforske København, så er en guidet byvandring en rigtig god begyndelse.

Byvandring med guide, den direkte vej til de bedste historier

I dag er Københavns havneområde et attraktivt og populært sted at gå på opdagelse. Havnen er et rekreativt område med sin helt egen charmerende stemning. Om du tager på tur fra Nyhavn eller måske slutter din tur der, det betyder ikke så meget, bare du giver dig god tid til at opleve stemningen. Engang var Nyhavn det luskede kvarter, i dag er det mondænt. Læg alligevel mærke til, at de berømte beverdinger Shanghai og Kahyt stadig ligger i Nyhavn – ligesom de gjorde i gamle dage, før kvarteret blev hipt. Kan du huske visen “Nu går våren gennem Nyhavn, fra Shanghai og til Kahyt. Nu har solen gule unger i hver skimlet regnvejrspyt.”

I samme område er også museerne: Glyptoteket og Statens Museum for Kunst, der er på listen over seværdighedernes top ti i København, for den, der er glad for museer. Vil du hellere noget andet end museer, så trækker Amalienborg og Tivoli nok mere.

En afslappende måde at opleve byen på er fra vandsiden. Det er naturligvis mest oplagt med en havnerundfart, så kommer du hurtigt tæt på mange byens flotte seværdigheder fra en anden vinkel og havneguiderne er gode til at fortælle om lige netop byen set fra vandet.

Det er noget andet at gå rundt på Slotsholmen og i det gamle København, nord og øst for Christiansborg. Eller i Frederiksstaden med Amalienborg og Marmorkirken. Er din tid knap, så er en guidet byvandring den bedste måde at lære byen og dens historier at kende på.

København – en by fuld af historie

En smagsprøve på historiens vingesus: Året er 1658. København, Danmarks hovedstad, siden midten af 1400 tallet, residensby med en kongeborg på Slotsholmen, landets politiske og kulturelle centrum gennem århundreder. Byen er omringet og belejret. Det er det sidste lille stykke af København, som Sverige ikke havde nedkæmpet. I Kastellet skulle den sidste kamp kæmpes. Kongen ville dø i sin rede. Forestil dig, hvordan det må have føltes.

Kastellet – Københavns seje forsvarsværk

Kastellet er der endnu. I dag er det en national seværdighed. Skal du virkelige fornemme historien, så skal du unde dig selv at tage en levende guide med på turen.

Kastellet ligger i den nordlige del af byens gamle havn, og herfra er der udsigt til det mest fotograferede danske kunstværk. En af de helt store turistmagneter i København: Den lille havfrue.

Kastellet er en seværdighed og et besøg værd i egen ret, og det gemmer på en dramatisk historie.

Det er efterår, det er på Gøngehøvdingens tid og hele Danmark er besat af den svenske kong Karl X Gustavs veltrænede og krigsvante soldater. Ganske rigtigt, hele Danmark, for i resten af kongeriget er den meste modstand ophørt. Kun København er ikke besat. Men byen er omringet af den svenske konges overlegne styrke og det er vanskeligt få forsyninger ad søvejen til københavnerne, så de kan overleve og klare sig. Vinteren nærmer sig, og når Øresund fryser til, vil der ikke længere kunne komme forsyninger. Hæren gør, hvad den kan, for at styrke byens forsvar og befæstning og for at træne Københavns borgere i våbenbrug.

Det er langtfra sikkert, at byens forsvarere kan modstå et svensk stormangreb. Kong Frederik d. III er parat til at kæmpe til det sidste. Hvis det kommer dertil, så er Kastellet udset til at være stedet for den sidste kamp, før Danmark bliver endelig nedkæmpet og forsvinder fra landkortet.

Den 11. februar 1659 om morgenen kommer angrebet og det er alt eller intet for Kong Frederik III og for kongeriget. Eftersom du netop nu læser om Danmarks hovedstad, ikke om Sveriges største provinsby, så har du allerede regnet ud, hvordan det gik den dag.

Københavns mange seværdigheder 

Nogenlunde stik vest for Kastellet ligger Østerbro, og stik vest for Østerbro ligger Nørrebro – som nok er det mest multikulturelle, cool, trendy, alternative multi-kulti-kvarter i København. Det tager ca. 45 minutter at gå turen til fods. Undervejs går turen forbi seværdigheder som Rosenborg, hvor kronjuvelerne ligger, Statens Naturhistoriske Museum, Botanisk Have med palmehuset, Dronning Louises Bro. Til sidst er der Assistens Kirkegaard, som i dag både er det smukkeste parkanlæg og det sidste hvilested for en perlerække af berømte danskere: H. C. Andersen, Søren Kierkegaard, Niels Bohr, maleren C. W. Eckersberg og mange mange andre.

Der er så mange historier at fortælle, så mange forskellige seværdigheder og ruter gennem byen, at det kan virke helt uoverskueligt. Men guiden sikrer, at du får set alle sights og seværdigheder på ruten – uanset hvor i København.

Vi siger med glæde oplev København med Guideservice Danmark og vores guideservice København.