Guideservice på hele Sjælland med øer
Det er her du med fordel kan finde gode, guidede ture på hele Sjælland. Lad dig inspirere til gode oplevelser.
// List ?>-
- Sortering:
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag dig gennem øllets København på en tre timers byvandring.
Jeg fortæller den gode historie om dansk øls historie. Danmarks første bryggeri, Kongens Bryghus, brygger Jacobsens (Carlsberg) første bryggeri og Københavns volde, hvor øllet blev lagret, er blot nogle af de gode historier.
På turen får I også historien om ølrevolutionens bryggerier i København. Godt dansk øl kommer du også til at opleve og smage. Vi laver tre stop på byens bedste ølbarer, som udmærker sig ved et stort udvalg af øl af den højeste kvalitet.
-
Tre Slotte i Kongernes Nordsjælland
Guidet bustur fra København til tre perler i Nordsjælland: Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot
-
Fra stormagt til afmagt – Nakskovs blodige belejring i 1659
Fortællingen om Nakskovs blodige belejring under svenskekrigen, krigen der førte Danmark fra stormagt til afmagt
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
En byvandring gennem det tidligste København er en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder. Jeg gør arkæologien levende
-
Rundt om danmarkshistorien i Boserup skov
Vandretur ved Roskilde Fjord. Hør om madvaner, Roskildebispens besiddelser, vilde spiselige urter og om at passe på levende landskaber
-
Cool Nørrebro
Vi begynder vores tur ved Torvehallerne, ved Nørreport Station, hvor vi mødes til en forfriskning og bliver klar til en dejlig gåtur. Denne byvandring er særlig velegnet for små grupper, der ønsker hyggelig og tæt kontakt med guiden.
Kort herfra krydser vi Dronning Louises Bro og Københavns søer, der oprindelig var en del af Københavns voldgravsanlæg og, som i dag er et af københavnernes værdsatte rekreative områder.
På den anden side udforsker vi den tidligere arbejderbydel, Nørrebro, som oplever en fornyelse som et cool og multikulturelt sted. Her blandes farverige fortællinger om fortiden med oplevelser af bydelens nye, unge hippe kultur.
Vi besøger to meget forskellige torve og den spændende parklignende kirkegård, Assistens Kirkegård, som danner hvilested for mange berømtheder. Du kender helt sikkert en enkelt af dem.
Der vil være rigelig tid til at fotografere undervejs, og turen slutter igen ved Dronning Louises Bro.
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro rummer alt fra byfornyede gårdmiljøer til kirkegårde og gourmetrestauranter. Hør om og oplev bydelens store forvandling
-
I Carlsbergs fodspor – indflydelsen på København
Om du er til øl eller ej, så vil den gribende historie om Carlsberg og J. C. Jacobsens indflydelse på byen og dens kulturliv fascinere
-
Heksene, Kaptajnen og prinsessen
Jeg fortæller en konkret historie om hekse i København. Vi går fra sted til sted og oplever den på byvandring i Københavns gamle gader
-
Vikinge-cykeltur – fra Lejre til Roskilde
Kom med på en dejlig cykeltur og oplev et vikingelandskab med masser af fortællinger undervejs fra Lejre til Roskilde
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Christiansborg: Dronningens repræsentationssale, Statsministeriet, Folketinget
I 1157 skænkede Valdemar den Store fiskerbyen Havn med opland til sin fosterbror, Roskildebiskoppen Absalon. Absalon byggede straks en borg lidt ude i vandet – og vi begynder med at se på ruinerne af denne borg, for murene står der stadig, dybt under det nuværende Christiansborg og slotspladsen.
Derefter går vi rundt på Slotsholmen for at få et idé om den kunstige ø, hvorpå Absalons og Københavns slot var blevet opført. I begyndelsen af 1400-tallet blev København rigets hovedstad og slottet blev magtcentrum for Kalmarunionen af Danmark, Norge (incl. Grønland og Island) og Sverige-Finland.
I 1733 blev slottet ombygget til et drømmeagtigt barokslot, som imidlertid delvis nedbrændte i 1794. Slottet blev genopført i klassicistisk stil af C. F. Hansen i 1828, hvoraf Slotskirken endnu står, mens midterfløjene brændte atter i 1884. Den nuværende midterfløje blev indviet i 1928.
Vi går ind og ser på H.M. Dronningens repræsentationssale og tronsalen, som er åbne, når Hendes Majestæt ikke anvender dem. Her gennemgår vi hele slottets og rigets historie, ikke mindst assisteret af de spændende gobeliner.
Hvis tiden tillader det, ser vi også Slotskirken.
Turen begynder og slutter i Den indre Slotsgård.
-
Vandretur i Korsørs smukke natur
Tag med mig på vandring gennem skov og enge, langs sø, strand og Storebæltskysten med den flotte bro som kulisse
-
1864 – fortalt på gravens rand
Gå gennem historien om krigen i 1864, fortalt ved gravene af dem, der var med. Både soldater, generaler, kulturpersoner og politikere
-
Fredensborg Slotspark
Se Dronningens sommerresidens og den fantastiske park. Og du får insiderhistorierne fra min tid i livgarden i tilgift
-
Gys og gru i indre København
Tag med på byvandring i København og hør om bødler, natmænd og den sorte død – Pesten!
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Byvandringen starter på Slotsholmen, hvor vi vil se, det danske parlament, Christiansborg.
Jeg vil fortælle parlamentets historie og om stedets betydning for Danmarkshistorien. Vi kommer til at se Christian d. 4.'s arkitektoniske monumenter Arsenalet og Børsen. Herefter vil vi gå den korte tur til Bremerholm og besøge Holmens Kirke. Holmens Kirke er en af de ældre københavnske kirker. Bygningen var oprindeligt opført som ankersmedje i1563, men blev i 1619 ombygget til kirke under Christian 4.
Efter besøget i Holmens Kirke vil vi tage turen til dejlige Nyhavn fyldt med hyggelige restauranter og barer. Undervejs vil vi stoppe op på Kongens Nytorv og se Det Kongelige Teater og Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Efter vi har set Nyhavn med de maleriske huse, vil vi fortsætte turen til Amalienborg, hvor jeg vil fortælle historien om det danske monarki og de to royale dynastier Oldenborg og Glücksborg.
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
Kong Christian IV er danmarkshistoriens største entreprenør. Oplev hans bygninger på byvandring i København og bliv imponeret
-
H.C. Andersens København
Lær København at kende, fortalt igennem eventyrdigteren H.C. Andersens øjne!
-
København, byen med de mange tårne
På gåture vil du nyde de mange flotte tårne og bygninger.
-
Frederiksberg spadseretur
Frederiksberg har tiltrukket kendte og kongelige siden 1600-tallet. Find ud af hvorfor på en guidet tur i og omkring Frederiksberg Have
-
På cykel gennem Københavns arkitektur
På en 3 timers cykeltur fortæller jeg om det nye og trendy København, hvor vi cykler på den nye cykelrute "Havneringen".
Vi cykler igennem de nye kanalbyer over cykelbroer, blandt andet "slangen"; ser på helt moderne byplanlægning og hollandsk inspirerede bygninger, og jeg fortæller om kendte udenlandske og danske arkitekter, der har sat sit præg her og hvorfor.
Vi cykler fra medborgerhuset på Islands Brygge, igennem Islands Brygge, Nokken, over slusen ved Sjællandsbroen; igennem Sluse- og Teglholmen, Kalvebod Brygge, Blox, Havnegade, Skuespilhuset over "Kyssebroen" til Nordatlantens Brygge, langs vandet til den tidligere B&W grund, de nye cykelbroer ved Langebro og ender ved Havneparken ved Islands Brygge medborgerhus.
Undervejs vil der være stop hvor jeg fortæller om byplanlægningen af de enkelte områder og hvorfor det ser ud, som det gør. Der vil være mulighed for et spisestop ved Medborgerhuset eller ved street food boderne ved "Kyssebroen".
Vil du opleve moderne byplanlægning og arkitektur på tæt hold, så kom med her!
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
Kong Frederiks nye bydel uden for Københavns byport med Amalienborg og den flotte Amalienborg slotsplads
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
Øl i København
Oplev en central del af København, hør om dansk ølkultur, mikrobryggerier og besøg steder med rigtigt god øl – og smag dig frem
-
Trelleborg, Harald Blåtand og vikingetiden
Vilde vikinger, Trelleborg og oprettelsen af Danmark. Hør historien om vikingerne på guidet rundvisning på vikingeborgen Trelleborg
-
Øl på Vesterbro
Den danske øl er overalt i verden og især i København.
Oplev historien om øllet i byen, fra Carlsberg til nutidens mikrobryggerier. Oplev den københavnske bydel Vesterbro og den store mangfoldighed der, og – ikke mindst – prøv de gode øl!
Byvandring, hvor vi tager os god tid til at opleve bydelen og smager på det hele undervejs, fra listigt "brunt værtshus" til super-hipt "fantombryggeri".
-
Vandretur fra Rådvad Kro til Tårbæk Havn
En pragtfuld vandretur. Uanset årstiden møder vi hjorte og golfspillere, udsigter fra Eremitagen og Øresunds havluft i Tårbæk
-
Balladen om en magiker – byvandring i København
Der var sjældent roligt i København. Det var der heller ikke i 1781, da tryllekunstneren Josef Pinetti kom til byen…
-
Vikingeskibe og kongegrave – UNESCO verdensarv i Roskilde
Kom tæt på dansk vikingekultur og den danske kongelige historie gennem tusind år
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
På byvandring i København følger vi i biskop Absalons fodspor. Hør om Københavns forvandling fra landsby til en by med stor indflydelse
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Rundvisning med Dansk design – fortid, nutid, fremtid. Museumsomvisning og byvandring
Vi ser på møbler fra de store, danske, klassiske designere som Kaare Klint, Hans Jørgen Wegner, Børge Mogensen, Finn Juhl, Arne Jacobsen og Poul Kjærholm. Hvordan blev de inspirerede og hvordan udviklede de nye teknikker og formsprog?
Vi taler om den internationale inspiration og påvirkning og det særligt danske design-DNA som Danmark er kendt for internationalt set. Begrebet demokratisk design er også knyttet til den skandinaviske designtradition og vi ser nærmere på dette.
Turen har sit udgangspunkt på Designmuseum Danmark og kan fortsættes til Carl Hansen & Søns flagshipstore på rundvisning for at føle og prøve nogle af de designs, vi har set på.
-
Vandretur gennem skov, mose og sti. Fra Skodsborg til Vedbæk
Dejlig vandring i skov, mose og mark. Til tidligere tiders sommerudflugters mål, tørvegravning, Caroline Mathilde og vikingebopladser
-
Spiselige planter langs Roskilde Fjord
Få den vildeste historie om vilde spiselige planter og det Ny Nordiske Køkken ude i naturen, hvor det hele startede. Guidet vandretur
-
Stevns Klint – unik berømt lokalitet udpeget som Verdensarv
Oplev stedet hvor man kan se spor fra dinosaurnes tid og uddøen. Guide fortæller levende om klinten og historien bag
-
Hekseruten i Slagelse
En byvandring der tager dig med til Slagelse på heksejagternes tid. Dengang, da Slagelse var fuld af magi og overtro
-
Spiselige urter langs Kalveboderne
Lær spiselige urter at kende og saml en portion til dine egne gryder.
Københavns havn er en køkkenhave, der vrimler med spiselige urter og bær. Nogle på verdensplan som Nordens egen wasabi eller Strandkvanen, som allerede vikingerne satte pris på.
Tag med på cykeltur langs Kalveboderne. Undervejs fortæller jeg om danske madtraditioner og om, hvordan Det Ny Nordiske Køkken opstod.
Medbring mad og drikke.
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
Den evige stilart, klassicismen, og dens københavnske palæer og kirker. Byvandring med en engageret guide
-
På tidsrejse i Køge
En byvandring i charmerende gamle Køge, som byder på gamle huse, historier om indbyggere og en enkelt spøgelseshistorie
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik
-
Hekseruten i Næstved
Byvandringen tager dig med til 1600 tallets Næstved. Her møder du de kvinder, der blev kaldt hekse og hører om den magi, de brugte
-
Kontraster i Københavns Sydhavn
Kom med på cykeltur til vandet ved Københavns Sydhavn og oplev et alternativt og kontrastfuldt Sydhavn.
Københavns Sydhavn har i mange år haft et ry for at være et af Københavns fattige og hårde arbejderkvarterer, hvor alkoholikere hænger ud på ethvert gadehjørne. Gennem de seneste år har der været en rivende udvikling i området, som skaber nogle spændende kontraster. Sydhavnen er lige pludselig blevet et attraktivt sted at bo og besøge.
På cykelturen skal vi forbi både det gamle og autentiske Sydhavn, det alternative Sydhavn med de forskellige boligformer, såsom blandt andet husbådene, kolonihaveområdet, lystbådehavnen og det nyere område ved Sluseholm Kanalby og Teglholmen. Vi skal også forbi nogle af områdets grønne oaser, blandt andet Sydhavnstippen, hvor vi måske kan være heldige at få øje på de søde får eller alpacaer, der bor derude.
Da Sydhavnen er et stort område og jeg gerne vil give jer den hele oplevelse, foregår turen på cykel. Det er i virkeligheden også den mest københavnske måde at bevæge sig rundt på. Vi mødes ved cykeludlejningsstedet, Baisikeli Rent a bike, Ingerslevsgade 103, 1705 København, lige ved Dybbølsbros S-togs station. Her hopper vi på en lejet cykel og starter turen. Turen ialt tager 4 timer, fra vi alle har fået cykler og er kommet afsted og inklusiv et stop på vejen til en forfriskning.
Leje af cykel fra DKK 100.
-
Møns Klint. Danmarks dannelse, store gletschere
Smukke Møns Klint fortæller historien om Danmarks dannelse, fossiler på stranden og gletschere i sidste istid. Dejlig tur langs kysten
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Vandring på Vestvolden
Vi følger den nyrestaurerede vold lidt over halvvejen og lader naturen og kulturhistorien gå hånd i hånd
-
Oktober 1943 – Jødernes flugt via Gilleleje
Hør historien og jødernes flugtrute og oplev byen på toppen af Sjælland på en tre timers bus- og gåtur fra København og retur
-
Englandskrigene og København
Kom med på en spændende vandretur rundt i København, hvor vi udforsker to af de mere sprængfarlige episoder i danmarkshistorien: Slaget på Reden og Københavns Bombardement.
Fra Holmens Kirkegård, hvor vi besigtiger monumentet for de faldne i "Defensionslinjen" under Slaget på Reden går vi til Classens Have, hvor ét af de mest berømte udfald mod fjenden foregik. Derefter går vi til resterne af Københavns befæstning, hvor den forgæves modstand mod briternes belejring under Københavns Bombardement fandt sted, og går så til Østerport.
Fra Østerport tager vi S-toget til Indre By, hvor bomberne og raketterne faldt. Vi slutter af ved Vor Frue Kirke, hvis brændende spir brast igennem taget på kirken, som symbol på det forgæves danske forsøg på at bevare neutraliteten midt i en stormagtskrig.
-
Mindelunden og Ryvangens naturpark
Spændende og naturskøn vandring gennem først Mindelunden og bagefter i den tilstødende naturpark
-
Byvandring i Roskilde
Roskilde – en rejse tilbage til middelalderen, men ikke kun det. Du oplever kirker, kongegrave og den smukke by
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Haveselskabets historie – en tur gennem havehistorien, haverum og havens personligheder
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring gennem København i fodsporene på blandt andre H.C. Andersen, Kierkegaard og Grundtvig. Få samtidig Københavns historie fortalt.
Den danske guldalder er fascinerende; det at så mange vigtige personer var samlet på så lidt plads i så koncentreret en periode som 1. halvdel af 1800-tallet. Store personligheder som Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted og C.W. Eckersberg var nogle af disse kulturpersonligheder, som i Guldalderen var med til at forme det danske, og indirekte var med til at lægge nogle linjer for det Danmark, vi har i dag, og den måde vi tænker på.
Jeg fortæller om Københavns Universitet, hvor Steffens holdt sine forelæsninger og om guldhornene på Nationalmuseet, som var inspirationen til Oehlenschlägers digt om guldhornene. På byvandringen skal vi også se statuerne af H.C. Andersen, Grundtvig og Kierkegaard og vi skal se nogle af de bygninger, hvori H.C. Andersen skrev sine eventyr og stedet, hvor Søren Kierkegaards fars købmandsgård lå.
Med udgangspunkt i Københavns Domkirke og Slotsholmen får vi et godt indtryk af to andre store personligheder fra denne tid; billedhuggeren Bertel Thorvaldsen og arkitekten C.F. Hansen.
Vi følger i sporene på Georg Carstensen, Tivolis grundlægger, hører om den store skuespillerinde; Johanne Louise Heiberg og ser steder i byen, som var inspiration for periodens malere.
Andre navne som Eckersberg, Købke, brødrene Ørsted, Kamma Rahbek er også en del af fortællingen.
Byvandringen indeholder 1 times besøg og rundvisning på enten Thorvaldsens Museum eller på Glyptoteket, hvor der vises rundt i samlingen af malerier fra Den danske guldalder.
-
Vikinger i København, Lejre, Roskilde
På denne guidede tur vil jeg belyse både de blodtørstige vikingernes mytologi og livsstil
-
Vikinger og Valdemarer i Vordingborg
Med bus fra København til Valdemarernes borg i Vordingborg – en tur ind i vikinge- og middelalderens verden
-
Orientalske fodspor i København
Hvor dansk er København egentlig? Tag med på guidet byvandring og oplev et anderledes København med inspiration fra de danske kolonier
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Smuk og spændende tur på Københavns ældste aktive kirkegårde, Garnisons- og Holmens kirkegårde, begge smukke parkområder
-
Roskilde Domkirke – Danmarks vugge
Roskilde Domkirke blev oprindeligt opført i træ af Harald Blåtand omkring 980. Den nuværende kirkebygning er fra 1200-tallet. Kirken er de danske kongers og dronningers begravelseskirke, en tradition, som dog først for alvor blev cementeret med Dronning Margrete I, død 1412.
Formentlig dér, hvor tårnene står i dag, sad Harald Blåtands sønnesøn, Knud den Store, og spillede det fatale skakspil med Ulf Jarl. Netop dér hvor alteret står, skal Ulf være blevet dræbt dagen efter.
I 1450 opførte Christian I Hellig Tre Kongers Kapel, i 1540'rne lod Christian IV sit kapel bygge på nordsiden. Frederik Vs kapel blev bygget sidst i 1700-tallet, og Det glückborgske Kapel i 1920'rne.
Rundvisningen er en tidsrejse, som begynder med Harald Blåtands liv og ender med Dronning Margrethe II, et fascinerende marathon gennem kirkens, kongernes, og til en vis grad Danmarks historie. Der er så meget vingesus, at oplevelsen følger een i nogen tid efter.
-
Det skønne Gilleleje – havneby med charme
Oplev min by Gilleleje. Frokost på havnen, en historisk gåtur og kirken, hvor danske jøder skjulte sig, før de blev smuglet til Sverige
-
Søren Kierkegaards København
2013 var 200 års jubilæum for Søren Kierkegaards fødsel. Lær filosofen bedre at kende på informativ byvandring i København
-
Det jødiske København
En byvandring gennem København, hvor jeg vil fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark, med museum, Synagoge og kirkegård
-
Fredensborg slotspark – en køretur fra København
Oplev den storslåede Fredensborg Slotshave som nu er genskabt i al sin fordums pragt, om de mennesker der skabte den og deres historie
-
Vikinge-vandretur fra Lejre til Roskilde
Har du lyst til at komme tæt på vikinger?
Tag med på en vandretur gennem fantastiske landskaber og vikinge-monumenter, hvor du ser og lærer om vikingekongers historie.
Med tog fra Roskilde til Lejre starter vi vandring om morgenen, hvor vi når Roskilde tidlig eftermiddag. Der kan vi slappe af og nyde fjordlandskabet ved Vikingeskibsmuseet med en eventuel sejltur.
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København. Din guide er ølekspert
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Byvandring i indre København med fokus på gemte detaljer, mærkelige gadenavne og byens udvikling
-
Slavenation Danmark
Se og hør historien om Danmarks kolonitid og især om handlen med slaver. Jeg viser jer sporene i København. Overraskende historier
-
Korsør rundt
Vidste du at Korsør var en vigtig by for Danmarks konger? Og at den også huser verdens ældste biograf. Lær mere på byvandring
-
København for begyndere
Velkommen til byvandring i København, byen som er mere end 800 år gammel – hvilket man tydeligt kan se i de centrale middelalder-bydele. Der er 1,3 millioner indbyggere.
Jeg inviterer jer på en byvandring rundt i den gamle, historiske del af hovedstaden.
Vi laver stop på de vigtigste lokaliteter. Vi starter ved byens vartegn, Den lille havfrue, kendt fra H.C. Andersens dejlige eventyr. Alle nyforelskede par må besøge havfruen, som er over 100 år gammel.
Vi går langs vandet forbi Kastellet, Københavns citadel til det monumentale Gefion Springvand. Videre forbi det største og verdensomspændende rederi Mærsk Lines hovedkontor. I vil se den nye Opera, en gave til byen fra Mærsk.
Vi passerer Amaliehaven på vej til Amalienborg, den kongelige families residens.
Næste stop er det mest fotograferede sted i landet, nemlig Nyhavn med de smukke gamle huse og de gamle skibe. Nyhavn huser i dag en mængde restauranter og caféer og besøges af alle turister og københavnere.
Vi fortsætter forbi det gamle Kongelige Teater, stormagasinet Magasin du Nord og det fornemme gamle hotel D'angleterre.
Den videre rute går ad den ældste gågade, Strøget, forbi springvand og pladser. Nytorv og Gammeltorv leder os til Rådhuspladsen, hvor statuerne af H.C. Andersen og Absalon, Københavns grundlægger, venter os, og ved siden af ligger den gamle forlystelseshave Tivoli.
Alle de mange statuer, springvand, slotte, gader og stræder fortæller de mange års historier om byen København.
-
Øresundstur med bus – højdepunkter i regionen
På denne Øresundstur, ser vi Københavns vigtigste seværdigheder, for bagefter at køre ad Øresundsbroen til Malmø og Lund i Sverige
-
De jødiske danskere – bustur fra København til Gilleleje
400 års dansk-jødisk historie fortalt på 70 km. Vidende guide med stor indsigt
-
Københavnske highlights
Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn og Slotsholmen og meget mere af København. Oplev de største highlights på én byvandring
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Nørrebros mangfoldighed – en Story Trail om hvor broget verden kan blive på helt få kvadratkilometer
-
Nørrebros bedste ølbarer
Drik en øl på de bedste ølbarer på Nørrebro og hør den fascinerende historie om øllet og ølrevolutionen.
Nørrebro er den bydel i København, hvor det er bedst at udforske det gode øl i en by, som ellers er internationalt berømt for de gode ølbarer.
Der er omkring 20 gode ølbarer i bydelen. Du kommer til at besøge fire af de absolut bedste: BRUS, Ølsnedkeren, Himmeriget og 1420.
Ølekspert, blogger, journalist og forfatter er din guide.
-
Besøg Reersø – halvøen der ligger på Vestsjælland ud til Storebælt
Oplev den idylliske halvø og by, Reersø, kendt for sine haleløse katte, betagende gamle bindingsværkshuse og spændende historie
-
Køge Bugt Strandpark – vandretur gennem Københavns sydlige "Riviera"
En rigtig kystvandretur, tæt på København. Varieret natur, gode fortællinger og overraskelser undervejs
-
Spændende byvandring i Slagelse – før og nu
Hyggelig byvandring i det indre Slagelse. Hør om byens liv før og nu, Sankt Mikkels Kirke, der er en af Danmarks ældste og Antvorskov
-
Oplev Nordsjællands slotte på køretur
Oplev de enestående nordsjællandske slotte på guidet bustur rundt i Kongernes Nordsjælland. Smuk natur, varierede slotte. Dejlig dag
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Denne hyggelige byvandring i det oprindelig arbejderkvarter Nørrebro bringer os både igennem forskellige kulturer og historiske begivenheder.
- Ved du, hvordan livet var i 1800 tallet for en arbejderfamilie?
- Hvorfor og hvordan har Nørrebro udviklet sig til den multi-etniske bydel, den er i dag?
- Vidste du, at de første indvandringsproblemer var fra provinsen og at svenskerne har været genstand for den største indvandringsdebat?
Få svarene, oplevelserne og mange flere, finurlige anekdoter, når vi vandrer fra Dronning Louises bro til den hyggelige og kendte Assistens Kirkegaard, hvor både H.C. Andersen og Kirkegaard ligger begravet. Kirkegården er et godt billede på Nørrebro. -
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
En hyggelig byvandring, der begynder der, hvor København har sin oprindelse. Siden er der sket en del. Muntre historier undervejs
-
Nordeuropas største Renæssanceslot – Kronborg
Vilde udgravninger, kærlighedshistorier og krige inde bag Kronborgs mure. Det oplever du på en guidet rundvisning med engageret guide
-
Roskilde, Danmarks første hovedstad
Oplev Vikingernes Roskilde i selskab med en vidende guide. Roskilde Domkirke og Vikingeskibshallen indgår i turen – med bus eller bil
-
Sorø byvandring
Munke, kostskoleelever, letlevende damer og fantastisk natur. Byvandring i Sorø, der blev grundlagt i 1142 af Absalons far, Asser Rig
-
En kærlighedsvandring i København
Skal du arrangere polterabend? Eller er du varm om hjertet for at høre om bryllupstraditioner gennem historien, samt de store og tragiske kærlighedshistorier, som har udspillet sig i København.
Så tag med på en byvandring gennem Københavns gamle gader, hvor vi kommer forbi Vor Frue Kirke og fortællingen om bryllupstraditioner og skikke gennem tiden. Hvoraf kommer polterabend, hvad betyder ordet bryllup og har brudekjolen altid været hvid?
Vi fortsætter ad de gamle gader hvor jeg fortæller om blandt andet om Christian den 4.'s hustruer og elskerinder, fortællingen om Leonora Christine og Corfitz Ulfeldt samt den tragiske kærlighedshistorie om Struensee og Caroline Matilde. Jeg fortæller også om de royale bryllupper op til vor tid.
Velkommen til en vandring af kærlighedens veje.
-
Parker og militære anlæg i city
Oplev Københavns gamle fæstningsværker, og bliv transporteret til en tid med krudt, kugler og dramatik
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev kongelige København på byvandring med besøg på Rosenborg. Vi besøger kronjuvelerne og ser, hvordan konger og dronninger boede
-
Vandretur – fra vikinger til Karen Blixens baghave
Dejlig vandretur fra Vedbæk Station til Trørød Hegn, på Caroline Mathildestien, ind i Folehaven for at slutte i Karen Blixens baghave
-
Danmark som Design-nation
Vi kombinerer at se og høre med at føle og lugte og opnår på den måde en mere kompleks oplevelse af dansk design, når det er bedst
-
Guidet vandretur i Dyrehaven
Om ikke før, så er der helt sikkert hjorte-garanti her på sletten ved ikke bare Danmarks, men Skandinaviens ældste golfklub. Er det klart vejr, kan vi se helt til Sverige.
Vi går fra Klampenborg Station til "Ulvedalene", som hvert 3. år lægger kulisser til friluftsteater. Derfra går vi tilbage gennem skoven til Klampenborg Station. Vi kan gå en kort omvej for at komme forbi forlystelsesstedet Bakken.
Vidste du, at der fandtes en helbredende kilde i Dyrehaven, der gav kraft og styrke! At der har været over 200 knejper på samme tid.
Dyrehaven er et populært udflugtsmål, og der er altid mange friluftsaktiviteter i gang. Det er muligt at hyre kapervogne, hvis man gerne vil opleve skoven fra en hestetrukken vogn, de skal dog bookes og betales på forhånd, så det hjælper vi naturligvis med.
Stierne er dels grusveje, dels skovveje, som kan være ujævne.
-
Vandretur i nordlige ende af Dyrehaven
På en dejlig vandretur går vi på jagt efter spiselige svampe og især svampe med medicinsk anvendelse – alt fra the til mad
-
Oplev det smukke Frederiksborg Slot
Oplev 500 års Danmarks historie på Frederiksborg Slot og lad mig begejstre dig med min fortælling
Sjælland og øer – guidede ture
Sjælland og omliggende øer er et skønt område at besøge. Variationen er stor, lige fra det pulserende liv i København til alle de mange andre skønne steder spredt flot ud over Syd- og Vestsjælland, nationalparken Kongernes Nordsjælland, Lolland-Falster. Og så er der alle de små, charmerende øer langs den sjællandske kyst. Der er så mange steder, der gemmer på gode historier, smuk natur og ikke mindst ægte sjællandsk lune.
Der er mange byer og steder at vælge imellem, men finder du ikke lige det sted, du ønsker dig, så kontakt os, for vi hjælper dig gerne med at finde den rigtige løsning. Gode, guidede ture i København har deres egen side for at lette overblikket.
Turforslag Sjælland & omliggende øer
Dig, der elsker en storbyferie, skal naturligvis vælge København men der er altså også smukt og dejligt i f.eks. Roskilde, Helsingør, Korsør og Kalundborg for blot at nævne nogle af de skønne sjællandske byer.
Hvor begynder egentlig provinsen? Det er lidt svært helt at lave en grænse, så vi lader dig selv bestemme, hvornår du synes, du er ude af storbyen.
Nationalparken Kongernes Nordsjælland
Kongernes Nordsjælland er måske mest kendt for de kongelige slotte Fredensborg Slot, Kronborg og Frederiksborg Slot. Fredensborg Slot er kongefamiliens bolig, så der kan du naturligvis ikke komme indenfor, men du kan nyde slottet udefra og den smukke park.
Med Kronborg er det ganske anderledes, der kan du komme indenfor og opleve stemningen i de gamle sale. Måske tænker du som så mange andre på Shakespeare og skuespillet Hamlet, men Kronborg gemmer på mange andre historier. Den om Holger Danske er ganske oplagt at lade din guide fortælle dig, hvis ikke du selv kan huske historien.
Sydsjællands smukke natur
Selvom Danmark er et fladt land, så byder den sjællandske natur på store oplevelser. Når du kommer ned mod syd er der både Stevns Klint og Møns Klint. Stejle og imponerende klinter af primært kridt. Her kan du blandt andet lede efter spændende forsteninger og gemmer der sig en geolog i dig, så vil du helt sikkert også finde spændende sten på kysten.
Vi siger med glæde visit Sjælland med Guideservice Danmark og vores guideservice Sjælland.