Børnevenlige ture
Nogle ture er særlig velegnede for børn. Vi har bedt vores guider selv markere, hvilke det er. Vi glæder os til at have dig, din familie og børn med på tur.
// List ?>-
- Sortering:
-
Ribe – Danmarks ældste by
Oplev den hyggelige stemning i Ribe – Danmarks ældste by, hvor historien går helt tilbage til år 710. En slentretur i de gamle brolagte stræder med velbevarede meget gamle huse, som fortæller hver deres historie om vikinge- og middelalderbyen Ribe.
I udkanten af byen ligger ruinerne af dronning Dagmar og Gorm den Gamles slot. Midt i Ribe findes den imponerede domkirke, hvorfra man fra toppen af tårnet kan overskue "National Park Vadehavet".
Og Ribe har mange gode hyggelige restauranter.
Byvandringen kan kombineres med en traktorbustur gennem Vadehavet til den unikke ø Mandø – hvor man kan tage på sælsafari!
I Ribe er stemningen ikke til hurtig trav – så vi slentrer roligt rundt i byen i adstadigt tempo på vores byvandring
-
Vandretur langs kysten ved den lille halvø Knold ved Dyreborg
Oplev det sydfynske kystlandskab med en lokalkendt og erfaren guide. Se de gamle badehuse og nyd områdets varierende natur
-
Vikinge-vandretur fra Lejre til Roskilde
Kom med på en vandretur og oplev oldtidslandskab hvor de første vikingekonger bosatte sig. Smuk natur og gode historier
-
Historisk vandring i Ringe
Med damptog kom en bunke historierejsende fra hele Danmark og steg af ved den nybyggede Ringe station. Hør historien
-
Forlystelser og forundring: Odenses underholdningsindustri i 1800-tallet
Vi sejler op ad åen og sejler ned ad igen på historien om Odenses forlystelsesindustri fra teater til revy
-
Sorø byvandring
Jeg fortæller om Sorø Akademi, som oprindeligt var Nordens rigeste munkekloster med store jordbesiddelser. Stiftelsen Sorø Akademi og dets betydning for egnen i fortid og nutid indgår i fortællingen og vi går en tur langs Sorø Sø, som er den største af de 3 sammenhængende søer, der omkranser byen.
Min guidede tur begynder ved Sorø Akademi, hvor jeg fortæller om dengang, det var et munkekloster. Efter en guidet tur i den pragtfulde have ved Sorø Akademi, hvor der er mange særprægede buske og træer, vandrer vi en smuk tur langs bredden af Sorø Sø og slutter af med at nyde den imponerende udsigt over de 3 sammenhængende søer fra den højtliggende Pedersborg Kirke. Fra kirken har vi et godt udsyn over en del af de 5.000 ha skovbrug, landbrug og søer, der hører til Stiftelsen Sorø Akademi.
Den guidede tur kan suppleres med et besøg i Klosterkirken, en sejltur på Sorø Sø eller et kaffestop i Støvletkatrines Hus, hvor jeg fortæller historien om Kong Christian VIIs livlige elskerinde.
Sorø har eksisteret siden 1142, hvor et kloster for benediktinermunke blev grundlagt af stormanden Asser Rig. Hans søn, Absalon, overdrog det senere til cistersiensermunkene, der var gode godsforvaltere. Sorø Kloster var nordens største og rigeste kloster i Middelalderen, og mange konger ligger begravet i Klosterkirken.
I 1586 kom de smukke klosterbygninger til at huse kostskolen "Sorø Akademi". Mange af eleverne er vendt tilbage til byen og bidrager i dag til et frodigt kulturelt miljø.
-
Assens: købstad og fabriksby med en spændende historie
Tag med på opdagelse i Assens bys skønne historie og lær om livet på begge sider af spektret og lær om byens spændende fortid
-
Guidet tour i det nye Odense – kultur, musikliv og byfornyelse
Vær med til at møde gammelt og nyt, klassisk og moderne. Den klassiske musik, et moderne kulturhus, og en by der bliver til en storby
-
Vejle Havn: byen og vandet
Byvandring og besøg i en bydel i Vejle, der på smukkeste vis binder Vejle by og fjord sammen
-
Eventyr. Skulpturer i Odense – en børnevenlig byvandring
En børnevenlig tur, hvor eventyrene genopfriskes i forbindelse med nogle af Odenses dejlige skulpturer og historierne bag dem
-
Fra stormagt til afmagt – Nakskovs blodige belejring i 1659
At Nakskov er en smuk, historisk og gammel by er de fleste af os nok klar over. Hvor historisk den er, ved de færreste vel. Under Svenskekrigenes højdepunkt, hvor Gøngehøvdingen hærgede, hvor København var belejret, den danske flåde beredt, og svenskekongen var redet over isen til Lolland, var Nakskov centrum for en af Danmarks blodigste og mest afgørende belejringer.
Historien er dog ikke bare lokalhistorisk interessant, hvad den så rigeligt er, men åbner også et vindue til en af Danmarkshistoriens mest afgørende perioder. Her mistede vi Skånelandene og Bornholm (som dog kom tilbage senere!) Øresundstolden blev svækket, riget blev knækket og enevælden blev indført få år senere.
En spændende byvandring, hvor vi sammen skal vandre ca. 1½ km gennem Nakskov, høre om Danmarks storhedstid, se den smukke købstad, de svenske granater der slog ned i byen, og op på resterne af de volde, hvor de danske og svenske soldater tørnede sammen og afgjorde Danmarks skæbne. Kom med!
-
Middelfart – fra marsvin til keramik
Byvandring i Middelfart med kulturhistorisk perspektiv til alle aldersgrupper. Middelfart er historien om klimaby, keramik og fiskeri
-
Gammelkøbenhavn og Nykøbenhavn
Særlig byvandring i både det gamle København med vikinge- og middelalderbyen samt i det nye København, renæssancebyen fra 1600-tallet
-
Kolding provinsby eller metropol light
Kolding provinsby eller metropol light. En del af Trekantsområdet eller tilhørende Mojn-landet
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Vandretur ved Stevns Klint, dansk verdensarv
Stevns klint er blandt kun 10 steder i Danmark, der er på verdensarvslisten. Hvorfor er klinten så verdensarv, hvad gør den unik?
Jo det er faktisk det bedste sted i verden, hvor man kan se bevis på den naturkatastrofe, der udslettede dinosaurerne for 65 millioner år siden. Et lille sedimentært lag i klinten, kaldet fiskeler, vidner om dette.
På denne guidede vandretur vil jeg vise det måske bedste sted at se dette lag. Det kræver en lille spadseretur på rullesten på stranden nord for Rødvig. Jeg vil fortælle om dannelsen af klinten og hvilke teorier, man har om katastrofen for længe siden.Hvis vi har tid, besøger vi også det nedlagte Boesdal kalkbrud nær ved, hvor man kan se eksempler på dengang, man udvandt og forarbejdede kalken.
-
Det tidlige historiske Helsingør og Kronborg
Byvandring i det indre Helsingør med fortællinger og anekdoter fra Strandgades vilde søfolkeliv, klostrene, Domkirken og Kronborg
-
Historisk vandring i Nyborg
Nyborg, "Danmarks riges hjerte". Alligevel har historieskrivningen ikke givet Nyborg den plads, byen fortjener. Vi gør på byvandring
-
Nørrebro – stærk forskellighed og kampgejst
Byvandring på hippe Nørrebro med lugten af hvidløg, lyden af den nyeste musik, friske solbriller og masser af cykler
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Smuk og spændende tur på Københavns ældste aktive kirkegårde, Garnisons- og Holmens kirkegårde, begge smukke parkområder
-
Syvårssøerne – Frederikshåb Plantage
Syvårssøerne ved Frederikshåb Plantage er i øjeblikket en af Danmarks største natur-turistattraktioner, da vandet står meget højt i de mystiske Syvårssøerne og flere stier i området er oversvømmet. En vandretur her er en spændende oplevelse.
Jeg er selv meget begejstret for denne vandretur hvor vi vander rundt om de store sandklitter i Randbøl Hede. Her skal vi passere den 17 meter høje Stoltenberg. En sandklitte, som vinden har blæst sammen på den ellers flade og lyngbeklædte Randbøl Hede. Her har man svært ved at tro, at man ikke befinder sig i de store sandklitter ved Vesterhavet.
Turen går videre over i Frederikshåb Plantage, hvor vi vandrer langs Syvårssøerne. Det mystiske ved Syvårssøerne er, at de ikke altid er der, men opstår og forsvinder med grundvandsstanden. Fra gammel tid har man bemærket, at søerne dukkede op ca. hvert syvende år. Vandreturen ved Syvårssøerne er en tur, man kan gå igen og igen og på alle årstider. Ligegyldig hvornår man kommer forbi, er naturen smuk – selv i regn og gråvejr. Og har man børn med, byder turen på leg i de fine sandklitter.
Udover den mystiske og meget smukke natur vil vi undervejs møde mange fortidsminder fra besættelsen, hvor den tyske besættelsesmagt brugte området som en hemmelig flyveplads. I området findes der blandt andet flyverskjul, feltkøkken, mandskabsbunker, brændstofsledninger og bunker til brændstof.
En guidet vandretur som er meget spændende for både børn og voksne.
-
Mystik og mørke – Køge Huskors
Oplev historien om Køge Huskors på en guidet tur. Hør om 1600-tallets hekseanklager og besøg stederne for de dramatiske begivenheder
-
Christiansminde – Svendborgs rekreative smørhul
Få en oplevelse med gode fortællinger i Christiansminde, når vi går turen gennem Svendborgs smukke strandpark
-
Rundt om H.C. Andersen
Oplev H.C. Andersens Odense, nogle af hans eventyr og sange. Vi gør det til en fælles oplevelse på og efter byvandring, måske cafébesøg
-
Opdag Ørestads arkitektur på dejlig cykeltur
Tag med på en rundtur i Ørestad, hvor banebrydende arkitektur møder grønne områder og urbant design i Københavns moderne bykvarter
-
Stationsbyen Grindsted – et stykke dansk kulturhistorie
Spændende byvandring i Grindsted, der er stationsbyen på godt og ondt.
Jernbanens historie i Danmark er unik i forståelsen af først industrisamfundets og derefter velfærdssamfundets opblomstring. Jernbanen spillede desuden en vigtig rolle i opdyrkningen af de store hedearealer i det centrale Jylland.
Stationsbyen er derfor et stykke dansk kulturhistorie. Turen vil derfor vise stationsbyens mange facetter, ligesom sporene i by og på land fra 1900-tallets start vil give en forklaring på mange tidligere stationsbyers fortid og nutid.
-
H.C. Andersen skattejagt eller teambuilding i Odense
En anderledes måde at lære Odense og digteren at kende på. Velegnet for skoleklasser, familietræf og firmature
-
Hedeegnens sjæl – en tur i Legos Billund og omegn
En guidet tur igennem mere end 100 års historie, hvor Lego har præget udviklingen i Billund
-
Vandretur fra Rådvad Kro til Tårbæk Havn
En pragtfuld vandretur. Uanset årstiden møder vi hjorte og golfspillere, udsigter fra Eremitagen og Øresunds havluft i Tårbæk
-
De skjulte fortællinger om Vejles baggårde
Oplev Vejle set med nye øjne på en byvandring med fokus på byens baggårde og deres historie fra før til nu
-
Slavenation Danmark
Bliv klogere på Danmarks kolonitid og se hvor meget denne tid fylder i København i dag.
København har mange bygninger, der rummer historier om kolonitiden. Både den nordatlantiske, østasiatiske og vestindiske handel.
Den vestindiske handel byggede på slaver, som man købte af de lokale i Vestafrika og brugte som arbejdskraft på de vestindiske øer.
I de senere år er der kommet stor fokus på kolonitiden og især på Danmarks rolle i slavehandlen. Derfor er der også kommet to statuer i Københavns havn. Den ene er en officiel gave fra det tidlige Vestindien – The Virgin Islands – statuen Freedom. Den anden er et kunstprojekt med navnet I am Queen Mary.
Hør historierne og de mange skjulte historier rundt om Københavns havn.
Byvandringen kan arrangeres på forskellige måder, så hvis I for eksempel ønsker at kombinere et besøg i den faste koloniudstilling på Nationalmuseet, så kan det sagtens lade sig gøre.
Vi mødes på Christianhavns Torv og går ned til den tidligere østasiatiske plads ved havnen. Herfra følger vi havnen til Grøndlands handelsplads og går over Inderhavnsbroen til Nyhavn. Herfra går vi til Toldboden hvor I am Queen Mary står. Vi går til Amalienborg og forskellige stop i Frederiksstaden tilbage til Nyhavn og Kongens Nytorv, der fortæller om afviklingen af slaveriet.
Hvis I gerne vil have fokus på racisme, kan vi eventuelt inddrage Kastellet i turen. Der sad engang en afrikansk høvding og hans rådgiver i fængsel på grund af salg af slaver og drab på børn. En overraskende historie, hvis man tror historien om slaveri er en sort-hvid historie.
-
Sejle op ad åen og sejle nedad igen ……
Vi sejler med Odense Aafart fra Munke Mose til Fruens Bøge. Jeg fortæller om det vi ser undervejs, fortæller historier og vi leger
-
Oplev skønne Skagen og omegn
Tag med mig til Skagen, som med sin rige historie og sit helt unikke lys har tiltrukket både kunstnere og besøgende gennem over 200 år
-
Roskilde Domkirke – Danmarks vugge
Roskilde Domkirke – mere end 1000 års historie
-
Esbjerg – den amerikanske industriby
En spændende byvandring i Danmarks vigtigste havn og dens opståen
-
Odense Havn – den store tur fra industrifortid til moderne bykvarter
Siden starten af 00'erne har Odense Havn gennemgået en monumental forandring. Få hele historien fortalt af én, der har oplevet det, mens det hele har stået på.
På turen får du det store overblik og de pudsige anekdoter – og det hele bliver sat ind i kontekst til den store fortælling om den vilde rejse, Odense som by har været igennem siden årtusindeskiftet.
Med denne udvidede byvandring på og omkring havnen i løbet af 2,5 timer bliver historien helt foldet ud – vi oplever også gåturen ud langs en del af kanalen og tager turen over Nordeuropas største drejebro, Odins Bro. Turen kræver, at man er godt gående.
-
Oplev det smukt beliggende Sønderborg Slot
Få en spændende og uforglemmelig oplevelse på Sønderborg Slot med historien inde på livet
-
Aalborg til fods
Oplev Aalborg til fods! Tag med på en spændende guidet tur gennem byens historie, kultur og skjulte perler. Book din guidede tur nu
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev kongelige København på byvandring med besøg på Rosenborg. Vi besøger kronjuvelerne og ser, hvordan konger og dronninger boede
-
Den Fynske Landsby
"Der er så dejligt ude på landet" skriver H. C. Andersen, og i Den fynske landsby får man syn for sagn – også børn vil få en herlig dag
-
Byvandring i skønne Ærøskøbing
Oplev eventyrbyen Ærøskøbing. En by, hvor tiden bestemt ikke er gået i stå, men hvor fortid og nutid er smeltet sammen på enestående vis. Ærøskøbing er en by helt for sig.
Tag en tur med i de smalle gader og nyd Ærøskøbings dejlige huse. Jeg viser dig blandt andet en dør malet med okseblod. Mon du selv ville finde den?
Jeg fortæller, hvorfor Ærøskøbing har så mange bryllupper og du hører om nogle af byens forskellige beboere. Oplev de gamle vandposte på Torvet, og besøg den smukke sømandskirke, hvor der er mange historier fra dengang og nu.
Efter byvandringen anbefaler jeg, at du bruger lidt tid på egen hånd til rigtig at indsnuse byens atmosfære. Der er så mange små, pittoreske ting at opleve.
-
Trailløb ved Munkebjerg
Løb en frisk tur i Munkebjergbakkerne, hvor både pulsen og humøret stiger undervejs
-
Vandets Vejle – levevej, arkitektur, ven eller fjende
Vandets Vejle – hvordan har vandet formet og bliver ved med at forme Vejles natur, kultur og mennesker? Det afslører jeg for dig
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
En herlig tur gennem Svendborg
En underholdende byvandring, hvor der er plads til anekdoter og overraskende fakta om Svendborg
-
Aarhus Nordre Kirkegård
Det er spændende at se en bys historie gennem dens store mænd og kvinder begravet på byens kirkegårde. Her dykker vi ned i historierne på Aarhus Nordre kirkegård.
Kirkegården er anlagt i 1876 for at tage presset fra den dengang eksisterende Søndre Kirkegård, som lå der, hvor Rådhusparken i dag er anlagt. Nordre Kirkegård blev stedet hvor aarhusianerne ønskede at blive begravet, fordi den dengang var beliggende i et landligt område nord for byen et område, som nu er blevet en del af Aarhus. Nordre Kirkegård fylder 14,8 hektar.
Begravet på Nordre Kirkegård er en lang række af Aarhus' borgmestre blandt andre Bernhardt Jensen foruden andre berømte aarhusianere. Dermed kan kirkegården fortælle byens historie gennem dens førende mænd og kvinder. Den historie synliggør jeg til jer.
-
Vandretur med bornholmske skrøner og historie
Kom med på denne guidede vandretur på Bornholm. Fyldt med smukt natur, historie og lokale skrøner
-
Byvandring i Nordby på Fanø
Idyl og hygge – det finder du på Fanø. Kom med på en afslappende byvandring og oplev charmen i Nordby på Fanø
-
Djurslands herregårde
Guidet bustur til herregårdene Gammel Estrup, Løvenholm og Clausholm. Det er også historierne om slægterne Brock, Skeel og Reventlow
-
Foodtour i Vejle – mindst 4 forskellige smage-stop
Oplev Vejles madsteder i selskab med en ægte madglad foodie
-
København for begyndere
Velkommen til byvandring i København, byen som er mere end 800 år gammel – hvilket man tydeligt kan se i de centrale middelalder-bydele. Der er 1,3 millioner indbyggere.
Jeg inviterer jer på en byvandring rundt i den gamle, historiske del af hovedstaden.
Vi laver stop på de vigtigste lokaliteter. Vi starter ved byens vartegn, Den lille havfrue, kendt fra H.C. Andersens dejlige eventyr. Alle nyforelskede par må besøge havfruen, som er over 100 år gammel.
Vi går langs vandet forbi Kastellet, Københavns citadel til det monumentale Gefion Springvand. Videre forbi det største og verdensomspændende rederi Mærsk Lines hovedkontor. I vil se den nye Opera, en gave til byen fra Mærsk.
Vi passerer Amaliehaven på vej til Amalienborg, den kongelige families residens.
Næste stop er det mest fotograferede sted i landet, nemlig Nyhavn med de smukke gamle huse og de gamle skibe. Nyhavn huser i dag en mængde restauranter og caféer og besøges af alle turister og københavnere.
Vi fortsætter forbi det gamle Kongelige Teater, stormagasinet Magasin du Nord og det fornemme gamle hotel D'angleterre.
Den videre rute går ad den ældste gågade, Strøget, forbi springvand og pladser. Nytorv og Gammeltorv leder os til Rådhuspladsen, hvor statuerne af H.C. Andersen og Absalon, Københavns grundlægger, venter os, og ved siden af ligger den gamle forlystelseshave Tivoli.
Alle de mange statuer, springvand, slotte, gader og stræder fortæller de mange års historier om byen København.
-
Vikinger og Valdemarer i Vordingborg
Med bus fra København til Valdemarernes borg i Vordingborg – en tur ind i vikinge- og middelalderens verden
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag på det gode øl i København på byens bedste ølbarer – og hør fortællingen om dansk øls interessante historie fortalt af ølkender
-
Odense – gammel og ny
Oplev Odense til fods – få en fornemmelse af byens historie fra vikingetiden til i dag
-
Besøg Bjørnø – en af de små hyggelige øer i Det Sydfynske Øhav
Oplev Bjørnø By og ø med lokal guide. Kom hjem med ny viden om øens kultur, landskab, planter og dyreliv
-
Gottorpernes svære vej til selvstændighed
En byvandring, der fører os gennem en spændende, men fortængt periode af Aabenraas historie.
Jeg fortæller om Hertug Adolfs grundlæggelse af hertugdømmet Slesvig-Holsten-Gottorp i 1544 og om Brundlund Slots rolle i udvidelsen i 1581.
Sønnen hertug Johan Adolf gør det gottorpske område til et arveligt, udeleligt hertugdømme. Under ham brænder Aabenraa ned til grunden i 1610, med undtagelse af få huse.
Under Johan Adolfs søn Friedrich IIIs lange periode som regent udvikler byen sig kulturelt, hvilket vi skal høre om i området omkring Sct. Nicolai Kirke. Samtidig skifter skriftsproget fra plattysk til tysk. Men Kong Christian IVs lange krige er en stor belastning. Den gamle hertug stræber mod at blive løst fra båndene til Danmark, og i 1658 kan han, med Sveriges hjælp, erklære sig som suveræn over sine områder af hertugdømmet Slesvig, herunder Aabenraa.
-
Historisk vandring i Ryslinge
Danmarkshistoriens vigtigste landsby, Ryslinge. Historien om højskoler, skytteklubber, bøgelyse øer, stridbare præster
-
Faaborg købstad set fra oven på vandretur i Sundbakkerne
Oplev bynær natur med en erfaren, engageret og fortællelysten guide. Nyd det smukke landskab, udsigten over Faaborg og øhavet
-
1864 – fortalt på gravens rand
Gå gennem historien om krigen i 1864, fortalt ved gravene af dem, der var med. Både soldater, generaler, kulturpersoner og politikere
-
Oplev verdensarkitektur og kunst – i Birk ved Herning
Verdenskunst på den jyske hede – i Birk ved Herning
-
Marselisborg – Mindeparken og Mindelunden
Mindeparken ligger i forlængelse af Marselisborg Slots flotte have og det er oplagt at forlænge med en rundvisning her, hvis du er på guidet tur i Marselisborg Slotshave.
Der er en særlig grund til, at Mindeparken er så rig på fauna. Det er en historie, som du hører, mens vi går langs de snoede stier i parken og nyder årstidens botanik.
Vi møder også de smukke Donbæk huse på vejen, som også rummer en særlig historie.
Mindelunden er et unikt og følelsesfuldt monument over alle de danskere, der faldt i 1. Verdenskrig 1914-18, uanset om det var sønderjyder, der var indkaldt som tyske soldater eller som frivillige i andre landes hære.
Har du lyst til både at opleve Mindeparken og Marselisborg Slotshave og høre historien om dem begge på en samlet tur, er det en god idé at booke begge parker som en fælles guidet tur.
-
Historisk besættelsesvandring i Odense
Tag med på en historisk vandretur i Odense og oplev byens dramatiske rolle under besættelsen gennem fortællinger om modstand og mod
-
Kolding – Middelalderbyen, Koldinghus Slot og nutiden
Kolding – Middelalderbyen der forsvandt. Genoplev Koldings fortid og hør hvordan byen genopfandt sig selv
-
Historisk vandring i Odense – de fremmede
Kom med til et brag af en byvandring, hvor vi skal høre om hævngerrige og magtfulde dronninger, kejserlige krigsfanger og meget mere
-
Vejle – Danmarks Manchester
Byvandring, der levendegør Vejles industrihistorie gennem det historiske Vejle
-
Hekseruten i Slagelse
En byvandring, der tager dig med ind i det historiske Slagelse fra 15-1600 tallet. Det er heksejagternes tid, og selvom det ikke er dokumenteret, at der blev jaget hekse i Slagelse, så kunne det sagtens have fundet sted.
For Slagelse var lige så fuld af overtro og magi, som alle andre købstæder på den tid – og det strakte sig langt op i 1800 tallet.
Vi møder Madam Døllerik, den kloge kone som man kommer til, hvis man har problemer med sine heste. Vi møder også kloge Stine, som healer ved at lægger surdej under fødderne på sine patienter, og vi hører om, hvordan selv de adelige betalte for at modtage magiske ydelser.
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Demokrati i børnehøjde
Ferietilbud for børn i efterårsferien. Demokratiets historie fortalt i børnehøjde med besøg i byrådhussalen på Odense Rådhus
-
Dokk1 og Aarhus Havn
Havnen fra vikingetid til moderne containerhavn og Nordens største bibliotek. Oplev Aarhus' spændende udvikling på havnen
-
København, Nordens Rom
København er ikke bare Danmarks hovedstad. København er byen som forsøgte at brande sig selv som en ny fredens metropol
-
Odense Å fra Munkemose til Den Fynske Landsby
Oplev Odense Å på en sejltur fra Munkemose til Hunderup Skov og en spadseretur gennem Fruens Bøge til Den fynske Landsby.
På en guidet tur som begynder i Munkemose, passerer vi på sejltur med Odense Åfart villaerne i Hunderupkvarteret, Odense Zoo og slutter i Hunderup Skov. Undervejs fortæller jeg om det, vi ser fra båden.
Når vi når endestationen for Åfarten fortsætter vi til fods gennem det smukke område Fruens Bøge, som op gennem tiden har været udflugtsmål for odenseanerne, når der skulle slappes af i naturen.
Spadsereturen slutter ved Den Fynske Landsby, som viser hvordan landsbylivet blev levet i gamle dage. Du kan med fordel også booke en guidet tur i Den Fynske Landsby.
-
Den Gamle By i Aarhus
Hop ind i tidsmaskinen og nyd rundvisning på Danmarks bedste frilandsmuseum, hvor hver gade har sin helt egen historie at fortælle
-
Hasle Klinker – lerindustri igennem 150 år
Oplev Hasle Klinker på tæt hold med de tydelige spor i området ved Sorthat/Muleby på Vestbornholm. Sammen finder vi seværdighederne
-
København set gennem en udlændings øjne
Oplev København som en fremmed på denne guidede tur. Få et nyt perspektiv på dansk kultur, skjulte skatte og hovedstadens charme
-
Vejle Ådal, kanotur med guide
Kanotur – den perfekte hyggestund for hele familien. Kanoer og redningsveste stilles til rådighed
-
Aalborg kultur og historie
Oplev Aalborgs kultur og historie på dejlig byvandring.
Byvandring, der vil starte og slutte ved Aalborghus Slot. På ruten vil vi se de forskellige vigtige bygninger i Aalborg midtby. Jeg vil fortælle om byens historie og den kulturelle udvikling. Vi vil se på den særlige struktur byen har fået. I løbet af turen vil vi også se på havnefrontens udvikling og betydning for byen.
Hvis I ønsker det kan jeg anvise særlige kulinariske perler.
Efter turen er der mulighed for på egen hånd at besøge museer og andre spændende steder i Aalborg.
-
En tur langs Odense Å i H.C. Andersens fodspor – med sejltur på åen
Børnevenlig tur langs Odense Å i H. C. Andersens fodspor med en passioneret fortæller. Vi slutter med en dejlig sejltur med Åfarten
-
Legos spændende historie – fra iværksætter til salg i hele verden
Legos historie fortalt på bustur fra Aarhus til Billund. Besøg i Legoland eller Lego House – eller begge dele, hvis I orker det
-
Byvandring i Sønderho, Fanø
Oplev Sønderho, den smukke og charmerende lille by på Fanø, hvor en stor del af husene er fredede. Kom med og hør historierne
-
Langelinie – en byhistorisk vandring i Faaborg
Langelinie før og nu – en kulturhistorisk byvandring i Østerbrogade-kvarteret
-
Oplev Maribo fra Skimminge til nu
Byvandring, der starter på Torvet i Maribo, foran det smukke rådhus fra 1857, hvor jeg fortæller lidt om byen og de store købmænd, der har præget byens historie.
Jeg fortæller også om Danmarks første private jernbane, der har haft stor betydning for Maribo. Maribo-Bandholm banen åbnede i 1869, og stationen fra dengang kan vi stadig opleve bag købmand Qvades gård.
Vi har også en statue af Kaj Munk, hele Danmarks digterpræst, og ved den fortæller jeg naturligvis om Kaj Munk og hans liv.
I skal også høre historien om Maribo Domkirke. Hvis der er åbent og der er mulighed for det, går vi ind i kirken, så vi kan opleve den smukke lyse kirke. Jeg fortæller selvfølgelig historien om de stærke kvinder, der gennem historien har præget livet i byen. Herunder Leonora Christina Ulfeldt, hvis grav er i Maribo Domkirke.
-
Vorbasse – Nordeuropas ældste landsby
Vorbasse, nordeuropas ældste landsby. En spændende byvandring igennem de sidste 2.000 års historie på denne lille hedeegn
-
På tur i det kunstneriske Aarhus
Tag med på en spændende guidet tur gennem gaderne i Aarhus og oplev nogen af de ældste og nyeste kunstværker i byen
-
Oplev fremtiden for Urban Living i Nordhavn
Tag med på en rundtur i Københavns pulserende nyeste kvarter, hvor historiske siloer møder banebrydende bæredygtige løsninger
-
Eventyret lever videre – fra Andersen til Disney
H.C. Andersen møder Disney i moderne fortolkning på spændende byvandring i Odense
-
Vikinge-cykeltur – fra Lejre til Roskilde
En dejlig cykeltur fra Lejre til Roskilde hvor vi følger i vikingernes spor.
Vi tager toget til Roskilde, hvor der er mulighed for at leje cykler, hvis ikke du allerede har din egen cykel med.
Fra Roskilde tager vi toget til Lejre, hvor det bedste landskab med vikinge-monumenter er. Jeg fortæller historien om blandt andet Beowulf, netop fordi den foldede sig ud der på stedet. Når vi kommer til Roskilde besøger vi Vikingeskibsmuseet, hvor der er mulighed for at sejle på et ægte vikingeskib og hvor du også kan nyde et vikingemåltid!
Hvis vi har tid, går vi en kort byvandring i Roskilde, hvor vi også skal aflevere cykler, hvis de er lejet her.
-
Byvandring i Møgeltønder
På en kort byvandring i Møgeltønder kan du opleve meget. Kirken, den charmerende Slotsgade og Schackenborg
-
Christianshavns arkitektoniske vidundere
Udforsk Christianshavns blanding af historiske kanaler og moderne design. Oplev århundreders arkitektur på en engagerende byvandring
-
Jul i Den Gamle By
Jul overalt i Den Gamle By – alle sanser udfordres. Jeg viser vej i den julesmykkede by til de hyggeligste steder. Jul som i gamle dage
-
Historisk vandring i Svendborg
Svendborg, Sydfyns perle. En by, der strækker sine slipsstrømsarme ud og berører hele verden
-
Herning – min historie om driftige uldjyder og kunsten
Denne tur er min personlige beretning. Jeg kommer nemlig fra Herning, så jeg fortæller om byens og egnens udvikling og gå-på-mod, sådan som jeg har oplevet det, og som kunsten og arkitekturen er varige udtryk for.
Og her glæder jeg mig til at dele min begejstring og viden med jer på de skønne museer for moderne kunst og rundt i Birk-centerområdets skulpturpark og geometriske haver.
Tekstilmuseet er også et besøg værd – en guldgrube af informationer og oplevelser. Hvordan kunne tre huse på en markvej i lyntempo blive landets store tekstil- og tricotagecentrum? Den historie fortæller jeg krydret med mine egne oplevelser i 60erne, især, af en by, hvor hjemmestrikkere og -syersker, små og store fabrikker prægede livet og intet var umuligt.
Videbæk ca. 20 km fra Herning byder skam også på moderne kunst i verdensklassen i Kunstpavillonen tegnet af Henning Larsen.
-
Oplev den herlige hertugby Augustenborg
Hør de mange og overraskende historier om Augustenborg med både slot, gamle huse og skulpturer i byen
-
Luftskibene i Soldaterskoven
Soldaterskoven nord for Tønder er et fascinerende sted med hyggelige shelters og lige så uhyggelige minder fra første verdenskrig.
-
Historisk vandring, Gislev
Man skulle ikke tro det, men Gislev er en by fyldt med historie, om selvejende bønder, kirkelige helgener og jernalderkultur
-
Historisk vandring i Faaborg
Spændende byvandring i Faaborg med fortællinger om krigsgale konger, lazaretter, landegrænser, jøder og meget mere
-
En københavnsk smagsoplevelse
Har I nogensinde tænkt på hvor smørrebrød kommer fra? Og hvorfor vi spiser det? På denne tur hører I hele historien, samtidig med at I smager på klassisk og nyt fra det danske køkken.
Denne tur er ledet af en guide der er ekspert i madhistorie, og dækker de historier der har skabt byen og stadig påvirker vores dagligdag.
Turen varer 3 timer og indeholder nok smagsprøver til et fuldt måltid.
-
Kolding: Danmarks Åleby
Åleeventyret i Kolding – en kulturhistorisk byvandring hvor du oplever Kolding by med nye øjne
-
Universitetsbyen Aarhus
Spændende byvandring i Aarhus. Hvorfor er danske universistetsuddannelser så gode og Aarhus en fantastisk studieby. Det ved jeg
-
Oplev Trekantområdet og Vestfyn på bustur
Oplev Trekantområdet og Vestfyn i bus – perfekt til en større gruppe. Her er mange historier at fortælle for eksempel om maritim arv.
-
Byvandring i Skagen
Hyggelig byvandring i Skagen, hvor vi kommer forbi de mest interessante steder i byen. Undervejs vil jeg fortælle om byens udvikling
-
Kvindehistorisk byvandring i Odense
Kvindehistorien har gennem de seneste år oplevet en bemærkelsesværdig renæssance! Kvinderne træder mere og mere ud af glemslen og indskriver sig nu aktivt i historien.
Podcasts som "Kvinde kend din historie" og kongerækkens "Markante Kvinder" har med rette givet kvindehistorien en fremtrædende plads i populærhistorien. Det er på høje tid, at Odenses kvinder kommer frem i lyset.
Både de betydningsfulde kvinder, der har haft afgørende indflydelse på Danmarks og Odenses historie, og også alle de kvinder, der har muliggjort livet helt fra vikingetiden og frem til i dag! Dette er en byvandring om de kvinder, som har haft en markant indflydelse på vores liv, fra vikingernes borgfruer, middelalderens odenseanske dronninger, forræderiske tandlæger og forbandede kvindelige præster.
Langt fra alle kvinder i Odenses spændende historie er hovedrige, nej de spænder over alle samfundslag, fra højadelige jomfruer til enlige vaskekoner.
Vi siger med glæde lad dine børn komme med på guidet tur med Guideservice Danmark.