Børnevenlige ture
Nogle ture er særlig velegnede for børn. Vi har bedt vores guider selv markere, hvilke det er. Vi glæder os til at have dig, din familie og børn med på tur.
// List ?>-
- Sortering:
-
Odense Å fra Munkemose til Den Fynske Landsby
Oplev Odense Å på en sejltur fra Munkemose til Hunderup Skov og en spadseretur gennem Fruens Bøge til Den fynske Landsby.
På en guidet tur som begynder i Munkemose, passerer vi på sejltur med Odense Åfart villaerne i Hunderupkvarteret, Odense Zoo og slutter i Hunderup Skov. Undervejs fortæller jeg om det, vi ser fra båden.
Når vi når endestationen for Åfarten fortsætter vi til fods gennem det smukke område Fruens Bøge, som op gennem tiden har været udflugtsmål for odenseanerne, når der skulle slappes af i naturen.
Spadsereturen slutter ved Den Fynske Landsby, som viser hvordan landsbylivet blev levet i gamle dage. Du kan med fordel også booke en guidet tur i Den Fynske Landsby.
-
Legos spændende historie – fra iværksætter til salg i hele verden
Legos historie fortalt på bustur fra Aarhus til Billund. Besøg i Legoland eller Lego House – eller begge dele, hvis I orker det
-
Assens: købstad og fabriksby med en spændende historie
Tag med på opdagelse i Assens bys skønne historie og lær om livet på begge sider af spektret og lær om byens spændende fortid
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Vejle Ådal, kanotur med guide
Kanotur – den perfekte hyggestund for hele familien. Kanoer og redningsveste stilles til rådighed
-
Eventyr. Skulpturer i Odense – en børnevenlig byvandring
Der er mange skulpturer af H.C. Andersens dejlige eventyr i Odense centrum, skabt af forskellige kunstnere. Tag med på børnevenlig byvandring og oplev de mange dejlige skulpturer, eventyrene og historierne bag.
Byvandringen fører dig forbi mange af skulpturerne og giver dig mulighed for at høre historierne bag, høre om kunstnerne der har fremstillet skulpturerne og ikke mindst få genoplivet eventyrene.
En velegnet byvandring også med børn, for børnene kan inkluderes i fortællingerne om de af eventyrerne de kender – og de skal nok få lov at deltage.
Eksempler på skulpturer:
- Konen med æggene
- Den standhaftige tinsoldat
- Kongens nye klæder
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
Herning – min historie om driftige uldjyder og kunsten
Lyslevende Herning – med gå-på-mod og stor kunst sådan som jeg har oplevet min barndoms by. En personlig guidet tur
-
Skulpturtriennale 2021
Oplev den spændende Skulpturtriennale 2021 i Hollufgård park. Skulpturer der involverer alle medier foruden en smuk naturoplevelse
-
Kontraster i Københavns Sydhavn
Kom med på cykel ud til vandet og oplev et alternativt og kontrastfuldt Sydhavn
-
Marselisborg – Mindeparken og Mindelunden
Mindeparken ligger i forlængelse af Marselisborg Slots flotte have og det er oplagt at forlænge med en rundvisning her, hvis du er på guidet tur i Marselisborg Slotshave.
Der er en særlig grund til, at Mindeparken er så rig på fauna. Det er en historie, som du hører, mens vi går langs de snoede stier i parken og nyder årstidens botanik.
Vi møder også de smukke Donbæk huse på vejen, som også rummer en særlig historie.
Mindelunden er et unikt og følelsesfuldt monument over alle de danskere, der faldt i 1. Verdenskrig 1914-18, uanset om det var sønderjyder, der var indkaldt som tyske soldater eller som frivillige i andre landes hære.
Har du lyst til både at opleve Mindeparken og Marselisborg Slotshave og høre historien om dem begge på en samlet tur, er det en god idé at booke begge parker som en fælles guidet tur.
-
Trailløb ved Munkebjerg
Løb en frisk tur i Munkebjergbakkerne, hvor både pulsen og humøret stiger undervejs
-
Roskilde Domkirke – Danmarks vugge
Roskilde Domkirke – mere end 1000 års historie
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag på det gode øl i København på byens bedste ølbarer – og hør fortællingen om dansk øls interessante historie fortalt af ølkender
-
Byvandring i skønne Ærøskøbing
Oplev ren eventyrstemning blandet med lugten af saltvand og tjære. Ærøskøbing er toppede brosten, vidunderlige huse, enestående miljø
-
Slavenation Danmark
Bliv klogere på Danmarks kolonitid og se hvor meget denne tid fylder i København i dag.
København har mange bygninger, der rummer historier om kolonitiden. Både den nordatlantiske, østasiatiske og vestindiske handel.
Den vestindiske handel byggede på slaver, som man købte af de lokale i Vestafrika og brugte som arbejdskraft på de vestindiske øer.
I de senere år er der kommet stor fokus på kolonitiden og især på Danmarks rolle i slavehandlen. Derfor er der også kommet to statuer i Københavns havn. Den ene er en officiel gave fra det tidlige Vestindien – The Virgin Islands – statuen Freedom. Den anden er et kunstprojekt med navnet I am Queen Mary.
Hør historierne og de mange skjulte historier rundt om Københavns havn.
Byvandringen kan arrangeres på forskellige måder, så hvis I for eksempel ønsker at kombinere et besøg i den faste koloniudstilling på Nationalmuseet, så kan det sagtens lade sig gøre.
Vi mødes på Christianhavns Torv og går ned til den tidligere østasiatiske plads ved havnen. Herfra følger vi havnen til Grøndlands handelsplads og går over Inderhavnsbroen til Nyhavn. Herfra går vi til Toldboden hvor I am Queen Mary står. Vi går til Amalienborg og forskellige stop i Frederiksstaden tilbage til Nyhavn og Kongens Nytorv, der fortæller om afviklingen af slaveriet.
Hvis I gerne vil have fokus på racisme, kan vi eventuelt inddrage Kastellet i turen. Der sad engang en afrikansk høvding og hans rådgiver i fængsel på grund af salg af slaver og drab på børn. En overraskende historie, hvis man tror historien om slaveri er en sort-hvid historie.
-
Vandets Vejle – levevej, arkitektur, ven eller fjende
Vandets Vejle – hvordan har vandet formet og bliver ved med at forme Vejles natur, kultur og mennesker? Det afslører jeg for dig
-
Stanken af komøg blandede sig med det bedre borgerskab
Hør historien om, hvorfor det bogstavelig talt drev med møg nedad væggene hos københavnerne!
-
Vandretur langs Stavis Å
En hyggelig vandretur langs et af Odenses åløb, som har en masse oversete kulturskatte liggende rundt om sig
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev kongelige København på byvandring med besøg på Rosenborg. Vi besøger kronjuvelerne og ser, hvordan konger og dronninger boede
-
Foodtour i Vejle – mindst 4 forskellige smage-stop
"Menuen" er en overraskelse, men der vil være noget for enhver smag på denne foodtour, hvor smagssanserne åbnes op, som var det et måltid. Kom med på denne food tour og oplev nogle af Vejles mange spændende smagsoplevelser!
Vejles madscene bliver præsenteret på denne tur, hvor tingene gerne er lavet fra bunden og hvor både det salte og søde køkken er repræsenteret… og mon ikke der sluttes af med noget lækkert chokolade?
I kommer rundt til nogle af Vejles bedste madsteder med en vaskeægte foodie, der har arbejdet som guide siden 2012. Fokus vil være på de tradtionsrige madhåndværkere og prisvindere, der igennem årene har vist deres værd, men bliv ikke overrasket med afstikkere til nye listige food-steder.
Stoppene varierer fra gang til gang alt efter åbningstider og deltagerantal, men I er garanteret mindst 4 forskellige smage-stop – så det også bruges som en let og lækker frokost.
Turen starter og slutter ved Vejle havn og kan også gennemføres på cykel. Turen kan også gennemføres i bus, kontakt os i så fald venligst. -
1864 – fortalt på gravens rand
Gå gennem historien om krigen i 1864, fortalt ved gravene af dem, der var med. Både soldater, generaler, kulturpersoner og politikere
-
Besøg Bjørnø – en af de små hyggelige øer i Det Sydfynske Øhav
Oplev Bjørnø By og ø med lokal guide. Kom hjem med ny viden om øens kultur, landskab, planter og dyreliv
-
Jul i Den Gamle By
Jul overalt i Den Gamle By – alle sanser udfordres. Jeg viser vej i den julesmykkede by til de hyggeligste steder. Jul som i gamle dage
-
Hasle Klinker – lerindustri igennem 150 år
Oplev Hasle Klinker på tæt hold med de tydelige spor i området ved Sorthat/Muleby på Vestbornholm. Sammen finder vi seværdighederne
-
Vandretur med bornholmske skrøner og historie
Vi vil kikke ned i Holkadalen, vandre over Bokul og ud af kyststien til Hestestene. Hele vejen har vi smuk udsigt over havet og de bornholmske klipper. Måske vi møder en underjordisk eller høre ekkoet af de løbske heste… Sikkert og vist er det, at solen står op i øst og det gjorde den også i fordoms tider, da Bornholm hed Borgundarholm.
På gode steder undervejs vil vi sætte os og jeg giver en god fortælling med rod i det bornholmske og indføring i Bornholms historie. Vandreturen rundes af ved Nørresand, Gudhjems "hemmelige" havn.
Turen er for alle fra 5 år og opefter, da man skal kunne gå selv, også ud på klipper. Turen starter på parkeringspladsen ved tankstationen, Helligdomsvej 1, Gudhjem.
-
Syvårssøerne – Frederikshåb Plantage
En naturoplevelse af en udenlandsk verden – krydret med historie fra 2. Verdenskrig. Velegnet for både børn og voksne
-
Sorø byvandring
Munke, kostskoleelever, letlevende damer og fantastisk natur. Byvandring i Sorø, der blev grundlagt i 1142 af Absalons far, Asser Rig
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Hekseruten i Næstved
Byvandringen tager dig med til 1600 tallets Næstved. Her møder du de kvinder, der blev kaldt hekse og hører om den magi, de brugte
-
Sejle op ad åen og sejle nedad igen ……
Vi sejler med Odense Aafart fra Munke Mose til Fruens Bøge. En børnevenlig tur, hvor jeg fortæller om de ting, vi ser undervejs.
Jeg fortæller om de fine Hunderup villaer med lysthuse, OB’s baner, OUH.
Det kan også handle om naturen og historien om alt for mange han-ænder på åen. Hvis I får øje på en kamel, når vi passerer Odense Zoo, kan vi sammen undre os over, hvordan kamelen fik sin pukkel og jeg fortæller Kiplings historie med svar på spørgsmålet.
Ved Fruens Bøge kan vi gå gennem skoven, finde en hemmelig hule, hoppe fra sten til sten over en bæk og finde vej til en naturlegeplads. Jeg kan tilrettelægge lege og konkurrencer sammen med jer, hvor der tages hensyn til interesser, alder og gruppestørrelse.
Jeg kan tilrettelægge, igangsætte og lede lege, konkurencer og rollespil på engen ved Fruens Bøge.
Forplejning kan medbringes eller købes ved Munke Mose, Skovsøens Ishus eller på Carlslund. Guideservice Danmark hjælper gerne med at bestille. -
Vikinger og Valdemarer i Vordingborg
Med bus fra København til Valdemarernes borg i Vordingborg – en tur ind i vikinge- og middelalderens verden
-
Vandretur langs kysten ved den lille halvø Knold ved Dyreborg
Oplev det sydfynske kystlandskab med en lokalkendt og erfaren guide. Se de gamle badehuse og nyd områdets varierende natur
-
Vikinge-vandretur fra Lejre til Roskilde
Kom med på en vandretur og oplev oldtidslandskab hvor de første vikingekonger bosatte sig. Smuk natur og gode historier
-
Faaborg købstad set fra oven på vandretur i Sundbakkerne
Oplev bynær natur med en erfaren, engageret og fortællelysten guide. Nyd det smukke landskab, udsigten over Faaborg og øhavet
-
Hekseruten i Slagelse
En byvandring, der tager dig med ind i det historiske Slagelse fra 15-1600 tallet. Det er heksejagternes tid, og selvom det ikke er dokumenteret, at der blev jaget hekse i Slagelse, så kunne det sagtens have fundet sted.
For Slagelse var lige så fuld af overtro og magi, som alle andre købstæder på den tid – og det strakte sig langt op i 1800 tallet.
Vi møder Madam Døllerik, den kloge kone som man kommer til, hvis man har problemer med sine heste. Vi møder også kloge Stine, som healer ved at lægger surdej under fødderne på sine patienter, og vi hører om, hvordan selv de adelige betalte for at modtage magiske ydelser.
-
Guidet tour i det nye Odense – kultur, musikliv og byfornyelse
Vær med til at møde gammelt og nyt, klassisk og moderne. Den klassiske musik, et moderne kulturhus, og en by der bliver til en storby
-
En tur langs Odense Å i H.C. Andersens fodspor – med sejltur på åen
Børnevenlig tur langs Odense Å i H. C. Andersens fodspor med en passioneret fortæller. Vi slutter med en dejlig sejltur med Åfarten
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Smuk og spændende tur på Københavns ældste aktive kirkegårde, Garnisons- og Holmens kirkegårde, begge smukke parkområder
-
Den Fynske Landsby
"Der er så dejligt ude på landet" skriver H. C. Andersen, og i Den fynske landsby får man syn for sagn – også børn vil få en herlig dag
-
Fra stormagt til afmagt – Nakskovs blodige belejring i 1659
At Nakskov er en smuk, historisk og gammel by er de fleste af os nok klar over. Hvor historisk den er, ved de færreste vel. Under Svenskekrigenes højdepunkt, hvor Gøngehøvdingen hærgede, hvor København var belejret, den danske flåde beredt, og svenskekongen var redet over isen til Lolland, var Nakskov centrum for en af Danmarks blodigste og mest afgørende belejringer.
Historien er dog ikke bare lokalhistorisk interessant, hvad den så rigeligt er, men åbner også et vindue til en af Danmarkshistoriens mest afgørende perioder. Her mistede vi Skånelandene og Bornholm (som dog kom tilbage senere!) Øresundstolden blev svækket, riget blev knækket og enevælden blev indført få år senere.
En spændende byvandring, hvor vi sammen skal vandre ca. 1½ km gennem Nakskov, høre om Danmarks storhedstid, se den smukke købstad, de svenske granater der slog ned i byen, og op på resterne af de volde, hvor de danske og svenske soldater tørnede sammen og afgjorde Danmarks skæbne. Kom med!
-
De jødiske danskere – bustur fra København til Gilleleje
400 års dansk-jødisk historie fortalt på 70 km. Vidende guide med stor indsigt
-
Aarhus Nordre Kirkegård
Lad dig overraske af byens historie, set gennem de berømte aarhusianere, der ligger begravet på Aarhus Nordre Kirkegaard
-
De vigtigste steder i Horsens
Spændende byvandring i Horsens med fortællinger om den gamle købstadsby, dens hemmeligheder og charme
-
På cykel rundt om Bogense
Guidet cykeltur rundt om Bogense, langs havet og forbi herregårdene Gyldensteen og Harritslevgård. Vi slutter med byvandring i Bogense
-
Kolding provinsby eller metropol light
Kolding var den første købstad, når man kom sydfra og kom ind i Kongeriget Danmark. Med en middelalderborg i form af Koldinghus er ingen heller i dag i tvivl om magtens placering, når kongen tog rundt i landet.
Vi går i fodsporene på Koldinghus skiftende funktioner op gennem tiden, og kommer blandt andet omkring Gestapos brug af Staldgården under Besættelsen.
Har Kolding interesse i en jernbane? Det blev diskuteret i midten af 1800-tallet. Ville en jernbane gavne trafikken til og fra Kolding eller flytte trafik væk fra havnen. Det berører vi også, samtidig med at vi ser på lokalbanen Kolding – Troldhede.
Havnens skiftende funktioner berøres for at forstå den metropol light lignende status byen undergår og har undergået de senere år.
Vi gør holdt flere steder undervejs og de store fortællinger krydres med små anekdoter.
Turen varer 1,5-2 timer alt efter vind, vejr og spørgelyst
Vel mødt!
-
Demokrati i børnehøjde
Ferietilbud for børn i efterårsferien. Demokratiets historie fortalt i børnehøjde med besøg i byrådhussalen på Odense Rådhus
-
Gottorpernes svære vej til selvstændighed
Hør om Gottorp-hertugdømmets svære vej fra grundlæggelse i 1544 til suverænitet fra Danmark. Spændende byvandring i Aabenraa
-
Langelinie – en byhistorisk vandring i Faaborg
Langelinie før og nu – en kulturhistorisk byvandring i Østerbrogade-kvarteret
-
København for begyndere
Lad dine venner og familie få en fornemmelse af og viden om de mange muligheder, der er for at opleve Danmarks hovedstad
-
Oplev verdensarkitektur og kunst – i Birk ved Herning
En lystvandring med arkitektur og kunst i Birk Centerpark ved Herning.
Det stort anlagte område starter med en skjortefabrik og nogle skoler. Fra 1960erne og frem, og takket være blandt andet den uortodokse og visionære skjortefabrikant Aage Damgaard og et byråd med gå-på-mod, kom der kunst og verdensarkitektur i og omkring Herning.
Lad os besøge Birk i udkanten af Herning for at se på og bevæge os i landskabsarkitekten Carl Th. Sørensens masterplan for skjortefabrikken Angli, skulpturparken og De Geometriske Haver.
Skulpturparkens 36 skulpturer er overvejende lavet af danske kunstnere som Robert Jacobsen, Svend Wiig Hansen og Sven Dalsgaard.
De Geometriske Haver er landskabskunst med 8 meter høje bøgehække bygget op omkring et princip om "enkelhedens kompleksitet". Haverne er både en harmonisk struktur og en labyrintisk oplevelse.
Den ligeledes runde skjortefabrik Angli har en 220 meter lang indre gård, dekoreret med keramiske fliser af Carl-Henning Pedersen. Og mere rundt og mere Carl-Henning Pedersen, nu på ydersiden af nok en rund form, nemlig Carl-Henning Pedersen & Else Ahlfelt museet. Lige overfor ligger HEART, der er kunstmuseum – og selvfølgelig ligner arkitekturen en foldet skjorte, da museet er skabt til at huse skjortefabrikantens kunstsamling.
400 meter fra HEART tårner Ingvar Cronhammers "Elia" sig op. Den gigantiske stålskulptur er med en diameter på 60 meter og 32 meter til toppen Nordeuropas største. Elia er forsynet med 4 søjler og en gasbrænder, der fra tid til anden "spyr ild". Vi kan bestige den i løb eller i sindig gang – trappetrinene er cirka dobbelt så høje som normalt. Da Elia har lynspir på toppen, fungerer skulpturen som spektakulær lynafleder i tordenvejr – og da er der adgang forbudt.
Jørgen Utzon (ham med Operahuset i Sydney, forstås) har også bygget den skønneste "prøve" på en påtænkt eksport- og designskole. Og Henning Larsens Tegnestue er repræsenteret med Handels- og Ingeniørhøjskolen fra 1995.
Har I lyst til mere, kan det være en idé at fortsætte på Carl-Henning Pedersen & Else Ahlfelt museet og HEART, enten på egen hånd eller med en af museets guider. Naturelskerne kan tage en af de mange vandre- og cykelruter i Knudmosen.
-
Rundt om H.C. Andersen
Oplev H.C. Andersens Odense, nogle af hans eventyr og sange. Vi gør det til en fælles oplevelse på og efter byvandring, måske cafébesøg
-
Universitetsbyen Aarhus
Spændende byvandring i Aarhus. Hvorfor er danske universistetsuddannelser så gode og Aarhus en fantastisk studieby. Det ved jeg
-
Smuk cykeltur Ringe-Korinth ad nedlagt jernbanespor
Vi cykler i moderat tempo gennem det smukke midtfynske landskab fra Ringe til Korinth og kommer blandt andet forbi Lyngvild vikingeborg
-
H.C. Andersen skattejagt eller teambuilding i Odense
En anderledes måde at lære Odense og digteren at kende på. Velegnet for skoleklasser, familietræf og firmature
-
Den Gamle By i Aarhus
Den Gamle By i Aarhus er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie, og slog første gang dørene op i 1909.
I dag bliver museet besøgt af mere end 350.000 gæster om året, og har af den verdensberømte Guide Michelin fået de maksimale 3 stjerner.
Museet er opbygget med 75 huse fra forskellige byer i Danmark, og at gå rundt i Den Gamle By, er som at hoppe ind i tidsmaskinen, og opleve livet som det var i en typisk dansk by fra det 16. til det 20. århundrede, komplet med butikker, hestevogne og mennesker klædt som på H.C. Andersens tid.
Jeg viser indenfor i mange af de historiske bygninger, blandt andet den bygning, der lå overfor H.C. Andersens barndomshjem i Odense, og hvor han første gang blev introduceret for bøgernes vidunderlige verden. Jeg viser dig også apoteket fra det 17. århundrede fyldt med mystiske medikamenter og tilhørende barok apotekerhave med omkring 100 forskellige urter.
Du bør også sætte tid af til at nyde traditionelle danske kager fra Den Gamle Bys bageri samt en kop te eller kaffe efter rundvisningen.
-
Vikinge-cykeltur – fra Lejre til Roskilde
Kom med på en dejlig cykeltur og oplev et vikingelandskab med masser af fortællinger undervejs fra Lejre til Roskilde
Vi siger med glæde lad dine børn komme med på guidet tur med Guideservice Danmark.