Guideservice i København
Der er så meget at opleve i København. Der er en grund til at sloganet er Wonderful Copenhagen.
// List ?>-
- Sortering:
-
Frederiksberg spadseretur
På en to timers guidet byvandring fortæller jeg historien og historierne og tager jer også med på guidet tur ind i den smukke Frederiksberg Have, som var "legeplads" for kongerne Frederik IV og Frederik VI.
Jorden på Frederiksberg var ikke særlig frugtbar. Christian IV ødelagde ellers landsbyen Solbjerg og etablerede marker for at dyrke afgrøder til brug ved hoffet. Men det var ikke nogen succes. Så blev hollænderne tilkaldt, for de var jo de rene eksperter til at dyrke grønt. Heller ikke de kunne få jorden til at yde tilfredsstillende.
Men at forvandle Frederiksberg til et forlystelsesområde var nøglen til succes, selv om det jo slet ikke var planen. Takket være den kongelige tilstedeværelse var det faktisk det, der skete.
En guidet tur der er en super aktivitet for grupper på oplevelse.
-
Vesterbro, slagterboderne, Carlsberg og de nye arbejderkvarterer
At skyde papegøjen, er en kendt talemåde, følg med, se og hør, hvor udtrykket stammer fra
-
Oplev fremtiden for Urban Living i Nordhavn
Tag med på en rundtur i Københavns pulserende nyeste kvarter, hvor historiske siloer møder banebrydende bæredygtige løsninger
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Byvandring i indre København med fokus på gemte detaljer, mærkelige gadenavne og byens udvikling
-
En københavnsk smagsoplevelse
Smag på Københavns historie og lær om, hvordan maden har påvirket byens udvikling
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København.
Efter turen kender du til øllets typer og smag, og du kan fortælle dine venner, hvad ølrevolutionen og craft beer er for noget.
Ølrevolutionen begyndte i USA for 40 år siden, og som det først land i Europa ramte revolutionen Danmark for 20 år siden. Det har kastet 100 øltyper af sig, tusindvis af bryggerier og x-antal øl.
Vi smager på revolutionen på Amager Bryghus Taproom Nørreport, Taphouse og Skaal, men passerer andre interessante ølbarer.
Ølekspert, blogger, journalist og forfatter er din guide på denne velsmagende tur.
-
En spændende gåtur gennem Christianshavns historie
Få indblik i Københavns gamle og vigtige bydel Christianshavn og dens historie. Fra 2. Verdenskrig til dronningespøgelset i kirken
-
På cykel gennem Københavns arkitektur
Oplev byplanlægning og ny arkitektur på cykeltur i København. Hør hvordan udenlandske og danske arkitekter har sat sit præg og hvorfor
-
Oplev Nordsjællands slotte på køretur
Oplev de enestående nordsjællandske slotte på guidet bustur rundt i Kongernes Nordsjælland. Smuk natur, varierede slotte. Dejlig dag
-
Opera i København – herunder Det Kgl. Teater
Oplev operaens og teatrets magiske historie i København set i forhold til byens samtidige sociale udvikling
-
Kongernes København – på cykel og til fods
Denne byvandring og guidet tur på cykel viser jer Københavns vigtigste, klassiske seværdigheder og bringer jer tæt på de monarker, der satte de største præg på byen. Vi cykler til det, vi kan, og går til resten.
Vi spadserer fra Den Lille Havfrue forbi Kastellet til Gefion-springvandet, og vi kører langs de gamle volde, som markerede byens grænser i Middelalderen. Vi kommer tæt på den rige arv fra Christian IV's 1600-tals København, for eksempel sømændenes lejligheder i Nyboder, Rosenborg Slot og Rundetårn. Byvandringen kan inkludere et besøg på det idylliske Rosenborg Slot, som huser samlingen fra Oldenborg-regenterne.
Vi skal til Amalienborg Slotsplads og se Livgardens vagtskifte; den personlige livgarde, der blev indført af Frederik III som Danmarks første dansk-talende regiment. Slottet er Dronning Margrethes og kronprinseparrets vinterresidens, men blev oprindeligt planlagt af Frederik V i 1700-tallet som embedsmandsboliger og er perlen i det aristokratiske kvarter, han opkaldte efter sig selv; Frederiksstaden.
Derefter en spadseretur langs kanalen i Nyhavn, gravet af svenske krigsfanger i det 17. århundrede. Stedet var længe et af byens skumle kvarterer, men er i dag et af de mest maleriske og populære steder i København, fyldt med cafeer og små restauranter. H.C. Andersen elskede Nyhavn, og ind imellem sine mange udlandsrejser nåede han at bo i tre forskellige huse her.
Vi krydser den usynlige grænse til den middelalderlige del af byen og stopper ved Christiansborg Slot, hvor i århundredernes løb, fem slotte er fulgt efter hinanden, og hvor Folketinget i dag holder til. Vi går ned under den nuværende bygning for at se ruinerne af de to første slotte; nemlig Københavns grundlægger Biskop Absalons Slot fra det 12. århundrede samt Københavns Slot, der erstattede det i det 14. århundrede.
Efter en tur omkring Københavns Rådhus stopper vi ved Vor Frue Kirke, og oplever her en stemning af dansk Guldalder. Kirken, som er Københavns domkirke, rummer nogle af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens bedste arbejder – blandt andet hans store Kristusfigur. Kvarteret omkring kirken var filosoffen Søren Kierkegaards; han tilbragte hele sit liv her.
Som afslutning på turen bestiger vi spiralgangen på Chrisitan IVs Rundetårn.
Der kan forekomme ændringer i rækkefølgen på grund af gudstjenester i Vor Frue Kirke. Programmet kan også justeres efter ønske.
-
Jul i København
Oplev den fortryllende julestemning i den danske hovedstad, København, med alle traditioner og eventyrlige juleboder
-
Et smut med tidsmaskinen i København, anno 1857
Oplev København på byvandring anno 1857, en opbrudstid. Hvordan var livet her, lige inden byen for alvor blev moderne
-
København for begyndere
Lad dine venner og familie få en fornemmelse af og viden om de mange muligheder, der er for at opleve Danmarks hovedstad
-
Nørrebros bedste ølbarer
Lær Nørrebro at kende gennem øllet. Vi besøger fire af de bedste ølbarer og går i ølskole
-
Mindelunden og Ryvangens naturpark
Mindelunden i København er stedet hvor de danske modstandsfolk blev henrettet under 2. Verdenskrig.
Det er også stedet, hvor de fleste er blevet genbegravet og det fungerer som mindelund for dem, der døde i kampen mod nazismen.
Jeg sørger for, at de døde får tale igennem citater og fortælling om deres skæbner.
Området er en del af et større militært område og turen går også ind i det gamle militære område, som i dag er en fantastisk naturpark med unik natur og dyreliv.
I 1980'erne fandt man ud af, at der også var en henrettelsesplads i naturparken. Vi besøger begge henrettelsessteder og jeg fortæller om de militære efterladenskaber.
-
Vandretur gennem skov, mose og sti. Fra Skodsborg til Vedbæk
Dejlig vandring i skov, mose og mark. Til tidligere tiders sommerudflugters mål, tørvegravning, Caroline Mathilde og vikingebopladser
-
Gys og gru i indre København
Tag med på byvandring i København og hør om bødler, natmænd og den sorte død – Pesten!
-
Vandretur fra Rådvad Kro til Tårbæk Havn
En pragtfuld vandretur. Uanset årstiden møder vi hjorte og golfspillere, udsigter fra Eremitagen og Øresunds havluft i Tårbæk
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Vi taler om international inspiration, påvirkning, begrebet demokratisk design, det design-DNA som Danmark er kendt for internationalt
-
Englandskrigene og København
Kom med på en spændende vandretur rundt i København, hvor vi udforsker to af de mere sprængfarlige episoder i danmarkshistorien: Slaget på Reden og Københavns Bombardement.
Fra Holmens Kirkegård, hvor vi besigtiger monumentet for de faldne i "Defensionslinjen" under Slaget på Reden går vi til Classens Have, hvor ét af de mest berømte udfald mod fjenden foregik. Derefter går vi til resterne af Københavns befæstning, hvor den forgæves modstand mod briternes belejring under Københavns Bombardement fandt sted, og går så til Østerport.
Fra Østerport tager vi S-toget til Indre By, hvor bomberne og raketterne faldt. Vi slutter af ved Vor Frue Kirke, hvis brændende spir brast igennem taget på kirken, som symbol på det forgæves danske forsøg på at bevare neutraliteten midt i en stormagtskrig.
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev kongelige København på byvandring med besøg på Rosenborg. Vi besøger kronjuvelerne og ser, hvordan konger og dronninger boede
-
Søren Kierkegaards København
2013 var 200 års jubilæum for Søren Kierkegaards fødsel. Lær filosofen bedre at kende på informativ byvandring i København
-
Christianshavns volde
Tæt på indre by ligger disse gamle fæstningsvolde, som dagligt nydes af aktive friluftsmennesker. Guidet vandretur
-
Opdag Ørestads arkitektur på dejlig cykeltur
Tag med på en rundtur i Ørestad, hvor banebrydende arkitektur møder grønne områder og urbant design i Københavns moderne bykvarter
-
Christianshavns arkitektoniske vidundere
En byvandring, hvor dykker vi ned i den rige historie og arkitektur, der er på Christianshavn, et af Københavns mest fascinerende kvarterer.
Etableret i begyndelsen af det 17. århundrede af Kong Christian IV, har Christianshavn en dyb maritim arv og er nu kendt for sin livlige madscene og eklektiske butikker. Følg med på byvandring, når vi udforsker Christianshavns historiske charme og moderne vitalitet gennem nogle af bydelens mest spændende vartegn.
Vi starter vores byvandring ved Inderhavnsbroen, den markante bro, der forbinder byens vandveje. Derefter går vi en tur langs den naturskønne Christianshavn Kanal og nyder kvarterets charmerende atmosfære, inden vi besøger Vor Frelser Kirke, kendt for sin imponerende barokarkitektur og panoramiske udsigt over byen. Næste stop er den unikke Cirkelbroen, den cirkulære bro designet af Olafur Eliasson.
Vores byvandring fortsætter med et stop hos Hart Bageri, der er berømt for sit enestående bagværk. Vi fortsætter til Operaen, det moderne operahus og slapper af i den nærliggende Opera Park, et roligt sted med smuk udsigt ud over havnen. Vi udforsker Krøyers Plads, et livligt havneområde, og afslutter vores tur på Papirøen, en tidligere papirfabrik, der nu summer af liv og streetfood udbydere.
Denne byvandring viser dig et rigt billede af Københavns arkitektoniske og kulturelle højdepunkter.
-
Øresundstur med bus – højdepunkter i regionen
På denne Øresundstur, ser vi Københavns vigtigste seværdigheder, for bagefter at køre ad Øresundsbroen til Malmø og Lund i Sverige
-
Københavns arkæologi
Arkæologisk byvandring. Hør om Københavns udvikling og tidlige menneskers liv, tolket og fortalt ud fra vores arkæologiske fund
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
Spiselige urter langs Kalveboderne
Tag med på urtetur på cykel langs Kalveboderne i København. Jeg viser vej til spiselige urter og bær og fortæller om madtraditioner
-
Cool Nørrebro
Vi begynder vores tur ved Torvehallerne, ved Nørreport Station, hvor vi mødes til en forfriskning og bliver klar til en dejlig gåtur. Denne byvandring er særlig velegnet for små grupper, der ønsker hyggelig og tæt kontakt med guiden.
Kort herfra krydser vi Dronning Louises Bro og Københavns søer, der oprindelig var en del af Københavns voldgravsanlæg og, som i dag er et af københavnernes værdsatte rekreative områder.
På den anden side udforsker vi den tidligere arbejderbydel, Nørrebro, som oplever en fornyelse som et cool og multikulturelt sted. Her blandes farverige fortællinger om fortiden med oplevelser af bydelens nye, unge hippe kultur.
Vi besøger to meget forskellige torve og den spændende parklignende kirkegård, Assistens Kirkegård, som danner hvilested for mange berømtheder. Du kender helt sikkert en enkelt af dem.
Der vil være rigelig tid til at fotografere undervejs, og turen slutter igen ved Dronning Louises Bro.
-
Byfornyelse på Nørrebro
Jeg fortæller om, hvordan et nedslidt område i København med sociale problemer transformeres for få penge…
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag på det gode øl i København på byens bedste ølbarer – og hør fortællingen om dansk øls interessante historie fortalt af ølkender
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
På byvandring i København følger vi i biskop Absalons fodspor. Hør om Københavns forvandling fra landsby til en by med stor indflydelse
-
Det jødiske København
En byvandring gennem København, hvor jeg vil fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark, med museum, Synagoge og kirkegård
-
Køge Bugt Strandpark – vandretur gennem Københavns sydlige "Riviera"
Skøn vandretur Køge Bugt Strandpark, Sydkystens Riviera eller Guldkysten – kært barn har mange navne.
Strandparken i nordenden af Køge Bugt blev indviet i 1980 som et nyt, menneskeskabt kystområde, der skulle beskytte Københavns sydlige forstæder mod oversvømmelse, og være et naturområde, der kunne matche og måle sig med naturområderne i Nordsjælland.
Under processen blev kystlinien flyttet 6-700 meter længere ud, og området blev pumpet fyldt med sand i præcis den rigtige størrelse. Der blev plantet vegetation fra Danmarks vestkyst, så det nogle steder ser ud som om man går ved Vesterhavet, men også 200.000 buske og træer, så det andre steder ser ud som om man går i en meget stor kyst-park.
På vandreturen ser vi de forskellige dele af området, fra kunstmuseet Arken til de privilegerede huse ud til naturen, fra lystbådehavne over klitter, indsøer og til vandkanten. Samtidigt er det også en rejse gennem fire kommuner og to regioner og et spændende perspektiv på Storkøbenhavn.
Guidningen kan skrues lidt op eller ned, men glæd jer til en dejlig vandretur i naturen med kulturelle indslag som Henry Heerups skulpturer – og hvem ved, måske en vældig trold, der bor under en bro.
Undervejs er der mulighed for at nyde frokost (medbragt eller købt).
Husk praktisk tøj og fodtøj. Turens længde og rute kan justeres efter behov.
-
Orientalske fodspor i København
Hvor dansk er København egentlig? Tag med på guidet byvandring og oplev et anderledes København med inspiration fra de danske kolonier
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Oplev arbejderens Nørrebro, multi-etniske Nørrebro, Assistens Kirkegård, sidste hvilested for blandt andre H.C. Andersen og Kierkegaard
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
En byvandring gennem det tidligste København er en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder. Jeg gør arkæologien levende
-
Øl på Vesterbro
Fra Carlsberg til ultra-hippe små bryggerier. Og oplev Københavns måske mest mangfoldige bydel, Vesterbro og smag dig frem
-
1864 – fortalt på gravens rand
Mød generalen der vandt en krig med et tilbagetog. Mød generalen, der tabte alt med et tilbagetog. Mød den svenske frivillige, der mødte den værste skæbne og mød den eneste sømand, der faldt i stormen på Dybbøl. Mød politikeren der udtalte slagordet, "Danmark til Ejderen!" og politikeren, der tabte slaget ved forhandlingsbordet i London.
De Slesvigske Krige foregik langt fra København, men på de to ældste aktive kirkegårde i København – Garnisons og Holmens kirkegårde på Østerbro – ligger mange beslutningstagere bag krigene og de soldater der deltog begravet. Der er flere grunde til at soldaterne ligger der. Mens kampene foregik sejlede skibe med sårede til København, hvor de ankom til Langelinie. Ikke alle kom levende fra borde, men endte i jorden i København. Og det er faktisk en hel del, der er begravet her. For eksempel er der på Garnisons Kirkegård en fællesgrav med ikke mindre end 226 soldater fra 1864, og de er ikke de eneste.
Byvandringen foregår på Garnisons Kirkegård og Holmens Kirkegård. De ligger på hver sin side af Dag Hammerskjölds Allé tæt ved Østerport Station. Turen egner sig også godt til skoleklasser og andre, der arbejder med emnet. Turen fortæller en kronologisk fortælling om krigen i 1864 og kan måske kaste mere lys eller finde andre vinkler til forståelsen af en af de mest skæbnesvangre krige, der har formet den danske måde at tænke på den dag i dag.
-
Gammelkøbenhavn og Nykøbenhavn
Særlig byvandring i både det gamle København med vikinge- og middelalderbyen samt i det nye København, renæssancebyen fra 1600-tallet
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
Kong Christian IV er danmarkshistoriens største entreprenør. Oplev hans bygninger på byvandring i København og bliv imponeret
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
Den evige stilart, klassicismen, og dens københavnske palæer og kirker. Byvandring med en engageret guide
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
Kong Frederiks nye bydel uden for Københavns byport med Amalienborg og den flotte Amalienborg slotsplads
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Byvandringen starter på Slotsholmen, hvor vi vil se, det danske parlament, Christiansborg.
Jeg vil fortælle parlamentets historie og om stedets betydning for Danmarkshistorien. Vi kommer til at se Christian d. 4.'s arkitektoniske monumenter Arsenalet og Børsen. Herefter vil vi gå den korte tur til Bremerholm og besøge Holmens Kirke. Holmens Kirke er en af de ældre københavnske kirker. Bygningen var oprindeligt opført som ankersmedje i1563, men blev i 1619 ombygget til kirke under Christian 4.
Efter besøget i Holmens Kirke vil vi tage turen til dejlige Nyhavn fyldt med hyggelige restauranter og barer. Undervejs vil vi stoppe op på Kongens Nytorv og se Det Kongelige Teater og Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Efter vi har set Nyhavn med de maleriske huse, vil vi fortsætte turen til Amalienborg, hvor jeg vil fortælle historien om det danske monarki og de to royale dynastier Oldenborg og Glücksborg.
-
Nørrebro – stærk forskellighed og kampgejst
Byvandring på hippe Nørrebro med lugten af hvidløg, lyden af den nyeste musik, friske solbriller og masser af cykler
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Spændende byvandring gennem 900 år historie. Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum, en lærerig tur med mange oplevelser
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Guidet vandretur i Dyrehaven
En vidunderlig vandretur rundt i Dyrehaven, hvor vi udover Eremitageslottet kommer forbi friluftsscenen i Ulvedalene og måske Bakken
-
Slavenation Danmark
Bliv klogere på Danmarks kolonitid og se hvor meget denne tid fylder i København i dag.
København har mange bygninger, der rummer historier om kolonitiden. Både den nordatlantiske, østasiatiske og vestindiske handel.
Den vestindiske handel byggede på slaver, som man købte af de lokale i Vestafrika og brugte som arbejdskraft på de vestindiske øer.
I de senere år er der kommet stor fokus på kolonitiden og især på Danmarks rolle i slavehandlen. Derfor er der også kommet to statuer i Københavns havn. Den ene er en officiel gave fra det tidlige Vestindien – The Virgin Islands – statuen Freedom. Den anden er et kunstprojekt med navnet I am Queen Mary.
Hør historierne og de mange skjulte historier rundt om Københavns havn.
Byvandringen kan arrangeres på forskellige måder, så hvis I for eksempel ønsker at kombinere et besøg i den faste koloniudstilling på Nationalmuseet, så kan det sagtens lade sig gøre.
Vi mødes på Christianhavns Torv og går ned til den tidligere østasiatiske plads ved havnen. Herfra følger vi havnen til Grøndlands handelsplads og går over Inderhavnsbroen til Nyhavn. Herfra går vi til Toldboden hvor I am Queen Mary står. Vi går til Amalienborg og forskellige stop i Frederiksstaden tilbage til Nyhavn og Kongens Nytorv, der fortæller om afviklingen af slaveriet.
Hvis I gerne vil have fokus på racisme, kan vi eventuelt inddrage Kastellet i turen. Der sad engang en afrikansk høvding og hans rådgiver i fængsel på grund af salg af slaver og drab på børn. En overraskende historie, hvis man tror historien om slaveri er en sort-hvid historie.
-
Danmark som Design-nation
Vi kombinerer at se og høre med at føle og lugte og opnår på den måde en mere kompleks oplevelse af dansk design, når det er bedst
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Smuk og spændende tur på Københavns ældste aktive kirkegårde, Garnisons- og Holmens kirkegårde, begge smukke parkområder
-
Vandring på Vestvolden
Vi følger den nyrestaurerede vold lidt over halvvejen og lader naturen og kulturhistorien gå hånd i hånd
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro er et gammelt arbejderkvarter, der i dag rummer alt fra fortættede indvandrerområder, trendy byliv, grønne gårdmiljøer, en Michelinrestaurant og Københavns absolut smukkeste kirkegård, som også fungerer som park.
På min byvandring får I en introduktion til den udvikling, Nørrebro har gennemgået, og vi skal se på, hvordan byfornyelse kan løses på forskellig vis. Vi ser nogle af Københavns største gårdmiljøer og hører om livet omkring Blågårds Plads i gamle dage. Vi passerer Folkets Hus og Folkets Park og hører om indbyggernes initiativer for at bekæmpe huslejestigninger og meget mere. Efter indlagte overraskelser slutter vi i Jægersborggade, som har byens mest spændende butikker og restauranter.
Byvandringen kan forlænges med en time, hvilket blandt andet giver mulighed for en introduktion til- og en vandring igennem Superkilen, der er et helt nyt, international prisvindende arkitektonisk initiativ. Turen vil så slutte i Mjølnerparken.
OBS! Turen starter ved Nørrebrogade 1. Jeg tilbyder engelsk og dansk, ikke andre sprog.
-
Vandretur – fra vikinger til Karen Blixens baghave
Dejlig vandretur fra Vedbæk Station til Trørød Hegn, på Caroline Mathildestien, ind i Folehaven for at slutte i Karen Blixens baghave
-
Tre Slotte i Kongernes Nordsjælland
Guidet bustur fra København til tre perler i Nordsjælland: Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot
-
Ny og gammel arkitektur i København
Vi skal sammen se på "pæn" og "grim" arkitektur. Havnefront, højhuse og byens ældste gade. Der er meget at vælge imellem
-
København, byen med de mange tårne
På gåture vil du nyde de mange flotte tårne og bygninger.
-
Parker og militære anlæg i city
Guidet tur: Langelinie – Østre Anlæg – Botanisk Have – Rosenborg – Kongens Have – Nyboder – Kastellet – Langelinie
Guidet tur som udgår fra Langelinie ved krydstogtskibenes kajplads. Vi går gennem nogle af de parkanlæg, som tidligere var en del af fæstningsringen omkring det gamle København. I dag er resterne meget tydelige på et kort – og en af dem er Botanisk Have med sine smukke drivhuse, søer og vækster i mange terrænniveauer. Her stod nogle af de hårdeste kampe mod svenskerne, under Stormen på København i 1659.
På tilbagevejen passerer vi Rosenborg Slot, hvor Livgarden hører til. Vi går gennem Kongens Have til de karakteristiske gule huse i Nyboder, som blev bygget til at give gratis boliger til flådens folk. I dag er det stadig militæret der har til huse i Nyboder, men de andre værn har også mulighed for at få en bolig i det gamle kvarter.
Fra Nyboder er der kort til Kastellet, som vi går igennem. Dette er ét af de mest velholdte fæstningsanlæg fra 16- og 1700-tallet i Europa, og viser meget tydeligt hvordan man tænkte i fæstninger og forsvar i gamle dage.
Hvis Kastelskirken er åben, kigger vi indenfor.
-
Vandretur i nordlige ende af Dyrehaven
På en dejlig vandretur går vi på jagt efter spiselige svampe og især svampe med medicinsk anvendelse – alt fra the til mad
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring i H.C. Andersens, Kierkegaards og Grundtvigs København. Guldalderen, en markant periode i dansk kulturliv
-
København under besættelsen 1940-1945
Guidet tur om København under den tyske besættelse 1940-1945. En spændende byvandring til mange centrale steder dengang og nu
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik
-
København set gennem en udlændings øjne
Følg med på en fængslende tur gennem Københavns centrum, hvor historie, arkitektur, danske traditioner og kultur smelter sammen og skaber en rig og medrivende oplevelse. Mens vi udforsker hjertet af byen, vil du få et nyt perspektiv på København og opdage, hvad der gør Danmark så unik og betagende set gennem en fremmeds øjne.
Min mission er at hjælpe dig med at se Københavns centrum gennem mine øjne og afdække den magi, der gør dette land så specielt.
Vores byvandring starter ved Gammel Strand, et historisk havneområde med charmerende gamle bygninger. Herfra bevæger vi os til Christiansborg Slot, hvor vi beundrer storheden af Danmarks regeringssæde. Vi fortsætter med en tur gennem Snaregade og Magstræde, maleriske brostensbelagte gader fulde af karakter.
Dernæst besøger vi Gammeltorv, en af byens ældste pladser, før vi nyder en afslappende gåtur gennem Ørstedsparken, en frodig bypark. Vi fortsætter vores opdagelse i Kongens Have, de kongelige haver, og beundrer derefter elegancen af Amalienborg, det kongelige palads og dets omkringliggende pladser.
Vi afslutter vores tur ved Nyhavn, den ikoniske, farverige havn, der tilbyder en perfekt scenisk afslutning.
-
H.C. Andersens København
Lær København at kende, fortalt igennem eventyrdigteren H.C. Andersens øjne!
-
By-vandring i København
Oplev Københavns grønne og hemmelige steder på denne lange vandretur fra nord til syd gennem byen
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Haveselskabets historie – en tur gennem havehistorien, haverum og havens personligheder
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Nørrebros mangfoldighed – en Story Trail om hvor broget verden kan blive på helt få kvadratkilometer
-
København, Nordens Rom
Københavnerne har altid været noget særligt. Kongens indflydelse på byen har i sandhed gjort København til en metropol i sin egen ret. Men alligevel kan man ikke sige, at byen er særlig "dansk". Mest af alt minder den om en græsk polis, eller måske endda det antikke Rom. Og det er ikke så underligt.
På denne byvandring skal vi se skiftende kongers forsøg på at skabe en by fyldt med bygninger og monumenter, som gjorde byen til et Nordens Rom.
Vi skal kikke på alt fra Eigtveds strålende byggerier, til rytterstatuer og frescoer på denne byvandring gennem 1700tallets danske Rom.
-
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
En hyggelig byvandring, der begynder der, hvor København har sin oprindelse. Siden er der sket en del. Muntre historier undervejs
-
Det var på Frederiksberg
Grønne områder, teatre, cafeer, værtshuse, smukke alleer. Frederiksberg har det hele. Historierne fortjener at blive fortalt
-
Københavnske highlights
Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn og Slotsholmen og meget mere af København. Oplev de største highlights på én byvandring
-
I Carlsbergs fodspor – indflydelsen på København
Om du er til øl eller ej, så vil den gribende historie om Carlsberg og J. C. Jacobsens indflydelse på byen og dens kulturliv fascinere
-
Vikinger i København, Lejre, Roskilde
Noget af det, folk forbinder mest med Danmarks fortid, er de blodtørstige vikingekrigere, vi kender fra film og fiktion. Sandheden er ofte mere mærkelig end fiktionen, og en guidet tur vil vise dig, hvem vikingerne virkelig var, og hvad sandheden bag historierne er.
Turen begynder på Nationalmuseet i København, hvor nogle af verdens vigtigste skatte fra vikingetiden er bevaret. Vi kører derefter til en rekonstrueret vikingelandsby i den vestlige del af København, hvor du vil møde "levende vikinger" og lære, hvordan vikingerne levede.
Fra vikingernes landsby kører vi til monumenterne ved Lejre, det royale vikingecentrum, hvor Heorot-hallen fra digtet Beowulf ligger.
Vi slutter turen ved bredden af Roskilde fjord ved Vikingeskibsmuseet. En guidet tur som er en god aktivitet for grupper med interesse for Danmarks historie og vikinger.
-
Øl i København
Oplev en central del af København, hør om dansk ølkultur, mikrobryggerier og besøg steder med rigtigt god øl – og smag dig frem
København – guidede ture
København er fyldt med nogle af de største seværdigheder i Danmark. Det er helt naturligt som hovedstad, men har du mon hørt om dem alle?
Christiansborg, Rosenborg og Amalienborg er alle kongeslotte, så dem kender du nok. Men hvor godt kender du andre seværdigheder som Frederiksstaden, Christiania, Vesterbro, Nørrebro eller Østerbro som på deres egne måder også bliver seværdigheder.
En byvandring med guide er et oplagt valg, hvis du vil have mere ud af din tur til København og vil lære hovedstadens ukendte sider og overraskelser at kende. Sammen med din guide kan du også besøge de de kendte sights inde i centrum. Vil du til byens in-steder og de hippe bydele? Eller er du mere til de mere historiske sights som Marmorkirken eller Amalienborg? Det kan du alt sammen udforske sammen med en guide, uanset om I er en lille familie eller en større rejsegruppe. En guidet tur er altid en god aktivitet for grupper, små som store.
København byder på mange spændende temaer. Byvandringer med fokus på Københavns historie, spændende foodtours eller arkitektur kan være fine emner. Vandreture i grønne områder eller en cykeltur er også oplagt som aktivitet i København, med eller uden guide. En bustur er en god måde at få den første, overordnede introduktion på som turist i København. Vores guider giver mange gode forslag til en egnet udflugt for dig og din gruppe. Du kan også lade os på kontoret hjælpe med at tilrettelægge guidede ture efter dine særlige ønsker og behov og vi kan også finde den helt rigtige guide i København til dig. Men kig først selv alle vores gode forslag til guidede ture. Lad dig inspirere, så du finde den helt rigtige løsning til dine gæster.
Guidede ture i København
København er mange ting. Nogle steder er hippe og moderne – andre er præget af tradition og historiens vingesus. Hvis du vil opdage og udforske København, så er en guidet byvandring en rigtig god begyndelse.
Byvandring med guide, den direkte vej til de bedste historier
I dag er Københavns havneområde et attraktivt og populært sted at gå på opdagelse. Havnen er et rekreativt område med sin helt egen charmerende stemning. Om du tager på tur fra Nyhavn eller måske slutter din tur der, det betyder ikke så meget, bare du giver dig god tid til at opleve stemningen. Engang var Nyhavn det luskede kvarter, i dag er det mondænt. Læg alligevel mærke til, at de berømte beverdinger Shanghai og Kahyt stadig ligger i Nyhavn – ligesom de gjorde i gamle dage, før kvarteret blev hipt. Kan du huske visen “Nu går våren gennem Nyhavn, fra Shanghai og til Kahyt. Nu har solen gule unger i hver skimlet regnvejrspyt.”
I samme område er også museerne: Glyptoteket og Statens Museum for Kunst, der er på listen over seværdighedernes top ti i København, for den, der er glad for museer. Vil du hellere noget andet end museer, så trækker Amalienborg og Tivoli nok mere.
En afslappende måde at opleve byen på er fra vandsiden. Det er naturligvis mest oplagt med en havnerundfart, så kommer du hurtigt tæt på mange byens flotte seværdigheder fra en anden vinkel og havneguiderne er gode til at fortælle om lige netop byen set fra vandet.
Det er noget andet at gå rundt på Slotsholmen og i det gamle København, nord og øst for Christiansborg. Eller i Frederiksstaden med Amalienborg og Marmorkirken. Er din tid knap, så er en guidet byvandring den bedste måde at lære byen og dens historier at kende på.
København – en by fuld af historie
En smagsprøve på historiens vingesus: Året er 1658. København, Danmarks hovedstad, siden midten af 1400 tallet, residensby med en kongeborg på Slotsholmen, landets politiske og kulturelle centrum gennem århundreder. Byen er omringet og belejret. Det er det sidste lille stykke af København, som Sverige ikke havde nedkæmpet. I Kastellet skulle den sidste kamp kæmpes. Kongen ville dø i sin rede. Forestil dig, hvordan det må have føltes.
Kastellet – Københavns seje forsvarsværk
Kastellet er der endnu. I dag er det en national seværdighed. Skal du virkelige fornemme historien, så skal du unde dig selv at tage en levende guide med på turen.
Kastellet ligger i den nordlige del af byens gamle havn, og herfra er der udsigt til det mest fotograferede danske kunstværk. En af de helt store turistmagneter i København: Den lille havfrue.
Kastellet er en seværdighed og et besøg værd i egen ret, og det gemmer på en dramatisk historie.
Det er efterår, det er på Gøngehøvdingens tid og hele Danmark er besat af den svenske kong Karl X Gustavs veltrænede og krigsvante soldater. Ganske rigtigt, hele Danmark, for i resten af kongeriget er den meste modstand ophørt. Kun København er ikke besat. Men byen er omringet af den svenske konges overlegne styrke og det er vanskeligt få forsyninger ad søvejen til københavnerne, så de kan overleve og klare sig. Vinteren nærmer sig, og når Øresund fryser til, vil der ikke længere kunne komme forsyninger. Hæren gør, hvad den kan, for at styrke byens forsvar og befæstning og for at træne Københavns borgere i våbenbrug.
Det er langtfra sikkert, at byens forsvarere kan modstå et svensk stormangreb. Kong Frederik d. III er parat til at kæmpe til det sidste. Hvis det kommer dertil, så er Kastellet udset til at være stedet for den sidste kamp, før Danmark bliver endelig nedkæmpet og forsvinder fra landkortet.
Den 11. februar 1659 om morgenen kommer angrebet og det er alt eller intet for Kong Frederik III og for kongeriget. Eftersom du netop nu læser om Danmarks hovedstad, ikke om Sveriges største provinsby, så har du allerede regnet ud, hvordan det gik den dag.
Københavns mange seværdigheder
Nogenlunde stik vest for Kastellet ligger Østerbro, og stik vest for Østerbro ligger Nørrebro – som nok er det mest multikulturelle, cool, trendy, alternative multi-kulti-kvarter i København. Det tager ca. 45 minutter at gå turen til fods. Undervejs går turen forbi seværdigheder som Rosenborg, hvor kronjuvelerne ligger, Statens Naturhistoriske Museum, Botanisk Have med palmehuset, Dronning Louises Bro. Til sidst er der Assistens Kirkegaard, som i dag både er det smukkeste parkanlæg og det sidste hvilested for en perlerække af berømte danskere: H. C. Andersen, Søren Kierkegaard, Niels Bohr, maleren C. W. Eckersberg og mange mange andre.
Der er så mange historier at fortælle, så mange forskellige seværdigheder og ruter gennem byen, at det kan virke helt uoverskueligt. Men guiden sikrer, at du får set alle sights og seværdigheder på ruten – uanset hvor i København.
Vi siger med glæde oplev København med Guideservice Danmark og vores guideservice København.