Guideservice i København
Der er så meget at opleve i København. Der er en grund til at sloganet er Wonderful Copenhagen.
// List ?>-
- Sortering:
-
Øl i København
Oplev Indre By i København og starten af Vesterbro, samtidigt med at I smager gode danske øl, fra de mere traditionelle til de ultra-hippe.
På denne byvandring besøger vi gode, rummelige ølsteder med masser af god øl, samtidig med at jeg fortæller om dansk ølkultur og mikrobryggerier. I oplever området omkring starten af Strøget, Rådhuset og starten af Vesterbro.
Hvis I er en mindre gruppe på op til 10 personer, kan det være, at øl-turen på Vesterbro er mere oplagt. Den ser I her.
-
Haveselskabets Have – en lille oase midt på Frederiksberg
Haveselskabets historie – en tur gennem havehistorien, haverum og havens personligheder
-
Story Trail på Nørrebro, verdens bedste bydel
Nørrebros mangfoldighed – en Story Trail om hvor broget verden kan blive på helt få kvadratkilometer
-
Slavenation Danmark
Se og hør historien om Danmarks kolonitid og især om handlen med slaver. Jeg viser jer sporene i København. Overraskende historier
-
Københavnske highlights
Den lille havfrue, Amalienborg, Nyhavn og Slotsholmen og meget mere af København. Oplev de største highlights på én byvandring
-
Et smut med tidsmaskinen i København, anno 1857
København annon 1857. Tronskiftet efter enevældens fald
Tag med på en historisk byvandring igennem København og bliv klogere på, hvad den Glücksburgske slægts indtagelse har betydet for det danske kongehus, som vi kender det i dag.
Byvandringen starter ved Christiansborg slotsplads. Under turen vil vi komme forbi kendte steder som Kongens Nytorv, Nyhavn, Langelinie og Sankt Annæ, Hvorefter turen vil ende på Amalienborg slotsplads.
-
"Den danske pige" Hollywood film optaget i København
Guidet tur om karaktererne i filmen "Den danske pige". Hør historien og se stederne for optagelserne
-
Tre Slotte i Kongernes Nordsjælland
Guidet bustur fra København til tre perler i Nordsjælland: Kronborg Slot, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot
-
Cool Nørrebro
Vi begynder ved Torvehallerne, hvor vi mødes til en tur igennem det nye cool og multikulturelle Nørrebro. Masser af historier undervejs
-
Ølvandring i det gamle København-smagsprøver byens bedste øl
Smag på det gode øl i København på byens bedste ølbarer – og hør fortællingen om dansk øls interessante historie fortalt af ølkender
-
København for begyndere
Velkommen til byvandring i København, byen som er mere end 800 år gammel – hvilket man tydeligt kan se i de centrale middelalder-bydele. Der er 1,3 millioner indbyggere.
Jeg inviterer jer på en byvandring rundt i den gamle, historiske del af hovedstaden.
Vi laver stop på de vigtigste lokaliteter. Vi starter ved byens vartegn, Den lille havfrue, kendt fra H.C. Andersens dejlige eventyr. Alle nyforelskede par må besøge havfruen, som er over 100 år gammel.
Vi går langs vandet forbi Kastellet, Københavns citadel til det monumentale Gefion Springvand. Videre forbi det største og verdensomspændende rederi Mærsk Lines hovedkontor. I vil se den nye Opera, en gave til byen fra Mærsk.
Vi passerer Amaliehaven på vej til Amalienborg, den kongelige families residens.
Næste stop er det mest fotograferede sted i landet, nemlig Nyhavn med de smukke gamle huse og de gamle skibe. Nyhavn huser i dag en mængde restauranter og caféer og besøges af alle turister og københavnere.
Vi fortsætter forbi det gamle Kongelige Teater, stormagasinet Magasin du Nord og det fornemme gamle hotel D'angleterre.
Den videre rute går ad den ældste gågade, Strøget, forbi springvand og pladser. Nytorv og Gammeltorv leder os til Rådhuspladsen, hvor statuerne af H.C. Andersen og Absalon, Københavns grundlægger, venter os, og ved siden af ligger den gamle forlystelseshave Tivoli.
Alle de mange statuer, springvand, slotte, gader og stræder fortæller de mange års historier om byen København.
-
I Carlsbergs fodspor – indflydelsen på København
Om du er til øl eller ej, så vil den gribende historie om Carlsberg og J. C. Jacobsens indflydelse på byen og dens kulturliv fascinere
-
København, Nordens Rom
København er ikke bare Danmarks hovedstad. København er byen som forsøgte at brande sig selv som en ny fredens metropol
-
Opdag Ørestads arkitektur på dejlig cykeltur
Tag med på en rundtur i Ørestad, hvor banebrydende arkitektur møder grønne områder og urbant design i Københavns moderne bykvarter
-
De jødiske danskere – bustur fra København til Gilleleje
400 års dansk-jødisk historie fortalt på 70 km. Vidende guide med stor indsigt
-
Danmarkshistorien fortalt på byvandring i hovedstaden
Byvandringen starter på Slotsholmen, hvor vi vil se, det danske parlament, Christiansborg.
Jeg vil fortælle parlamentets historie og om stedets betydning for Danmarkshistorien. Vi kommer til at se Christian d. 4.'s arkitektoniske monumenter Arsenalet og Børsen. Herefter vil vi gå den korte tur til Bremerholm og besøge Holmens Kirke. Holmens Kirke er en af de ældre københavnske kirker. Bygningen var oprindeligt opført som ankersmedje i1563, men blev i 1619 ombygget til kirke under Christian 4.
Efter besøget i Holmens Kirke vil vi tage turen til dejlige Nyhavn fyldt med hyggelige restauranter og barer. Undervejs vil vi stoppe op på Kongens Nytorv og se Det Kongelige Teater og Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Efter vi har set Nyhavn med de maleriske huse, vil vi fortsætte turen til Amalienborg, hvor jeg vil fortælle historien om det danske monarki og de to royale dynastier Oldenborg og Glücksborg.
-
Christianshavns arkitektoniske vidundere
Udforsk Christianshavns blanding af historiske kanaler og moderne design. Oplev århundreders arkitektur på en engagerende byvandring
-
Gys og gru i indre København
Tag med på byvandring i København og hør om bødler, natmænd og den sorte død – Pesten!
-
Christianshavns volde
Tæt på indre by ligger disse gamle fæstningsvolde, som dagligt nydes af aktive friluftsmennesker. Guidet vandretur
-
Opera i København – herunder Det Kgl. Teater
Oplev operaens og teatrets magiske historie i København set i forhold til byens samtidige sociale udvikling
-
Københavns Slot, Christiansborg, magtens centrum – en tur gennem 900 år
Christiansborg: Dronningens repræsentationssale, Statsministeriet, Folketinget
I 1157 skænkede Valdemar den Store fiskerbyen Havn med opland til sin fosterbror, Roskildebiskoppen Absalon. Absalon byggede straks en borg lidt ude i vandet – og vi begynder med at se på ruinerne af denne borg, for murene står der stadig, dybt under det nuværende Christiansborg og slotspladsen.
Derefter går vi rundt på Slotsholmen for at få et idé om den kunstige ø, hvorpå Absalons og Københavns slot var blevet opført. I begyndelsen af 1400-tallet blev København rigets hovedstad og slottet blev magtcentrum for Kalmarunionen af Danmark, Norge (incl. Grønland og Island) og Sverige-Finland.
I 1733 blev slottet ombygget til et drømmeagtigt barokslot, som imidlertid delvis nedbrændte i 1794. Slottet blev genopført i klassicistisk stil af C. F. Hansen i 1828, hvoraf Slotskirken endnu står, mens midterfløjene brændte atter i 1884. Den nuværende midterfløje blev indviet i 1928.
Vi går ind og ser på H.M. Dronningens repræsentationssale og tronsalen, som er åbne, når Hendes Majestæt ikke anvender dem. Her gennemgår vi hele slottets og rigets historie, ikke mindst assisteret af de spændende gobeliner.
Hvis tiden tillader det, ser vi også Slotskirken.
Turen begynder og slutter i Den indre Slotsgård.
-
Oplev fremtiden for Urban Living i Nordhavn
Tag med på en rundtur i Københavns pulserende nyeste kvarter, hvor historiske siloer møder banebrydende bæredygtige løsninger
-
Køge Bugt Strandpark – vandretur gennem Københavns sydlige "Riviera"
En rigtig kystvandretur, tæt på København. Varieret natur, gode fortællinger og overraskelser undervejs
-
Nørrebro – engang et arbejderkvarter
Oplev arbejderens Nørrebro, multi-etniske Nørrebro, Assistens Kirkegård, sidste hvilested for blandt andre H.C. Andersen og Kierkegaard
-
Orientalske fodspor i København
Hvor dansk er København egentlig? Tag med på guidet byvandring og oplev et anderledes København med inspiration fra de danske kolonier
-
Mindelunden og Ryvangens naturpark
Mindelunden i København er stedet hvor de danske modstandsfolk blev henrettet under 2. Verdenskrig.
Det er også stedet, hvor de fleste er blevet genbegravet og det fungerer som mindelund for dem, der døde i kampen mod nazismen.
Jeg sørger for, at de døde får tale igennem citater og fortælling om deres skæbner.
Området er en del af et større militært område og turen går også ind i det gamle militære område, som i dag er en fantastisk naturpark med unik natur og dyreliv.
I 1980'erne fandt man ud af, at der også var en henrettelsesplads i naturparken. Vi besøger begge henrettelsessteder og jeg fortæller om de militære efterladenskaber.
-
Vandretur i nordlige ende af Dyrehaven
På en dejlig vandretur går vi på jagt efter spiselige svampe og især svampe med medicinsk anvendelse – alt fra the til mad
-
Oplev Guldalderens København
Byvandring i H.C. Andersens, Kierkegaards og Grundtvigs København. Guldalderen, en markant periode i dansk kulturliv
-
Nørrebro – stærk forskellighed og kampgejst
Byvandring på hippe Nørrebro med lugten af hvidløg, lyden af den nyeste musik, friske solbriller og masser af cykler
-
Det jødiske København
En byvandring gennem København, hvor jeg vil fortælle historien om det jødiske samfund i Danmark, med museum, Synagoge og kirkegård
-
En spændende gåtur gennem Christianshavns historie
På denne tur guider jeg og fortæller spændende – og også lidt uhyggelige anekdoter om Christianshavns historie – herunder blandt andet historien om "dronninge" spøgelset i Vor Frelsers kirke.
Vi gennemgår også Christianhavns generelle historie, som først selvstændig købstad og senere bastion og flådestation. Vi ser også på den anden store kirke på Christianshavn – Christians Kirke og dens historie.
Jeg vil fortælle udvalgte historier fra Christianshavn under den 2. Verdenskrig – både besættelsen, modstandskampen, stikkere, stikkerlikvideringer, clearingmord fra nazistisk side, henrettelser af kollaboratører og krigsforbrydere på Christianhavns Vold. Det område, som vi kender i dag som Christania – som tysk kasserne og militært område under krigen. Skibsværftet Burmester & Wayne både før, under og efter krigen. Christania og dets historie.
-
En københavnsk smagsoplevelse
Smag på Københavns historie og lær om, hvordan maden har påvirket byens udvikling
-
Gader, stræder og torve i København. Navne fortæller historie
Hyskenstræde, Naboløs, Kjødmangergade, Krystalgade… alle sigende gadenavne, der vidner om funktioner og aktiviteter i gaderne
-
Oplev Nordsjællands slotte på køretur
Oplev de enestående nordsjællandske slotte på guidet bustur rundt i Kongernes Nordsjælland. Smuk natur, varierede slotte. Dejlig dag
-
Københavns kultur- og socialhistorie
Byvandring i indre København med fokus på gemte detaljer, mærkelige gadenavne og byens udvikling
-
Byfornyelse på Nørrebro
Med udgangspunkt i cykelbroen over Ågade, går vi igennem Nørrebroparken, en gammel nedlagt jernbanestrækning og jeg fortæller om byfornyelsen på Nørrebro.
Byfornyelsen på Nørrebro tog efter renoveringen af indre Vesterbro en anden drejning med fokus på kvarterløft, medbyrumsforbedringer, herunder renoveringen af Nørrebroparken og etableringen af Superkilen af BIG.
Vi går videre til Mjølnerparken, "Københavns Ghettoområde", Ungdomsboligerne i højhuset Nordbro af Arkitema og det sociale værksted for unge, "Sjakket", af BIG.
Gennem observationer på vejen og konkrete historier fra livet omkring parken fortæller jeg om ideologien bag fornyelsen og dens mulighed for at blive en succes.
-
Byens bedste ølbarer
Kom helt ind i øllet og ølrevolutionen, mens du besøger de bedste ølbarer i det gamle København. Din guide er ølekspert
-
Middelalderbyen København som biskop Absalon byggede
På byvandring i København følger vi i biskop Absalons fodspor. Hør om Københavns forvandling fra landsby til en by med stor indflydelse
-
Vandretur – fra vikinger til Karen Blixens baghave
Dejlig vandretur fra Vedbæk Station til Trørød Hegn, på Caroline Mathildestien, ind i Folehaven for at slutte i Karen Blixens baghave
-
Dansk design – fortid, nutid, fremtid
Vi taler om international inspiration, påvirkning, begrebet demokratisk design, det design-DNA som Danmark er kendt for internationalt
-
Gammelkøbenhavn og Nykøbenhavn
Oplev historien og geografien i to gange København – hvor gaderne ligger retvinklede i det nyere København; men krumme i det ældgamle København.
Vores byvandring begynder oppe på de gamle volde omkring Kongens København, og bagefter gives historien om Rosenborg Slot samt Kongens Have på nøjagtig dét sted, hvor H.C. Andersen fik sin inspiration til eventyret "Fyrtøjet".
Bagefter går vi ind i middelalderbyen med besøg oppe i 31 meters højde … og med god og forklarende udsigt til "begge byer". Dernæst går turen til Trinitatis Kirke samt Rundetårn, som har en underlig rebus op ad muren, hvilken Christian 4. personligt har forfattet.
Undervejs til Gråbrødretorv gør vi stop ved adskillige historiske seværdigheder, blandt andet der hvor Peter Faber juleaftensdag 1847 skrev "Højt fra træets grønne top" samt stedet, der indirekte har bevirket, at Grundloven i 1849 blev underskrevet på datoen den 5. juni.
Andre steder i den indre by byder på endnu flere mærkværdigheder, som ikke er ret kendte i almindelighed, for eksempel den lille gade med det underlige navn "Naboløs", idet der kun boede én person … og hvorfor mon? Se også stedet på adressen hvor Niels Heidenreich omsmeltede Guldhornene i 1802, hvilket var i Nørre Kvartér.
I det hele taget lægger denne byvandring op til de mærkelige historier, som næsten ikke står beskrevet i hverken turistbrochurer eller historiebøger.
-
Kongernes København – på cykel og til fods
Oplev Københavns vigtigste, klassiske, seværdigheder og kom tæt på de monarker, der satte de største præg på byen
-
Parker og militære anlæg i city
Oplev Københavns gamle fæstningsværker, og bliv transporteret til en tid med krudt, kugler og dramatik
-
Klassicisme, Evighedens Arkitektur i København
Den evige stilart, klassicismen, og dens københavnske palæer og kirker. Byvandring med en engageret guide
-
Englandskrigene og København
Spændende vandretur i København, hvor vi ser hvor de mest dramatiske begivenheder under Englandskrigene fandt sted
-
Christian den 4. og hans bygningsværker, byen får vokseværk
På en dejlig byvandring i København viser jeg jer nogle af de bygningsværker, som Christian den 4. har stået for.
Vi mødes på Gammel Torv, byens ældste torv, hvor jeg fortæller om kongen, hvis bygningsværker stadig præger byen. Derfra går vi ned mod Bryghuset, Tøjhuset, passerer Børsen og Holmens kirke og kigger over mod Christianshavn.
Jeg viser vej gennem byen til Rundetårn, hvor vi kan gå op i tårnet, hvis I ønsker det. Inden vi fortsætter mod Rosenborg, ser I Trinitatis kirke og Regensen og får naturligvis historierne om bygningerne.
Fra Rosenborg går turen gennem Kongens Have og forbi statuen af løven med menneskeansigt og midterskilning. Videre ned til "det første sociale" boligbyggeri – Nyboder. Fra Nyboder går vi over til Kastellet. Næste stop er Amalienborg med Nyhavn som slutsted. Har I særlige ønsker til turen, så tager jeg naturligvis hensyn til dem.
Hvis I ønsker det, kan turen forlænges med besøg på Rosenborg Slot, hvor Kronjuvelerne kan ses.
Undervejs fortæller jeg om bygningsværkerne og viser en del af den symbolik, som Christian den 4. fik lagt ind i sine bygningsværker.
-
København set gennem en udlændings øjne
Oplev København som en fremmed på denne guidede tur. Få et nyt perspektiv på dansk kultur, skjulte skatte og hovedstadens charme
-
Det nyklassicistiske København – spor i arkitekturen
En byvandring i København med fokus på smukke bygninger, som man let kan overse, fordi butikker og mennesker fanger ens blik
-
Det var på Frederiksberg
Grønne områder, teatre, cafeer, værtshuse, smukke alleer. Frederiksberg har det hele. Historierne fortjener at blive fortalt
-
By-vandring i København
Oplev Københavns grønne og hemmelige steder på denne lange vandretur fra nord til syd gennem byen
-
På cykel gennem Københavns arkitektur
På en 3 timers cykeltur fortæller jeg om det nye og trendy København, hvor vi cykler på den nye cykelrute "Havneringen".
Vi cykler igennem de nye kanalbyer over cykelbroer, blandt andet "slangen"; ser på helt moderne byplanlægning og hollandsk inspirerede bygninger, og jeg fortæller om kendte udenlandske og danske arkitekter, der har sat sit præg her og hvorfor.
Vi cykler fra medborgerhuset på Islands Brygge, igennem Islands Brygge, Nokken, over slusen ved Sjællandsbroen; igennem Sluse- og Teglholmen, Kalvebod Brygge, Blox, Havnegade, Skuespilhuset over "Kyssebroen" til Nordatlantens Brygge, langs vandet til den tidligere B&W grund, de nye cykelbroer ved Langebro og ender ved Havneparken ved Islands Brygge medborgerhus.
Undervejs vil der være stop hvor jeg fortæller om byplanlægningen af de enkelte områder og hvorfor det ser ud, som det gør. Der vil være mulighed for et spisestop ved Medborgerhuset eller ved street food boderne ved "Kyssebroen".
Vil du opleve moderne byplanlægning og arkitektur på tæt hold, så kom med her!
-
Kongelige København – Rosenborg, kronjuveler og Amalienborg
Oplev kongelige København på byvandring med besøg på Rosenborg. Vi besøger kronjuvelerne og ser, hvordan konger og dronninger boede
-
1864 – fortalt på gravens rand
Gå gennem historien om krigen i 1864, fortalt ved gravene af dem, der var med. Både soldater, generaler, kulturpersoner og politikere
-
Fortælling om to katedraler. Bus fra København til Roskilde og Lund
Besøg de to vidunderlige katedraler på hver sin side af Øresund, Roskilde og Lund. Vi kører med bus fra København eller et andet sted
-
Øl på Vesterbro
Fra Carlsberg til ultra-hippe små bryggerier. Og oplev Københavns måske mest mangfoldige bydel, Vesterbro og smag dig frem
-
København under besættelsen 1940-1945
På denne byvandring igennem København fortæller jeg om København under den tyske besættelse 1940 – 1945.
Vi besøger udvalgte lokationer i København, som har relation til den tyske besættelse. Jeg fortæller om modstandskampen, kollaboratører i størrer og mindre grad, Shellhuset, Hotel D'Angleterre, Operation Carthage, Palads biografen, tyskerkvarteret, tyskerpiger, stikkerlikvideringer, clearingmord fra nazistiske side. Jeg fortæller blandt andet om Jane Horney, Gudrun Jensen – sidstnævnte gik i tjeneste for Gestapo i København.
Vi kommer også en tur ud i Mindelunden i Hellerup og ser dels det sted, hvor danske modstandsfolk blev henrettet og de mange heltegrave, samt grave for danske KZ fanger, Flammen og Citronen med flere.
-
København Nordvest: mangfoldighed og råhed
Kom med på byvandring i København Nordvest og oplev Danmarks måske mest mangfoldige bydel med engageret fortæller og guide
-
Det tidligste København, arkæologisk rejse
En byvandring gennem det tidligste København er en arkæologisk rejse i vikingetid og middelalder. Jeg gør arkæologien levende
-
Nørrebro før og nu
Nørrebro rummer alt fra byfornyede gårdmiljøer til kirkegårde og gourmetrestauranter. Hør om og oplev bydelens store forvandling
-
Ny og gammel arkitektur i København
Vi skal sammen se på "pæn" og "grim" arkitektur. Havnefront, højhuse og byens ældste gade. Der er meget at vælge imellem
-
Søren Kierkegaards København
Filosoffen Søren Kierkegaard er født i København og boede her hele livet. Derfor kan vi guide en spændende byvandring med fokus på både Søren Kierkegaard og 1800 tallets København.
Denne byvandring i København er med fokus på Kierkegaard og den by, som han stort set aldrig forlod i sit liv. På denne guidede tur vil vi følge i Søren Kierkegaards fodspor og blandt andet se hvor han blev født, døbt, konfirmeret, gik i skole og studerede. Kierkegaard boede på et par håndfulde adresser i Guldalderens København, og vi kommer forbi de fleste af dem.
Søren Kierkegaard var og er en vigtig tænker og personlighed i Danmarkshistorien, og hans tanker om eksistens har påvirket religion, filosofi og psykologi.
På denne byvandring vil vi opleve Søren Kierkegaard som person, samt lære mere om 1800-tallets, og dermed Guldalderens, København.
-
Københavns arkæologi
Arkæologisk byvandring. Hør om Københavns udvikling og tidlige menneskers liv, tolket og fortalt ud fra vores arkæologiske fund
-
Frederiksberg spadseretur
Frederiksberg har tiltrukket kendte og kongelige siden 1600-tallet. Find ud af hvorfor på en guidet tur i og omkring Frederiksberg Have
-
Vandretur gennem skov, mose og sti. Fra Skodsborg til Vedbæk
Dejlig vandring i skov, mose og mark. Til tidligere tiders sommerudflugters mål, tørvegravning, Caroline Mathilde og vikingebopladser
-
København, byen med de mange tårne
På gåture vil du nyde de mange flotte tårne og bygninger.
-
Nørrebros bedste ølbarer
Drik en øl på de bedste ølbarer på Nørrebro og hør den fascinerende historie om øllet og ølrevolutionen.
Nørrebro er den bydel i København, hvor det er bedst at udforske det gode øl i en by, som ellers er internationalt berømt for de gode ølbarer.
Der er omkring 20 gode ølbarer i bydelen. Du kommer til at besøge fire af de absolut bedste: BRUS, Ølsnedkeren, Himmeriget og 1420.
Ølekspert, blogger, journalist og forfatter er din guide.
-
Jul i København
Oplev den fortryllende julestemning i den danske hovedstad, København, med alle traditioner og eventyrlige juleboder
-
Vikinger i København, Lejre, Roskilde
På denne guidede tur vil jeg belyse både de blodtørstige vikingernes mytologi og livsstil
-
Holmen – Flådens område, der har fået nyt liv
Holmen i krig og fred. En smuk tur gennem marinens gamle område. Byvandring med en vidende guide og god fortæller
-
Vandretur fra Rådvad Kro til Tårbæk Havn
En pragtfuld vandretur. Uanset årstiden møder vi hjorte og golfspillere, udsigter fra Eremitagen og Øresunds havluft i Tårbæk
-
Danmark som Design-nation
Guidet tur om Danmark som designnation. De store gamle mestre som Kaare Klint og Mogens Koch fostrer i 1920'erne og 1930'erne ideen om det funktionelle design og design til alle. Det lykkes ikke på dette tidspunkt, men udviklingen fortsætter efter 2. verdenskrig med FDB møbler og Børge Mogensen.
Vi ser nærmere på de forskellige elementer indenfor designprocessen som samarbejdet mellem snedker, møbelarkitekt og producent, som det ses mellem Rud. Rasmussens Snedkerier og Kaare Klint og mellem Carl Hansen & Søn og H.J. Wegner. Her taler vi blandt andet om vigtigheden af sammenhæng mellem design og business.
Vi starter på Designmuseum Danmark og går derefter til Carl Hansen & Søn, Bredgade.
-
Øresundstur med bus – højdepunkter i regionen
På denne Øresundstur, ser vi Københavns vigtigste seværdigheder, for bagefter at køre ad Øresundsbroen til Malmø og Lund i Sverige
-
Guidet vandretur i Dyrehaven
En vidunderlig vandretur rundt i Dyrehaven, hvor vi udover Eremitageslottet kommer forbi friluftsscenen i Ulvedalene og måske Bakken
-
Vesterbro, slagterboderne, Carlsberg og de nye arbejderkvarterer
At skyde papegøjen, er en kendt talemåde, følg med, se og hør, hvor udtrykket stammer fra
-
En hyggelig gåtur gennem Københavns historie
En hyggelig byvandring, der begynder der, hvor København har sin oprindelse. Siden er der sket en del. Muntre historier undervejs
-
Københavns ældste aktive kirkegårde
Holmens- og Garnisons kirkegårde på Østerbro i København.
Holmens- og Garnisons kirkegårde ligger tæt ved Østerport Station og er de ældste aktive kirkegårde i København – henholdsvis fra 1666 og 1671. De er oprindelig tilknyttet militæret og flåden og mangen en general og admiral har fundet en plads her. Det har de menige soldater også – og det kan virke overvældende, men her finder man adskillige massegrave både fra Slaget på Reden (1801) og krigen i 1864.
Men det er ikke krig alt sammen. Mange andre kendte politikere, musikere og skuespillere har fundet en plads på disse smukke kirkegårde.
Kapellerne har også historier. Det lidt kedelige kapel på Garnisons gemmer på en historie om Tysklands svar på Olsenbanden, som også er en dyster historie om nazismens Tyskland. Holmens kapel er en helt speciel sag. Det er bygget som en Norsk stavkirke!
De kan ses hver for sig, men kan også kombineres, da de befinder sig meget tæt på hinanden. Turen er utrolig smuk, da kirkegårdene er parklignende områder med store træer og bænke.
-
Spiselige urter langs Kalveboderne
Tag med på urtetur på cykel langs Kalveboderne i København. Jeg viser vej til spiselige urter og bær og fortæller om madtraditioner
-
Frederiksstaden med de flotte palæer
Kong Frederiks nye bydel uden for Københavns byport med Amalienborg og den flotte Amalienborg slotsplads
-
H.C. Andersens København
Lær København at kende, fortalt igennem eventyrdigteren H.C. Andersens øjne!
-
Vandring på Vestvolden
Vi følger den nyrestaurerede vold lidt over halvvejen og lader naturen og kulturhistorien gå hånd i hånd
København – guidede ture
København er fyldt med nogle af de største seværdigheder i Danmark. Det er helt naturligt som hovedstad, men har du mon hørt om dem alle?
Christiansborg, Rosenborg og Amalienborg er alle kongeslotte, så dem kender du nok. Men hvor godt kender du andre seværdigheder som Frederiksstaden, Christiania, Vesterbro, Nørrebro eller Østerbro som på deres egne måder også bliver seværdigheder.
En byvandring med guide er et oplagt valg, hvis du vil have mere ud af din tur til København og vil lære hovedstadens ukendte sider og overraskelser at kende. Sammen med din guide kan du også besøge de de kendte sights inde i centrum. Vil du til byens in-steder og de hippe bydele? Eller er du mere til de mere historiske sights som Marmorkirken eller Amalienborg? Det kan du alt sammen udforske sammen med en guide, uanset om I er en lille familie eller en større rejsegruppe. En guidet tur er altid en god aktivitet for grupper, små som store.
København byder på mange spændende temaer. Byvandringer med fokus på Københavns historie, spændende foodtours eller arkitektur kan være fine emner. Vandreture i grønne områder eller en cykeltur er også oplagt som aktivitet i København, med eller uden guide. En bustur er en god måde at få den første, overordnede introduktion på som turist i København. Vores guider giver mange gode forslag til en egnet udflugt for dig og din gruppe. Du kan også lade os på kontoret hjælpe med at tilrettelægge guidede ture efter dine særlige ønsker og behov og vi kan også finde den helt rigtige guide i København til dig. Men kig først selv alle vores gode forslag til guidede ture. Lad dig inspirere, så du finde den helt rigtige løsning til dine gæster.
Guidede ture i København
København er mange ting. Nogle steder er hippe og moderne – andre er præget af tradition og historiens vingesus. Hvis du vil opdage og udforske København, så er en guidet byvandring en rigtig god begyndelse.
Byvandring med guide, den direkte vej til de bedste historier
I dag er Københavns havneområde et attraktivt og populært sted at gå på opdagelse. Havnen er et rekreativt område med sin helt egen charmerende stemning. Om du tager på tur fra Nyhavn eller måske slutter din tur der, det betyder ikke så meget, bare du giver dig god tid til at opleve stemningen. Engang var Nyhavn det luskede kvarter, i dag er det mondænt. Læg alligevel mærke til, at de berømte beverdinger Shanghai og Kahyt stadig ligger i Nyhavn – ligesom de gjorde i gamle dage, før kvarteret blev hipt. Kan du huske visen “Nu går våren gennem Nyhavn, fra Shanghai og til Kahyt. Nu har solen gule unger i hver skimlet regnvejrspyt.”
I samme område er også museerne: Glyptoteket og Statens Museum for Kunst, der er på listen over seværdighedernes top ti i København, for den, der er glad for museer. Vil du hellere noget andet end museer, så trækker Amalienborg og Tivoli nok mere.
En afslappende måde at opleve byen på er fra vandsiden. Det er naturligvis mest oplagt med en havnerundfart, så kommer du hurtigt tæt på mange byens flotte seværdigheder fra en anden vinkel og havneguiderne er gode til at fortælle om lige netop byen set fra vandet.
Det er noget andet at gå rundt på Slotsholmen og i det gamle København, nord og øst for Christiansborg. Eller i Frederiksstaden med Amalienborg og Marmorkirken. Er din tid knap, så er en guidet byvandring den bedste måde at lære byen og dens historier at kende på.
København – en by fuld af historie
En smagsprøve på historiens vingesus: Året er 1658. København, Danmarks hovedstad, siden midten af 1400 tallet, residensby med en kongeborg på Slotsholmen, landets politiske og kulturelle centrum gennem århundreder. Byen er omringet og belejret. Det er det sidste lille stykke af København, som Sverige ikke havde nedkæmpet. I Kastellet skulle den sidste kamp kæmpes. Kongen ville dø i sin rede. Forestil dig, hvordan det må have føltes.
Kastellet – Københavns seje forsvarsværk
Kastellet er der endnu. I dag er det en national seværdighed. Skal du virkelige fornemme historien, så skal du unde dig selv at tage en levende guide med på turen.
Kastellet ligger i den nordlige del af byens gamle havn, og herfra er der udsigt til det mest fotograferede danske kunstværk. En af de helt store turistmagneter i København: Den lille havfrue.
Kastellet er en seværdighed og et besøg værd i egen ret, og det gemmer på en dramatisk historie.
Det er efterår, det er på Gøngehøvdingens tid og hele Danmark er besat af den svenske kong Karl X Gustavs veltrænede og krigsvante soldater. Ganske rigtigt, hele Danmark, for i resten af kongeriget er den meste modstand ophørt. Kun København er ikke besat. Men byen er omringet af den svenske konges overlegne styrke og det er vanskeligt få forsyninger ad søvejen til københavnerne, så de kan overleve og klare sig. Vinteren nærmer sig, og når Øresund fryser til, vil der ikke længere kunne komme forsyninger. Hæren gør, hvad den kan, for at styrke byens forsvar og befæstning og for at træne Københavns borgere i våbenbrug.
Det er langtfra sikkert, at byens forsvarere kan modstå et svensk stormangreb. Kong Frederik d. III er parat til at kæmpe til det sidste. Hvis det kommer dertil, så er Kastellet udset til at være stedet for den sidste kamp, før Danmark bliver endelig nedkæmpet og forsvinder fra landkortet.
Den 11. februar 1659 om morgenen kommer angrebet og det er alt eller intet for Kong Frederik III og for kongeriget. Eftersom du netop nu læser om Danmarks hovedstad, ikke om Sveriges største provinsby, så har du allerede regnet ud, hvordan det gik den dag.
Københavns mange seværdigheder
Nogenlunde stik vest for Kastellet ligger Østerbro, og stik vest for Østerbro ligger Nørrebro – som nok er det mest multikulturelle, cool, trendy, alternative multi-kulti-kvarter i København. Det tager ca. 45 minutter at gå turen til fods. Undervejs går turen forbi seværdigheder som Rosenborg, hvor kronjuvelerne ligger, Statens Naturhistoriske Museum, Botanisk Have med palmehuset, Dronning Louises Bro. Til sidst er der Assistens Kirkegaard, som i dag både er det smukkeste parkanlæg og det sidste hvilested for en perlerække af berømte danskere: H. C. Andersen, Søren Kierkegaard, Niels Bohr, maleren C. W. Eckersberg og mange mange andre.
Der er så mange historier at fortælle, så mange forskellige seværdigheder og ruter gennem byen, at det kan virke helt uoverskueligt. Men guiden sikrer, at du får set alle sights og seværdigheder på ruten – uanset hvor i København.
Vi siger med glæde oplev København med Guideservice Danmark og vores guideservice København.