Guide i Helsingør og i Nordsjællands natur,

Information

Guide i Helsingør og i Nordsjællands natur,
  • Name
  • Language
  • 1. time 1.380 DKK
  • Hver påbegynt time deretter 480 DKK
  • Bookes minst timer 1
  • Tillegg per time før klokken 8 200 DKK
  • Tillegg per time lørdager 100 DKK
  • Supplement søndager / helligdager per time 100 DKK
  • Når prisen overstiger DKK 2000
  • Du har denne rabatten % 10

About me

Som filosof, historiker og helsingoraner viser jeg med stor glede besøkende runt i vår vakre historiske by. Helsingør har en levende historie og en meget intakt indre bykerne som skaber forbinnelse tilbake til fortiden.

Hyggelige brostensgater hvor gamle bindingsverkhus stadig står fra 1500 tallet. Små knejper med mange originale detaljer. Historiske bygninger som Kronborg, Karmeliter Klostret og Sankt Olai katedral samt spennende monumenter og mindesmerker. 

Jeg bor selv i et historisk bindingsverkshus fra 1770; der hvor vertshuset Kronborg lå i sin tid, med bordel oppe på annen sal: huset ligger i Strandgade, akkurat dér hvor Øresundskysten lå på gammel tid. 

Det er mit udgangspunkt - at jeg forsøker at formidle byens historie fra en forståelse af samtidens vilkår fra ca. 1500 tallet og fram til i dag. Jeg formidler historien via fortellinger og anekdoter, som primært fant sit utspring dels i området rundt kirkene og klostrene og dels i Strandgades vilde sjøfolkeliv på knejpene. Disse udspandt sig i den første viktige historiske periode: nemlig Sundtollens tidsperiode (år 1426-1857) dengang de tilrejsende sjøfolk omtalte Helsingør som Nordens Marseille.

Vi skal selvfølgelig også opleve fortellingen om Kronborg, som er selve fokuspunktet for Sundtoldstiden. I nyere tid har Helsingør gjort sig selv attraktiv igen ved at åbne sig selv og omfavne vår nutid og framtid igennem to helt moderne bygningsverker. Det hedengangne Helsingør Stålskibsværft har blivet omdannet til dels Kulturverft og dels Maritimt museum.    

Jeg arbeider også som friluftguide og har en meget stor kjærlighet til naturen heroppe i Nordsjælland. Jeg drar meget gjerne folk med ut på cykeltur opp langs kysten, og gjennem skovene til Hornbæk eller lengere opp til Tegners museum, Ruslands bakker og Gilleleje.

Naturen omkring Helsingør og op langs Nordkysten er veldig vakker, kraftfull og spendende at udforske og så er den krydret med så meget historisk rikdom. Jeg gjør desuten vandreture i skovene runt Helsingør og oppe på Kullen i Skåne. 

Average response time
Calculated over the past 2 months
Vanligvis innen 1 dag