Guideservice i hele Jylland
Vælg mellem de mange dejlige byer og steder at besøge i Jylland. Find den rigtige tur her eller send os dit ønske.
// List ?>-
- Sortering:
-
Vandring Skamlingsbanken
En guidet rundvisning på Skamlingsbanken er fortællingen om Danmark og den danske nationalitetsfølelse i første halvdel af 1800-tallet.
Blicher startede de første folkemøder på Himmelbjerget i 1839. Det blev inspirationen til flere folkelige mødesteder rundt omkring i landet. I 1843 købte lokale bønder området ved Sønderjyllands højeste punkt, Skamlingsbanken, der ligger ca. 10 km syd for Kolding. Her holdt de det første af mange folkemøder.
En guidet tur på Skamlingsbanken er fortællingen om dansk nationalitetsfølelse. Efter nederlaget i 1864, fik Skamlingsbanken stor symbolsk betydning i kampen for at få Sønderjylland tilbage til Danmark.
Fortællingen om optakten til 1864, nederlaget, og kampen for genforening er derfor den anden historiske fortælling, der hører til området.
De to historiske fortællinger bindes sammen gennem en dejlig vandretur i det skønne terræn og en fortælling om, hvordan området er opstået.
-
Vejle – Stationsbyen og krigen mod Kolding
Denne byvandring En tur på sporet af de gamle jernbaner i Vejle og Vejles gamle stationsbys miljø
-
Food Tour Aarhus – giv dine smagsløg en oplevelse
Food tour i Aarhus. Besøg nogle af byens spændende specialbutikker og smag på deres produkter. Jeg viser dig nogle af mine favoritter
-
Løgstør – Frederik den 7.'s kanal
Besøg muslingebyen Løgstør ved Limfjorden. Hør historien om Frederik den 7.'s kanal og Løgstørs udvikling fra fiskerleje til købstad
-
Oplev Munkebjergskoven. Vandretur med guide
Oplev livet i Munkebjergskoven på naturvandring med kyndig guide. En af Danmarks absolut smukke skove
-
Vejle gennem 1000 år – fra middelalder til i dag
En byvandring der giver dig en god oplevelse af Vejles historie, fra de første bebyggelser i den tidlige middelalder via det blomstrende handelsliv og industriens fremmarch i det 18. og 19. århundrede til de nyeste bygninger og centre.
Via Økolariet til Skt. Nikolai Kirke, hvor vi blandt andet skal høre den spændende historie om nordmuren og hvad den gemmer på. Dernæst via Foldegade til Søndertorv og Sønderå med den restaurerede bro og Bryggen. Videre til den gamle købmandsgård "Den Smidtske Gård" og det smukke rådhustorv.
Ved Orla Lehmannsgade skal vi høre om manden, der har lagt navn til gaden og bese Pontus Kjerrmans skulpturer. Vi skal se, om vi kan finde Midt-åen og høre om branden, der lagde Nørregade i ruiner.
Hvis tiden tillader det, går vi ind i det hyggelige Vejle Midtpunkt, hvor vi følger den nu fritlagte Mølleå. Via hyggelige baggårde og den gamle "jernstøberi-gade" når vi tilbage til udgangspunktet.
-
Mad og gode historier i og omkring Jelling
Guidet bustur. Besøg Jelling, en gammel købmandsgård, Nørup kirke og en spændende café. Måske ejeren fortæller en historie
-
Den gamle grænseby Kolding
Koldinghus byder velkommen til kongeriget. Byvandring i den gamle grænseby Kolding
-
Middelfart – fra marsvin til keramik
Byvandring i Middelfart med kulturhistorisk perspektiv til alle aldersgrupper. Middelfart er historien om klimaby, keramik og fiskeri
-
Aarhus – 1000 år til fods
Udforsk byen Aarhus' muligheder på spændende byvandring hvor jeg fortæller om alt, fra vikinger til ARoS. Nyd måske til sidst en kaffe
-
Dybbøl og Krigen 1864
Krigen 1864 har haft en væsentlig betydning for Danmark, og slaget ved Dybbøl er krigens afgørende begivenhed, der også er en af danmarkshistoriens mest traumatiske hændelser.
Vi mødes i de naturskønne omgivelser ved Dybbøl Banke, hvor jeg vil tage jer tilbage til 1864. Jeg vil fortælle om den politisk/strategiske baggrund for krigen, selve krigen og begivenhederne, der leder frem til belejringen af Dybbøl skanserne afsluttende med den dramatiske storm 18. april 1864.
Jeg har en militær baggrund og kan derfor løbende supplere med strategiske og taktiske betragtninger vedrørende krigen og slaget, samt detaljer om soldaternes udrustning og uddannelse. Jeg garanterer for en stor og tankevækkende oplevelse.
-
Jelling: Et kongeligt monument og Danmarks fødselsattest
Oplev Danmarks spektakulære fødested: et imponerende vikingetidsmonument og lad dig også friste af byen Jelling
-
Kirke- og kirkegårdsvandring i Vejle
Et guidet besøg i nogle af Vejles flotte kirker og spændende kirkegårde. Hvilke beslutter vi i fællesskab, hvis du har særlige ønsker
-
Mountainbike igennem Kongens Kær og Vejle Ådal
Oplev den smukke Vejle Ådal. Guidet cykeltur på mountainbike i selskab med kyndig guide. Cykel incl. i prisen. Oplev rovfugle i naturen
-
Kolding: Danmarks Åleby
Åleeventyret i Kolding – en kulturhistorisk byvandring hvor du oplever Kolding by med nye øjne
-
Aarhus, fra vikingetid til arbejderby og universitetsby
Vi starter ved skulpturen af Bernhard Jensen (over åen ved Magasin) og går gennem latinerkvarteret, hvis grundplan er fra vikingetid og middelalder. Vi fortsætter gennem Øgadekvarteret, som udvikledes fra 1860erne, og ender i Universitetsparken.
Flere steder har været truet af "udvikling og modernisering", som ville have skæmmet byen, men heldigvis er det i mange tilfælde lykkedes at undgå ulykkerne.
Undervejs får I historier om baggrunden for udviklingen. For eksempel om Øgadekvarteret, hvor mange byhuse er moderniseret og reddet fra kondemnering, og hvor aktive beboere står bag Børnenes Jord og Beboerhuset.
Undervejs til Universitetsparken passerer vi galgebakken. Universitetsparken er anlagt i 1933 og er trods mange nybygninger stadig en smuk park, som er et rekreativt område,
med græsarealer, smukke træer og to søer. Parken fungerer dels som en naturlig forbindelse af universitetets mange bygninger, dels som et rekreativt område, som bruges af mange.Der er mulighed for at kombinere turen med besøg i Vikingemuseet, Naturhistorisk Museum, Stenomuseet eller Antikmuseet. De tre sidstnævnte ligger i Universitetsparken.
-
Byvandring i Møgeltønder
På en kort byvandring i Møgeltønder kan du opleve meget. Kirken, den charmerende Slotsgade og Schackenborg
-
Ellen Marsvins Røverborg i Nørlund
Få svar på om de tre røvere fra Rold har været i Nørlund! Jeg kender området fra min barndom og glæder mig til at vise dig det
-
Tønder – byvandring i kniplingernes by
En afslappet byvandring gennem Sønderjyllands mindste købstad med bymidtens, marskens og de berømte kniplingers historie
-
Mountainbike – Guidet tur i skov ved Vejle Fjord
Garanti for en super oplevelse med høj puls og sved på panden, når I oplever Vejle på en mountainbike. Jeg guider, leder og fortæller
-
Ribe – Danmarks ældste by
Oplev den hyggelige stemning i Ribe – Danmarks ældste by, hvor historien går helt tilbage til år 710. En slentretur i de gamle brolagte stræder med velbevarede meget gamle huse, som fortæller hver deres historie om vikinge- og middelalderbyen Ribe.
I udkanten af byen ligger ruinerne af dronning Dagmar og Gorm den Gamles slot. Midt i Ribe findes den imponerede domkirke, hvorfra man fra toppen af tårnet kan overskue "National Park Vadehavet".
Og Ribe har mange gode hyggelige restauranter.
Byvandringen kan kombineres med en traktorbustur gennem Vadehavet til den unikke ø Mandø – hvor man kan tage på sælsafari!
I Ribe er stemningen ikke til hurtig trav – så vi slentrer roligt rundt i byen i adstadigt tempo på vores byvandring
-
Oplev Aalborg på både byvandring og med bus til havnen
Oplev det gamle og nye Aalborg med Budolfi Kirke, Helligåndsklostret, Jens Bangs Stenhus, den nye havnefront
-
Historiske Frederiksgade – bag facaden i Aarhus
Historiske Frederiksgade bag facaden – byvandring i en charmerende del af det gamle Aarhus
-
Byvandring i Fredericia
Fæstningbyen Fredericia fra 1650 skal opleves til fods. Historien er spillevende – i krig og fred, fortid og nutid
-
Vejle Havn: byen og vandet
Byvandring og besøg i en bydel i Vejle, der på smukkeste vis binder Vejle by og fjord sammen
-
Marselisborg Slotshave
Guidet tur i Marselisborg Slotshave, som er åben for offentligheden, når slottet ikke er beboet af den kongelige familie.
Haven blev anlagt i engelsk stil samtidig med, at slottet blev opført i 1902. Men siden er haven blevet udvidet og ændret af flere omgange. Dronning Alexandrine var med til at udforme parkanlægget, da botanik og havearkitektur havde hendes store interesse. Hendes barnebarn, vores nuværende dronning, Dronning Margrethe, overtog slottet i 1967, og satte sit kunstneriske præg på haven.
Kom og deltag i en guidet tur. Jeg fortæller om slottets og parkens historie, og du ser havens mange kunstværker af blandt andre Prins Henrik, og ikke mindst et af de nyeste kunstværker, skulpturen "3 løver og 9 hjerter", som var Aarhus' gave til Majestæten på hendes 70-års fødselsdag. Vi kigger også på Rosenhaven, som består af gamle danske rosensorter.
Et guidet besøg i Marselisborg Slotshave er en super aktivitet for grupper og vil du udvide oplevelsen, kan du også blive guidet en tur i Mindeparken.
-
Vorbasse – Nordeuropas ældste landsby
Vorbasse, nordeuropas ældste landsby. En spændende byvandring igennem de sidste 2.000 års historie på denne lille hedeegn
-
Mountainbike i Sønderskoven, Vejle
Oplev flot og varierende natur midt i Vejle – hop på mountainbike og lad dig guide i naturen. Cykel incl. i prisen
-
Skønne parker: Marselisborg Slotshave, Mindeparken, Forstbotanisk Have
Oplev aarhusianernes grønne åndehuller og nyd synet af Aarhus Bugt, Marseliesborg Slot og gamle træer med en engageret aarhusianer
-
Aarhus Nordre Kirkegård
Lad dig overraske af byens historie, set gennem de berømte aarhusianere, der ligger begravet på Aarhus Nordre Kirkegaard
-
Byvandring Esbjerg
Esbjerg, Danmarks yngste by ved Vesterhavet
Guidet byvandring i Esbjerg med fortælling om Danmarks yngste by med besøg i Søfarts-og Fiskerimuseet, hvor vi oplever dansk fiskeri samt maritimt liv – og dyr i Vadehavsområdet.
Men Esbjerg er meget mere end hav! Det er madoplevelser, kunst og ikke mindst gode shopping muligheder!
Turen kan også laves i bus.
Kan med fordel kombineres med besøg i Ribe.
-
Hvad lavede vikingerne i Aarhus?
De skrå gader i Aarhus ligger måske på Aros gamle byvold. Det afslører en byvandring, hvor vi sammen afslører vikingetegn i bybilledet
-
Byvandring i Skagen
Hyggelig byvandring i Skagen, hvor vi kommer forbi de mest interessante steder i byen. Undervejs vil jeg fortælle om byens udvikling
-
Aarhus Ø og Aarhus Havn
Aarhus Ø vælter sig i arkitektoniske bygninger, vandaktiviteter og smagsoplevelser. Kom med på oplevelse i Aarhus' nye bydel
-
Den Gamle By i Aarhus
Hop ind i tidsmaskinen og nyd rundvisning på Danmarks bedste frilandsmuseum, hvor hver gade har sin helt egen historie at fortælle
-
Guidet tur i Esbjerg, byen der ikke skulle have været
Byen med det blå guld
Esbjerg er Danmarks yngste by og fortæller med sin placering en fantatisk historie om det blå Danmark – om krigens efterdønninger og Esbjerg Havn – der er én af de allerstørste, men beskæftiger de færreste esbjergensere i dag.
På en byvandring i Esbjerg er det oplagt at fortælle om havnen og dens betydning for byen. Fra Esbjerg Vandtårn, centralt i byen får du en storslået udsigt over Danmarks største havn og offshore-aktiviteterne.
Vi går gennem byens centrale gader og jeg fortæller dig historien om Esbjerg.
Har du god tid, kan vi også udvide den guidede tur til byens store fælles-have Vognsbøl Parken, hvor man blandt andet kan opleve dådyr, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjergs vartegn Sven Wiig Hansens skulptur der i folkemunde kaldes De 4 hvide mænd men hvis rigtige navn er Mennesket ved Havet.
Skal den guidede tur dække både centrum, Vognsbølparken, De 4 Hvide mænd og Fiskeri- og Søfartsmuseet, så kræves enten cykel, bil, eller offentlig transport og alle dele kan nåes på en tur på 4 timer, når der er sørget for transport. Ønsker du kun byvandringen i det centrale Esbjerg varer den en time.
-
Skibet kirke og Haraldskær gods
Oplev Skibet kirke og hør historien om Haraldskær gods, mens du drikker kaffe på Sinatur Hotel Haraldskær
-
Foodtour i Vejle – mindst 4 forskellige smage-stop
Oplev Vejles madsteder i selskab med en ægte madglad foodie
-
Himmerland, Vikingernes land
Oplev en dag i vikingernes land. Vi besøger Borremose fæstningen, Løgstør og Aggersborg på bustur
-
I øllets tegn
Tag med på eventyr i øllens verden i Aarhus, når vi tager fra Ceresbyen til byens mange forunderlige øldestinationer
-
Oplev skønne Skagen og omegn
Oplev skønne Skagen, en by med en dyb historie og en kunstnerisk sjæl, der har tiltrukket og inspireret både kunstnere, lokale og besøgende i byen gennem generationer.
Efter en kort introduktion til Skagen og byens rolle som kunstnerkoloni og populært rejsemål går turen til det idylliske Østerby, der er kendt for sine maleriske, gule huse med røde tage og de historiske fiskerhuse, der emmer af Skagens autentiske atmosfære.
Så skal vi opleve Vippefyret, et af Danmarks ældste fyr, hvor jeg fortæller Vippefyrets fascinerende historie og funktion og ikke mindst betydning for søfarten.
Grenen, Danmarks nordligste punkt er helt specielt. Vi tager Sandormen helt ud til Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Det er en enestående naturoplevelse, og her kan I prøve at stå med en fod i hvert hav!
Tilbage i byen går vi gennem Skagens stemningsfulde gader og stopper ved Anchers Hus, Skagen Havn og Skagens Museum, hvor vi kan opleve værker af de berømte Skagensmalere, der fangede byens lys og liv i deres malerier.
Vi afslutter vores rundtur med et besøg i Gl. Skagen, også kendt som Højen, hvor I kan nyde den afslappede atmosfære, hvor mange om aftenen nyder de betagende solnedgange, inden vi kører videre til Sankt Laurentii Kirke. Turen afrundes med tilbagekørsel til Skagen by.
-
Aarhus på cykel – fra vikingernes handelsplads til Danmarks største havn
En cykeltur er en fantastisk måde at se en stor del at byen på. Kom med på en frisk tur og se det bedste af Aarhus
-
Løverodde – vandretur med guide
Oplev storslået natur og smukke udsigtspunkter på guidet vandretur ved Løveodde. Turen tilpasses naturligvis deltagernes formåen
-
På tur i det kunstneriske Aarhus
Tag med på en spændende guidet tur gennem gaderne i Aarhus og oplev nogen af de ældste og nyeste kunstværker i byen
-
Havkajak – se Vejles nye bydel fra vandsiden
Se Vejles nye vartegn Bølgen og Fjordenhus fra vandet – guide, kajak og udstyr er incl. i prisen. En god naturoplevelse i fællesskab
-
Vejles spændende monumenter
Vejle har en lang række spændende monumenter til minde om mange forskellige personer og begivenheder.
Det er lige fra helt lokale berømtheder, som Anders Sørensen Vedell, hvis statue står ved Sct. Nikolai Kirke, over fejringer eller katastrofer til store nationale begivenheder. I forbindelse med de sidstnævnte er der eksempelvis monumenter for de faldne i de slesvigske krige 1848-50 og 1864 og hvis I har en bus til rådighed, kan vi også se gravene på Nordre Kirkegård fra den tyske besættelse 1940-45.
På denne byvandring viser jeg vej til nogle af de mange spændende monumenter, der findes i det centrale Vejle og som du måske ikke lægger mærke til i en travl hverdag. Jeg fortæller naturligvis om dem og deres historie og sætter dem ind i en sammenhæng. Oplev Vejle med et andet fokus.
-
Fjordsafari – med guide på Vejle Fjord
Guidet tur med havkajak på Vejle Fjord – autoriseret kajakinstruktør og alt udstyr stillet til rådighed. Oplev natur på tætteste hold
-
Silkeborgs historiske perler
Mød Tollundmanden, det berømte moselig, nyd en gåtur i Søhøjlandets smukke hovedstad og hør om områdets historie fra oldtiden til i dag
-
Gottorperne – Slangen udi Danmarks Barm
Hør om Danmark-Norges forsøg på at fordrive hertugerne fra Slesvig-Holsten-Gottorp. Det lykkes delvist i 1721, men først helt i 1773
-
Byvandring Ribe
Har du lyst til at opleve historisk stemning på egen krop Så kom med! Oplev en levende historietime gennem Ribes gader og stræder
-
Dokk1 og Aarhus Havn
Oplev Aarhus Havn og se Nordens største folkebibliotek.
Vi starter på Dokk1, en ganske særlig bygning der rummer bibliotek og mange andre funktioner. Fra balkonen har vi udsigt over havnen samt nogle særlige gamle og nye bygninger, blandt andet Aarhus Ø.
Guiden vil fortælle om vikingernes enkle landingsplads og hvorledes havnen senere har udviklet sig.
På en runde på havnen vil vi se gamle bygninger, der har fået nye funktioner, men også fredede siloer, der stadig er i brug.
Vi vil se Jens Galschiøts nye skulpturgruppe, der illustrerer de gamle havnearbejderes vilkår. Guiden vil fortælle, hvordan håndteringen af gods har udviklet sig fra manuelt arbejde til containertransport.
-
Marselisborg – Mindeparken og Mindelunden
Engageret guide fortæller om Mindeparken og Mindelunden i Aarhus, om historien, om planter og bygninger
-
Byvandring i Sønderho, Fanø
Oplev Sønderho, den smukke og charmerende lille by på Fanø, hvor en stor del af husene er fredede. Kom med og hør historierne
-
Universitetsbyen Aarhus
Spændende byvandring i Aarhus. Hvorfor er danske universistetsuddannelser så gode og Aarhus en fantastisk studieby. Det ved jeg
-
Legos spændende historie – fra iværksætter til salg i hele verden
Legos historie fortalt på bustur fra Aarhus til Billund. Besøg i Legoland eller Lego House – eller begge dele, hvis I orker det
-
Oplev verdensarkitektur og kunst – i Birk ved Herning
En lystvandring med arkitektur og kunst i Birk Centerpark ved Herning.
Det stort anlagte område starter med en skjortefabrik og nogle skoler. Fra 1960erne og frem, og takket være blandt andet den uortodokse og visionære skjortefabrikant Aage Damgaard og et byråd med gå-på-mod, kom der kunst og verdensarkitektur i og omkring Herning.
Lad os besøge Birk i udkanten af Herning for at se på og bevæge os i landskabsarkitekten Carl Th. Sørensens masterplan for skjortefabrikken Angli, skulpturparken og De Geometriske Haver.
Skulpturparkens 36 skulpturer er overvejende lavet af danske kunstnere som Robert Jacobsen, Svend Wiig Hansen og Sven Dalsgaard.
De Geometriske Haver er landskabskunst med 8 meter høje bøgehække bygget op omkring et princip om "enkelhedens kompleksitet". Haverne er både en harmonisk struktur og en labyrintisk oplevelse.
Den ligeledes runde skjortefabrik Angli har en 220 meter lang indre gård, dekoreret med keramiske fliser af Carl-Henning Pedersen. Og mere rundt og mere Carl-Henning Pedersen, nu på ydersiden af nok en rund form, nemlig Carl-Henning Pedersen & Else Ahlfelt museet. Lige overfor ligger HEART, der er kunstmuseum – og selvfølgelig ligner arkitekturen en foldet skjorte, da museet er skabt til at huse skjortefabrikantens kunstsamling.
400 meter fra HEART tårner Ingvar Cronhammers "Elia" sig op. Den gigantiske stålskulptur er med en diameter på 60 meter og 32 meter til toppen Nordeuropas største. Elia er forsynet med 4 søjler og en gasbrænder, der fra tid til anden "spyr ild". Vi kan bestige den i løb eller i sindig gang – trappetrinene er cirka dobbelt så høje som normalt. Da Elia har lynspir på toppen, fungerer skulpturen som spektakulær lynafleder i tordenvejr – og da er der adgang forbudt.
Jørgen Utzon (ham med Operahuset i Sydney, forstås) har også bygget den skønneste "prøve" på en påtænkt eksport- og designskole. Og Henning Larsens Tegnestue er repræsenteret med Handels- og Ingeniørhøjskolen fra 1995.
Har I lyst til mere, kan det være en idé at fortsætte på Carl-Henning Pedersen & Else Ahlfelt museet og HEART, enten på egen hånd eller med en af museets guider. Naturelskerne kan tage en af de mange vandre- og cykelruter i Knudmosen.
-
Historisk byvandring i moderne Vejle
Spændende historisk byvandring i Vejle fra oprindelig handelsplads til moderne handelsby med smuk, ny arkitektur og fremsynethed
-
Fæstningsbyen Fredericia – spektakulær historie
Hyggelig byvandring igennem den historiske by Fredericia. Se også voldanlæggene, som er Nordeuropas bedst bevarede fæstningsanlæg
-
Vejles nye arkitektur og markante bygninger
Spændende byvandring med udgangspunkt i Vejles arkitekturpolitik – en fremsynet politisk beslutning fra 1997. Kom med og oplev
-
Vikingeborgen Fyrkat
Hør den spændende historie om en af Harald Blåtands ringborge. Mærk historiens vingesus midt i det charmerende jyske landskab
-
Jul i Den Gamle By
Jul som i gamle dage – tag med i Den Gamle By og oplev jul til alle tider.
Du kan sende historiske julekort, se købmandsgårdens juletræ fra 1864, prøve kræfter med flettede julehjerter, lade dig friste i de utallige boder eller lytte til julemusik i de flot pyntede stuer.
Når mørket sænker sig, og gaslygterne tændes, indfinder julestemningen sig – godt hjulpet på vej af bagerens få ægte peberkager og andre julekager. Efter en kold og fornøjelig køretur i hestevogn på brostenene luner det med et glas dampende gløgg.
Broderiforretningen tilbyder opskrifter på pakkekalendere og juletræstæpper, den lille pige med svovlstikkerne frister en kummerlig skæbne, og hattemageren lægger sidste hånd på årets postkort. Tag med tilbage til "jul – til alle tider" – lad dig overraske og begejstres.
Jeg tager dig med til udvalgte steder i julebyen, og der vil være tid på egen hånd til juleindkøb, forplejning og besøg i husene efterfølgende.
-
Vandets Vejle – levevej, arkitektur, ven eller fjende
Vandets Vejle – hvordan har vandet formet og bliver ved med at forme Vejles natur, kultur og mennesker? Det afslører jeg for dig
-
Havnefronten i Vejle og byens udvikling gennem 200 år
Byvandring i den østlige del af Vejle. Et skønt mix mellem ny og gammel arkitektur som kvarteret Østerbo, Bølgen og Fjordenhus
-
Aalborg til fods
Oplev Aalborg til fods! Tag med på en spændende guidet tur gennem byens historie, kultur og skjulte perler. Book din guidede tur nu
-
På vandretur i Rold Skov med lokal guide
Jeg fortæller røverhistorier fra Jyllands største skov og byder dig på koldt kildevand og lokale oplevelser på en skøn vandretur
-
Herning – min historie om driftige uldjyder og kunsten
Denne tur er min personlige beretning. Jeg kommer nemlig fra Herning, så jeg fortæller om byens og egnens udvikling og gå-på-mod, sådan som jeg har oplevet det, og som kunsten og arkitekturen er varige udtryk for.
Og her glæder jeg mig til at dele min begejstring og viden med jer på de skønne museer for moderne kunst og rundt i Birk-centerområdets skulpturpark og geometriske haver.
Tekstilmuseet er også et besøg værd – en guldgrube af informationer og oplevelser. Hvordan kunne tre huse på en markvej i lyntempo blive landets store tekstil- og tricotagecentrum? Den historie fortæller jeg krydret med mine egne oplevelser i 60erne, især, af en by, hvor hjemmestrikkere og -syersker, små og store fabrikker prægede livet og intet var umuligt.
Videbæk ca. 20 km fra Herning byder skam også på moderne kunst i verdensklassen i Kunstpavillonen tegnet af Henning Larsen.
-
Trailløb ved Munkebjerg
Løb en frisk tur i Munkebjergbakkerne, hvor både pulsen og humøret stiger undervejs
-
Aarhus' gader og deres forunderlige navne
En byvandring gennem den centrale del af Aarhus afslører gadenavne, der alle gemmer på en god historie. Den fortæller jeg
-
Ebeltoft byvandring, Glasmuseum og Fregatten Jylland
Ebeltoft er Molbohistorier, toppede brosten, glaskunst i verdensklasse, et krigsskib fra krigen i 1864, smukt bindingsværk
-
Kongernes Jelling, dansk verdenskulturarv
Spændende guidet tur til Jellingstenene – Danmarks dåbsattest og verdensarv fra Vikingetiden
-
Aabenraa – fortid, nutid og fremtid
Fortællingen på denne byvandring vil handle om dels hvordan Aabenraa var, da byen opstod, hvor Aabenraa er i dag, og den udvikling byen er i.
Byvandringen vil ganske naturligt komme ind på en del af grænselandshistorien, men også handle om bybrande, lokumsspande og letlevende damer.
Turen har sit udgangspunkt ved det gamle rådhus i midten af Aabenraa og bevæger sig op ad gågaden og ind i de små gader omkring Vægterpladsen. Inden vi når tilbage til udgangspunket, vil vi gå igennem Slotsgade og her blandt andet høre om den (måske) uægte kongedatter Jomfru Fanny.
-
Lindholm Høje
Gravhøje, sten og skibssætninger. Besøg et kæmpe begravelseskompleks og hør om spændende arkæologiske fund og den nordiske mytologi
-
Tordenkalven og Sildebyen Nibe
Nibe som centrum for verden – som Hollywood. Nibe er en gammel fiskerby der bare skal opleves. Flere historier end du måske tror
-
Luftskibene i Soldaterskoven
Soldaterskoven nord for Tønder er et fascinerende sted med hyggelige shelters og lige så uhyggelige minder fra første verdenskrig.
-
Historiske Vestergade – bag facaden
Aarhus' historiske Vestergade er hverdagens mangfoldige historie: kongelig fæstning, spedalske, hemmelige gårde, fabrikker og håndværk
-
Aarhus by, afslappende køretur til byens skønne sights
Aarhus er en af Danmarks ældste byer, og samtidig en by i rivende udvikling. Det betyder, at der er masser af spændende historier at fortælle om Aarhus, hvad enten det handler om vikingetid, middelalder eller det moderne Aarhus.
Kulturelt og arkitektonisk er Aarhus en meget spændende by. Det oplever man nemt på en guidet tur med bus rundt i Aarhus?
Kom med på en guidet bustur, hvor du ser og hører historierne om Aarhus Domkirke, der er Danmarks største kirke, mens du sidder behageligt i bussen. Du vil også høre historier om vikingernes problemer med kristningen, om den katolske-protestantiske transformation og om, hvad den danske dronning og paven har til fælles.
Foruden Domkirken fortæller jeg også om rådhuset, kunstmuseet ARoS, det moderne kunstmuseum med byens bedste kendingsmærke "Your Rainbow Panorama". Tag elevatoren op til toppen og nyd byens smukke panorama i alle regnbuens farver.
Jeg fortæller også om universitetet, Marselisborg og Den Gamle By, hvor hver gade har sin helt egen historie at fortælle og hvor du kan opleve livet i en typisk dansk by fra det 16. til det 20. århundrede.
Har du specielle ønsker til rute, fotostop, eller andre stop undervejs, så tager jeg selvfølgelig hensyn til det.
-
Flyveren der faldt ned!
I april 1945 blev trætoppene knust af en flyvers motor. Hør historien og få en fornemmelse af det lokale drama på stedet
-
Mange bække små – Aarhus Å
Guidet byvandring langs Aarhus Å. En smuk rute gennem byen til udmundingen i havnen, med lokal guide der kender alle historierne
-
Kolding – Middelalderbyen, Koldinghus Slot og nutiden
Kolding – Middelalderbyen der forsvandt. Genoplev Koldings fortid og hør hvordan byen genopfandt sig selv
-
Danmarks ældste by, Ribe
I sporene af det gamle Ribe, Danmarks ældste by med de mange historier
-
Løverodde – Mountainbike ved Løverodde, Sdr. Stenderup Skovene
Den bedste kombination af storslået natur og en stille mountainbike tur finder du ved Løverodde, syd for Kolding.
Vi cykler på små stier helt ned til strandbredden og følger Lillebælt. På toppen af den store klint har vi simpelthen bare en fremragende udsigt over til Fyn. Jeg vil naturligvis fortælle lidt om landskabet og området.
Vi fortsætter turen gennem Stenderup skov på gode brede skovstier. Skoven er særlig velegnet til dig, som ikke har nogen særlig erfaring med mountainbike.
Vi afslutter turen med at cykle omkring Paradisbugten, og det er bestemt ikke nogen overdrivelse, at bugten har fået dette navn.
Pris er inkl. cykel og øvrigt udstyr.
-
Syvårssøerne – Frederikshåb Plantage
En naturoplevelse af en udenlandsk verden – krydret med historie fra 2. Verdenskrig. Velegnet for både børn og voksne
-
Trelde Næs – guidet vandring
Oplev Trelde Næs Skoven, der netop er optaget i Naturkanon 2018, med kyndig guide. Smuk, dramatisk natur og fængende historier
-
Djurslands herregårde
Guidet bustur til herregårdene Gammel Estrup, Løvenholm og Clausholm. Det er også historierne om slægterne Brock, Skeel og Reventlow
-
Bakker, søer og skov ved Kolding
Bliv guidet ad den nationale cykelrute 5 over Stenderuphalvøen til Skamlingsbanken tur-retur Kolding
-
Vejle, resiliens by. Hvad betyder det, hvordan ses det i bybilledet
Hvad er resiliens og betyder ordene: Den nye sluse, resiliens-samarbejde, skybrudsgade, resiliensgade, Resilience House?
Det forklarer jeg på denne byvandring, hvor du naturligvis også ser de omtalte steder. Vejle er en ud af kun 100 resiliensbyer i verden. Andre resiliensbyer er blandt andet Rom, Los Angeles, Durban og Wellington.
Vejle er dermed en del af et præstigefyldt netværk og nøje udvalgt af Rockefellerfonden for sine innovative tiltag, der skal imødegå klimaforandringer, global opvarmning, og følgerne af disse. Det gør Vejle en stor indsats for at forebygge.
Det belyser jeg på denne byvandring, som kommer forbi steder, der indgår i indsatsen for forebyggelse og som er med til at forme bybilledet i Vejle.
-
Byvandring i Nordby på Fanø
Idyl og hygge – det finder du på Fanø. Kom med på en afslappende byvandring og oplev charmen i Nordby på Fanø
-
Stationsbyen Grindsted – et stykke dansk kulturhistorie
Spændende byvandring om stationsbyens historie. Grindsted er stationsby på godt og ondt og et fint sted at fortælle jernbanens historie
-
Luksus foodtour i Vejle – mindst 7 forskellige smage-stop
En kulinarisk rejse gennem Vejles vidunderlige madsteder med foodie som guide. Smag på Vejle i godt selskab med lokal guide
-
Aarhus – størst og først
Flødebollen blev opfundet i Aarhus – blot een af flere "størst eller først i Aarhus" historier. Glæd dig, jeg har flere i ærmet
-
Street Art – Story Trail i Aalborg
Denne Story Trail udforsker samtidens ungdomskultur og Street Art i Aalborg.
For grupper, der gerne selv vil udforske Ålborg og interesserer sig for ungdomskultur og kunsten i det offentlige rum. Egnet for alle aldersgrupper, lige fra rejsegrupper og teambuilding til skoler fra 7. klasse, gymnasieklasser og opefter. Samlet tidsforbrug: 3 timer.
I Aalborg er der ca. 70 forskellige større eksempler på street art i form af vægmalerier. En stor del af dem ligger omkring midtbyen og de kan nås til fods indenfor 2 timer. Målet er at sætte fokus på, hvad street art kan og hvordan det bliver brugt. Turen starter med et oplæg omkring Aalborg og de forskellige dele af Aalborg. Vi vil den første ca. ½ time gå i inderkredsen af Aalborg for at få de nærmeste kvarterer afgrænset.
Deltagerne vil derefter blive delt i grupper og blive sendt ud i de områder, hvor der er forskellig street art. Til hjælp vil de blive udstyret med et kort og en rute. Til hver rute vil der være et antal opgaver. Opgaverne tager udgangspunkt i de billeder deltagerne møder på deres rute. Til slut samler vi op på opgaverne, diskuterer street art, ungdomskultur og de tanker, turen har givet anledning til. Vi evaluerer også oplevelsen.
-
De slesvigske krige og den gamle grænse
Guidet bustur i sporet på de slesvigske krige og den gamle grænse til hertugdømmet Slesvig
-
Østjylland og Mols, militærhistorie og militære hemmeligheder
Østjylland og Mols, militærhistorie og militære hemmeligheder fra de Slesvigske Krige til Den Kolde Krig – foruden flot natur
-
Aarhus byvandring – Jyllands hovedstad
Aarhus' gamle centrum med Domkirken, den unikke kryptkirke i Vor Frue Kirke og Den Gamle By er absolut et guidet besøg værd
-
Vejle – Danmarks Manchester
Byvandring, der levendegør Vejles industrihistorie gennem det historiske Vejle
-
I Familien Cohrs fodspor. Historien om dansk sølvproduktion i Fredericia
Går man en tur på loppemarked, opdager man sansynligvis gammelt sølvtøj fra Cohrs Sølvvarefabrik. Fabrikken lå i Fredericia og nåede frem mod 1980'erne en stor succes, hvor de var en af byens mest velhavende familier.
Tag med på en byvandring i historiens tegn i Fredericia, hvor vi gennemgår sølvets indflydelse på byens udvikling. Turen tager udgangspunkt i en fortælling om sølvtøjets historie helt generelt og vi vil herfra spore os nærmere ind på familien Cohrs historie – både indenfor sølvfaget og familiens egen udvikling.
Turen kan forkortes eller forlænges alt efter gruppens ønsker og behov.
-
Aalborg kultur og historie
En spændende byvandring der giver dig overblik over Aalborgs kultur, arkitektur og historie på bare 2 timer
-
Aarhus Domkirke – en smuk kirke med interessante historier
Aarhus' ældste bygning. Hør de mange spændende historier om personer, udsmykninger, tro og hvad tårnvagtens opgave var
-
Kolding provinsby eller metropol light
Kolding provinsby eller metropol light. En del af Trekantsområdet eller tilhørende Mojn-landet
-
Runesten og Ravningbro
Guidet bustur til nogle af Danmarks mest bemærkelsesværdige spor efter vikingetidens konger. Oplev også den smukke Vejle Ådal
-
Himmerlands hovedstad Aars
Et besøg i Aars starter lidt udenfor byen ved Borremosefæstningen. Heromkring startede næsten alting. Hertil kunne man sejle. Hertil kunne man rejse.
Efter et besøg ved Borremosefæstningen vil vi efter en kort køretur kunne besøge Års til fods. Fra fortid over kunsten til nutiden i Års. Kunstneren Per Kirkeby har sat sit præg på Års. Aars opleves bedst til fods, så vi vil tilbagelægge de ca. 3 km fra Nutidsmuseet til Vesthimmerlands museum i roligt tempe og undervejs ser vi på Per Kirkebys bygningsværker og jeg fortæller om byens liv. Museerne rummer indsigt i meget af områdets udvikling. Fra et af Danmarks største fund, Gunderstrup Karret til de mest almindelige i vor tid.
-
Krydstogtbesøg i Aarhus
En smilende tur med hygge og bevis på, at danskere er blandt de lykkeligste folk i verden. Få det bedste af det bedste med fra Aarhus
-
Moesgaard – på cykel fra Aarhus
Fra Aarhus til Moesgaard, en af de fineste cykelture i Danmark og en fantastisk måde at udforske skoven omkring Aarhus på
-
Byvandring i det historiske Randers
Byvandring i det historiske Randers. Hør de gode historie – fra Niels Ebbesen til industrihistorie. Randers rummer det hele. Oplev selv
-
Christiansfeld, honningkagernes by – UNESCO Verdensarv
Byvandring i UNESCO-byen med den store historie i Sønderjylland. Fortællingen om en bys opståen ud af ingenting til nu at være kendt
-
Hedeegnens sjæl – en tur i Legos Billund og omegn
Med udgangspunkt i Legos historie og egnen omkring Billund, vil det blive forklaret, hvordan mennesket overlevede i nogle af Nordeuropas mest barske egne og hvordan den tilgang til overlevelse lever videre i Lego, der har skabt verdens største legetøjsfabrik.
I mere end 500 år var det centrale Jylland en hedeegn – ja nærmest en hedeørken. Men der har altid levet mennesker på heden. Samspillet mellem naturen, mennesket og dyrene skabte en sjæl, der er unik for det centrale Jylland.
Ordet bæredygtighed var et must for hedens befolkning. Den bæredygtighed kan danne et naturligt forbillede for os nu og for mange egne af Europa i dag. Dette sætter jeg i perspektiv til nutidens grønne energi på heden.
-
Oplev City Vest, kirken, den nye bydel og Bazar Vest
Oplev mangfoldige Aarhus Vest på den bedste måde og kom beriget hjem. Måske middag i Bazar Vests multinationale køkken
-
Det bedste af Aarhus
Få den perfekte introduktion til Danmarks 2. største by. Opdag Aarhus fra sin bedste side, og få indblik i dansk kultur
-
Koldinghus og Christian IV
Hør den spændende beretning om det gamle kongeslot Koldinghus og om dengang, kong Christian IV holdt hof på slottet. Gode historier
-
Aarhushistorier: Drakenberg, Hellig Niels og de hvide damer
Fortællinger om usædvanlige og lidt mystiske personer fra Aarhus på en uformel og hyggelig måde – trods uhyggen i legenderne
-
De skjulte fortællinger om Vejles baggårde
På en utraditionel og spændende byvandring gennem Vejles baggårde – her kan du opleve historiens gang og byens udvikling set gennem andre end vore moderne briller. Oplev det skjulte Vejle.
Vejle er tæt forbundet med vand – på flere måder. På denne byvandring oplever du også åernes forløb gennem byen. Hvordan levede og boede for eksempel vejlensere langs Mølleåen for 200 år siden. Hvad brugte de åen til og hvorfor valgte de at bosætte sig lige der?Hvad dækker begreber som afløbsrende og trædesten over? Det belyses ved Blegbanken.
Vejle har dog ikke kun baggårde ved åerne, også andre steder i byen kan vi besøge dem, både de gamle og de nye baggårde.
Gå med på byvandring og oplev byen fra en ny side.
-
Vejle Ådal, kanotur med guide
Kanotur – den perfekte hyggestund for hele familien. Kanoer og redningsveste stilles til rådighed
-
Himmel og hav – lyng og rav!
Mellem Skallingen i syd og Ringkøbing Fjord i nord findes der en hel unik natur samt unikke historiske minder fra besættelsen
Guidede ture i hele Jylland
Jylland har skønne steder, sights og seværdigheder i lange baner. At komme på tur med en guide i naturen er altid en oplevelse. Det er en guidet byvandring i Aarhus, Ribe eller en af de mange andre spændende byer også og så er der al den smukke natur at besøge. En byvandring med guide sikrer, at du ikke går glip af det bedste. Eller snup en guidet cykeltur eller tag med i kajak på Vejle Fjord eller på en havevandring ved Marselisborg, eller…. Mulighederne er mange, du skal bare vælge.
Guideservice Danmark kan levere gode guider og fortællere og sikre, at du og din familie eller din gruppe får det bedste ud af tiden. Vores dygtige guider tager dig med på alle slags guidede ture, uanset om det er en byvandring, cykeltur, bustur, museumsbesøg eller en tur ud i den smukke jyske natur. Du kommer rundt til de største seværdigheder og hører de gode historier om stedet, uanset om du er i Christiansfeld eller Aalborg eller et helt tredje sted. Vi har lavet en samlet oversigt over ture i områderne omkring Aarhus og Vejle, hvis du ved, at du skal derhen. Du kan også lade dig inspirere af vores oversigt på denne side over guidede ture i hele Jylland.
Syd- og Sønderjylland – guidede ture
Ude mod vest ligger Vadehavet, som strækker sig hele vejen ned til Holland. Vadehavet er magtfuldt og kan være skræmmende, men det byder også på store og flotte oplevelser. Øerne mod vest, Ribe og Fanø er gode eksempler, og det fremskudte dige er en imponerende naturoplevelse. Her kan du på en efterårsdag virkelig opleve vinden og havets kraft.
Ude på den sydlige vestkyst er det oplagt med en guidet tur i Ribe. I Ribe kommer vikingernes historie hurtigt i fokus.
På den sydjyske østkyst ligger Fredericia. Fredericias historie som fæsningsby kan du læse om i beskrivelsen Fredericia, fæstningsbyen der skrev historie. Fredericia er en ung og interessant by at besøge og rummer meget mere end fæsningshistorien, f.eks. en restaurant med Michelin stjerne. Fredericia ligger ved Lillebælt og du kan kigge over til Middelfart på den østlige side. Så er det valget skal stå, skal du begive dig videre til Fyn eller længere nordpå i Jylland?
Vi siger med glæde oplev Jylland med Guideservice Danmark og vores guideservice Jylland.