Guideservice i hele Jylland
Vælg mellem de mange dejlige byer og steder at besøge i Jylland. Find den rigtige tur her eller send os dit ønske.
// List ?>-
- Sortering:
-
Aarhushistorier: Drakenberg, Hellig Niels og de hvide damer
En byvandring i det indre Aarhus, hvor jeg præsenterer jer for usædvanlige og mystiske historiske personligheder på en uformel og hyggelig måde – trods det uhyggelige i legenderne!
Christian Jacobsen Drakenberg hævdes at være 146 år ved sin død i 1772, Hellig Niels, født i midten af 1100-tallet, var frillebarn af kong Knud og de hvide damer gik begge i døden for kærligheden.
Vi dykker ned i historier, sagn og legender, og søger de svar, der er at finde i skatkisten med mystiske Aarhus-historier.
Centrum af Aarhus med Store Torv, der var skueplads for afstraffelser og henrettelser, og Domkirken rummer mange mere eller mindre sandfærdige fortællinger om mystiske historiske personligheder. Du får dem serveret flettet sammen med glimt af Aarhus' historie og facts om det, vi ser.
Turen kan gå omkring Domkirken, Aarhus Teater, Store Torv, Vor Frue kirke, Latiner kvarteret og åen, hvor vikingerne lagde til kaj for 1200 år siden. Jeg planlægger ud fra dine ønsker, så gruppen oplever det, de gerne vil og møder jer med nærværende fortælling i øjenhøjde.
I dagstimerne kan turen kombineres med et besøg i Domkirken og-eller det lille Vikingemuseum.
Et besøg i Domkirken for gruppe med egen guide skal bestilles 14 dage i fovejen. Det kan foregå i kirkens åbningstider.
Vikingemuseet har gratis adgang og er åbent mandag til fredag kl. 10.15 – 17.00.
Byvandring i Latinerkvarterer inkluderer gader med toppede brosten, så godt fodtøj anbefales.
-
Marselisborg – Mindeparken og Mindelunden
Engageret guide fortæller om Mindeparken og Mindelunden i Aarhus, om historien, om planter og bygninger
-
Dybbøl og Krigen 1864
Jeg fortæller levende og personligt om Krigen 1864 og Dybbøls skelsættende historie. Med min militære baggrund giver jeg stor indsigt
-
Fæstningsbyen Fredericia – spektakulær historie
Hyggelig byvandring igennem den historiske by Fredericia. Se også voldanlæggene, som er Nordeuropas bedst bevarede fæstningsanlæg
-
Himmerland, Vikingernes land
Oplev en dag i vikingernes land. Vi besøger Borremose fæstningen, Løgstør og Aggersborg på bustur
-
Herning – min historie om driftige uldjyder og kunsten
Denne tur er min personlige beretning. Jeg kommer nemlig fra Herning, så jeg fortæller om byens og egnens udvikling og gå-på-mod, sådan som jeg har oplevet det, og som kunsten og arkitekturen er varige udtryk for.
Og her glæder jeg mig til at dele min begejstring og viden med jer på de skønne museer for moderne kunst og rundt i Birk-centerområdets skulpturpark og geometriske haver.
Tekstilmuseet er også et besøg værd – en guldgrube af informationer og oplevelser. Hvordan kunne tre huse på en markvej i lyntempo blive landets store tekstil- og tricotagecentrum? Den historie fortæller jeg krydret med mine egne oplevelser i 60erne, især, af en by, hvor hjemmestrikkere og -syersker, små og store fabrikker prægede livet og intet var umuligt.
Videbæk ca. 20 km fra Herning byder skam også på moderne kunst i verdensklassen i Kunstpavillonen tegnet af Henning Larsen.
-
Mountainbike igennem Kongens Kær og Vejle Ådal
Oplev den smukke Vejle Ådal. Guidet cykeltur på mountainbike i selskab med kyndig guide. Cykel incl. i prisen. Oplev rovfugle i naturen
-
En unik vinoplevelse gennem Himmerland
Vin er fantastisk! Oplev himmerlandske vine. Er det himmelsk? Smag lækre vine og mød lokale vinbønder Kom med oplev vores danske vine
-
Luftskibene i Soldaterskoven
Soldaterskoven nord for Tønder er et fascinerende sted med hyggelige shelters og lige så uhyggelige minder fra første verdenskrig.
-
Dokk1 og Aarhus Havn
Havnen fra vikingetid til moderne containerhavn og Nordens største bibliotek. Oplev Aarhus' spændende udvikling på havnen
-
Oplev Munkebjergskoven. Vandretur med guide
Munkebjergskoven er kendt for sin vilde natur og storslåede udsigter. Skoven er også berømt for sine bøgetræer, der siges at være de første, der springer ud, når foråret bryder løs i Danmark.
Med udgangspunkt fra Munkebjerg Hotel ved Vejle vandrer vi en rundtur i meget kuperet terræn. Vi vandrer på kanten af en kæmpe gletcher med mange dybe og snævre smeltevandsslugter, skabt kort efter den sidste istid for 14.000 år siden.
Vandreturen går forbi den berømte taksbevoksning, som i dag er totalt fredet, ligesom der er flere orkidé-arter, som vokser vildt i skoven.
Dyrelivet i Munkebjergskoven er noget helt specielt. Den sjældne og truede hasselmus bygger rede i skoven. Hulduen og sortspætten møder man også på Munkebjerg.
Vi møder også Troldens Sten med det store håndaftryk. Turen afsluttes med, at vi går op til hotellet ad den 218 trin lange og stejle Munkebjerg trappe. I skal selvfølgelig ikke spares for lidt fortællinger om hotellets historie med piccoloen og æslet Moses, som i gamle dage fragtede gæsternes bagage op til hotellet, samt kunstnerne, som blev kaldt Munkebjerg-malerne.
-
Vejle gennem 1000 år – fra middelalder til i dag
Byvandring i Vejle indre by. Bliv klogere på Vejles historie og udvikling og oplev den hyggelige Vejle midtby. Lær Vejle at kende
-
Foodtour i Vejle – mindst 4 forskellige smage-stop
Oplev Vejles madsteder i selskab med en ægte madglad foodie
-
Aabenraa – fortid, nutid og fremtid
En spændende byvandring i Aabenraa, hvor historierne handler om bybrande, lokumsspande og letlevende damer
-
På tur i det kunstneriske Aarhus
Tag med på en spændende guidet tur gennem gaderne i Aarhus og oplev nogen af de ældste og nyeste kunstværker i byen
-
Vandets Vejle – levevej, arkitektur, ven eller fjende
En byvandring i Vejle er den spændende fortælling om vand, navnet Vejle kommer nemlig også af vadested.
Vandet har på mange måder formet, og bliver ved med at forme Vejle. Vi skal knytte fortid, nutid og fremtid, natur, industri og arkitektur sammen i en fortælling om Vejles opståen ved åens udmunding, om industri der drives af vandkraft, men også et søfartens Vejle.
Samtidig så er vandet tema for byens mest iøjenfaldende arkitektur, Bølgen og Fjordenhus – og vandets stigen som konsekvens af klimaforandringer og byens Resciliens planlægning og udsathed.
På vores tur og byvandring rundt i byen, med besøg ved sluserne, åen, de lavtliggende områder, Spinnerihallerne og havnefronten fortæller jeg den store og mangeartede fortælling om Vandets Vejle.
Vi slutter byvandringen af ved Økolariet, som har en fin illustration af forskellige scenarier for oversvømmelser af Vejle. Der er mulighed for gratis adgang i Økolariets åbningstid efter vores byvandring.
-
Historiske Frederiksgade – bag facaden i Aarhus
Historiske Frederiksgade bag facaden – byvandring i en charmerende del af det gamle Aarhus
-
Oplev City Vest, kirken, den nye bydel og Bazar Vest
Oplev mangfoldige Aarhus Vest på den bedste måde og kom beriget hjem. Måske middag i Bazar Vests multinationale køkken
-
Skibet kirke og Haraldskær gods
Oplev Skibet kirke og hør historien om Haraldskær gods, mens du drikker kaffe på Sinatur Hotel Haraldskær
-
Kongernes Jelling, dansk verdenskulturarv
Spændende guidet tur til Jellingstenene – Danmarks dåbsattest og verdensarv fra Vikingetiden
-
Trelde Næs – guidet vandring
Oplev Trelde Næs Skoven, der netop er optaget i Naturkanon 2018, med kyndig guide. Trelde Næs Skoven ligger, hvor Vejle Fjord munder ud i Lillebælt.
Vi vil opleve et meget dramatisk landskab med storslåede udsigter udover Vejle Fjord og Lillebælt. Hvis vejret tillader det, kan vi se helt over til Æbelø ved Nordfyn.
Der er jævnligt jordskred, hvor skrænterne skrider ud i Lillebælt og tager de store træer med i faldet. Man vil tro, at man er kommet til "fjerne himmelstrøg". Fyrtårnet på spidsen af Næsset har været flyttet 3 gange indenfor de seneste 100 år på grund af jordskredene.
Stedet ejes i dag af Fredericia Kommune og er totalt fredet. Trelde Næs Skoven gemmer på en meget spændende historie, hvor jeg starter fortællingen fra 1919 om gullaschbaroner, falske garantier og svindel samt Ane, en meget speciel og meget bestemt dame, som tog kampen op mod både nysgerrige turister og selveste den tyske Værnemagt.
-
Vejle Ådal, kanotur med guide
Kanotur – den perfekte hyggestund for hele familien. Kanoer og redningsveste stilles til rådighed
-
Oplev den herlige hertugby Augustenborg
Hør de mange og overraskende historier om Augustenborg med både slot, gamle huse og skulpturer i byen
-
Oplev Aalborg på både byvandring og med bus til havnen
Oplev det gamle og nye Aalborg med Budolfi Kirke, Helligåndsklostret, Jens Bangs Stenhus, den nye havnefront
-
Legos spændende historie – fra iværksætter til salg i hele verden
Legos historie fortalt på bustur fra Aarhus til Billund. Besøg i Legoland eller Lego House – eller begge dele, hvis I orker det
-
Flyveren der faldt ned!
I april 1945 blev en flyver skudt ned over Kattegat under en jagt på ubåde. Den endte sine dage i Torstedlund Skov.
Under stor dramatik blev alle de ombordværende begravet i skoven. Senere blev de flyttet til kirkegården i Aarestrup.
Hør historien fortalt under en vandretur til mindesmærket.
For at komme til Aarestrup kirkegård kan det være nødvendig med bus eller bil -
Aarhus byvandring – Jyllands hovedstad
Aarhus' gamle centrum med Domkirken, den unikke kryptkirke i Vor Frue Kirke og Den Gamle By er absolut et guidet besøg værd
-
Hvad lavede vikingerne i Aarhus
De skrå gader i Aarhus ligger måske på Aros gamle byvold. Det afslører en byvandring, hvor vi sammen afslører vikingetegn i bybilledet
-
Byvandring i Sønderho, Fanø
Oplev Sønderho, den smukke og charmerende lille by på Fanø, hvor en stor del af husene er fredede. Kom med og hør historierne
-
Østjylland og Mols, militærhistorie og militære hemmeligheder
Østjylland og Mols, militærhistorie og militære hemmeligheder fra de Slesvigske Krige til Den Kolde Krig – foruden flot natur
-
Mountainbike i Sønderskoven, Vejle
Med udgangspunkt fra DGI Huset i Vejle cykler vi en tur på mountainbikes rundt i Sønderskoven.
I vil opleve en meget flot og varierende natur midt i Vejle C. Vi kører i et stille tempo og med god instruktion undervejs, således at alle kan deltage uden forudsætninger. Vi skal selvfølgelig også teste det splinternye mountainbike spor.
Jeg garanterer, at I får en fantastisk naturoplevelse midt i byen.
Pris er inkl. cykel og øvrigt udstyr.
Prisen udgør 500 kr pr. person – min. 2 personer.
-
Bakker, søer og skov ved Kolding
Bliv guidet ad den nationale cykelrute 5 over Stenderuphalvøen til Skamlingsbanken tur-retur Kolding
-
Middelfart – fra marsvin til keramik
Byvandring i Middelfart med kulturhistorisk perspektiv til alle aldersgrupper. Middelfart er historien om klimaby, keramik og fiskeri
-
Den gamle grænseby Kolding
Koldinghus byder velkommen til kongeriget. Byvandring i den gamle grænseby Kolding
-
Oplev Trekantområdet og Vestfyn på bustur
Oplev Trekantområdet og Vestfyn i bus – perfekt til en større gruppe. Her er mange historier at fortælle for eksempel om maritim arv.
-
Løverodde – Mountainbike ved Løverodde, Sdr. Stenderup Skovene
Den bedste kombination af storslået natur og en stille mountainbike tur finder du ved Løverodde, syd for Kolding.
Vi cykler på små stier helt ned til strandbredden og følger Lillebælt. På toppen af den store klint har vi simpelthen bare en fremragende udsigt over til Fyn. Jeg vil naturligvis fortælle lidt om landskabet og området.
Vi fortsætter turen gennem Stenderup skov på gode brede skovstier. Skoven er særlig velegnet til dig, som ikke har nogen særlig erfaring med mountainbike.
Vi afslutter turen med at cykle omkring Paradisbugten, og det er bestemt ikke nogen overdrivelse, at bugten har fået dette navn.
Pris er inkl. cykel og øvrigt udstyr.
-
Syvårssøerne – Frederikshåb Plantage
En naturoplevelse af en udenlandsk verden – krydret med historie fra 2. Verdenskrig. Velegnet for både børn og voksne
-
Byvandring Ribe
Har du lyst til at opleve historisk stemning på egen krop Så kom med! Oplev en levende historietime gennem Ribes gader og stræder
-
Aarhus by, afslappende køretur til byens skønne sights
Afslappende og inspirerende bustur i Aarhus. Jeg guider om Domkirken, rådhuset, kunstmuseet ARoS, Marselisborg Slot og Den Gamle By
-
Kolding: Danmarks Åleby
Åleeventyret i Kolding – en kulturhistorisk byvandring hvor du oplever Kolding by med nye øjne
-
Jelling: Et kongeligt monument og Danmarks fødselsattest
Guidet tur i Jelling. Et øjenåbnende og tankevækkende besøg i Jelling, det største kongelige monument fra vikingetiden og et UNESCO Verdensarv sted.
Mellem to konger, to verdenssyn, den gamle og den nye tro, mellem forhistorie og historie … Det kongelige gravsted og det store mindesmærke i Jelling med sin mangfoldige symbolik og ikoniske betydning er et spektakulært monument fra vikingetidens Danmark.
Under vores besøg vil du høre legender og den urolige historie om det danske kongeriges begyndelse og omvendelsen til kristendommen, undre dig over nogle af de mest fantastiske eksempler på vikingernes runestenskunst og opleve dette monument som et betydningsfuldt symbol i både historie og landskab.
To store gravhøje dominerer det kongelige kompleks. Midt imellem står en middelalderlig stenkirke, og ved siden af står to store sten lige i midten mellem højene: den ene rejst af Gorm for hans dronning Thyre, den anden af Harald til minde om hans forældre. Sidstnævnte er en enorm runesten, som kan prale af to af vikingetidens mest berømte og fantastiske udsmykninger: et dyr, der kæmper med en slange og Kristus med armene udstrakt i form af et kors og omgivet af snoede bånd. Men den er også berømt for kongens historisk vigtige påstand, skrevet i runer, at han havde vundet sig hele Danmark – og Norge – og gjort danerne kristne.
Området inkluderer også sporene efter en gigantisk skibssætning og en stor stolpebygget palisade, der omgav hele området. Mens vi går rundt og udforsker stedet, dets symmetri og symbolik, forklarer jeg den komplekse og fascinerende overgang fra nordisk hedendom til kristendom.
Jeg fortæller dig også om de seneste års arkæologiske opdagelser her: vores forståelse af Jelling ændres og forbedres konstant, selvom det stadig er et sted, der holder på mange hemmeligheder.
Vores besøg slutter ved oplevelsescentret Kongernes Jelling, et smart, informativt og spændende del af Nationalmuseet, der tilbyder en rig oplevelse for sind og sanser. Dette ser du dog bedst på egen hånd, så du virkelig kan fordybe dig og bruge den tid, du har lyst til i den spændende udstilling.
En guidet tur som også kan inkludere et besøg til vikinge-caféen Sejd (ca. 3 min. gang fra monumentområdet), der frister med god kaffe, viking-inspireret og velsmagende mad, og stykker af vikingernes mytologi.
Hvis besøget finder sted som en del af en bustur, kan turen også kombineres med et stop ved vikingetidsbroen Ravninge Enge, et andet af Haralds imponerende bygningsværker. -
Hyggelig byvandring i Ebeltoft
Danmarks ældste købstad. Gamle, brostensbelagte gader og charmerende bindingsværkhuse. Fregatten Jylland, Maltfabrikken, Glasmuseet
-
Koldinghus og Christian IV
Hør den spændende beretning om det gamle kongeslot Koldinghus og om dengang, kong Christian IV holdt hof på slottet. Gode historier
-
Mountainbike – Guidet tur i skov ved Vejle Fjord
Garanti for en super oplevelse med høj puls og sved på panden, når I oplever Vejle på en mountainbike. Jeg guider, leder og fortæller
-
Nationalpark Mols Bjerge
Natur og kultur på en vandretur i Nationalpark Mols Bjerge i selskab med en kyndig guide, der sprudler af fortællelyst
-
Mange bække små – Aarhus Å
Guidet byvandring langs Aarhus Å
Hør om, hvorfor åen måske det mest centrale element i Aarhus' historie.
Byvandringen starter foran kunstmuseet Aros med regnbuen. Derfra går I en smuk rute langs Aarhus Å frem til åens udmunding i havnen.
Jeg fortæller om åens betydning for byen, bygninger langs åen og personligheder der knytter sig til åens historie.
-
Luksus foodtour i Vejle – mindst 7 forskellige smage-stop
En kulinarisk rejse gennem Vejles vidunderlige madsteder med foodie som guide. Smag på Vejle i godt selskab med lokal guide
-
På vandretur i Rold Skov med lokal guide
Jeg fortæller røverhistorier fra Jyllands største skov og byder dig på koldt kildevand og lokale oplevelser på en skøn vandretur
-
Christiansfeld, honningkagernes by – UNESCO Verdensarv
Byvandring i UNESCO-byen med den store historie i Sønderjylland. Fortællingen om en bys opståen ud af ingenting til nu at være kendt
-
Byvandring i Møgeltønder
På en kort byvandring i Møgeltønder kan du opleve meget. Kirken, den charmerende Slotsgade og Schackenborg
-
I Familien Cohrs fodspor. Historien om dansk sølvproduktion i Fredericia
Går man en tur på loppemarked, opdager man sansynligvis gammelt sølvtøj fra Cohrs Sølvvarefabrik. Fabrikken lå i Fredericia og nåede frem mod 1980'erne en stor succes, hvor de var en af byens mest velhavende familier.
Tag med på en byvandring i historiens tegn i Fredericia, hvor vi gennemgår sølvets indflydelse på byens udvikling. Turen tager udgangspunkt i en fortælling om sølvtøjets historie helt generelt og vi vil herfra spore os nærmere ind på familien Cohrs historie – både indenfor sølvfaget og familiens egen udvikling.
Turen kan forkortes eller forlænges alt efter gruppens ønsker og behov.
-
Aalborg til fods
Oplev Aalborg til fods! Tag med på en spændende guidet tur gennem byens historie, kultur og skjulte perler. Book din guidede tur nu
-
Havkajak – se Vejles nye bydel fra vandsiden
Se Vejles nye vartegn Bølgen og Fjordenhus fra vandet – guide, kajak og udstyr er incl. i prisen. En god naturoplevelse i fællesskab
-
De slesvigske krige og den gamle grænse
Guidet bustur i sporet på de slesvigske krige og den gamle grænse til hertugdømmet Slesvig
-
Byvandring i Nordby på Fanø
Idyl og hygge – det finder du på Fanø. Kom med på en afslappende byvandring og oplev charmen i Nordby på Fanø
-
Byvandring i det historiske Randers
Randers har en lang og spændende historie. Randers er en gammel købstad fra 1200-tallet Randers historie er tæt forbundet med Gudenåen, Danmarks største vandvej.
Randers blev blandt andet kendt, efter at adelsmanden Niels Ebbesen trængte ind i Randers og dræbte den kullede grev Gert af Holsten i 1340. Derfor er der i dag en statue af Niels Ebbesen i Randers.
I nyere tid er Randers mest kendt som industriby med den praktiske udskibningshavn gennem Randers fjord. Faktisk er Randers en af de meget få danske byer, der stadig har et stort element af industri og sin industrihavn i bymidten i behold. Vil du se originalt industribyggeri, der stadig er i brug, så skal du med på denne guidede byvandring i Randers.
Vi går en tur i det gamle Randers og jeg fortæller om byens mange, spændende, historiske begivenheder og du skal opleve de smukt bevarede, gamle huse.
Randers er en hyggelig by med en god historie. Den fortæller jeg.
-
Street Art – Story Trail i Aalborg
Street Art på huse og i baggårde – en Story Trail for grupper på opdagelsesrejse i Aalborg
-
Jul i Den Gamle By
Jul overalt i Den Gamle By – alle sanser udfordres. Jeg viser vej i den julesmykkede by til de hyggeligste steder. Jul som i gamle dage
-
Silkeborgs historiske perler
Mød Tollundmanden, det berømte moselig, nyd en gåtur i Søhøjlandets smukke hovedstad og hør om områdets historie fra oldtiden til i dag
-
Den historiske Dybbøl Mølle og skanserne
Få en personlig indføring i grænselandets historie og de udfordringer, som området har haft gennem historien og fortsat har i dag
-
Guidet tur i Esbjerg, byen der ikke skulle have været
Byen med det blå guld
Esbjerg er Danmarks yngste by og fortæller med sin placering en fantatisk historie om det blå Danmark – om krigens efterdønninger og Esbjerg Havn – der er én af de allerstørste, men beskæftiger de færreste esbjergensere i dag.
På en byvandring i Esbjerg er det oplagt at fortælle om havnen og dens betydning for byen. Fra Esbjerg Vandtårn, centralt i byen får du en storslået udsigt over Danmarks største havn og offshore-aktiviteterne.
Vi går gennem byens centrale gader og jeg fortæller dig historien om Esbjerg.
Har du god tid, kan vi også udvide den guidede tur til byens store fælles-have Vognsbøl Parken, hvor man blandt andet kan opleve dådyr, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjergs vartegn Sven Wiig Hansens skulptur der i folkemunde kaldes De 4 hvide mænd men hvis rigtige navn er Mennesket ved Havet.
Skal den guidede tur dække både centrum, Vognsbølparken, De 4 Hvide mænd og Fiskeri- og Søfartsmuseet, så kræves enten cykel, bil, eller offentlig transport og alle dele kan nåes på en tur på 4 timer, når der er sørget for transport. Ønsker du kun byvandringen i det centrale Esbjerg varer den en time.
-
Krydstogtbesøg i Aarhus
En smilende tur med hygge og bevis på, at danskere er blandt de lykkeligste folk i verden. Få det bedste af det bedste med fra Aarhus
-
Himmel og hav – lyng og rav!
Mellem Skallingen i syd og Ringkøbing Fjord i nord findes der en hel unik natur samt unikke historiske minder fra besættelsen
-
Oplev verdensarkitektur og kunst – i Birk ved Herning
Verdenskunst på den jyske hede – i Birk ved Herning
-
Den Gamle By i Aarhus
Hop ind i tidsmaskinen og nyd rundvisning på Danmarks bedste frilandsmuseum, hvor hver gade har sin helt egen historie at fortælle
-
Marselisborg Slotshave
Guidet tur i Marselisborg Slotshave, som er åben for offentligheden, når slottet ikke er beboet af den kongelige familie.
Haven blev anlagt i engelsk stil samtidig med, at slottet blev opført i 1902. Men siden er haven blevet udvidet og ændret af flere omgange. Dronning Alexandrine var med til at udforme parkanlægget, da botanik og havearkitektur havde hendes store interesse. Hendes barnebarn, vores nuværende dronning, Dronning Margrethe, overtog slottet i 1967, og satte sit kunstneriske præg på haven.
Kom og deltag i en guidet tur. Jeg fortæller om slottets og parkens historie, og du ser havens mange kunstværker af blandt andre Prins Henrik, og ikke mindst et af de nyeste kunstværker, skulpturen "3 løver og 9 hjerter", som var Aarhus' gave til Majestæten på hendes 70-års fødselsdag. Vi kigger også på Rosenhaven, som består af gamle danske rosensorter.
Et guidet besøg i Marselisborg Slotshave er en super aktivitet for grupper og vil du udvide oplevelsen, kan du også blive guidet en tur i Mindeparken.
-
Universitetsbyen Aarhus
Spændende byvandring i Aarhus. Hvorfor er danske universistetsuddannelser så gode og Aarhus en fantastisk studieby. Det ved jeg
-
Oplev det smukt beliggende Sønderborg Slot
Få en spændende og uforglemmelig oplevelse på Sønderborg Slot med historien inde på livet
-
Aarhus – fra vikingeby til moderne kulturmetropol
I selskab med en erfaren guide en cirka 2 timers rejse gennem Aarhus – fra vikingetid til moderne europæisk kulturmetropol
-
Historiske Vestergade – bag facaden
Aarhus' historiske Vestergade er hverdagens mangfoldige historie: kongelig fæstning, spedalske, hemmelige gårde, fabrikker og håndværk
-
Gottorperne – Slangen udi Danmarks Barm
I 2021 er det 300 år siden, at det lykkedes den dansk-norske konge at få inkorporeret de gottorpske dele af hertugdømmet Slesvig under Kronen. Forinden havde en by som Aabenraa været tvangsbesat af danske tropper i otte år som afslutning på 177 års gottorpsk styre.
Denne byvandring tager sin begyndelse 27. april 1661, hvor hertug Christian Albrecht af Slesvig-Holsten-Gottorp lader sig hylde på Brundlund Slot af borgmester, byråd, præsteskab og notabiliteter i rigets nordligste residensby. Vi følger de ledende familier von Saldern og von Günderoth, som har efterladt os en række smukke bygninger, og jeg fortæller om den danske kongemagts forsøg på at gøre en ende på den gottorpske stat.
Fortællingen slutter ikke i 1721, for Gottorperne kommer til magten som Zarfamilie i Rusland og vil have det tabte tilbage gennem krig. Først i 1773 lykkes det med den i Aabenraa-fødte Caspar von Saldern som mægler at opnå et mageskifte med Rusland, som løser det gottorpske spørgsmål og skaber den dansk-tysk-norske helstat.
-
Byvandring i Skagen
Hyggelig byvandring i Skagen, hvor vi kommer forbi de mest interessante steder i byen. Undervejs vil jeg fortælle om byens udvikling
-
Aarhus på cykel – fra vikingernes handelsplads til Danmarks største havn
En cykeltur er en fantastisk måde at se en stor del at byen på. Kom med på en frisk tur og se det bedste af Aarhus
-
Kolding provinsby eller metropol light
Kolding provinsby eller metropol light. En del af Trekantsområdet eller tilhørende Mojn-landet
-
Vejles spændende monumenter
Oplev Vejle med et andet fokus med byens spændende monumenter. Skjulte perler i hverdagen, som jeg glæder mig til at vise dig vej til
-
Aarhus' gader og deres forunderlige navne
Hvorfor hedder gaderne i Aarhus det, de hedder. Det afslører jeg for dig på denne byvandring i det centrale Aarhus.
Vi går blandt andet på Møllestien og Blegdammen, der er nogle af byens bedst bevarede gamle gader med smukke – og nu dyre – byhuse.
Hvorfor hedder kunstmuseet ARoS og hvorfor hedder det Dokk1? Det kan jeg fortælle dig.
Det er ikke altid så let at gennemskue, hvorfor gader og bygninger får de navne, de gør. Lad mig fortælle dig historierne, så dine kommende ture i byens centrum får et nyt twist.
-
Aalborg kultur og historie
En spændende byvandring der giver dig overblik over Aalborgs kultur, arkitektur og historie på bare 2 timer
-
Løverodde – vandretur med guide
Oplev storslået natur og smukke udsigtspunkter på guidet vandretur ved Løveodde. Turen tilpasses naturligvis deltagernes formåen
-
Vejle Havn: byen og vandet
Byvandring og besøg i en bydel i Vejle, der på smukkeste vis binder Vejle by og fjord sammen
-
Runesten og Ravningbro
Guidet bustur til nogle af Danmarks mest bemærkelsesværdige spor efter vikingetidens konger. Oplev også den smukke Vejle Ådal
-
Aarhus Ø og Aarhus Havn
Kom med på oplevelse af Aarhus Ø.
Det er en ny bydel, der siden 2012 er vokset fra nul til 12.000 beboere. Bygherrer og arkitekter har valgt at opføre ny og spændende arkitektur.
Der er havnebad, vandski-bane og sejlsportscenter. Vi vil kunne se skoven, havet og bugten med Mols i det fjerne. Er vi heldige, kan vi se marsvin boltre sig.
Der kan være mulighed for at komme op i det 142 m høje Lighthouse.
For halvtreds år siden var der vand, der hvor Aarhus Ø nu ligger. Siden har der været containerhavn, og da den rykkede sydpå, blev der plads til den nye bydel.På byvandringen vil I kunne se, hvorledes havnen er blevet udviklet. Hvis I ønsker det, kan I også få en fortælling om havnens rolle for Aarhus' udvikling og om de gamle havnearbejderes betingelser.
I tilknytning til rundvisningen vil det være muligt at besøge en af områdets cafeer eller restauranter.Turen kan tilpasses gruppens behov og ønsker.
-
Havnefronten i Vejle og byens udvikling gennem 200 år
Byvandring i den østlige del af Vejle. Et skønt mix mellem ny og gammel arkitektur som kvarteret Østerbo, Bølgen og Fjordenhus
-
Tønder – byvandring i kniplingernes by
En afslappet byvandring gennem Sønderjyllands mindste købstad med bymidtens, marskens og de berømte kniplingers historie
-
Løgstør – Frederik den 7.'s kanal
Besøg muslingebyen Løgstør ved Limfjorden. Hør historien om Frederik den 7.'s kanal og Løgstørs udvikling fra fiskerleje til købstad
-
Vandring Skamlingsbanken
En guidet rundvisning på Skamlingsbanken er fortællingen om Danmark og dansk nationalitetsfølelse i første halvdel af 1800-tallet
-
I øllets tegn
Aarhus er en veletableret by, når det kommer til ølsteder. Tag med rundt til de lokale ølbarer, og få historien om de mange ølbryggerier, der er dukket op rundt i byen i de senere år, og hvad det betyder for resten af Aarhus og dens byliv.
Samtidig byder byen på sin helt egen ølhistorie, som bliver genopfrisket, så vi slår turen forbi Ceresbyen – stedet hvor det gamle Ceres bryggeri plejede at ligge.
Der er god chance for, at vi slutter turen med en øl på en af byens ølbarer.
-
Ebeltoft byvandring, Glasmuseum og Fregatten Jylland
Ebeltoft er Molbohistorier, toppede brosten, glaskunst i verdensklasse, et krigsskib fra krigen i 1864, smukt bindingsværk
-
Food Tour Aarhus – giv dine smagsløg en oplevelse
Food tour i Aarhus. Besøg nogle af byens spændende specialbutikker og smag på deres produkter. Jeg viser dig nogle af mine favoritter
-
Kirke- og kirkegårdsvandring i Vejle
Et guidet besøg i nogle af Vejles flotte kirker og spændende kirkegårde. Hvilke beslutter vi i fællesskab, hvis du har særlige ønsker
-
Byvandring i Fredericia
Fæstningbyen Fredericia fra 1650 skal opleves til fods. Historien er spillevende – i krig og fred, fortid og nutid
-
Aarhus – 1000 år til fods
Følg med under jorden og oplev vikingerne, der grundlagde byen AROS, som vi i dag kender under navnet Aarhus.
Byvandring, hvor vi går i vikingernes fodspor, kigger ind i de gamle købmandsgårde og slentrer gennem Latinerkvarteret med alle de hyggelige caféer. Turen går langs Aarhus å med herligt og aktivt byliv og slutter ved kunstmuseet ARoS, der viser spændende dansk og udenlandsk kunst fra de sidste 300 år.
Jeg fortæller om byen fra vikingetiden til i dag, om de hyggelige kvarterer og livet i byen før og nu.
Efter byvandringen kan I besøge ARoS og fra toppen af bygningen kan I se ud over Aarhus by gennem det regnbuefarvede glas.
Efter byvandringen kan I nyde et besøg i caféen, butikken på ARoS eller bruge et par timer på egen hånd i kunstmuseet.
-
Lindholm Høje
Gravhøje, sten og skibssætninger. Besøg et kæmpe begravelseskompleks og hør om spændende arkæologiske fund og den nordiske mytologi
-
Aarhus Domkirke – en smuk kirke med interessante historier
Aarhus' ældste bygning. Hør de mange spændende historier om personer, udsmykninger, tro og hvad tårnvagtens opgave var
-
Danmarks ældste by, Ribe
I sporene af det gamle Ribe, Danmarks ældste by med de mange historier
-
Aarhus – størst og først
Flødebollen blev opfundet i Aarhus – blot een af flere "størst eller først i Aarhus" historier. Glæd dig, jeg har flere i ærmet
-
Ellen Marsvins Røverborg i Nørlund
På turen til Ellen Marsvins Røverborg i Nørlund vil vi besøge Nørlund Slot, hvor vi vil undersøge om der virkeligt har været røvere.
Jeg fortæller om, hvordan godset og egnen omkring Nørlund har udviklet sig fra tidligere tider til nu. For at få svar på det er vi nødt til at aflægge Nørlund savværk et besøg. Her vil vi se på, hvilken betydning savværket og godset har haft for egnens udvikling.
Besøget bliver krydret med små historier om egnes befolkning og om det fællesskab, der har været omkring godset og dets medarbejdere. Jeg fortæller også om, hvilken betydning den store verden har haft på Nørlund.
Turen bliver fortalt ud fra de erfaringer jeg har tilbage fra min barndom.
Turen starter ved McDonalds ved Haverslev, hvor den går til Nørlund Slot, til Nørlund savværk og til Ladelund og slutter igen ved McDonalds.
-
Historisk byvandring i moderne Vejle
Spændende historisk byvandring i Vejle fra oprindelig handelsplads til moderne handelsby med smuk, ny arkitektur og fremsynethed
-
Ribe – Danmarks ældste by
Byvanding, hygge og fortællinger i Danmarks ældste by Ribe. Byen, der emmer af historie med brostensbelagte gader, gyder og gamle huse
-
Vikingeborgen Fyrkat
Hør den spændende historie om en af Harald Blåtands ringborge. Mærk historiens vingesus midt i det charmerende jyske landskab
-
Tordenkalven og Sildebyen Nibe
Nibe som centrum for verden – som Hollywood. Nibe er en gammel fiskerby der bare skal opleves. Flere historier end du måske tror
-
Trailløb ved Munkebjerg
Kom med på en frisk trailløbetur (løb på stier i skove og naturen) i bakkerne omkring MunkebjergHotel.
Vi starter ved hotellet, så er du på tur, konference, eller er du bare i området og har lyst til god motion og frisk luft med hyggelig fortællinger undervejs, så løb en tur med mig og hør om Troldens sten, Munkens øje, æslet Moses og meget andet i området.
Så snør skoene og løb med – vi løber tilpasset gruppen, men som udgangspunkt mellem 7-10 km med mulighed for forlængelse.
-
Aarhus, fra vikingetid til arbejderby og universitetsby
Aarhus' udvikling set fra åen til Universitetet
-
Skønne parker: Marselisborg Slotshave, Mindeparken, Forstbotanisk Have
Oplev aarhusianernes grønne åndehuller og nyd synet af Aarhus Bugt, Marseliesborg Slot og gamle træer med en engageret aarhusianer
-
Mad og gode historier i og omkring Jelling
Guidet bustur. Besøg Jelling, en gammel købmandsgård, Nørup kirke og en spændende café. Måske ejeren fortæller en historie
-
Oplev skønne Skagen og omegn
Tag med mig til Skagen, som med sin rige historie og sit helt unikke lys har tiltrukket både kunstnere og besøgende gennem over 200 år
-
Djurslands herregårde
På denne eventyrlige udflugt opleves en blanding af naturoplevelser og dramatiske historiefortællinger. Jeg guider jer til besøg i herregårdene Gammel Estrup, Løvenholm og Clausholm.
Gammel Estrup er nu et Herregårdsmuseum og har Det Grønne Museum til nabo. Oprindeligt har herregården tilhørt slægterne Brock og Skeel, senere Scheel.
Løvenholms charme består måske netop i at stedet er ukendt og ukommercielt. Det er muligt at nyde en picnic i den flotte park.
Clausholm Slot er beboet af familien Berner, som har gjort meget ud af at genskabe det barokke look fra 1700-tallet. I sommerferien får I et kig indenfor i gemakkerne, som engang tilhørte Danmarks første dronning af ikke-royal slægt.
Hvis humøret og vejret er til det kan vi strække ben i Løvenholms smukke skovområde ved Gammel Estrup.
-
Moesgaard – på cykel fra Aarhus
Fra Aarhus til Moesgaard, en af de fineste cykelture i Danmark og en fantastisk måde at udforske skoven omkring Aarhus på
-
Aarhus Nordre Kirkegård
Lad dig overraske af byens historie, set gennem de berømte aarhusianere, der ligger begravet på Aarhus Nordre Kirkegaard
-
Vejle, resiliens by. Hvad betyder det, hvordan ses det i bybilledet
Vejle, en af verdens kun 100 resiliensbyer. På denne byvandring viser jeg dig, hvordan indsatsen er med til at forme bybilledet
-
Byvandring Esbjerg
Oplev Esbjerg, hvor byens alder ikke er en forhindring i forhold til byens historie og kultur
-
Himmerlands hovedstad Aars
Et besøg i Aars starter lidt udenfor byen ved Borremosefæstningen. Heromkring startede næsten alting. Hertil kunne man sejle. Hertil kunne man rejse.
Efter et besøg ved Borremosefæstningen vil vi efter en kort køretur kunne besøge Års til fods. Fra fortid over kunsten til nutiden i Års. Kunstneren Per Kirkeby har sat sit præg på Års. Aars opleves bedst til fods, så vi vil tilbagelægge de ca. 3 km fra Nutidsmuseet til Vesthimmerlands museum i roligt tempe og undervejs ser vi på Per Kirkebys bygningsværker og jeg fortæller om byens liv. Museerne rummer indsigt i meget af områdets udvikling. Fra et af Danmarks største fund, Gunderstrup Karret til de mest almindelige i vor tid.
-
Fjordsafari – med guide på Vejle Fjord
Guidet tur med havkajak på Vejle Fjord – autoriseret kajakinstruktør og alt udstyr stillet til rådighed. Oplev natur på tætteste hold
-
Det bedste af Aarhus
Få den perfekte introduktion til Danmarks 2. største by. Opdag Aarhus fra sin bedste side, og få indblik i dansk kultur
Guidede ture i hele Jylland
Jylland har skønne steder, sights og seværdigheder i lange baner. At komme på tur med en guide i naturen er altid en oplevelse. Det er en guidet byvandring i Aarhus, Ribe eller en af de mange andre spændende byer også og så er der al den smukke natur at besøge. En byvandring med guide sikrer, at du ikke går glip af det bedste. Eller snup en guidet cykeltur eller tag med i kajak på Vejle Fjord eller på en havevandring ved Marselisborg, eller…. Mulighederne er mange, du skal bare vælge.
Guideservice Danmark kan levere gode guider og fortællere og sikre, at du og din familie eller din gruppe får det bedste ud af tiden. Vores dygtige guider tager dig med på alle slags guidede ture, uanset om det er en byvandring, cykeltur, bustur, museumsbesøg eller en tur ud i den smukke jyske natur. Du kommer rundt til de største seværdigheder og hører de gode historier om stedet, uanset om du er i Christiansfeld eller Aalborg eller et helt tredje sted. Vi har lavet en samlet oversigt over ture i områderne omkring Aarhus og Vejle, hvis du ved, at du skal derhen. Du kan også lade dig inspirere af vores oversigt på denne side over guidede ture i hele Jylland.
Syd- og Sønderjylland – guidede ture
Ude mod vest ligger Vadehavet, som strækker sig hele vejen ned til Holland. Vadehavet er magtfuldt og kan være skræmmende, men det byder også på store og flotte oplevelser. Øerne mod vest, Ribe og Fanø er gode eksempler, og det fremskudte dige er en imponerende naturoplevelse. Her kan du på en efterårsdag virkelig opleve vinden og havets kraft.
Ude på den sydlige vestkyst er det oplagt med en guidet tur i Ribe. I Ribe kommer vikingernes historie hurtigt i fokus.
På den sydjyske østkyst ligger Fredericia. Fredericias historie som fæsningsby kan du læse om i beskrivelsen Fredericia, fæstningsbyen der skrev historie. Fredericia er en ung og interessant by at besøge og rummer meget mere end fæsningshistorien, f.eks. en restaurant med Michelin stjerne. Fredericia ligger ved Lillebælt og du kan kigge over til Middelfart på den østlige side. Så er det valget skal stå, skal du begive dig videre til Fyn eller længere nordpå i Jylland?
Vi siger med glæde oplev Jylland med Guideservice Danmark og vores guideservice Jylland.